|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Hejka
My też już w domu, wczoraj nas wypuścili Jak dobrze jest wrócić do swojego łóżka po ponad 2 tygodniach w szpitalu!Malutka czuję się dobrze, nie straciła za dużo na wadze w szpitalu, więc nas wypuścili. Bardziej się zastanawiali nade mną, bo ostatnio przypaletalo mi się jakieś okropne przeziębienie i CRP mi podskoczyło. Na szczęście wczoraj już trochę zmalało w porównaniu do soboty, więc wypuścili Dziewczyny ten laktator Lovi prolactis to dla mnie wybawienie Mała tak się rzuca na brodawki, że mam całe pogryzione. W ciągu dnia jest w miarę spokojna, ale na wieczór zaczyna szaleć (tak jak wcześniej na ktg ) i dziś zasnelismy dopiero ok 4 nad ranem po podaniu jej porcji mm Tak to caly dzień karmie swoim mlekiem, mleczarnia działa Pyszne wypieki tu widzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co z tego wyniknie, ostatnio jadłam przepyszny właśnie z tm i muszę go zrobić bo od jakiegoś czasu nie myślę o niczym innym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny super że was wypuścili do domu i że tak dobrze sobie radzicie i poznajcie się nawzajem.
U mnie w szpitalu też są wypisy przez cały tydzień. Ja właściwie cała ciąże mam hemoglobine na poziomie ok 13. Mzgz tort wygląda bardzo apetycznie. Mój tz ma za miesiąc urodziny i chyba prezent muszę zakupić wcześniej bo potem może nie być jak. Mamaszkrabka gratuluję wizyty mały nie zapowiada się na jakiegoś kolosa więc może będzie łatwiej jutro zobaczę ile moja waży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby rosla sobie zdrowo!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Super dziewczyny, ze Was wypuscili, cieszcie sie maluszkami juz w domkach
![]() Ja sie witam ze szpitala Jutro zaczynam 36 tydzien i pewnie poleze tu az do porodu, ale mam nadzieje, ze po 37 tygodniu jednak juz ciaze rozwiaza. Maly nadal ulozony posladkowo, dzis sie tak ostro krecil, ze mialam nadzieje na obrot, ale niestety. Czekam dalej kwitnac tu troche bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
silna babka jesteś, dasz radę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Fitelina - fajnie, że już w domku
Tereska - już bliżej niż dalej ☺ Tyle już dałaś radę, a to ostatnia prosta właściwie ![]() Ja chyba zbliżam się ku końcowi, bo mnie tak boli podwozie, że musi coś się na dniach ruszyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musiałabym iść naleśników smażyć ![]() Wszystkiego najlepszego dla tżta! Cytat:
to przez dzień karmisz z piersi a na wieczór odciągasz? Opinia o laktatorze na wagę złota![]() Dorka! Super, że jesteście już w komplecie ![]() Cytat:
i jaka motywacja bo wyjdziesz już z synkiem Cytat:
![]() Jeeeej tak mnie kaszle, że mała za każdym kaszlnięciem pozycję zmienia matka jej spać nie da...Idę piec te naleśniki i ten krem robić bo budyń wystudzony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereska współczuję szpitala bardzo ale wiedz, że to dla Waszego dobra i Twojego spokoju ducha
dasz radęMamaszkrabka fajna już waga Leosia dobre podejscie z tym odpoczynkiem bo tak jak przewidujesz po porodzie człowiek nie wie co znaczy to slowo, mowie o dwojce dzieciA u nas czas leci mega szybko. Po cc laktacja potrzebuje trochę pracy, malutka ssie pięknie ale bywa ze jej nie wystarcza i czasem musimy dac mm. No i laktator moj przyjaciel, po karmieniu jeszcze stymuluje. Ninka jest niesamowita jak chodzi o miłość do siostrzyczki, to jak ona do niej podchodzi, glaszcze ja, mowi do niej czy daje jej zabawki jest mega rozczulajace pokaze Wam zdjecia na fb Z gorszych rzeczy mala w dzien spi ladnie, czasem trzeba ja nawet budzić na jedzenie ale w nocy nie jest tak dobrze i woli sobie poczuwac, powisiec na piersi itd wiec od srody spalam tak mało ze jestem w szoku ze jeszcze funkcjonuje ![]() No i rana po cc daję w kość, mam bardzo dlugie ciecie i bola mnie jego boki, ciagna i szczypia przez co nie mogę nawet polozyc sie na boki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka, Fitelina super że już jesteście w domku ☺
Dorka napisz koniecznie jak córka zareagowała i jak sobie radzicie w tych pierwszych dnia. Ogólnie rzecz biorąc jesteś zadowolona ze szpitala? My po obiedzie pojechalismy na zakupy i ja ledwo po tym żyje. Dodam ze przed obiadem Nie było mnie w domu o 10 do 14 Nie dość ze gorąco w tych sklepach to jeszcze starsza fiksowala. Mi wystarczyło 5 minut z nia i miałam ochotę uciekać a to tz głównie jej pilnowal. Kupiłam m.in.kosmetyki, klapki do szpitala. U mnie w ogóle dzisiaj coś się dzieje. Mała chyba się obróciła, nie główka tylko jakby ja druga strone brzucha. Podejrzewam że jest plecami do moich pleców. Ciekawe czy ot tak czy już powoli startuje. Bozena mnie boli, dzisiaj wyjątkowo mocno mam zgagę i refluks. Brzuch już tak nisko że przeszkadza mi. Albo się dzisiaj przeforsowalam albo będę rodzic ale pewnie to pierwsze córka zasnęła więc idę się myć i odpoczywać. Zakupy to już nie dla mnie. Trzeba na dupie usiąść. A miałam rano takiego powera do dzialania i teraz mam. A w domu stos prania, sprzątania. Jutro się nie ruszam nigdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-25 o 20:06 |
|
|
|
|
#463 |
|
Przyczajenie
|
Witam się w 37tc+3
Gratuluję wszystkim mamusiom ktore juz mają bobaski po drugiej stronie brzucha I nam czekającym jeszcze dużo sił.. Chcialoby sie już bo ciężko |
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka - to musi byc fajne tak obserwować rodzacą się więź siostrzyczek
przyznam, ze najbardziej nie mogę się doczekać reakcji i zachowań starszego wobec Malucha. Zepewne ten drarszy wyda mi się takim dużym facetem przy tym berbeciu.Dobrze, że zaopatrzyłaś się w laktator.
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze, ze mała je, ma apetyt i nie ma z tym problemu zycze Ci, zeby nocki byly mniej wymagajace, w razie czego jak sie da to dosypiaj w dzien.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
Nibynic mam nadzieję ze tak zostanie
![]() Listopadowa polozne super, warunki szpitalne spoko (wiadomo bez luksusow). Na minus to lekarze bo jest ich trojka tylko z czego dwoch szalu nie robi Twoj ogarniety tylko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie macie nianie elektroniczne???
Aaa nie zapomnialam napisać, zebyscie nie zegnaly sie z opuchlizna, szlam z nogami troche spuchnietymi a teraz mam nogi słonia, az mnie skora boli, normalnie getry mnie cisną ️ ️ takich nóg to w życiu nie widzialam. Ale takie atrakcje to głównie po cięciu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#469 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie dziś pomyślałam, że nasz wątek taki jeszcze narzekający na duże brzuchy i trudy ciąży, a za miesiąc już będziemy rozmawiać o zupełnie czym innym. Jak w innym świecie
![]() Dorka ekspresem was wypuścili. U nas w standardzie trzymają po CC dobę dłużej. I my wychodziliśmy w niedzielę to się o wypis nie szło doprosić do wieczora bo mniej lekarzy na dyżurze. Więc super że wam tak sprawnie poszło. Dobrze czytać że u was bez kryzysów i innych takich taki fajny spokój w tym wszystkim od Ciebie bije ![]() Ja podczytuję na bieżąco ale nie mam czasu pisać. Mały siedzi w domu bo jutro go chcemy zaszczepić w końcu. Do tego jak się uda to na mmr więc zobaczymy jak zareaguje. A ja się już do niczego nie nadaję. Jak ma jedyną w ciągu dnia drzemkę to śpię z nim. na podłodze ciągle mi coś cierpnie i ciężko się zwlec. Szacun dla mamuś będących z dzieckiem w domu na tym etapie. Nic, trzeba przeżyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci - tak na dwa lata. Bo rocznego dzieciaczka nie chce oddawać do żłobka.
Super dziewczyny ze jesteście już w domku! Ja dziś wymęczona, gowno spałam, łeb boli. Do dupy dzień. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam te naleśniki z tym kremem, kurczę ten krem smakuje jak z karpatki i mi dziwnie jeść go z naleśnikiem
ale dobry jest! Do tortu by się nadał nawet ;-)Co do brzucha to jeszcze mi nie przeszkadza ;-) jedynie to nie dam rady (czytaj może by się dało, ale po co się męczyć) się sama ogolić a tak to luzik jeszcze ;-) Jest pierwszy sukces prasowania! Spodenki i długie bodziaki w rozmiarach 56/62 już w komodzie w sypialni. Ciuszki z rozmiaru 68 i wyżej będą w komodzie w drugim pokoju żeby łatwiej było utrzymać porządek. Na materacyk też już dałam ochraniacz i prześcieradło, a później owinelam w drugie prześcieradło żeby sie nie kurzylo. Jutro lecimy dalej z tym zalążkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#473 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj byliśmy na wizycie z KTG. Niestety nie wyszło książkowe (ale nie jest złe więc mam się nie martwić) więc będziemy w tym tygodniu powtarzać jeszcze raz w szpitalu bo tak to moglibyśmy zrobić dopiero za 2 tygodnie a to już będzie praktycznie data porodu. Poza tym wszystko ok, Mały waży około 32oog, szyjka zmiękła i się trochę skróciła, rozwarcia i skurczy brak. Więc mogę urodzić w nocy, a równie dobrze przenosić
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba ze te skarpety nie działają na opuchnięcia nie znam sie w sumie ... ![]() Dziewczyny super ze tak sobie radzicie z noworodkami !!! Dorka i ze Nina taka zachwycona. Moja córka tez cały czas całuje brzuch i mowi ze to jej dzidziuś ... zobaczymy potem! Mi zaczynaja hormony wariować z jednej strony nie moge sie doczekać a z drugiej nie wyobrażam sobie znowu takiego malucha w domu !!! Aż mam sobie ochotę popłakać hehe |
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz po nazwiskach kto to? Kciuki za laktacje, szybkiego powrotu do formy i z chęcią zobaczę zdjęcia twoich dziewczyn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie zakolanówki pod sama dupę na zakrzepy i właśnie opuchnięcia. Robione na wymiar, a w szpitalu właśnie tez będą zakładać mi takie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Chce mi się naczosow z salsą. Najgorzej ze mam w spiżarce. Chyba pójdę po nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Tez bym wszystko zjadła a refluks taki ze aż w gardle |
||
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie cały przełyk piecze. A mama się cieszy bo malutkiej włosy rosną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe włoski bedzie mieć do pasa
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

Jak dobrze jest wrócić do swojego łóżka po ponad 2 tygodniach w szpitalu!
Mała tak się rzuca na brodawki, że mam całe pogryzione. W ciągu dnia jest w miarę spokojna, ale na wieczór zaczyna szaleć (tak jak wcześniej na ktg
) i dziś zasnelismy dopiero ok 4 nad ranem po podaniu jej porcji mm
Tak to caly dzień karmie swoim mlekiem, mleczarnia działa

jestem w szoku!
zobaczymy co z tego wyniknie, ostatnio jadłam przepyszny właśnie z tm i muszę go zrobić bo od jakiegoś czasu nie myślę o niczym innym
26.08.2017
Jutro zaczynam 36 tydzien i pewnie poleze tu az do porodu, ale mam nadzieje, ze po 37 tygodniu jednak juz ciaze rozwiaza. Maly nadal ulozony posladkowo, dzis sie tak ostro krecil, ze mialam nadzieje na obrot, ale niestety. Czekam dalej kwitnac tu troche bez sensu. 

silna babka jesteś, dasz radę 

i jaka motywacja bo wyjdziesz już z synkiem 
matka jej spać nie da...
dobre podejscie z tym odpoczynkiem bo tak jak przewidujesz po porodzie człowiek nie wie co znaczy to slowo, mowie o dwojce dzieci

️

aż mnie cały przełyk piecze. A mama się cieszy bo malutkiej włosy rosną