![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne Alverde
dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja ze swojej strony mogę polecić piankę do cery wrażliwej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was miała puder mineralny z Alverde? Na KWC mało opinii a cena zachęcająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
A kryje choć trochę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja go mam i chyba tylko ja recenzje wystawiałam. Używam już bardzo długo tego pierwszego opakowania i nadal jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() - color & care cream ti powder make up- spodziewałam się pudru, a tu tłusta maź w super opakowaniu. Nie matuje, ale myślę, że nada się do poprawek w ciągu zimy. Niewiele o nim znalazłam, więc mógłby się ktoś wypowiedzieć? -camouflage- pięknie pachnie, ale spodziewałam się nie takiego tłuściocha. Dzięki takiej konsystencji boję się zapchania, więc wyląduję pod oczy. -mineral puder- bardzo przystępna cena jak za 10g produkty. Tak jak wszystkie produkty ślicznie pachnie. Jednakże rozpieszczona przez podkład Annabelle Minerals odczuwam brak odpowiedniego krycie, więc raczej wyląduje jako puder wykończeniowy. tagescreme olive sonnenbluem- o tym produkcie nie mogłam znaleźć żadnej informacji. Jednakże zastosowany z rana zniwelował poczucie ściągnięcia i błyskawicznie się wchłoną. Myślę, że będzie ulubieńcem pod makijaż ![]() -color & care 2in1make up- prosukt którego kompletnie nie rozumiem. Spodziewałam się lekkiego kosmetyku, ale nie aż tak. Produkt kompletnie nic nie robi. Rozsmarowuje się jak krem, zostawiając po sobie tłustą warstwę. W ogóle nie wyrównuje kolorytu. Po prostu nic a nic. Miał ktoś z tym czymś jakiekolwiek doświadczenie? Dodam, że jet to moje pierwsze wrażenie na temat kosmetyków. Mam nadzieję, że się jeszcze zmieni na lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
summerlover
|
Cytat:
właśnie odkryłam kosmetyki Alverde. DM mam za rogiem, a nie miałam pojęcia o ich kosmietykach naturalnych. Skusiłam się na krem do rąk Intensiv Handcreme Granatapfel Karitebutter, ze względu na dobry skład (żadnej parafiny!) i cenę (2,3 euro), jest świetny, a dodam że mało kremów na ręce mi odpowiada... Drugim zakupem jest odżywka do włosów blond, na razie jeszcze nie wypróbowana, więc jeszcze nie mogę nic o niej napisać. No i właśnie puder mineralny... Długo stałam przed półką zastanawiając się "kupić, nie kupić", z tego co czytam jest mało matujący. Ale może w kombinacji krem>baza>puder byłby w porządku? Chyba dam mu szansę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam nad podkladem takim crem+ podklad taki zakrecony kosztuje cos kolo 4-5 euro takze nie drogo za naturalny produkt
![]() ale na razie mam inne jeszcze podklady nie wykonczone tez z alverde.. dodam ze tusze tez maja dobre i korektory tez choc moich wielkich workow pod oczami n ie zakryl korektor
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2014-12-09 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam podkład z 3 zdjęcia. Kupiłam go dawno temu, ale kompletnie nie przypadł mi do gustu. Na początku wydał mi się bardzo ciężki, robił maskę na twarzy - schowałam go więc na dno szafy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To faktycznie zależy od cery - latem robił maskę, zimą tajemniczo znika z twarzy - ale moja cera zmienna jak pogoda ![]() Ale tak czy siak, makijaż Alverde mi nie spasował, a miałam kilka produktów (tusz, puder, podkład). Chyba po nic więcej nie sięgnę. Ale pielęgnację od nich lubię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
summerlover
|
Balea jest całkiem fajną serią, kupowałam żele pod prysznic ze względu na super zapach (kokosowo mandarynkowa mmmm) i cenę 0,99 centów za opakowanie.
Ale Alverde mi bardziej podchodzi ze względu na naturalny skład... Kupiłam teraz żelo-szampon dla dzieci Baby Waschlotion und Shampoo z bio wyciągiem z rumianku bio masłem shea, z myślą głównie o włosach i musze przyznać, że jestem poztywnie zaskoczona. Skład, jak zwykle genialny - żadnych slsów i chemii, wspomniane wyciągi wysoko w składzie, szampon nie plącze włosów, dobrze myje (trochę gorzej się pieni i rozprowadza, ale taka uroda naturalnych kosmetyków), a włoski są puszyste i mam wrażenie że zyskały na objętości. Na pewno go jeszcze kupię ![]() A co do odżywki Alverde do włosów blond, kupionej niedawno, niestety bez szału... nic nie robi z włosami, ot tak, nakłada się i zmywa. Stosuję ją do OMO, jako pierwsze O, na drugie jest za słaba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Odkryłam je przypadkiem w tym roku będąc w Niemczech u znajomych.
Na razie używam serii z passiflorą (dzień, noc i pod oczy) oraz balsamu do ciała. Jestem szczęśliwa chociażby już tylko z tego powodu, że mnie nie uczulają ![]() Razić może tylko kolor, przypomina brudny dermosan, więc jak kto esteta, zamknąć oczy! Problem rzeczywiście z podażą, bo tylko w "dm" - to taki wyższej klasy Rossman. Na szczęście znajomi są życzliwi i podsyłają. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
faktycznie warto zainwestować z te kosmetyki, bo już któryś raz obijają mi się o uszy. ktoś? coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Spróbować możesz ale żeby Cię powaliły to się raczej nie nastawiaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mniej więcej to samo co Alterra. Z tym że ich szampony mają z reguły proteiny wysokocząsteczkowe i niektóre mogą być mocniejsze niż Alterra (zwłaszcza wersja anti-fett i anti-schuppen). Reszta to podobnie jak niemieckie eko w ogólności: dużo alkoholu, dość podobne do siebie formuły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.