Protesty nauczycieli i innych grup społecznych. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-26, 11:46   #961
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Protesty nauczycieli i innych grup społecznych.

Tak odnośnie podobno wielkiego poparcia społecznego dla tego strajku:

"Ponad 61 proc. Polaków jest bowiem przeciw strajkom nauczycieli w czasie zbliżających się egzaminów gimnazjalistów i ósmoklasistów – wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie „Rzeczpospolitej" przez IBRiS."

https://www.rp.pl/Nauczyciele/303259...ospolitej.html

Rzepę czy IBRiS raczej trudno posądzać o sympatię dla PiS, więc wyniki powinny być w miarę wiarygodne.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 12:07   #962
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość

"Ponad 61 proc. Polaków jest bowiem przeciw strajkom nauczycieli w czasie zbliżających się egzaminów gimnazjalistów i ósmoklasistów – wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie „Rzeczpospolitej" przez IBRiS."

Rzepę czy IBRiS raczej trudno posądzać o sympatię dla PiS, więc wyniki powinny być w miarę wiarygodne.
Mnie dziwi ze tylko 61%.
Ale zakładam po prostu ze wśród tych 39% znikoma cześć to rodzice.
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 12:22   #963
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość

Argumentum ad populum możesz sobie wsadzić w odwłokum.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 12:24   #964
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Argumentum ad populum możesz sobie wsadzić w odwłokum.

Aha.

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 12:34   #965
cava
Zakorzenienie

Ciekawe jakie poparcie społeczne miały protesty górników.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 12:43   #966
bleuclair
Zakorzenienie

Ja popieram strajk. Moja matka po 33 latach pracy ma mniej ( z dodatkiem-jest wychowawcą) niż 2200 na rękę. Nauczyciel mianowany, pracujący w państwowym przedszkolu. Dla mnie to kpina. jak rowniez kpina jest dla mnie robienie szopy w mediach jakcy to nauczuciele są be,bo raczą strajkować. Z tych obiecywabych podwyzek otrzymała slownie 46 złotych. Co za to mozna kupic? 6 kostek masła?

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2019-03-26 o 13:18
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 14:03   #967
tinkerver2
Zakorzenienie

Ale mnie to rozwala. Nie rozumiem. Afera, bo nauczyciele chcą protestować w egzaminy. I ojejej bo rodzice muszą brać urlopy, bo dzieci do szkoły nie idą. A kiedy mają protestować, żeby ktoś to zauważył?
Do tej pory protesty nauczycieli, na które odkąd pamiętam jeździła moja matka to stanie na wiejskiej, trochę krzyczenia, trochę trąbek i Elo, do domu. W tym czasie w szkołach normalnie były zajęcia i nikt nie wiedział że w ogóle jakiś protest był pielęgniarki odchodzily od łóżek, rozbijaly namioty, rolnicy blokowali drogi, niepełnosprawni okupowali sejm w środku przez 40 dni.
Bardzo dobry moment wybrali na protest, w końcu może coś z tego będzie.
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 14:04   #968
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Ale mnie to rozwala. Nie rozumiem. Afera, bo nauczyciele chcą protestować w egzaminy. I ojejej bo rodzice muszą brać urlopy, bo dzieci do szkoły nie idą. A kiedy mają protestować, żeby ktoś to zauważył?
Do tej pory protesty nauczycieli, na które odkąd pamiętam jeździła moja matka to stanie na wiejskiej, trochę krzyczenia, trochę trąbek i Elo, do domu. W tym czasie w szkołach normalnie były zajęcia i nikt nie wiedział że w ogóle jakiś protest był pielęgniarki odchodzily od łóżek, rozbijaly namioty, rolnicy blokowali drogi, niepełnosprawni okupowali sejm w środku przez 40 dni.
Bardzo dobry moment wybrali na protest, w końcu może coś z tego będzie.
No jak to kiedy protestować? W wakacje najlepiej

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 14:52   #969
SaszetkaPL
Raczkowanie

Nie przesadzajmy z tymi wakacjami, niech protestują w jakieś świeto państwowe :v
SaszetkaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 14:58   #970
gryx82
BAN stały

W niedzielę wielkanocną, w ramach protestu, każdy nauczyciel odmawia białej i jajek w majonezie!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 15:27   #971
stomil2
BAN stały

Czytając rzuciło mi się w oczy. Krytykujecie 500+ nawet zakładając, że słusznie, to za chwilę popieracie KO lub Biedronia, czy tylko ja zauważam rozdwojenie jaźni?

Przecież KO (PO Nowoczesna SLD PSL ) również Biedroń, sami "krzyczeli" aby "dać" 500+ na pierwsze dziecko, i sami mówią że popierają ten program, nawet napisze więcej BA, PO twierdzi, że PIS ukradło to im z niistniejącego programu, i dlatego programu nie pokażą przed wyborami aby Pis znów im coś nie "podkradło".

Rozumiem że nieakceptując 500+ nie akceptuje się i nie popiera partii, które są za 500+. No chyba że lubi się być robiąnym w balona typu nie chcemy uchodzców ale przyjmiemy, obniżymy podatki 3x15 ale podwyższymy np Vat, nie obniżymy wieku emerytalnego, ale podwyższymmy na 67 lat, chcemy 500 + ale nie damy bo to rozdawnictwo, jak na takich obłudników można szanująca się osoba oddać głos?

Nie głosowałem na PIS, ale pis zrobiło tylko to co miało w programie.
Nie wiem skąd ten bulwers, że teraz nagle chcą wszyscy nauczyciele budżetówka, czy to aby nie PO zamroziła podwyżki w budżetówce na 5 lat?

Dlaczego Pis "nie daje" nauczycielom ale "daje" dzieciom? Odpowiedz jest banalna wystarczyło przeczytać PROGRAM, i tam napisane jest jak wół, 500+ NA KAŻDE DZIECKO, Czy to aż taki skandal w Polsce że jest pierwsza w Polsce partia która realizuje swój program nie wnikając czy słusznie czy nie? Był program, znalazł większość poparcia w dniu wyborów głosujących, i realizuje swoje obietnice, ale chyba tego nikt nie zrozumie, któ chce głosowac na partię która swojego programu nie ma, a przepraszam NIE UJAWNI, bo Pis ukradnie pomysły. Swoją drogą ja bym się cieszył, jakby jakaś partia chciała realizować mój program, bo chyba chodzi o dobro Polski czy o stołki, wiec po co ukrywać, coś co zresztą nie istnieje?

I trochę obraźliwie jest pisanie, że 500+ pobiera patologia, bo z tego co czytałem to dzietność znacznie w Polsce nie wzrosła, a 500+ pobiera/będzie pobierac każdy kto ma dziecko nawet bogaty, więc rozumiem, że według was każdy kto ma dziecko/dzieci to patologia?

Żeby nie było, nie jestem beneficjentem żadnego programu PIS, ale trochę obiektywizmu by się przydało.

Na pewno nie zagłosuję na partię bez programu, bo to kupowanie kota w worku, jak można oddac swój głos na kogoś gdy nie wiadomo jaki ma pogląd w ważnych kwestiach? Jak można oddać na kogoś swój głos, gdy ktoś zmienia poglądy jak chorągiewka, lub wręcz kłamie? Jak można negowac coś i potępiać i oddać głos na partię która popiera coś co my negujemy? Czy tylko ja widzę tu WARIATKOWO?

Szczerze? Jak miałbym zagłosować to z aktualnej oferty to tylko na PIS, dlaczego? Bo nie robi ze mnie wariata. Ma program, ma ofertę, i nie kłamie. I w sumie, nie ma nic więcej niż inne partie które niby popierają albo robią ze mnie wariata.

Oddam swój głos na Pis, albo zostane w domu, ale wariata nie dam z siebie robić.
stomil2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 15:36   #972
Azarzelka
Raczkowanie

Cytat:
Czytając rzuciło mi się w oczy. Krytykujecie 500+ nawet zakładając, że słusznie, to za chwilę popieracie KO lub Biedronia, czy tylko ja zauważam rozdwojenie jaźni?
A kto powiedzial, że nam sie te postulaty podobają? Aktualna sytuacja na politycznej szachownicy tworzy sytuacje, gdzie praktycznie każdy będzie sie licytował w tego typu kwestiach. A takie elementy programu to tylko jego element. Osobiście będę głosowała na Biedronia głownie dlatego, że uważam za bardzo ważne aby nareszcie przełamać aktualny katolicko-konserwatywny beton panujący w społeczeństwie. Bo niby na kogo mam głosować? Na Korwina i resztę oszołomów z jego nowej konfederacji?
Azarzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 15:51   #973
stomil2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Azarzelka Pokaż wiadomość
A kto powiedzial, że nam sie te postulaty podobają? Aktualna sytuacja na politycznej szachownicy tworzy sytuacje, gdzie praktycznie każdy będzie sie licytował w tego typu kwestiach. A takie elementy programu to tylko jego element. Osobiście będę głosowała na Biedronia głownie dlatego, że uważam za bardzo ważne aby nareszcie przełamać aktualny katolicko-konserwatywny beton panujący w społeczeństwie. Bo niby na kogo mam głosować? Na Korwina i resztę oszołomów z jego nowej konfederacji?
Kościół sam się wykończy.

https://www.pch24.pl/rewolucja-na-wa...-,66756,i.html

Jeden "beton" zastąpi drugi, jeszcze gorszy, więc nie wiem czy jest z czego się cieszyć.

https://www.pch24.pl/islamizacja-eur...-,61713,i.html

https://wprawo.pl/2018/06/22/austria...mskich-piesni/

https://www.planeta.pl/Czarna-dziura...meczecie-wideo

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Pan Biedroń....tylko kto "zasila" Wiosnę? Czyżby działacze z SLD? Dlaczego wiec SLD oscyluje na pograniczu progu wyborczego? A...bo rządzili i kiepsko rządzili, bo po jednych wygranaych wyborach za drugim razem nawet nie weszli do parlamentu.

Edytowane przez stomil2
Czas edycji: 2019-03-26 o 15:48
Stary 2019-03-26, 15:52   #974
edan84
BAN stały

Protesty nauczycieli i innych grup społecznych.

Cytat:
A przełamać beton dla samej radości łamania? Chcesz tego co obiecywał Biedron? Przecież ten jego program to śmiech na sali. Zamknąć kopalnie a prąd tylko z elektrowni wiatrowych. Skąd kasa będzie dla górników którym trzeba będzie płacić odprawy, skąd kasa na miliony wiatraków? Skąd kasa na ich dofinansowanie i naprawy, bo to ze wiatraki nie są wydajne wiadomo od dawna - pare razy wklejałem branzowe artykuły na ten temat.
Chcesz jeszcze większych podatków? Bo Biedron mówił ze przywali podatkami. Tak przywali ze z księgowa wymyślimy jak płacić w jakimś raju podatkowym, bo nie będę finansować tego tęczowego cyrku, bo Biedron chce prawie 5 tys minimalnego wynagrodzenia. A skończyłoby się to tak gigantycznym szalejącym bezrobociem, wielka szara strefa i brakiem wpływu danin do budżetu. Gigantyczna zapaść. Wtedy to byłby prawdziwy dramat dla nauczycieli, bo z pustego i Biedron by nie nalał.
I kolejna kwestia: Przecież Biedron był u Palikota który tworzył pare lat temu z PO rząd. Nie widzę żadnego łamania betonu. To ciagle te same osoby, tylko się przemalowały w nowe barwy.

Edytowane przez edan84
Czas edycji: 2019-03-26 o 15:54
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 15:59   #975
stomil2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
A przełamać beton dla samej radości łamania? Chcesz tego co obiecywał Biedron? Przecież ten jego program to śmiech na sali. Zamknąć kopalnie a prąd tylko z elektrowni wiatrowych. Skąd kasa będzie dla górników którym trzeba będzie płacić odprawy, skąd kasa na miliony wiatraków? Skąd kasa na ich dofinansowanie i naprawy, bo to ze wiatraki nie są wydajne wiadomo od dawna - pare razy wklejałem branzowe artykuły na ten temat.
Chcesz jeszcze większych podatków? Bo Biedron mówił ze przywali podatkami. Tak przywali ze z księgowa wymyślimy jak płacić w jakimś raju podatkowym, bo nie będę finansować tego tęczowego cyrku, bo Biedron chce prawie 5 tys minimalnego wynagrodzenia. A skończyłoby się to tak gigantycznym szalejącym bezrobociem, wielka szara strefa i brakiem wpływu danin do budżetu. Gigantyczna zapaść. Wtedy to byłby prawdziwy dramat dla nauczycieli, bo z pustego i Biedron by nie nalał.
I kolejna kwestia: Przecież Biedron był u Palikota który tworzył pare lat temu z PO rząd. Nie widzę żadnego łamania betonu. To ciagle te same osoby, tylko się przemalowały w nowe barwy.
No dokładnie, tak jak Rysiek założył Nowoczesną, i osoby z PO przeszli do Nowoczesnej, a ludzie mówili, Po to be ale Rysiek to "nowa" partia, śmiech na sali jak naiwni są ludzie. Teraz wystawili Biedronia, który sam ma program bardziej socjalny i bardziej głupi niż PIS, którego i tak nie zrealizuje, to na kłamcę mam głosować, który oszukuje mnie potencjalnego wyborce prosto w oczy? Nazbiera zaplecza z SLD, i oto "nowa" partia buhaha.

O tym 5 tysięcy minimalnej pensji nie słyszałem, ale widać jakie chore pomysły, i tak nie do zrealizowania, ale ktoś uwierzy, zagłosuje, a potem ojej znów mnie partia oszukała, wszyscy to kłamcy więcej nie głosuje.

Ja z siebie wariata już więcej nie dam robić, zagłosowałem kiedyś na PO, już pisałem co obiecali, i co zrobili? WSZYSTKO ODWROTNIE.

Zostaję w domu, lub idę na pis, program mają jaki mają, ale przynajmniej wiem, co chcą zrobić i to zrealizują. Nikt mnie nie oszuka, i nie zrobi ze mnie wariata.

A walka z kościołem mnie nie interesuje, jak nie katolicyzm to Islam, z deszczu pod rynnę.
Stary 2019-03-26, 17:20   #976
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stomil2 Pokaż wiadomość

byłabym wdzięczna, jakbyś używał nicków konkretnych ludzi, zamiast pisać per Wy, no bo kogo właściwie masz na myśli?
ja krytykuję 500+ a na pewno nie będę głosować ani na PiS, ani na PO. nie wiem na kogo będę głosować. na razie nie ma nikogo, kto byłby w moim mniemaniu tego wart.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 19:07   #977
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Otóż to.

Cytat:

Przecież KO (PO Nowoczesna SLD PSL ) również Biedroń, sami "krzyczeli" aby "dać" 500+ na pierwsze dziecko, i sami mówią że popierają ten program, nawet napisze więcej BA, PO twierdzi, że PIS ukradło to im z niistniejącego programu, i dlatego programu nie pokażą przed wyborami aby Pis znów im coś nie "podkradło".

Rozumiem że nieakceptując 500+ nie akceptuje się i nie popiera partii, które są za 500+. No chyba że lubi się być robiąnym w balona typu nie chcemy uchodzców ale przyjmiemy, obniżymy podatki 3x15 ale podwyższymy np Vat, nie obniżymy wieku emerytalnego, ale podwyższymmy na 67 lat, chcemy 500 + ale nie damy bo to rozdawnictwo, jak na takich obłudników można szanująca się osoba oddać głos?

Nie głosowałem na PIS, ale pis zrobiło tylko to co miało w programie.
Nie wiem skąd ten bulwers, że teraz nagle chcą wszyscy nauczyciele budżetówka, czy to aby nie PO zamroziła podwyżki w budżetówce na 5 lat?

Dlaczego Pis "nie daje" nauczycielom ale "daje" dzieciom? Odpowiedz jest banalna wystarczyło przeczytać PROGRAM, i tam napisane jest jak wół, 500+ NA KAŻDE DZIECKO, Czy to aż taki skandal w Polsce że jest pierwsza w Polsce partia która realizuje swój program nie wnikając czy słusznie czy nie? Był program, znalazł większość poparcia w dniu wyborów głosujących, i realizuje swoje obietnice, ale chyba tego nikt nie zrozumie, któ chce głosowac na partię która swojego programu nie ma, a przepraszam NIE UJAWNI, bo Pis ukradnie pomysły. Swoją drogą ja bym się cieszył, jakby jakaś partia chciała realizować mój program, bo chyba chodzi o dobro Polski czy o stołki, wiec po co ukrywać, coś co zresztą nie istnieje?

I trochę obraźliwie jest pisanie, że 500+ pobiera patologia, bo z tego co czytałem to dzietność znacznie w Polsce nie wzrosła, a 500+ pobiera/będzie pobierac każdy kto ma dziecko nawet bogaty, więc rozumiem, że według was każdy kto ma dziecko/dzieci to patologia?

Żeby nie było, nie jestem beneficjentem żadnego programu PIS, ale trochę obiektywizmu by się przydało.

Na pewno nie zagłosuję na partię bez programu, bo to kupowanie kota w worku, jak można oddac swój głos na kogoś gdy nie wiadomo jaki ma pogląd w ważnych kwestiach? Jak można oddać na kogoś swój głos, gdy ktoś zmienia poglądy jak chorągiewka, lub wręcz kłamie? Jak można negowac coś i potępiać i oddać głos na partię która popiera coś co my negujemy? Czy tylko ja widzę tu WARIATKOWO?

Szczerze? Jak miałbym zagłosować to z aktualnej oferty to tylko na PIS, dlaczego? Bo nie robi ze mnie wariata. Ma program, ma ofertę, i nie kłamie. I w sumie, nie ma nic więcej niż inne partie które niby popierają albo robią ze mnie wariata.

Oddam swój głos na Pis, albo zostane w domu, ale wariata nie dam z siebie robić.
Uuuu grubo pojechałeś

Wystarczy posłuchać Zalewskiej, jakimi kłamstwami nas obrzuca.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 20:27   #978
stomil2
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;86640630]Otóż to.

Uuuu grubo pojechałeś

Wystarczy posłuchać Zalewskiej, jakimi kłamstwami nas obrzuca.[/QUOTE]

Prosze kolejna prawdomównosc PO

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/k...ywe-nakazujaca

Chodzi o mem, PO Acta 2? Po przeciw.

Jak głosowali z PO? Oczzywiscie ZA. Ktoś normalny na nich zagłosuje?
Stary 2019-03-26, 20:32   #979
Konto usunięte

Cytat:
Prosze kolejna prawdomównosc PO

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/k...ywe-nakazujaca

Chodzi o mem, PO Acta 2? Po przeciw.

Jak głosowali z PO? Oczzywiscie ZA. Ktoś normalny na nich zagłosuje?
GDZIE napisałam, że PO nie kłamie? Czy też SLD i każda inna partia? Politycy kłamią - fakt.

PiS również.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 20:43   #980
stomil2
BAN stały

Ok, jakbym chciał zagłosować na Biedronia, jakbym chciał mu uwierzyć, że chce zrealizować swój program, to jak mam wierzyć w to?

https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kie...erta-Biedronia

-Minimalnna emerytura 1600 zł dziś jest 1100.

-Miejsce w żłobku dla wszystkich dzieci.
-
500+ na każde dziecko.

-Nie więcej niż 200 zł na leki.

-Lekarz specjalista w ciągu 30 dni.

Zdaniem Biedronia płaca minimalna powinna wynosić będzie 60 proc. średniej krajowej. W 2020 r. podniesiemy płacę minimalną do 2 700 zł, a w 2022 do 3 265 zł. Niech w końcu będzie sprawiedliwie, żeby nikt nie musiał wyjeżdżać więcej z naszego kraju" - zadeklarował.

Ten PROGRAM JEST NIEREALNY. Jak posturlaty są nierealne, to skąd wiadomo, ze faktycznie wyporowadzi chocby religię ze szkół?

Przebił w rozdawnictwie nawet PIS

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;86640919]GDZIE napisałam, że PO nie kłamie? Czy też SLD i każda inna partia? Politycy kłamią - fakt.

PiS również.[/QUOTE]

No własnie, ale nawet jak Pis kłamie to nie jest to w ZNACZNYCH SPRAWACH.

Nie ineresują mnie drobne ewentualne kłamstewka, Pis realizuje swój program. Inne partie nie, oszukują wyborców, choćby Biedroń, przedstawia program NIEREALNY.

PIS W SPRAWACH PROGRAMU NIE KŁAMAŁ. Owszem może nie wszystko wyszło, w 100% ale chociaz się starali, jak mieszkanie + czy bezpłatne leki dla osób 75 +. Próbowali, ale wiekszosc programu ZREALIZOWALI.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Program partii jest kluczowy. Pis swój program zrealizował, kłamstwa nie było.

Jak mam zaufać KO ( w tym PO) kiedy w kluczowych sprawach PROGRAMOWYCH mówi jedno a robi drugie? To co napisałem wcześniej, wiek emerytalny, podatki etc etc, mówili jedno zrobili ODWROTNIE.

Jak mam zaufac Biedronowi skóro z góry przedstawił NIEREALNY PROGRAM?

A skąd wiem, ze w sprawach kościoła zrealizuje? A może będzie odwrotnie, i religia będzie obowiązkowa? Skoro już na poczatku przedstawia nierealne założenia jak pensja minimlana 1600 emerytury czy 500 + na każde dziecko plus żłobki dla każdego dziecka, to skąd akurat prawda, że z religią to też fikcja? Nie wierze, i nie uwierzę nikomu kto ma FAŁSZYWY PROGRAM. Lub kto nie ma programu PO, lub kto już rządził i wszystko wprowadził inaczej niż miał w programie.

Naiwny nie jestem.
Stary 2019-03-26, 21:42   #981
motyla
Zakorzenienie

Kolego Stomil, czy kolega zauważył tytuł tego wątku?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-26, 23:46   #982
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
I ojejej bo rodzice muszą brać urlopy, bo dzieci do szkoły nie idą.
Nie rozumiem tego brania urlopów. To dziecko podstawówkowe samo w domu nie zostanie?
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 05:29   #983
_vixen_
Zakorzenienie

7 latka raczej w domu na cały dzień nie zostawię, taka juz jestem nadopiekuńczą
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 06:10   #984
Ninquelote
Wtajemniczenie

Na dziecko do 8 roku życia przysługuje zasiłek opiekuńczy jeśli nagłe zamkną przedszkole czy żłobek. Ale trzeba się o tym dowiedzieć nie wcześniej niż 7 dni.

Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 06:20   #985
Ingrid80
BAN stały

Już widzę jak lecę na opiekę z.powodu strajku w szkole

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 06:31   #986
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 06:36   #987
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ale już oficjalnie poinformowano, że konkretne przedszkole będzie zamknięte? U moje córki tylko nieoficjalne wiadomo, że strajku nie będzie.

Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 07:00   #988
Konto usunięte

U mnie info oficjalne będzie dzień wcześniej.
Stary 2019-03-27, 07:15   #989
tinkerver2
Zakorzenienie

O strajku wiadomo z miesiąc. Do wyboru jest - wzięcie urlopu, urlopu na żądanie, L4 na dziecko, L4 na siebie, zatrudnienie opiekunki, zawiezienie dziecka do dziadków/ciociów, praca w domu.
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 08:38   #990
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

I potem się dziwić, że różne grupy zawodowe się nie lubią i mało kto komu kibicuje, poczytajcie swoje posty jak dogadujecie teraz znowu rodzicom

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości