Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-27, 00:08   #601
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Ja z kolei nie kojarzę nadmiernego wypadania po ciąży, więc może nie będzie tak źle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 00:29   #602
bejata440
Zakorzenienie

Zamówiłam już karton kosmetyków radical...
słodkie jem właśnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-27, 05:28   #603
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie też mniejszy przyrost włosów na nogach a włosy na głowie gęściejsze, mniej się przetłuszczają i są bardziej sprężyste.
Ale też myślę że po ciąży będą mocno wypadały :/

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 06:29   #604
bejata440
Zakorzenienie

Ja jadłam tradycyjnie cornflakes o 5 rano i odbytej pory nie śpię.. ale chyba przymkne oczy jeszcze na troszke..

Stary 2019-03-27, 06:34   #605
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja nogi gole co drugi dzień. Trzeba być gotowym w razie czego włosy tez staram się mieć zawsze czyste. Jutro muszę lakier poprawić u stóp bo zrobił się odprysk i tez dzisiaj maskę na facjatę nałożyłam. Szkoda ze jednak teraz bez make up wyglądam okropnie. Tak w ogóle wielam tz w obroty i potem jak wstałam jakie parcie na szyjke mialam i ból, ledwo szlam na kaczke. Czuje ze mała jest nisko ale skurczy wciąż brak 🤨

Ja tez sie gole co 2 dzien, zeby nie wygladac jak orangutan

Meza tez wzielam w obroty i wczoraj brzuch mi twardnial co chwilke, jakies skurcze delikatne byly ale wiecej nie planuje bo niestety potem plamienie mam. Jak gin mi szyjke badal to tak samo bylo
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Ej mi rosną w czasie ciąży tak wolno włosy na nogach ze raz w tygodniu wystarczy u mnie golenie. No max dwa

Będę za tym tęsknić pewnie po ciąży

A włosy te na głowie mam mięciutkie, z objętością... nieprzetluszczaja się jak zwykle... już się boje tego wypadania poporodowego, ponoć tak będzie?

Mi wypadaly okropnie wlosy. Bylam zalamana...

Dzien dobry.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 07:17   #606
Michacha1234
Zadomowienie

Mi włosy też przestały wypadać. Zawsze cała podłoga byla w moich kłakach, a teraz spokój. Ciekawe jak długo

Dobry.
Ale dziś dobrze pospałam

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 07:25   #607
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Waga zacna
U mnie gbs gin pobierze 5.04

I wtedy też zleci badania - powtórka grupy krwi i tych z 1 trymestru, będę płakać przy okienku jak będę za nie płacićHa ha no koniec z ciuszkami do narodzin Moja jest ciut poniżej średniej na siatce.
Tydzień temu w środę ważyła 2300, teraz maluchy przybierają gdzieś 250g tygodniowo, więc Twoja malutka jest zapewne w tym momencie większa ☺

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Chociaż Twój tp jest o 5 dni wcześniej, więc idą łeb w łeb dziewuszki

No tak mi się wydawało że one idą podobnie więc już pewnie podobnego klocuszka masz.

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 07:26   #608
bejata440
Zakorzenienie

A chciałam jeszcze pospać sle głodna jak wilk jestem. Zjadłam trochę czekolady ale ssie mnie dalej... chyba czas na kawę/herbatkę i smażone jaja dziś

Stary 2019-03-27, 08:05   #609
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry. No i co nic nie ruszyło po wczoraj jedynie biodra i spojenie mocniej boli i chodzę jak babcia a dziecko mam wrażenie że zamiast nizej to próbuje mi narzady pod żebra wkopac. Dzisiaj od rana jest bardzo aktywna.

Mi włosy wypadaly bardzo po porodzie. Nie pamiętam jak długo ale teraz 2lata 4 miesiace i już mam 10cm odrosty. Widać po skroniach bo tam miałam zakola. Dużo baby hair. Zagescilo się w tym miejscu. To hormony, za specjalnie nic z tym nie robiłam. Teraz w drugiej ciąży moje włosy już nie są tak piękne jak w tamtej. Nawet był czas ze mocno wypadaly.

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 08:22   #610
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Ej mi rosną w czasie ciąży tak wolno włosy na nogach ze raz w tygodniu wystarczy u mnie golenie. No max dwa

A włosy te na głowie mam mięciutkie, z objętością... nieprzetluszczaja się jak zwykle... już się boje tego wypadania poporodowego, ponoć tak będzie?

Ej mi też na nogach rosną wolniej i się mniej przetluszczaja na głowie, a przed ciąża musiałam myć codziennie. Po poprzednim porodzie równo po 3 miesiącach tak mi się zaczęły sypac włosy że powoli mi się zakola robiły ... zaczęłam brać jakieś tabsy i przestało na szczęście

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 08:43   #611
Michacha1234
Zadomowienie

W Pytaniu na śniadanie mówili o wadze noworodka i byly dwie babki, które urodziły dzieci z wagą powyżej 6kg. Jedno chyba 6,5kg. Same przytyły po około 35 kg. Ja bym chyba na wózku musiała jeździć, skoro przy 16 ledwo funkcjonuje.

Stary 2019-03-27, 08:52   #612
MoonInTheSky
Raczkowanie

Dzień dobry
Ja już po labie. Standardowo morfologia i mocz. Miałam już nie mieć wizyt ale mój ginekolog myślał, że do tej pory to ja już urodze także jutro idę na ktg, a potem na wizytę. MOŻE po badaniu coś ruszy.
3 DNI do terminu

Co do włosów to mi też 3-4 miesiące po porodzie tak leciały, że masakra. Miałam łyse zakola normalnie :/
Cytat:

Mi również

MoonInTheSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 08:52   #613
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Halo dlaczego nikt nie rodzi? :P Czekamy do kwietnia?

Nie wiem jak to się stało, ale mamy już środę! Poniedziałek przewegetowałam, wczoraj wypełzłam na badanie krwi, żeby powtórzyć grupę i ogólną morfologię z moczem. TŻ też przyjechał na to swoje odczulanie, więc po jego szpitalu pozałatwialiśmy kilka spraw i ledwo żyłam. TŻ pojechał po 13 znów do pracy, ja się zdrzemnęłam, a potem mały wrócił z przedszkola i bolał go brzuch Sam usnął po 17, ale o 18 go obudziłam i dalej to samo. Ostatecznie wyczłapałam do apteki, bo oczywiście babcia wypiła całą miętową herbatę i nie było nawet tego w domu. Dla dzidziusia mam tylko delicol, więc kupiłam espumisan i po tym mu przeszło. Wczoraj menu przedszkolne było dość wzdymające, bo i zupa kminkowa i schabowy z kapustą, więc może to przez jedzenie.

Powiem Wam jedno - ta wyprawa do apteki uświadomiła mi jak bardzo potrzebna jest druga osoba do opieki. A jeśli z którymś dzieckiem będę musiała kiedyś jechać na całodobówkę w środku nocy i tam koczować niewiadomo ile? Jak dobrze, że jest moja babcia...

Dzisiaj za to ja mam dzień spa, zaraz wskakuje pod prysznic, robię peelingi, maseczki i ogolę nawet nogi. U mnie też przyrost na nogach jest niewielki i zwykle goliłam raz w tygodniu - albo przed ginem albo przed powrotem TŻ Chyba się poświęcę i nawet ogarnę brwi, czego nienawidzę robiiiiiiiiić.

Jutro mam pierwsze ktg, ciekawe czy coś tam się zapisze. Potem wizyta. TŻ dzwoni co chwila pytać czy wszystko w porządku, ale powiedziałam mu, że spokojnie do czwartku nie rodzę, bo pani w zabiegówce wzięła ten papierek z grupą krwi i oddadzą mi dopiero przy wizycie z wynikami. Tak samo gin mi nie dał kartki z wynikiem gbs. Wiem, że wpisane w kartę ciąży, no ale lepiej mieć to na laboratoryjnym piśmie

Idę zrobić kawę, bo jednak nie mam siły do niczego.
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 09:07   #614
elf01
Zadomowienie

Hej laski, ja jestem w szpitalu ze względu na wysokie ciśnienie, ale odkąd tu jestem to jest w normie. Dziś mi pobrali krew i mocz na wyniki jak dobrze pójdzie to jutro wyjdę do domu. U mnie dziś już skończony 39 tydzień. Waga małego na wczorajszym usg 3800. Jestem zaskoczona, bo w piątek miałam usg tylko, że na innym sprzęcie ważył 3360. Teraz wielka niewiadoma, któremu usg ufać... Poza tym wszystko szczelnie zamknięte nie zapowiada się nic na poród 🤨

Stary 2019-03-27, 09:10   #615
Coccinellla
Zakorzenienie

Dobry dzień

Piękne słoneczko u nas, szkoda, że ja nadal uziemiona z katarem już lepiej...

Michacha rozbawiłaś mnie z rana z tym wózkiem

Mój mąż też już chyba zaczyna się przygotowywać na poród, jak tylko kaszlne w nocy czy wstaję na siku to On przez sen w takiej panice szuka mnie ręką obok i mówi ,,co się dzieje? Co się dzieje?" tak już mu się zdarzyło ze 3 razy ostatnio rano tego nie pamięta

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość
Hej laski, ja jestem w szpitalu ze względu na wysokie ciśnienie, ale odkąd tu jestem to jest w normie. Dziś mi pobrali krew i mocz na wyniki jak dobrze pójdzie to jutro wyjdę do domu. U mnie dziś już skończony 39 tydzień. Waga małego na wczorajszym usg 3800. Jestem zaskoczona, bo w piątek miałam usg tylko, że na innym sprzęcie ważył 3360. Teraz wielka niewiadoma, któremu usg ufać... Poza tym wszystko szczelnie zamknięte nie zapowiada się nic na poród 🤨

Ojej to dobrze, że jest już ok! Wracaj do domku i czekaj na malucha na spokojnie u siebie. Wagą się nie przejmuj im maluch większy tym błąd pomiaru również. Ja bym uśredniła wagę do 3600

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 09:11   #616
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
W Pytaniu na śniadanie mówili o wadze noworodka i byly dwie babki, które urodziły dzieci z wagą powyżej 6kg. Jedno chyba 6,5kg. Same przytyły po około 35 kg. Ja bym chyba na wózku musiała jeździć, skoro przy 16 ledwo funkcjonuje.

To chyba musi być jakaś niezdiagnozowana cukrzyca. Ale też mam koleżanki które tyły po 30kg i zastanawiałam się jakim cudem one funkcjonowały.

Dzień dobry

Ja po pobraniu krwi właśnie siedzę w McDonald's na śniadanku i czekam aż mi ch otworzą liczę że się uda parę pierdół dokupić. Nie mamy jednej z ważniejszych rzeczy czyli kosza na śmieci przy przewijaku Ale później szybciutko do domku nie przemęczać się. Chodzę jak kaczka, co chwilę małe mi się gdzieś wciska. Ostatnio było intensywnie, starszak w końcu w żłobie to może te parę dni co zostało będzie spokojniej. Oby.

Włosy po pierwszej ciąży też mi leciały. Garściami. A później miałam masę baby hair.

Wczoraj stwierdziłam że żyjemy jakby w innym świecie ostatnio. Ktoś zaczął mówić o ciastach na święta czy czymś tam a ja jakoś zupełnie nie mam w perspektywie świąt. Pewnie coś się kupi na ostatnią chwilę po drodze mamy ważniejsze zadania do wykonania dobrze by było chociaż jakieś jajka poświęcić żeby starszak za bardzo na zamieszaniu nie ucierpiał.

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 09:19   #617
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dodaje Wam ten przepis
Składniki:

600 g mąki

50 g drożdży

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka suszonej pietruszki

40 ml oleju roślinnego

280 ml letniej wody

Masło ziołowe:

150 g masła w temperaturze pokojowej

Pęczek świeżej pietruszki

1 mała cebulka

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonego koperku

1 płaska łyżeczka soli

Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, sól, suszoną pietruszkę. Wkruszyć drożdże i posypać je cukrem. Dodać olej, wodę i całość wymieszać. Zagniatać ciasto do momentu, aż zacznie odchodzić od dłoni. Ok. 4-5 min. Oprószyć je mąką, przykryć ściereczką☠i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 min do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotowujemy masło ziołowe. W naczyniu mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Masło, drobno posiekaną pietruszkę i cebulkę, sól oraz koperek, a także starty na tarce lub przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat i wałkujemy na kształt prostokąta o grubości ok. 0, 7 cm. Płat ciasta smarujemy przygotowanym wcześniej masłem ziołowym. Całość tniemy w poprzek na paski o szerokości ok. 3 cm. Każdy pasek zwijamy w harmonijkę i układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego. Tym sposobem wypełniamy całą blaszkę.
Tak przygotowany chlebek pieczemy w rozgrzanym wcześniej do 180 stopni piekarniku, przez około 28 min. Po wyjęciu z piekarnika, chleb odrazu jest gotowy do zjedzenia.

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 09:38   #618
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wyniki! A waga pewnie, tak jak pisze cocci, gdzieś pośrodku. Błąd to 500g w tę lub w tę

Stary 2019-03-27, 09:45   #619
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cześć dzisiaj dlaczego nie rodzimy? zwariować można
Idę dziś na ktg, ale cisza na morzu taka, ze chyba urodzę za dwa lata...

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 09:50   #620
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość

Powodzenia!

Rzeczywiście jakiś spokojny ten nasz wątek... Jeszcze

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:01   #621
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry

No właśnie dziewczyny, dlaczego żadna nie rodzi?

Mi się właśnie po 2h wiszenia na cycu udało ululac mała i chociaż mam czas na jakiś prysznic i śniadanie.. Korzystajcie z wolności póki możecie

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:06   #622
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_pantera90 Pokaż wiadomość

Za dobrze tym naszym maluchom w brzuchach. Za dobrze się odżywiamy i potem nie chcą wyjść, bo wiedzą że je później czeka tylko mleko i mleko. A tak to zawsze im się skapnie co lepszego, a to czekoladka, a to lody... Już mojemu tłumaczyłam, że taki duży chłop to powinien się wstydzić, że matka musi go jeszcze dźwigać

Stary 2019-03-27, 10:10   #623
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dzień dobry
Co Wy takie niecierpliwe, przecież to kwietniowy wątek, a do kwietnia jeszcze tyyyyyleeeee czasu

Za 3 tygodnie o tej porze przywitam się z Nową - dalej jest to dla mnie kompletna abstrakcja, fakt że już raz to przechodziłam niczego nie urealnia Jestem niegotowa jak jasny gwint, chyba jako ostatnia z Was nie mam jeszcze nawet imienia

Zaczęłam się bać jak to będzie ze... spaniem. 2 dni temu postawiliśmy łóżeczko starszej obok naszego, niby mówi że ok, będzie tam spała, ale jeszcze tam nie zasnęła - 2 razy padła w krzesełku nad kolacją (drugą - maksymalnie opóźnia chodzenie spać) i tż ją przeniósł. I dwa razy punkt 2 rano przepełzła na autopilocie do nas. No przecież nie pomieścimy się we czwórkę plus jeszcze kot

Napiszcie mi czy ta Lodowa Huta ma jakieś boxy na wynos? Bo tak to bym tylko tż wysłała, nijak mi tam nie po drodze. Chociaż to pewnie i tak najwcześniej jutro/pojutrze bo znowu smarkamy.
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:12   #624
elf01
Zadomowienie

Każda się niecierpliwi, bo na innych wątkach dziewczyny zaczynały rodzic w nie swoim miesiącu też w sumie liczyłam na taki obrót wydarzeń. Widocznie pisany nam kwiecień 🤩🤩🤩

Stary 2019-03-27, 10:17   #625
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
1. USC - zgłoszenie urodzenia dziecka
2. Wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski
3. Zgłoszenie dziecka do ZUS
4. Umówienie się z położna środowiskowa
5. Umówienie sesji noworodkowej
6. Rejestracja dziecka w przychodni i umówienie pierwszej wizyty
7. Zgłoszenie dziecka do Medicover
8. Wniosek o wypłatę ubezpieczenia za urodzenie dziecka - ja
9. Wniosek o wypłatę ubezpieczenia za urodzenie dziecka - tż
10. Złożenie wniosków do żłobków
Co to jest to ubezpieczenie za urodzenie dziecka?

Porównałam ze swoją listą i w sumie wrzucę na wątek, chociaż jest spisana jak kura pazurem, ale ma już szczegóły, więc może Wam się też przyda A jakby było coś nieczytelne, to piszcie.

Odpisów aktu urodzenia w większej ilości czy aktu małżeństwa nie potrzeba oczywiście brać, to już mój dopisek. Z automatu dostaje się 1 odpis.

Ale tutaj cichutko z narodzinami się zrobiło.

Elf
, kciuki za wyniki!

Dziewczyny, które mają fotel do karmienia - jaki macie? Ja nie mam, ale myślę, czy nie kupić jeszcze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20190327_101352.jpg (139,0 KB, 52 załadowań)
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski

Edytowane przez srebrnykot
Czas edycji: 2019-03-27 o 10:24
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:27   #626
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość

Porównałam ze swoją listą i w sumie wrzucę na wątek, chociaż jest spisana jak kura pazurem, ale ma już szczegóły, więc może Wam się też przyda A jakby było coś nieczytelne, to piszcie.

Odpisów aktu urodzenia w większej ilości czy aktu małżeństwa nie potrzeba oczywiście brać, to już mój dopisek. Z automatu dostaje się 1 odpis.

Elf
, kciuki za wyniki!

Dziewczyny, które mają fotel do karmienia - jaki macie? Ja nie mam, ale myślę, czy nie kupić jeszcze.
Niektóre ubezpieczenia grupowe oferują kasę za urodzenie dziecka. Moje niestety nie a to często jest spoko kasa, szczególnie jeżeli dwie osoby są ubezpieczone, wszystko zależy od owu i towarzystwa ubezpieczeniowego.

Stary 2019-03-27, 10:45   #627
mamaszkrabka
Zakorzenienie

My mamy ubezpieczenie grupowe z pracy z tytulu urodzenia dziecka. Chociaz ja mam najnizsza grupe wiec 1200 zl chyba tylko jest, maz ma nieco wiecej wiec zawsze fajnie jak kasa wpadnie bo my sie na zadne becikowe i inne dodatkowr rzeczy nie kwalifikujemy. Teraz przynajmniej 500+ dostaniemy

Ja wole w kwietniu urodzic wiec mi tam nie jest spieszno ja wiem co mnie czeka... Jeszcze dwojka w domu + hormony... Nie nie.. jest dobrze poki co bo w koncu moge odpoczac. Do polowy marca byl maraton wiec chce nadrobic teraz relaksem. W koncu mam czas na L4, zeby polezec. Nawet w nocy lepiej spie i czekam na cieplejsze dni w przyszlym tygodniu bede sie martwic, zeby urodzic.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:48   #628
NibyNic
Zakorzenienie

Ja cały czas myslę, ze mam dużo czasu do porodu (bo mam- 38tydz.(37+1)) no i właśnie chcę kupić jeszcze fotel do tego czasu

U nas to mąż dostanie kasę z ubezpieczenia - akurat będzie na zorganizowanue chrztu- ja niestety nie, i do bedzikowego się nie kwalifikujemy :/

Mąz mi zaczyna wkręcac, że już mogłabym rodzić no mu mnie szkoda, że już mi pewnie ciężko. Jakoś nie jest mi szczególnie ciężko, spokojnie jeszcze poczekam hahaha - chcę rodzić 15 lub 16 kwietnia, ale on już się chyba nie może doczekać. No i Młody też już jest bardzo ciekawy tego brata.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:50   #629
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

Chyba wybiorę się do galerii. Muszę dokupić ze 2 rzeczy w rossku i przydałyby się jakieś w miarę zwykłe bawełniane figi na po porodzie, chyba h&m ma sensowne wielopaki jak widzę na stronie.
Chciałabym jeszcze butki jakieś kupić, stopy mi narazie nie puchną ani nic, więc się nie spinam z rozmiarem, ale nie wiem szczerze czy będę mieć siłę mierzyć i się tyle schylać do nóg

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Napiszcie mi czy ta Lodowa Huta ma jakieś boxy na wynos? Bo tak to bym tylko tż wysłała, nijak mi tam nie po drodze. Chociaż to pewnie i tak najwcześniej jutro/pojutrze bo znowu smarkamy.
Ma od 4 lub 5 porcji można na wynos brać - bierze się na ilość porcji, a nie na wagę.

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość

Elf
, kciuki za wyniki!

To jest grupowe ubezpieczenie na życie - na wypadek śmierci swojej, małżonka, rodziców, ewentualnie jakieś pobyty w szpitalu czy za urodzenie dziecka Akurat my mamy takie polisy, że nie są to jakieś kokosy, no ale zawsze coś.

Z tego co ja czytałam na stronie to akt urodzenia, pesel i zameldowanie załatwia się za jednym zamachem.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-27, 10:53   #630
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Dzięki za wyjaśnienie Nie sądzę, żeby u mnie było, ale zorientuję się w takim razie.

Ja bym chciała rodzić jeszcze w marcu, bo jak tak dalej pójdzie, to są szanse, że przez wysokie ciśnienie jednak lekarz mnie skieruje do szpitala. Ale zobaczymy, póki co Małej się nie spieszy, mimo że się męczę, jem daktyle i współżyję

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Z tego co ja czytałam na stronie to akt urodzenia, pesel i zameldowanie załatwia się za jednym zamachem.
To jest tak, że USC powinien załatwić pesel i zameldowanie, a trzeba się dowiedzieć, czy tak się stało, jeśli nie, to osobiście w urzędzie miasta.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości