|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Protesty nauczycieli i innych grup społecznych.
Tak odnośnie podobno wielkiego poparcia społecznego dla tego strajku:
"Ponad 61 proc. Polaków jest bowiem przeciw strajkom nauczycieli w czasie zbliżających się egzaminów gimnazjalistów i ósmoklasistów – wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie „Rzeczpospolitej" przez IBRiS." https://www.rp.pl/Nauczyciele/303259...ospolitej.html Rzepę czy IBRiS raczej trudno posądzać o sympatię dla PiS, więc wyniki powinny być w miarę wiarygodne. |
|
|
|
|
#962 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale zakładam po prostu ze wśród tych 39% znikoma cześć to rodzice. |
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakie poparcie społeczne miały protesty górników.
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja popieram strajk. Moja matka po 33 latach pracy ma mniej ( z dodatkiem-jest wychowawcą) niż 2200 na rękę. Nauczyciel mianowany, pracujący w państwowym przedszkolu. Dla mnie to kpina. jak rowniez kpina jest dla mnie robienie szopy w mediach jakcy to nauczuciele są be,bo raczą strajkować. Z tych obiecywabych podwyzek otrzymała slownie 46 złotych. Co za to mozna kupic? 6 kostek masła?
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2019-03-26 o 13:18 |
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie to rozwala. Nie rozumiem. Afera, bo nauczyciele chcą protestować w egzaminy. I ojejej bo rodzice muszą brać urlopy, bo dzieci do szkoły nie idą. A kiedy mają protestować, żeby ktoś to zauważył?
Do tej pory protesty nauczycieli, na które odkąd pamiętam jeździła moja matka to stanie na wiejskiej, trochę krzyczenia, trochę trąbek i Elo, do domu. W tym czasie w szkołach normalnie były zajęcia i nikt nie wiedział że w ogóle jakiś protest był pielęgniarki odchodzily od łóżek, rozbijaly namioty, rolnicy blokowali drogi, niepełnosprawni okupowali sejm w środku przez 40 dni. Bardzo dobry moment wybrali na protest, w końcu może coś z tego będzie. |
|
|
|
|
#968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Nie przesadzajmy z tymi wakacjami, niech protestują w jakieś świeto państwowe :v
|
|
|
|
|
#970 |
|
BAN stały
|
W niedzielę wielkanocną, w ramach protestu, każdy nauczyciel odmawia białej i jajek w majonezie!
|
|
|
|
|
#971 |
|
BAN stały
|
Czytając rzuciło mi się w oczy. Krytykujecie 500+ nawet zakładając, że słusznie, to za chwilę popieracie KO lub Biedronia, czy tylko ja zauważam rozdwojenie jaźni?
Przecież KO (PO Nowoczesna SLD PSL ) również Biedroń, sami "krzyczeli" aby "dać" 500+ na pierwsze dziecko, i sami mówią że popierają ten program, nawet napisze więcej BA, PO twierdzi, że PIS ukradło to im z niistniejącego programu, i dlatego programu nie pokażą przed wyborami aby Pis znów im coś nie "podkradło". Rozumiem że nieakceptując 500+ nie akceptuje się i nie popiera partii, które są za 500+. No chyba że lubi się być robiąnym w balona typu nie chcemy uchodzców ale przyjmiemy, obniżymy podatki 3x15 ale podwyższymy np Vat, nie obniżymy wieku emerytalnego, ale podwyższymmy na 67 lat, chcemy 500 + ale nie damy bo to rozdawnictwo, jak na takich obłudników można szanująca się osoba oddać głos? Nie głosowałem na PIS, ale pis zrobiło tylko to co miało w programie. Nie wiem skąd ten bulwers, że teraz nagle chcą wszyscy nauczyciele budżetówka, czy to aby nie PO zamroziła podwyżki w budżetówce na 5 lat? Dlaczego Pis "nie daje" nauczycielom ale "daje" dzieciom? Odpowiedz jest banalna wystarczyło przeczytać PROGRAM, i tam napisane jest jak wół, 500+ NA KAŻDE DZIECKO, Czy to aż taki skandal w Polsce że jest pierwsza w Polsce partia która realizuje swój program nie wnikając czy słusznie czy nie? Był program, znalazł większość poparcia w dniu wyborów głosujących, i realizuje swoje obietnice, ale chyba tego nikt nie zrozumie, któ chce głosowac na partię która swojego programu nie ma, a przepraszam NIE UJAWNI, bo Pis ukradnie pomysły. Swoją drogą ja bym się cieszył, jakby jakaś partia chciała realizować mój program, bo chyba chodzi o dobro Polski czy o stołki, wiec po co ukrywać, coś co zresztą nie istnieje? I trochę obraźliwie jest pisanie, że 500+ pobiera patologia, bo z tego co czytałem to dzietność znacznie w Polsce nie wzrosła, a 500+ pobiera/będzie pobierac każdy kto ma dziecko nawet bogaty, więc rozumiem, że według was każdy kto ma dziecko/dzieci to patologia? Żeby nie było, nie jestem beneficjentem żadnego programu PIS, ale trochę obiektywizmu by się przydało. Na pewno nie zagłosuję na partię bez programu, bo to kupowanie kota w worku, jak można oddac swój głos na kogoś gdy nie wiadomo jaki ma pogląd w ważnych kwestiach? Jak można oddać na kogoś swój głos, gdy ktoś zmienia poglądy jak chorągiewka, lub wręcz kłamie? Jak można negowac coś i potępiać i oddać głos na partię która popiera coś co my negujemy? Czy tylko ja widzę tu WARIATKOWO? Szczerze? Jak miałbym zagłosować to z aktualnej oferty to tylko na PIS, dlaczego? Bo nie robi ze mnie wariata. Ma program, ma ofertę, i nie kłamie. I w sumie, nie ma nic więcej niż inne partie które niby popierają albo robią ze mnie wariata. Oddam swój głos na Pis, albo zostane w domu, ale wariata nie dam z siebie robić. |
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
https://www.pch24.pl/rewolucja-na-wa...-,66756,i.html Jeden "beton" zastąpi drugi, jeszcze gorszy, więc nie wiem czy jest z czego się cieszyć. https://www.pch24.pl/islamizacja-eur...-,61713,i.html https://wprawo.pl/2018/06/22/austria...mskich-piesni/ https://www.planeta.pl/Czarna-dziura...meczecie-wideo ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Pan Biedroń....tylko kto "zasila" Wiosnę? Czyżby działacze z SLD? Dlaczego wiec SLD oscyluje na pograniczu progu wyborczego? A...bo rządzili i kiepsko rządzili, bo po jednych wygranaych wyborach za drugim razem nawet nie weszli do parlamentu. Edytowane przez stomil2 Czas edycji: 2019-03-26 o 15:48 |
|
|
|
|
|
#974 | |
|
BAN stały
|
Protesty nauczycieli i innych grup społecznych.
Cytat:
Chcesz jeszcze większych podatków? Bo Biedron mówił ze przywali podatkami. Tak przywali ze z księgowa wymyślimy jak płacić w jakimś raju podatkowym, bo nie będę finansować tego tęczowego cyrku, bo Biedron chce prawie 5 tys minimalnego wynagrodzenia. A skończyłoby się to tak gigantycznym szalejącym bezrobociem, wielka szara strefa i brakiem wpływu danin do budżetu. Gigantyczna zapaść. Wtedy to byłby prawdziwy dramat dla nauczycieli, bo z pustego i Biedron by nie nalał. I kolejna kwestia: Przecież Biedron był u Palikota który tworzył pare lat temu z PO rząd. Nie widzę żadnego łamania betonu. To ciagle te same osoby, tylko się przemalowały w nowe barwy. Edytowane przez edan84 Czas edycji: 2019-03-26 o 15:54 |
|
|
|
|
|
#975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O tym 5 tysięcy minimalnej pensji nie słyszałem, ale widać jakie chore pomysły, i tak nie do zrealizowania, ale ktoś uwierzy, zagłosuje, a potem ojej znów mnie partia oszukała, wszyscy to kłamcy więcej nie głosuje. Ja z siebie wariata już więcej nie dam robić, zagłosowałem kiedyś na PO, już pisałem co obiecali, i co zrobili? WSZYSTKO ODWROTNIE. Zostaję w domu, lub idę na pis, program mają jaki mają, ale przynajmniej wiem, co chcą zrobić i to zrealizują. Nikt mnie nie oszuka, i nie zrobi ze mnie wariata. A walka z kościołem mnie nie interesuje, jak nie katolicyzm to Islam, z deszczu pod rynnę. |
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabym wdzięczna, jakbyś używał nicków konkretnych ludzi, zamiast pisać per Wy, no bo kogo właściwie masz na myśli? ja krytykuję 500+ a na pewno nie będę głosować ani na PiS, ani na PO. nie wiem na kogo będę głosować. na razie nie ma nikogo, kto byłby w moim mniemaniu tego wart. |
|
|
|
|
|
#977 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wystarczy posłuchać Zalewskiej, jakimi kłamstwami nas obrzuca. |
||
|
|
|
|
#978 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;86640630]Otóż to.
Uuuu grubo pojechałeś ![]() Wystarczy posłuchać Zalewskiej, jakimi kłamstwami nas obrzuca.[/QUOTE] Prosze kolejna prawdomównosc PO https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/k...ywe-nakazujaca Chodzi o mem, PO Acta 2? Po przeciw. Jak głosowali z PO? Oczzywiscie ZA. Ktoś normalny na nich zagłosuje? |
|
|
|
|
#979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PiS również. |
|
|
|
|
|
#980 |
|
BAN stały
|
Ok, jakbym chciał zagłosować na Biedronia, jakbym chciał mu uwierzyć, że chce zrealizować swój program, to jak mam wierzyć w to?
https://www.radiozet.pl/Co-gdzie-kie...erta-Biedronia -Minimalnna emerytura 1600 zł dziś jest 1100. -Miejsce w żłobku dla wszystkich dzieci. - 500+ na każde dziecko. -Nie więcej niż 200 zł na leki. -Lekarz specjalista w ciągu 30 dni. Zdaniem Biedronia płaca minimalna powinna wynosić będzie 60 proc. średniej krajowej. W 2020 r. podniesiemy płacę minimalną do 2 700 zł, a w 2022 do 3 265 zł. Niech w końcu będzie sprawiedliwie, żeby nikt nie musiał wyjeżdżać więcej z naszego kraju" - zadeklarował. Ten PROGRAM JEST NIEREALNY. Jak posturlaty są nierealne, to skąd wiadomo, ze faktycznie wyporowadzi chocby religię ze szkół? Przebił w rozdawnictwie nawet PIS ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;86640919]GDZIE napisałam, że PO nie kłamie? Czy też SLD i każda inna partia? Politycy kłamią - fakt. PiS również.[/QUOTE] No własnie, ale nawet jak Pis kłamie to nie jest to w ZNACZNYCH SPRAWACH. Nie ineresują mnie drobne ewentualne kłamstewka, Pis realizuje swój program. Inne partie nie, oszukują wyborców, choćby Biedroń, przedstawia program NIEREALNY. PIS W SPRAWACH PROGRAMU NIE KŁAMAŁ. Owszem może nie wszystko wyszło, w 100% ale chociaz się starali, jak mieszkanie + czy bezpłatne leki dla osób 75 +. Próbowali, ale wiekszosc programu ZREALIZOWALI. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Program partii jest kluczowy. Pis swój program zrealizował, kłamstwa nie było. Jak mam zaufać KO ( w tym PO) kiedy w kluczowych sprawach PROGRAMOWYCH mówi jedno a robi drugie? To co napisałem wcześniej, wiek emerytalny, podatki etc etc, mówili jedno zrobili ODWROTNIE. Jak mam zaufac Biedronowi skóro z góry przedstawił NIEREALNY PROGRAM? A skąd wiem, ze w sprawach kościoła zrealizuje? A może będzie odwrotnie, i religia będzie obowiązkowa? Skoro już na poczatku przedstawia nierealne założenia jak pensja minimlana 1600 emerytury czy 500 + na każde dziecko plus żłobki dla każdego dziecka, to skąd akurat prawda, że z religią to też fikcja? Nie wierze, i nie uwierzę nikomu kto ma FAŁSZYWY PROGRAM. Lub kto nie ma programu PO, lub kto już rządził i wszystko wprowadził inaczej niż miał w programie. Naiwny nie jestem. |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Kolego Stomil, czy kolega zauważył tytuł tego wątku?
|
|
|
|
|
#982 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
7 latka raczej w domu na cały dzień nie zostawię, taka juz jestem nadopiekuńczą
|
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Na dziecko do 8 roku życia przysługuje zasiłek opiekuńczy jeśli nagłe zamkną przedszkole czy żłobek. Ale trzeba się o tym dowiedzieć nie wcześniej niż 7 dni.
|
|
#985 |
|
BAN stały
|
Już widzę jak lecę na opiekę z.powodu strajku w szkole
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#986 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale już oficjalnie poinformowano, że konkretne przedszkole będzie zamknięte? U moje córki tylko nieoficjalne wiadomo, że strajku nie będzie.
|
|
#988 |
|
Konto usunięte
|
U mnie info oficjalne będzie dzień wcześniej.
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
O strajku wiadomo z miesiąc. Do wyboru jest - wzięcie urlopu, urlopu na żądanie, L4 na dziecko, L4 na siebie, zatrudnienie opiekunki, zawiezienie dziecka do dziadków/ciociów, praca w domu.
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
I potem się dziwić, że różne grupy zawodowe się nie lubią i mało kto komu kibicuje, poczytajcie swoje posty jak dogadujecie teraz znowu rodzicom
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

pielęgniarki odchodzily od łóżek, rozbijaly namioty, rolnicy blokowali drogi, niepełnosprawni okupowali sejm w środku przez 40 dni.