Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 10:41   #91
suspense
Zadomowienie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

ja też myśle nad dwoma kierunkami, ale tak jak afri -nie wszystko od razu
tylko,że ja bardziej myślałam nad italianistyka kocham ten kraj, klimat, język, kulture... no i mam tam mame więc jestem tam conajmniej 4 razy w roku co tez jest dużym plusem

niemiecki z rosyjskim?

oja uwielbiam takie babskie posiadówy
jakoś pare dni temu też na takiej byłam tyle,że nie z winem, serem i oliwkami a z martini, spritem i pringelsami
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:42   #92
paula007
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy uważacie, że prawo jest takie trudne?
Bo czytam forum gazety i jest temat o najtrudniejszych i najłatwiejszych kierunkach. I niby jednym z najtrudniejszych jest prawo. Bez przesady. Faktycznie, jest tam dużo kucia i pamięciówki, ale nie porównywałabym tego ze studiami technicznymi. Znam osoby przeciętnie zdolne, ale pracowite i lubiące się uczyć, które sobie na prawie radzą dobrze. Sama mam wrażnie, że dla mnie nie byłoby tam raju, bo nie znoszę, nienawidzę pamięciówki.

Cytat:
Napisane przez suspense Pokaż wiadomość
tzn. wiecie zawsze w sumie macie te 4 miesiące po maturze. można wyjechać wtedy gdzieś za granice i zarobić kase na utrzymanie -przynajmniej na pierwszy semestr. a później to już myśle,że spoko dałybyście rade z jakąś pracą dodatkową. nawet niekoniecznie taką na stałe, ale w weekendy czy coś przecież teraz studenci nawet na dziennych pracują i nie jest to znowu taki problem no i wtedy wydaje mi się,że i wilk byłby syty i owca cała
wy studiowałybyście dziennie, byłybyście samodzielne no i nie obciążałybyście tak rodziców
Właśnie jestem ciekawa jak z tą pracą na dziennych. Wydaje mi się to przy niektórych kierunkach do pogodzenia, ale wiadomo jacy są w Polsce pracodawcy... W UK ponoć nie ma problemów ze znalezieniem pracy studentowi dziennych, a u nas to by chcieli od razu wykształconego, nieuczącego się, z prawo jazdy kategorii B do sprzedaży lodów.

Cytat:
Napisane przez afri Pokaż wiadomość

Ahhhh dzisiaj nocka u kumpeli... oliwki, ser i wino ktore przywiozlam z niemieckiej winiarni
Mrrr.

Cytat:
ja też myśle nad dwoma kierunkami, ale tak jak afri -nie wszystko od razu
tylko,że ja bardziej myślałam nad italianistyka kocham ten kraj, klimat, język, kulture... no i mam tam mame więc jestem tam conajmniej 4 razy w roku co tez jest dużym plusem
O jejku, zazdroszczę. Tak bardzo chciałabym pojechać do Włoch i nauczyć się włoskiego, mrrr. A mama gdzie dokładnie mieszka?

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:49   #93
Anuu
Zakorzenienie

A ja po dziennikarstwie myślę o japonistyce i stypendium w Japonii
Ale trochę się boję, bo to podobno cholernie trudny kierunek ale wymarzony noo...
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:54   #94
suspense
Zadomowienie

ja myśle,że ta "trudność" to jest pojęcie względne i to wszystko zależy wlaasnie od naszych umiejętności i predyspozycji
to tak jak w szkole, dla innych trudna jest matma, dla innych angielski a dla jeszcze innych geografia (jak dla mnie np )
moim zdaniem prawo to studia jak każde inne

paula zapomniałaś dodać ,że jeszcze najlepiej z kilkuletnim doświadczeniem
nie no, ja wiem,ze teraz nie ma lekko ale jak się dobrze poszuka to myśle,że idzie znaleźć jakąś w miare fajną prace na początek znam dużo ludzi, którzy pracują i studiują i jakoś sobie radzą

annu a czemu nie od razu japonistyka?
Stary 2008-08-20, 10:58   #95
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Bo czytam forum gazety i jest temat o najtrudniejszych i najłatwiejszych kierunkach. I niby jednym z najtrudniejszych jest prawo. Bez przesady. Faktycznie, jest tam dużo kucia i pamięciówki, ale nie porównywałabym tego ze studiami technicznymi. Znam osoby przeciętnie zdolne, ale pracowite i lubiące się uczyć, które sobie na prawie radzą dobrze. Sama mam wrażnie, że dla mnie nie byłoby tam raju, bo nie znoszę, nienawidzę pamięciówki.
Daj linka Kurcze, no mi się wydaje, ze prawo jest trudne szczególnie dla tych, którzy nie maja smykałki do pamięciówki. Jednak ogrom materiału może przerażać. Ale plus tych studio jest taki, ze nie trzeba "rozumiec", wpadac na jakies genialne rozwiązania tak jak w matematyce czy fizyce.

suspense
- Włochy... ojej, tez pokochałam w tym roku ten kraj. Tylko dzisiaj tak jakos po siatkowce Włosi stracili w moich oczach
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:05   #96
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

zdaje polski zdaje, podstawowy ;]
wiecie, ja jestem w technikum hotelarskim, chciałam isc na coś z geografią albo diennikarski, ale mama na mnie wymogła :|
różne miałam plany :i prawo i dziennikarstwo i stosunki miedzynarodowe i europeistyka i PR i turystyka... i architektura... i niewiem nic na co amm iść hehe,ale wiecie co, nie byłam ejszcze ale strasznie mis ei podoba grecja, nie wiem czemu, chciałabym też isć na kierunek z nią związany, jest coś takiego?
Pewnie i tak pociągne 2 kierunki, i licencjat z anglika, ale nie wszystko od razu.
Na zaocznych sie za chorobe nie widze, tylko dzienne,mama mówi ze mają dla mnie jakaś kase odłożoną, która starczy na rok... musze poszukać jakiejś pracy bo tez nie che na nich aż tak siedzieć( biorąc pod uwage ze mam młodszego brata i jeszcze całkiem nową 11 miesięczno siostre ;] )
tata sie zaśmiał zę jak pójde na studia to odetchna i pojeżdża po kraju, europie itp.... mama go zgasiła ze chyba będzie zjdał tynk ze ścian a nie jeździł... hehehe
powracając... nie wime na jakie studia mam sie zdecydować;/

aha i mam pytanie, jak jesteśmy na studiach to mamy 2 jezyki? bo ja sie ucze od 4 klasy niemca, ale ja go nielubie, wiec wiecie jak sie czegoś uczy jak nie lubisz;/ chciałabym wyperfektować mój angielski izacząć hiszpański heh

Edytowane przez 1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Czas edycji: 2008-08-20 o 11:06
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:08   #97
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Przeoczyłam nowy watek
Ale już jestem

Witam wszystkie noew maturzystki

Organizm - mogłabyś poprawić mój nick w liście? bo zgubiłaś jedno "a"

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:12   #98
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Odnośnie mieszkań:
W sumie mogłabym na początku mieszkać z rodzicami i dojeżdżać codziennie ok 30km, ale chyba nie chciałoby mi się (tak jak teraz ). Rodzice podsuwają pomysł wynajmu mieszkania w kilka osób. Tylko gdzie ja znajdę kilka osób? Ludzie z mojej klasy generalnie wybierają się gdzieś dalej, albo już mieszkają w Bydgoszczy. Heh.

Też bym chciała zacząć pracować na studiach. Może wtedy z jakąś pomocą rodziców dałoby radę wynająć to mieszkanko i przygarnąć siostrę (chce do liceum w Bydgoszczy).
W sumie już teraz trochę zarabiam. Jaka satysfakcja, że nie wyciągam od rodziców kasy na ciuchy i książki

Właśnie wróciłam z zakupów z sis. Chciała sobie kupić deskorolkę, a ja jej byłam potrzebna w wyborze . (taaa, jaki ze mnie spec od deskorolek ).

Jutro idę do okulisty z zapytaniem czy mogę nosić soczewki i ile taka przyjemność by mnie kosztowała. (Obym mogła, obym mogła!)

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:12   #99
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak mówi suspense to wszystko zależy od umiejętności. Prawo to duża pamięciówka ale nie tylko... wiecie co oni mają na egzaminach? Jest podana jakaś sytuacja, kradzież/zabójstwo ale strasznie zawiłe i z wieloma aspetkami do rozważenia i trzeba wskazać kto jest winny, w jakim stopniu, dlaczego i jeszcze zaproponować wyrok. Tu naprawdę trzeba myśleć, a nie wykuć paragrafy na pamięć.
Mam kolegę na, moim zdaniem trudnych, studiach technicznych a radzi sobie swietnie i wiele się nie wysila. Trudne jest dla nas tylko to, co nie jest zgodne z naszymi umiejętnościami.

Paula a myślisz o prawie?
Stary 2008-08-20, 11:13   #100
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez xCarmen
ponawiam pytanie z poprzedniego wątku: co sadzicie o Bezpieczeństwie Wewnetrznym na UW?

To chyba nowy kierunek, nie? Brzmi ciekawie, ale co po tym można robić? Bo się nie znam
tak nowy, ogolnie sama nie wiem jeszcze ale chyba w jakichs organach panstwowych mozna pracowac jak MON, BBN itp no i policja, sluzba celna

"
Do przedmiotów podstawowych na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne, należą:
  • nauka o państwie i polityce
  • podstawy psychologii
  • filozofia
  • administracja publiczna
  • bezpieczeństwo państwa
  • bezpieczeństwo wewnętrzne w Unii Europejskiej
  • system polityczny RP
Przedmioty kierunkowe umożliwiają zdobycie specjalistycznej wiedzy, związanej z kierunkiem studiów oraz nabycie praktycznych umiejętności, umożliwiających kompetentne wykonywanie wyuczonego zawodu. Do takich przedmiotów należą m.in.:
  • prawno-konstytucyjne podstawy bezpieczeństwa
  • prawo administracyjne
  • bezpieczeństwo ekologiczne
  • etyka zawodowa funkcjonariuszy służb państwowych
  • współpraca z mediami
  • nowe ruchy religijne
  • kryminologia i kryminalistyka
  • zwalczanie przestępczości
  • bezpieczeństwo społeczne
  • bezpieczeństwo społeczności lokalnych
  • zarządzanie w sytuacjach kryzysowych
  • antropologia kulturowa
  • współczesne systemy ustrojowe
  • główne konflikty współczesnego świata"

to ze strony Uw skoro takie sa specjalizacje to moze rzeczywiscie fajny kierunek, mnie by interesowaly te ktore pogrubilam, no ale nie wiem czy warto
Stary 2008-08-20, 11:18   #101
paula007
Zakorzenienie

Czemu ja nie mieszkam w dużym mieście?
Teraz w necie znajduję tyle możliwości wolontariatów "kulturalny" ale co, wszystko w dużych miastach.
A tak miałabym doświadczenie i większe szanse dostania się na te studia. Buuu, buuu, buuu.

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Daj linka Kurcze, no mi się wydaje, ze prawo jest trudne szczególnie dla tych, którzy nie maja smykałki do pamięciówki. Jednak ogrom materiału może przerażać. Ale plus tych studio jest taki, ze nie trzeba "rozumiec", wpadac na jakies genialne rozwiązania tak jak w matematyce czy fizyce.
Nie ma. To było na stronie głównej gazety a teraz zniknął.

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość

Jutro idę do okulisty z zapytaniem czy mogę nosić soczewki i ile taka przyjemność by mnie kosztowała. (Obym mogła, obym mogła!)
Jak będziesz mogła, to doradzam zamawianie soczewek na all.
Np, u optyka płaciłam 35zł za soczewkę 3miesięczną, a na all kosztuje 10,50.

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Tak jak mówi suspense to wszystko zależy od umiejętności. Prawo to duża pamięciówka ale nie tylko... wiecie co oni mają na egzaminach? Jest podana jakaś sytuacja, kradzież/zabójstwo ale strasznie zawiłe i z wieloma aspetkami do rozważenia i trzeba wskazać kto jest winny, w jakim stopniu, dlaczego i jeszcze zaproponować wyrok. Tu naprawdę trzeba myśleć, a nie wykuć paragrafy na pamięć.
Mam kolegę na, moim zdaniem trudnych, studiach technicznych a radzi sobie swietnie i wiele się nie wysila. Trudne jest dla nas tylko to, co nie jest zgodne z naszymi umiejętnościami.

Paula a myślisz o prawie?
No tak, ale jednak prawo zawsze kojarzyć mi się będzie z pamięciówką.
Nie wybieram się na nie, w żadnym wypadku.

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
tak nowy, ogolnie sama nie wiem jeszcze ale chyba w jakichs organach panstwowych mozna pracowac jak MON, BBN itp no i policja, sluzba celna

...
Rzeczywiście ciekawy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 11:19   #102
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

A ma któraś z Was Vademecum maturalne z polskiego (OPERON) i testy, zadania czy co to tam dodatkowo jest? Przydatne? Warto kupić?

Stary 2008-08-20, 11:21   #103
xCarmen
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście ciekawy.
no, chyba jednak to bedzie moj cel...
az mi sie motywacja podniosla, chyba sie pojde uczyc bo nigdy tej historii nie nadrobie xD
Stary 2008-08-20, 11:26   #104
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
...
...
Jak będę mogła, to pewnie pierwszą parę kupię u optyka, a dalej all, sklepy internetowe

Stary 2008-08-20, 11:28   #105
Nikaa1990
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żartuj! Tak tanio? Moja kuzynka za 3-miesieczne płaci 100 zł + jeszcze do tego płyn musi dokupić I nie są to zadne kolorowe ani nic...

30.37.45
75.74.50
Nikaa1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 11:31   #106
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angewera Pokaż wiadomość
Czuję się pominięta TT
Sylwia - pol, biol, ang (all R)
ładne imię właśnie, organizm jakby co to możesz dopisać, że ja Sylwia

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Skończyliśmy na Młodej Polsce, na "Chłopach". Ale nasza nauczycielka ma motorek w tyłku Nie wiem jak jest u Was, ale u nas pyta na każdej lekcji I to nie tak "pytanie - odpowiedź, pytanie - odpowiedź", tylko: "Proszę o przedstawienie tematu takiego i takiego na podstawie tego i tego" i leciiiiiisz Trzeba mieć pięknie ułożoną mowę W sumie to dobrze, przygotowuje nas do ustnej matury, ale to uciążliwe - dużo czasu trzeba poświęcić, w szczególności jak jest dużo tematów do omówienia - zadaje po kilka, czasem więcej, czasem mniej. A teraz jeszcze zaczną się syntezy Wy też będziecie mieć?
u mnie na polskim trzeba umieć ileś tematów wstecz, nie wiadomo ile, trzeba to wyczuć po prostu i jest też na zasadzie, że rzucony temat jakiś i opowiadasz. 5 dostają tylko ulubieńcy, możesz powiedzieć wszystko i jeśli nie jesteś jednym z wybrańców losu bądź chłopakiem, to max dostaniesz 4 jakie syntezy?

Cytat:
i jeszcze jedno... jak macie zamiar się do angielskiego przygotowywać?
macie jakiś pomysł ? bo mój angielski kuleje niestety strasznie :/ i chciałabym go podciągnąć maxmalnie ale średnio mam koncepcje
tzn. wiadomo,że korki ale co po za tym może jakieś książki byście poleciły czy coś
dużo rozwiązywania testów + dodatkowe ćwiczenia na gramatykę, słowotwórstwo. książek za bardzo jeszcze nie mam, mogę polecić do słownictwa repetytorium dobre, jeśli chcesz.

Cytat:
A myślicie, że w rok uda mi się nadrobić dwa lata kompletnego braku styczności z rosyjskim? Bo ja wątpię Dobranoc, Paula
ale chyba na wielu uczelniach na filologię rosyjską nie trzeba zdawać na maturze rosyjskiego

Cytat:
Może tylko któraś wyjaśnić mi jaka jest różnica między studiami stacjonarnymi a studiami niestacjonarnymi wieczorowymi?
na wieczorowych płacisz. z reguły masz możliwość chodzenia na zajęcia z dziennymi

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Wie ktoś jakie kryteria trzeba spełniać, żeby akademik dostać? Mogę liczyć na niego jeżeli od gdanska mieszkam nie cała godzine drogi?
zależy jak bardzo oblegane są w Gdańsku akademiki oraz jaki przypadłby dochód na jednego członka w Twojej rodzinie. ale wiem, że na niektórych uczelniach liczą również pozycję na liście przyjętych na studia

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8664843]
aha i mam pytanie, jak jesteśmy na studiach to mamy 2 jezyki? bo ja sie ucze od 4 klasy niemca, ale ja go nielubie, wiec wiecie jak sie czegoś uczy jak nie lubisz;/ chciałabym wyperfektować mój angielski izacząć hiszpański heh[/quote]zależy od uczelni. na niektórych jeden, na innych dwa.

Cytat:
Odnośnie mieszkań:
W sumie mogłabym na początku mieszkać z rodzicami i dojeżdżać codziennie ok 30km, ale chyba nie chciałoby mi się (tak jak teraz ). Rodzice podsuwają pomysł wynajmu mieszkania w kilka osób. Tylko gdzie ja znajdę kilka osób? Ludzie z mojej klasy generalnie wybierają się gdzieś dalej, albo już mieszkają w Bydgoszczy. Heh.

ale przecież dużo osób pójdzie tam na studia z daleka i będą szukać współlokatorów

nie boisz się soczewek? ja bym się bała zakładać i zdejmować z tego co wiem jak się poszuka w internecie, to soczewki nie wychodzą drogo

co do studiowania dwóch kierunków. chciałabym, ale nie wiem czy dałabym radę ciągnąć dwa kierunki na politechnice. na pewno potem będę chciała podyplomowo wycenę nieruchomości zrobić

wrócilam z zakupów zeszytowych
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:34   #107
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie mieszkań:

Też bym chciała zacząć pracować na studiach. Może wtedy z jakąś pomocą rodziców dałoby radę wynająć to mieszkanko i przygarnąć siostrę (chce do liceum w Bydgoszczy).
W sumie już teraz trochę zarabiam. Jaka satysfakcja, że nie wyciągam od rodziców kasy na ciuchy i książki

Właśnie wróciłam z zakupów z sis. Chciała sobie kupić deskorolkę, a ja jej byłam potrzebna w wyborze . (taaa, jaki ze mnie spec od deskorolek ).

Raczej nie ma do soczewek przeciwskazań, chyba, że zespół suchego oka i tego typu choroby.

Cytat:

Ja za miesiączną (teoretycznie to jest nawet 2-tygodniowa) płacę 21 zł (acuvue oasis) rany strasznie tanie masz te soczewki ! A taka 3 miesięczna nie wysusza się za szybko?
Stary 2008-08-20, 11:39   #108
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
...
ale przecież dużo osób pójdzie tam na studia z daleka i będą szukać współlokatorów
...
nie boisz się soczewek? ja bym się bała zakładać i zdejmować z tego co wiem jak się poszuka w internecie, to soczewki nie wychodzą drogo
....
Mam nadzieję, że znajdę jakieś fajne współlokatorki (Jest jakaś chętna? hihi)

Nie boję się soczewek (może dopiero zacznę sie bać )

Stary 2008-08-20, 11:43   #109
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
Raczej nie ma do soczewek przeciwskazań, chyba, że zespół suchego oka i tego typu choroby.

Ja za miesiączną (teoretycznie to jest nawet 2-tygodniowa) płacę 21 zł (acuvue oasis) rany strasznie tanie masz te soczewki ! A taka 3 miesięczna nie wysusza się za szybko?
Właśnie chcę się dowiedzieć, i musze się jeszcze dowiedzieć jakiej "mocy" potrzebuję. Co z tego, że nosze okulary, skoro nie pamiętam jaką moc mają .

Na pewno będę potrzebować soczewek torycznych (ach ten astygmatyzm), a te są droższe :|

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 11:46   #110
afri
Raczkowanie

Ja nie mam ani soczewek ani okularow, ale za to juz 4 razy bylam u okulisty kiedy cos mi wpadlo do oka hehe. 3 razy wyciagali mi jakies ziarenka piasku czy inne paprochy co trwalo jakies 2 minuty i 5 dych skasowali :/. Tylko jednemu lekarzowi chyba glupio bylo to mi zrobil badania i powiedzial ze w jednym oku mam -0,25 a w drugim -0,5.
Raz tylko okazalo ze mam stan zapalny i tylko mi sie wydaje ze cos mam w tym oku - okropne uczucie.. i to lzawienie .

No coz.. wrazliwe me oczy na zlo tego swiata
Stary 2008-08-20, 11:49   #111
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja mam wadę wzroku ale nie nosze ani okularów ani soczewek.. Bo to astygmatyzm i -0,25 (chyba dorbze napisalam?) na kazde oko, to nawet mi się nie chce nosić okularów...
Póki co kupiłam sobie torebke do szkoły na te kilka zeszytów ^^
Stary 2008-08-20, 11:49   #112
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chcę się dowiedzieć, i musze się jeszcze dowiedzieć jakiej "mocy" potrzebuję. Co z tego, że nosze okulary, skoro nie pamiętam jaką moc mają .

Na pewno będę potrzebować soczewek torycznych (ach ten astygmatyzm), a te są droższe :|
Na soczewki będziesz mieć mniej, bo są blizej oka kiedyś byłam w zakładzie, gdzie nie mieli przelicznika średniowiecze...
Stary 2008-08-20, 11:53   #113
ewelina090
Raczkowanie

ja nosze okulary ale tylko do szkoly i do ogladania tv... jedno oko mam -1 drugie -0,5 a ostatnio mialam komputerowe badanie wzroku i okazalo sie ze w tym oku w ktorym mam -0,5 powinnam miec -1,5
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:56   #114
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja mam niewielką wadę wzroku i musze przed kompem,tv siedzieć w okularach, ale nie przeszkadza mi to,lubię je
A co do pracy na dziennych to nie jest tak kolorowo ... TŻ na trzecim roku szukał i jak pracodawca słyszał,że student dzienny to nawet gadać nie chciał. Owszem fajnie jak się ma taki rozkład zajęć,że na przykład do 14 albo tylko po południu ... ale jak się ma raz tak,a raz tak to ciężko cokolwiek znaleźć,nawet w głupim macdonaldzie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:57   #115
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaa1990 Pokaż wiadomość
Nie żartuj! Tak tanio? Moja kuzynka za 3-miesieczne płaci 100 zł + jeszcze do tego płyn musi dokupić I nie są to zadne kolorowe ani nic...
Pewnie kupuje u optyka... Poinformuj ją, że na allegro taaaniej.

Cytat:

Nie wysusza się, dla mnie idealna. Z Bausch&Lomb. Poleciła mi je kuzynka, na początku kupowałam u optyka, a teraz tylko na allegro. Płyny też są tam tańsze

Stary 2008-08-20, 12:07   #116
naana
Raczkowanie

GG do naana

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
A ja po dziennikarstwie myślę o japonistyce i stypendium w Japonii
Ale trochę się boję, bo to podobno cholernie trudny kierunek ale wymarzony noo...
Spełniaj marzenia

Cytat:

O to, to moje u optyka miesięczne kosztują 36 zł, na allegro po przeliczeniu 3 razy mniej

Cytat:
Mam nadzieję, że znajdę jakieś fajne współlokatorki (Jest jakaś chętna? hihi)
A w jakim mieście?

A tak poza tym, to właśnie wróciłam ze szkoły..Z noszenia ławek zrobiło się: mycie podłóg i okien, wszystkich ławek i krzeseł, zdejmowanie gum spod ławek (jestem mistrzem ) i milion innych rzeczy Ale spotkaliśmy dyre i już nam zapowiedziała wzorowe na semestr

Edytowane przez naana
Czas edycji: 2008-08-20 o 12:09 Powód: dopiiss
naana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 12:23   #117
suspense
Zadomowienie

o widze,że my wszystkie w mniejszym lub większym stopniu ślepe
ja mam astygmatyzm, i wade 0,25 w jednym i 0,5 w drugim i chociaz okularki mam to leżą sobie w kącie
Stary 2008-08-20, 12:25   #118
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naana Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to właśnie wróciłam ze szkoły..Z noszenia ławek zrobiło się: mycie podłóg i okien, wszystkich ławek i krzeseł, zdejmowanie gum spod ławek (jestem mistrzem ) i milion innych rzeczy Ale spotkaliśmy dyre i już nam zapowiedziała wzorowe na semestr
To u Was uczniowie muszą takie rzeczy robić? Przeciez od tego są sprzątaczki, którym się za to płaci. Moim zdaniem nie powinno się sprawiać sprawy w taki sposób,że wzorowe zachowanie (i to tylko na semestr ... na co komu na semestr?:P zresztą na studiach patrzą na zachowanie?) za sprzątanie szkoły, toż to czysty wyzysk
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 12:26   #119
naana
Raczkowanie

GG do naana

Cytat:
o widze,że my wszystkie w mniejszym lub większym stopniu ślepe
ja mam astygmatyzm, i wade 0,25 w jednym i 0,5 w drugim i chociaz okularki mam to leżą sobie w kącie
ślepe, ślepe ja mam -1,75 na oba i bez soczewek jestem zagrożeniem dla siebie i innych
naana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 12:28   #120
wszełka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naana Pokaż wiadomość

U nas takie rzeczy robią sprzątaczki. My tylko po akademiach krzesła znosimy do klas

Ja mam wade na -0,75 i zastanawiam się własnie nad soczewkami Tylko nie chce mi się iść do okulisty A okulary ostatnio coś rzadko nosze- zapominam o nich

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości