![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Do którego roku życia dziecka pokazywać się nago?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zawsze te wątki o nagości są sprowadzane do absurdów i nie rozumiem po co i na co.
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez klocki_LEGO Czas edycji: 2019-03-26 o 21:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Oczywiscie, ze wystepuje. zeby nie byc nigdy skrepowanym trzeba by byc chyba socjopata. Bo nawet jesli MI by nie przeszkadzalo, ze mnie ktos oglada nago, to chyba jest normalne, ze tej drugiej osobie moze przeszkadzac i mam tego swiadomosc. Kwestia empatii, i jak pisala ruda_beksa, kontekstu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
To to szanuje i sie zakrywam. Chociaz to czysto teoretyczne rozwazanie, bo mam swiadomosc, kto, ze tak powiem chce mnie ogladac nago. Poza tym piszesz o tym, tak jakby to byla ciagla decyzja ktora sie podejmuje w obecnosci kazdego znajomego, wspolpracownika czy przyjaciela pt 'czy mam wyskoczyc gola przed Staszkiem z 3 pietra z HRow czy nie?, a co tam, zaskocze go w windzie!'. Przeciez to smieszne. Oczywistym jest, ze sytuacje, w ktorych w ogole jest mowa o widzeniu sie nago maja miejsce z bliskimi osobami. Serio, wymyslasz dziwaczne, nieistniejace aspekty tematu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
A wiecie co raz widziałem pod natryskami po pływalni? Obmywał się po basenie chłopak - mężczyzna około 20 lat a z nim dziewczynka kilkuletnia, zapewne siostrzyczka. Nago. Nagle zaczęła się bawić jego penisem, tak to wyglądało, jakby to robiła wcześniej wielokrotnie a ten odsunął jej rękę i tak się zastanawiałem czy odsunął tylko dlatego że inni ludzie tam byli.
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- P.S. Chyba każdy oprócz nich był w kąpielówkach, nie wyłączając mnie. Edytowane przez sygnalista Czas edycji: 2019-03-26 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie jest tak, że jak do kogoś idę to nagle się rozbieram z tyłka. Ale jak chodzę nago po domu i ktoś przyjdzie to otwieram normalnie, najwyżej się zakrywam potem albo wcześniej (zależy jaki kto ma stosunek do tego). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
BAN stały
|
A nie zastanawialiście się, że dziecko może mieć z tym problem? Nic mnie tak w dzieciństwie nie wpieniało jak to, że mój ojciec wiecznie chodzi po domu w gaciach i nie założy sobie tych cholernych portek. Jakby miał chodzić bez gaci, chyba wyprowadziłabym się do babci. Postronni ludzie, w tym wasze dzieci, wcale nie muszą mieć ochoty oglądać waszych zadów. Tak samo może nie mieć na to ochoty kurier albo sąsiad.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już pisałam - jak dziecko ma problem zakomunikować takie rzeczy, to znaczy, że nagość jest w jego domu najmniejszym kłopotem. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Dla niego siusiak czy pierś to część ciała jak każda inna, zna także ich przeznaczenie (przynajmniej to biologiczne), że przez siusiaka się siusia, z piersi leci mleko dla dziecka (widział także moją karmiącą koleżankę OLABOGA) itd. Nosz kurna, tajne komplety. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz tylko pizza przyjechała podczas... zabaw i odebrałam nago. Ale dałam spory napiwek. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już pisałam - jak dziecko ma problem zakomunikować takie rzeczy, to znaczy, że nagość jest w jego domu najmniejszym kłopotem. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Ja mam dziecko i nie obserwuję, żeby to był dla niego kłopot. Dla niego siusiak czy pierś to część ciała jak każda inna, zna także ich przeznaczenie (przynajmniej to biologiczne), że przez siusiaka się siusia, z piersi leci mleko dla dziecka (widział także moją karmiącą koleżankę OLABOGA) itd. Nosz kurna, tajne komplety.[/QUOTE]:ekhem: Jednym słowem patologia, bo dzieciak zobaczy penisa ojca, wg co po niektórych. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam w domu prawie 8 latka. Nie krępuje go to, że zobaczy pierś czy penisa a gdy zacznie i o tym powiedzie bądź ewentualnie zauważymy, to oczywiście skończymy z tym. Na chwilę obecną zamyka się w łazience przy załatwianiu i ok . Przy kąpieli nie, tak samo po często biega nagi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiesz, co drugiej osobie nie podpasuje, więc trzeba po prostu mówić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;86643322]Czuję się jak stara ciotka - dewotka, bo dla mnie to spore przegięcie i nie do pomyślenia, absolutnie.[/QUOTE]
Żadna ciotka dewotka z ciebie, uważam podobnie. Też zdarzył mi się dzwonek kuriera w niefortunnym momencie, ale wtedy leciałam w ręczniku lub - raz - w dużym szalu który zakrywał kluczowe miejsca, tak jak ręcznik. Mój dyskomfort w związku z opisaną sytuacją opiera się głównie na pewnym braku szacunku dla tego kuriera i jego odczuć.
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;86643322]Czuję się jak stara ciotka - dewotka, bo dla mnie to spore przegięcie i nie do pomyślenia, absolutnie.[/QUOTE]Pewnie wyrzucanie śmieci z koszulce i klapkach bez majtek też?
Ja nie jestem wredna, jak mi ktoś zwróci normalnie uwagę, to się ubiorę, jeśli przeszkadzam. Ale nikt nie zwraca więc... ![]() A jeśli ludzie nie potrafią rozmawiać, to nie jest mój problem. Zwłaszcza że moje koszulki są meskimi XXL, więc żeby się zgorszyc, to trzeba chcieć zobaczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i wiesz, kurier ci raczej nie powie, że mu przeszkadza, bo już jest po ptokach, a on nie jest in a pozyszyn żeby klientom zwracać uwagę. Edytowane przez c091e8898908a1b264e2bb88ceb2cf7cf162daf4_5d967d9baaf5e Czas edycji: 2019-03-27 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem zastopowanie powinno byc jakos skorelowane z momentem kiedy dziecko bardziej swiadomie odkrywa swoją plciowość i seksualność, że są chlopcy i dziewczynki itd. Obstawialabym wiec 4-5 rok życia max.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;86643408]To już nie. Po ogrodzie zdarza mi się chodzić w sukience na gołe ciało, ale ciało mam wszak zakryte, nie nagie.
No i wiesz, kurier ci raczej nie powie, że mu przeszkadza, bo już jest po ptokach, a on nie jest in a pozyszyn żeby klientom zwracać uwagę.[/QUOTE]Dlatego sie ubieram. Mówię, trzeba chcieć coś zobaczyć, żeby to zobaczyć. Więc w tej sytuacji nie czuje się winna w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Jesteście takie pewnie, że dziecko powie? Bo ja bym nie była. Dziecko się na ten świat nie pcha, rodziców nie wybiera i musi ich przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, nawet jak we własnym życiu już dorosłym wybierze zupełnie inny styl życia. Mąż/żona, partner/partnerka to co innego, oni wybrali świadomie. Tutaj, jak komuś nie przeszkadza, to można wszystko. Latać nago, nie zamykać drzwi, kiedy się robi kupę, głośno pierdzieć i dłubać w nosie. Ale już takie narzucanie swojej fizyczności pozostałym członkom rodziny (albo współlokatorom) może być dla nich nieprzyjemne i męczące. Dla mnie zakrawa też na przedmiotowe traktowanie tych osób, które jednak mają prawo do własnej przestrzeni. A już otwieranie nago drzwi dostawcy pizzy jest oznaką braku szacunku wobec tej osoby. Bo ona serio może nie chcieć oglądać czyjeś pochwy w pełnym blasku i to może być dla niej nieprzyjemne. Poza tym takie stawanie nago w drzwiach, na balkonie albo w ogóle wychodzenie z domu bez ubrania jest w tym kraju paragraf i można dostać mandat. Nie jesteście super, cool i nowocześni, bo paradujecie nago przed osobami, które wcale tego nie chcą. Jesteście w tym momencie raczej chamscy i nie uwzględniacie uczuć osób trzecich. Tyle w temacie. Teraz możecie sobie na mnie powyklinać i tak mi się nawet nie będzie chciało zajrzeć znowu na ten wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po pierwsze jesteś strasznie bezczelna i arogancka. Po drugie - odpowiesz, dlaczego nie powiedziałaś ojcu? Miałaś z nim super ekstra normalną relację? Bo zakładam, że jednak coś nie grało w komunikacji w domu. A pisząc o otwieraniu drzwi nago zwracaj się do tego, kto to napisał, bo to nie jest równoznaczne z przejściem z łazienki do pokoju po majtki i nie wszyscy rozmówcy to akceptują. Ja wiem, że to tak sprytnie w rozmowie wygląda, sprowadzanie wszystkich do jednego przypadku, ale nie Ty jedna jesteś taka sprytna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gdyby to, że czasem widzę jakąś kobietę z rodziny nago jakimś cudem zaczęło mi przeszkadzać i nie chciałabym żeby one mnie widywały, to nie wiem, zaczęłabym się np. zamykać w łazience. Tu już rola rodziny, żeby zrozumiała aluzję i to uszanowała. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;86643408]To już nie. Po ogrodzie zdarza mi się chodzić w sukience na gołe ciało, ale ciało mam wszak zakryte, nie nagie.
No i wiesz, kurier ci raczej nie powie, że mu przeszkadza, bo już jest po ptokach, a on nie jest in a pozyszyn żeby klientom zwracać uwagę.[/QUOTE] Dokładnie przecież nie będzie krzyczał głupia babo ubierz się ![]() Dla mnie to trochę nietaktowne ale każdy niech robi jak chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nikomu nie zrobiłam nic złego. 3. Nawet gdybym była w pełni naga, to trzeba się mocno postarać, żeby zobaczyć moja pochwę. 4. Szkoda, że do ojca nie byłaś taka wygadana, więc na mnie się postanowiłaś wyżyć. ![]() Żal mi ciebie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.