![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
ja też myśle nad dwoma kierunkami, ale tak jak afri -nie wszystko od razu
![]() tylko,że ja bardziej myślałam nad italianistyka ![]() ![]() niemiecki z rosyjskim? ![]() oja ![]() ![]() jakoś pare dni temu też na takiej byłam tyle,że nie z winem, serem i oliwkami a z martini, spritem i pringelsami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy uważacie, że prawo jest takie trudne?
![]() Bo czytam forum gazety i jest temat o najtrudniejszych i najłatwiejszych kierunkach. I niby jednym z najtrudniejszych jest prawo. Bez przesady. Faktycznie, jest tam dużo kucia i pamięciówki, ale nie porównywałabym tego ze studiami technicznymi. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
A ja po dziennikarstwie myślę o japonistyce i stypendium w Japonii
![]() Ale trochę się boję, bo to podobno cholernie trudny kierunek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
ja myśle,że ta "trudność" to jest pojęcie względne i to wszystko zależy wlaasnie od naszych umiejętności i predyspozycji
![]() to tak jak w szkole, dla innych trudna jest matma, dla innych angielski a dla jeszcze innych geografia (jak dla mnie np ![]() moim zdaniem prawo to studia jak każde inne ![]() paula zapomniałaś dodać ,że jeszcze najlepiej z kilkuletnim doświadczeniem ![]() nie no, ja wiem,ze teraz nie ma lekko ![]() ![]() ![]() annu a czemu nie od razu japonistyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() suspense - Włochy... ojej, tez pokochałam w tym roku ten kraj. Tylko dzisiaj tak jakos po siatkowce Włosi stracili w moich oczach ![]()
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
zdaje polski zdaje, podstawowy ;]
wiecie, ja jestem w technikum hotelarskim, chciałam isc na coś z geografią albo diennikarski, ale mama na mnie wymogła :| różne miałam plany :i prawo i dziennikarstwo i stosunki miedzynarodowe i europeistyka i PR i turystyka... i architektura... i niewiem nic na co amm iść hehe,ale wiecie co, nie byłam ejszcze ale strasznie mis ei podoba grecja, nie wiem czemu, chciałabym też isć na kierunek z nią związany, jest coś takiego? Pewnie i tak pociągne 2 kierunki, i licencjat z anglika, ale nie wszystko od razu. Na zaocznych sie za chorobe nie widze, tylko dzienne,mama mówi ze mają dla mnie jakaś kase odłożoną, która starczy na rok... musze poszukać jakiejś pracy bo tez nie che na nich aż tak siedzieć( biorąc pod uwage ze mam młodszego brata i jeszcze całkiem nową 11 miesięczno siostre ;] ) tata sie zaśmiał zę jak pójde na studia to odetchna i pojeżdża po kraju, europie itp.... mama go zgasiła ze chyba będzie zjdał tynk ze ścian a nie jeździł... hehehe powracając... nie wime na jakie studia mam sie zdecydować;/ aha i mam pytanie, jak jesteśmy na studiach to mamy 2 jezyki? bo ja sie ucze od 4 klasy niemca, ale ja go nielubie, wiec wiecie jak sie czegoś uczy jak nie lubisz;/ chciałabym wyperfektować mój angielski izacząć hiszpański heh Edytowane przez 1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c Czas edycji: 2008-08-20 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Przeoczyłam nowy watek
![]() Ale już jestem ![]() Witam wszystkie noew maturzystki ![]() Organizm - mogłabyś poprawić mój nick w liście? bo zgubiłaś jedno "a" ![]()
#98 |
Zadomowienie
|
Odnośnie mieszkań:
W sumie mogłabym na początku mieszkać z rodzicami i dojeżdżać codziennie ok 30km, ale chyba nie chciałoby mi się (tak jak teraz ![]() Też bym chciała zacząć pracować na studiach. Może wtedy z jakąś pomocą rodziców dałoby radę wynająć to mieszkanko i przygarnąć siostrę (chce do liceum w Bydgoszczy). W sumie już teraz trochę zarabiam. Jaka satysfakcja, że nie wyciągam od rodziców kasy na ciuchy i książki ![]() ______________ Właśnie wróciłam z zakupów z sis. Chciała sobie kupić deskorolkę, a ja jej byłam potrzebna w wyborze ![]() ![]() Jutro idę do okulisty z zapytaniem czy mogę nosić soczewki i ile taka przyjemność by mnie kosztowała. (Obym mogła, obym mogła!)
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak mówi suspense to wszystko zależy od umiejętności. Prawo to duża pamięciówka ale nie tylko... wiecie co oni mają na egzaminach? Jest podana jakaś sytuacja, kradzież/zabójstwo ale strasznie zawiłe i z wieloma aspetkami do rozważenia i trzeba wskazać kto jest winny, w jakim stopniu, dlaczego i jeszcze zaproponować wyrok. Tu naprawdę trzeba myśleć, a nie wykuć paragrafy na pamięć. Mam kolegę na, moim zdaniem trudnych, studiach technicznych a radzi sobie swietnie i wiele się nie wysila. Trudne jest dla nas tylko to, co nie jest zgodne z naszymi umiejętnościami. Paula a myślisz o prawie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
" Do przedmiotów podstawowych na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne, należą:
to ze strony Uw skoro takie sa specjalizacje to moze rzeczywiscie fajny kierunek, mnie by interesowaly te ktore pogrubilam, no ale nie wiem czy warto ![]()
![]() |
#101 | ||||
Zakorzenienie
|
Czemu ja nie mieszkam w dużym mieście?
![]() ![]() Teraz w necie znajduję tyle możliwości wolontariatów "kulturalny" ale co, wszystko w dużych miastach. A tak miałabym doświadczenie i większe szanse dostania się na te studia. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Np, u optyka płaciłam 35zł za soczewkę 3miesięczną, a na all kosztuje 10,50. ![]() Cytat:
![]() Nie wybieram się na nie, w żadnym wypadku. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
A ma któraś z Was Vademecum maturalne z polskiego (OPERON) i testy, zadania czy co to tam dodatkowo jest? Przydatne? Warto kupić?
![]() |
#103 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() az mi sie motywacja podniosla, chyba sie pojde uczyc bo nigdy tej historii nie nadrobie xD
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||||||
Zakorzenienie
|
ładne imię
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8664843] aha i mam pytanie, jak jesteśmy na studiach to mamy 2 jezyki? bo ja sie ucze od 4 klasy niemca, ale ja go nielubie, wiec wiecie jak sie czegoś uczy jak nie lubisz;/ chciałabym wyperfektować mój angielski izacząć hiszpański heh[/quote]zależy od uczelni. na niektórych jeden, na innych dwa. Cytat:
![]() nie boisz się soczewek? ja bym się bała zakładać i zdejmować ![]() co do studiowania dwóch kierunków. chciałabym, ale nie wiem czy dałabym radę ciągnąć dwa kierunki na politechnice. na pewno potem będę chciała podyplomowo wycenę nieruchomości zrobić ![]() wrócilam z zakupów zeszytowych ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za miesiączną (teoretycznie to jest nawet 2-tygodniowa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie boję się soczewek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będę potrzebować soczewek torycznych (ach ten astygmatyzm), a te są droższe :|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam ani soczewek ani okularow, ale za to juz 4 razy bylam u okulisty kiedy cos mi wpadlo do oka hehe. 3 razy wyciagali mi jakies ziarenka piasku czy inne paprochy co trwalo jakies 2 minuty i 5 dych skasowali :/. Tylko jednemu lekarzowi chyba glupio bylo to mi zrobil badania i powiedzial ze w jednym oku mam -0,25 a w drugim -0,5.
Raz tylko okazalo ze mam stan zapalny i tylko mi sie wydaje ze cos mam w tym oku - okropne uczucie.. i to lzawienie ![]() No coz.. wrazliwe me oczy na zlo tego swiata ![]()
#111 |
maszyna, nie człowiek
|
Ja mam wadę wzroku ale nie nosze ani okularów ani soczewek.. Bo to astygmatyzm i -0,25 (chyba dorbze napisalam?) na kazde oko, to nawet mi się nie chce nosić okularów...
Póki co kupiłam sobie torebke do szkoły na te kilka zeszytów ^^
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
ja nosze okulary ale tylko do szkoly i do ogladania tv... jedno oko mam -1 drugie -0,5 a ostatnio mialam komputerowe badanie wzroku i okazalo sie ze w tym oku w ktorym mam -0,5 powinnam miec -1,5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niewielką wadę wzroku i musze przed kompem,tv siedzieć w okularach, ale nie przeszkadza mi to,lubię je
![]() A co do pracy na dziennych to nie jest tak kolorowo ... TŻ na trzecim roku szukał i jak pracodawca słyszał,że student dzienny to nawet gadać nie chciał. Owszem fajnie jak się ma taki rozkład zajęć,że na przykład do 14 albo tylko po południu ... ale jak się ma raz tak,a raz tak to ciężko cokolwiek znaleźć,nawet w głupim macdonaldzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#116 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak poza tym, to właśnie wróciłam ze szkoły..Z noszenia ławek zrobiło się: mycie podłóg i okien, wszystkich ławek i krzeseł, zdejmowanie gum spod ławek (jestem mistrzem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez naana Czas edycji: 2008-08-20 o 12:09 Powód: dopiiss |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
o widze,że my wszystkie w mniejszym lub większym stopniu ślepe
![]() ja mam astygmatyzm, i wade 0,25 w jednym i 0,5 w drugim i chociaz okularki mam to leżą sobie w kącie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wade na -0,75 i zastanawiam się własnie nad soczewkami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.