|
|
#661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() Igor ma nieformalnie chrzestna i chrzestnego, a w papierach jednego chrzestnego i swiadka bo szwagierka nie mogla byc chrzestna formalnie. Wiec nie ma wykluczen odnosnie plci bo jeden mezczyzna moze byc chrzestnym, a drugi swiadkiem ![]() Zreszta to w PL tak wydziwiaja. Ja bylam chrzestna w UK i zadnych zaswiadczen nie trzeba bylo, a drugi chrzestny nie ma bierzmowania... Szwagierka chrzty miala w DE i pomimo tego, ze maja z mezem tylko cywilny, a on rozwodnik, nikt im ne robil problemow. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#662 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też mi się smutno zrobiło, że to znaczy, że my słabo zarabiamy jak się nam należy ale cóż mam nadzieję przy kolejnym maluchu już się nie załapać czytaj zarabiać kokosy ![]() Co do zakupów to się nie wypowiem bo ja w ogóle jestem na razie uziemiona, aczkolwiek jakbym nie byla to i tak bym jezdzila na duze zakupy -małych nie robię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
moja ma dopiero roczek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
w przeciwieństwie do świadków na ślubieWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
akurat ten co mieliśmy na imprezie rodzinnej w zeszlym roku to przyjezdzal, rozkladal, ale na naszych talerzach. Za obiad 2 daniowy + danie gorące + 3 salatki + zimna plyta: 3 rodzaje mięs, galaretki i coś tam jeszcze cena nie przekroczyła 40zł/osWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrzcin - jesli uda mi się w maju to ogarnąć to pewnie w domu bo restauracje zajęte przez komunie, moze wtedy catering albo i nie, zależy na ile dziecko będzie "współpracowało"
mam wprawę w organizowaniu imprez do 25 osób w mieszkaniu z pomocą tylko męża. Chrzest Młodego sama ogarnęłam gdy miał m-c. Spał w nosidełku na blacie w kuchni - aż dziwne że mu krzywdy nue zrobiłam. A teraz mam większą kuchnie i baby hug i starszego syna do pomocy
|
|
#664 |
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka przy takiej opcji cateringu to nie ma się nad czym zastanawiać.
Coccinella jakie niskie ceny. Koleżanka się orientowala w knajpach to rzucają cenami ok 130zl za głowę masakra szczególnie że to żadna długa impreza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Co za burżuazyjny wątek
na dotacje i gratisy od panstwa nie mamy co liczyć, chociaż jak wyprowadziłyście mnie z błędy i mogę podzielic na 4 to jest szansa ze ten tysiączek wpadnie no i drugie dziecko to te 500 też będzie - przynajmbiej do wyborów
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Jak będziecie się wybierać do szpitala to koniecznie weźcie pomadke do ust. Mi się mega przydaje jakieś tu suche powietrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na pewno wiecej to kosztuje ale stwierdzilam, ze mniejsza o koszta. Ile trzeba bedzie, tyle zaplace ale nie mam zamiaru sie z tym babrać ani prosic tesciowa. Ewentualnie u nas jeszcze ostatnimi czasy modne koryta miesne wiec w razie czego takie 2-3 koryta zamowie bo tez akurat mamy sprawdzone i sa dobre. Cytat:
Ja nie lubie takich imprez, jeszcze przygotowania moga byc ale sprzatanie tego mnie zawsze dobija. A tu pakuje wszystko do pijemnikow i adios! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nawet teraz siedząc w domu częściej smaruje usta więc pomadke muszę koniecznie mieć w szpitalu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#669 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zastanawiałam czy jest tu ktoś kto nie ma takich planów. Rodzina niby w miarę tolerancyjna, ale nie wiem jak to przyjmą
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem chrzestną jednego, a druga siostra drugiego, ale jak są jakieś okazje to dostają zwykle to samo/tyle samo, w sensie i ja ich równo traktuje i druga siostra też ![]() Cytat:
USC możecie w całości załatwić przez internet. My z kolei mieliśmy dwie świadkowe ![]() Też nic od państwa nam nie przysługuje, bo jesteśmy "za bogaci". Także to ubezpieczenie na życie na otarcie łez ![]() Załatwiłam galerię, kupiłam majtasy które myślałam, że mogą być za duże, a tu ciasno - ojjj tyłek większy jest niż myślałam
|
|||
|
|
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też ostatnio się zdziwiłam jak mierzyłam koszule co chyba w grudniu kupowałam. S było dobre a jest na styk więc z nich raczej nie skorzystam ![]() Domówiłam jeszcze Mki, dzisiaj przyszły i się właśnie piorą
|
|
|
#671 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raczej restauracja, nie bardzo wierzę w swoje siły to raz, a dwa nie chciałabym nikogo angażować do pomocy ( w sumie to tylko moja mama wchodzi w grę, a uważam że i tak dużo dla nas robi, więc nie miałabym sumienia). Niby nas dużo by nie było bo 12 dorosłych i 2 dzieci.Już nawet mam jedną knajpkę na oku, ale nie wiem jak tam z cenami 😊 Cytat:
Cytat:
Swoją drogą wyszłam głodna z imprezy 😁 Wszyscy jakoś dużo jedli i nie załapałam się na drugi kawał mięcha 😂 Poza tym zaprosili nas na 14. Obiad, kawa o 16 i na 18 do kościoła, więc w kościele marzył mi się ten dewolaj, na którego się nie zalapałam 😳A wiadomo ciężarna to wiecznie głodna 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zaczynam 40 tc (39+0). Zostało 7 dni do terminu. Moje ktg prawidłowe. Skurczy mało ale jak tak mi się mała wypinala, że brzuch się robił w dziwne kształty, nie boli to ale mam duszności i dyskomfort( a mam tak normalnie za dnia czesto) to skurcze tak na poziomie 20-30. Chyba sobie pochodzę jeszcze ze 2-3 tygodnie. Mam takie przeczucie a mój lekarz z tych co czeka maksimum. 42 tc jeśli nic się nie dzieje i dopiero szpital.
|
|
|
|
#673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy może zdecydujemy się na inny catering? Jeszcze dojdzie tort, ciasta na stół trochę to wyjdzie aczkolwiek to nie 130zl /os tak jak napisala Ofelka Moja siostra jak robila na jesien chrzciny to w knajpie 40zl obiad dwudaniowy + deser + drugie tyle zimna plyta wiadomo, że zimna plyte wezmiesz bo nie chcesz zeby impreza sie skonczyla po godzinnym obiedzie. Z resztą sama w sobie nie trwa tak dlugo zeby takie miliony monet za to zostawiac. I pewnie, nie ma się co babrac przygotowywac samemuWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie kurier przyniósł leśną tapetę, mogę iść spać. W nocy to może ze 4 godziny spałam, jeszcze z przerwą na siku.
Dobranoc
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopóki byłam w galerii i ogólnie na nogach było spoko... ale jak usiadłam w domu to umieram. Chyba skończę z wojażami, bo później to muszę 'odchorować', ale powiem Wam ze ogólnie taki nagły spadek formy mam wrażenie, ze u mnie nastąpił prawie z dnia na dzień. A jeszcze tyle czasu przede mną
|
|
|
|
|
#678 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Było parę awanturek, ale cóż - to nasze życie i nasze wybory. Od jakiegoś czasu, jak zrozumieli że my tak na serio, jest cisza, i przy drugim dziecku nikt się już nawet nie zająknął w temacie. Choć może jeszcze wszystko przed nami ![]() Cytat:
Wszystko miałam przygotowane dzień wcześniej i w dniu zero tylko wstawiłam do odgrzania i pieczenia. Ale z niemowlakiem absolutnie bym się nie podjęła - pamiętam że sama nieraz nie miałam czasu zrobić sobie głupiej kanapki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#679 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba skoczę do sklepu po jakieś lody i zrobię jakiś deser w pucharku 😏 Jak siedzę, to mnie bardzo nisko boli, aż czasami muszę wstać i wczoraj tv oglądałam na stojąco. Czasami mam wrażenie, że mi tam chrupie w kościach. Ciekawe co lekarz mi jutro powie 😌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
My po spacerku 4-godzinnym więc teraz relaks
co do chrzcin pewnie zrobimy we wrześniu i tak jak ostatnio czyli w restauracji, wtedy płaciliśmy 45 zł za obiad 2-daniowy, ciasto, kawa, napoje plus tort osobno i cieszę się że nie braliśmy zimnej płyty bo skończyło się koło 17 I mogliśmy już jechać na spokojnie do domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#681 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja nie zmruzylam dzis oka nie wiem co to za dziwna noc była . I ręce zaczęły mi dretwiec. Teraz siedzę W szpitalu czekam na wizytę . W pracy byłam do 13 i w drodze do szpitala weszłam do sklepu i Jacie jak mi słabo , nogi bolą .... strach wyjsć samemu. A jesCze muszę autem do domu wrócić ![]() Ja mam bold. Cytat:
Moja chresnica kończy 19 lat w czerwcu .... ale jestem stara !!!! Cytat:
Cytat:
W irl czy jesteś biedny czy bogaty za urodzenie dziecka nic sie nie dostaje ![]() A chrzciny planujemy dopiero pod koniec sierpnia jak będziemy e Pl , pzynajmniej babcie i dziadek nie bedą musieli lecieć. Sama najbliższa rodzina ... ale mamy dużo rodzeństwa , zobaczymy kto da radę być bo mieszkamy daleko od siebie |
|||
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj jeszcze sprawy. Cytat:
Ja po ktg ale czekam na doktorka bo go chyba do porodu wezwali... Ja tez tu widze skurcze do 50 tylko wiec jeszcze sobie posiedze w dwupaku.. ![]() Edit: doktorek zerknal na ktg i wszystko ok, cos tam sie pisalo ze skurczow wiec jak sie nic nie rozwinie to widzimy sie na wizycie w poniedzialek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-03-27 o 17:13 |
||
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1617.jpg
Hyhy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis dziewczyna z sali rodzi, okropnie cierpi Porod jest przerazajacy...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy u mnie z tym nerwem kwalifikuje sie na szybsze rozwiazanie, ale mam nadzieje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co z moim ktg, jeszcze nie miałam robionego.... Cytat:
Czekam na tż i zrobię po małym deserku.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ale mam smaki : najpierw ciasto z malinami (wyszło super, a szybkie bardzo)
A teraz pizza z tuńczykiem cebula i oliwkami ![]() chyba posmaruje ją jeszcze sosem czosnkowym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No porod do lekkich nie nalezy. Ja pamietam swoje przerazenie jak jeszcze akcja sie dopiero rozkrecala, a obok rodzila dziewczyna i krzyczala, ze nie da rady przec z placzem... Mialam ochote uciekac. Cytat:
Cytat:
Leo tetno ma ladne wiec jestem uspokojona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A rozumiem, że ten nerw to kwestia odwracalna, po porodzie powinien wrócić do prawidłowego działania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

z drugiej strony rodzina też mogłaby okazać wyrozumiałość i skojarzyć ze zakup i remont domu oraz przyjście na świat dziecka trochę nas obciążyło 

jak nosiłam to nie zauważyłam.
ale wszystko niezbędne było 
Jakbym miala 2 tysie to bym uciekła z domu 
ale cóż mam nadzieję przy kolejnym maluchu już się nie załapać czytaj zarabiać kokosy 
w przeciwieństwie do świadków na ślubie
akurat ten co mieliśmy na imprezie rodzinnej w zeszlym roku to przyjezdzal, rozkladal, ale na naszych talerzach. Za obiad 2 daniowy + danie gorące + 3 salatki + zimna plyta: 3 rodzaje mięs, galaretki i coś tam jeszcze cena nie przekroczyła 40zł/os
i starszego syna do pomocy
na dotacje i gratisy od panstwa nie mamy co liczyć, chociaż jak wyprowadziłyście mnie z błędy i mogę podzielic na 4 to jest szansa ze ten tysiączek wpadnie no i drugie dziecko to te 500 też będzie - przynajmbiej do wyborów

wiadomo, że zimna plyte wezmiesz bo nie chcesz zeby impreza sie skonczyla po godzinnym obiedzie. Z resztą sama w sobie nie trwa tak dlugo zeby takie miliony monet za to zostawiac. I pewnie, nie ma się co babrac przygotowywac samemu