|
|
#811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
potem jak sie urodzil to nie mogli go rozprostowac, mial taki przykurcz i na oddziale fizjoterapeuta jej pokazywal jak ma go masowac, zeby te przykurcze usunac.Cytat:
![]() Ty juz z rozwarciem! O matko to w sumie mozesz zaczac rodzic w kazdej chwili. Twoj TZ widqc bardzo oczytany, naprawde super bo widac, ze angazuje sie bardzo od razu moj nie ogarnia takich rzeczy.Ja czytalam marcowki jakis czas temu ale zaczelam sie tym stresowac, przypomnialy mi sie te poczatki i zaczelam sie cieszyc, ze jeszcze nie rodze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się pocieszam tym, że nie pamiętam tego hardcoru
zatem to szybko mija a dobre chwile szybko przyćmiewają te gorsze
|
|
#813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra, muszę się ogarnąć, przecież jest jeszcze babcia pod ręką na szczęście. Chociaż ona mnie straszy, że zaraz umrze, bo sąsiad zza ściany zmarł, ale pogrzeb dopiero w poniedziałek, więc skoro leży przez sobotę czy tam niedzielę, to pewnie kogoś ze sobą zabierze i pewnie ją |
||
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha - chciałaby babcia a to tak nie działa
![]() Ja nawet nie wiem ile czasu mój mąż zamierza spędzić z nami a ja jakoś nie poruszam tego tematu. Wiem tylko, że ma zamiar skorzystać ze swoich praw i do 2 (a może 4) roku życia Maluszka nie jeździć w delegacje.
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaszkrabka - ta pozycja w U się wydaje kosmiczna
No nic przekonam się za tydzień.Mój tż przyszedł z pracy i pierwsze co to pyta kiedy wynik GBS jakby to była sprawa życia i śmierci na już. Nazwę przekręcił, już nie pamiętam czy BGS czy jakoś tak. Swoją drogą pytałam dziś położnej o tą ocenę miednicy, ale powiedziała że to robią i ma sens przy przyjęciu w szpitalu, ale ogólnie nie była zbyt miła ![]() Cytat:
Zobaczymy jak moja forma będzie wyglądać po porodzie, teraz ciężko nam to przewidzieć. On niby pracuje na miejscu, ale jego zawód to raczej 9-10 h dziennie, chociaż może w najbliższym czasie nie będzie tyle siedzieć przez sytuację Poza nim raczej nie bardzo mam na czyją pomoc liczyć, a wszystko nowe będzie dla mnie.
|
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pojedziemy. Zjem kolacje i jeszcze raz wejdę pod prysznic. W sumie nie wiem czy czekać czy nie. Bóle mocne, ale ciągle nieregularne. Po kąpieli 3x co15minut, potem 3x8minut, już mowie tz ze mała zaasnie to jedziemy a tu kolejny skurcz po 20 mintach. Potem znowu po 7 ale krótki 20 sek. i slabszy. Ogolnie skurcze 40 sekund Chyba na prawdę lepiej jak wody pierwsze odejdą 🤨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz planuje do polowy lipca siedziec w domu bo musi miec sprawna noge ale potem od polowy lipca zostane sama z dwojka i jeszcze do tego przedszkole jest nieczynne do konca sierpnia wiec jak nie wyladuje wtedy w wariatkowie to bedzie dobrze
Oby tylko byla pogoda to bedzie siedziec w ogrodku albo na placu zabaw calymi dniami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
No jak wody odejda to od razu wiadomo co jest grane, a te skurcze to takie nie wiadomo czy to juz czy jeszcze nie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a jak będzie to wyjdzie w praniu, jak nie bedziemy ogarniac to bedzie bral wiecej wolnego od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Mój tz ostatnio się pytał jak mój GPS i nie byłam w stanie zakumac że chodzi mu o gbs.
Listopadowa na twoim miejscu pojechała bym sprawdzić a nóż może coś z tego wyjdzie choć też wolałabym by pierwszo odeszły wody wtedy człowiek jest pewny że trzeba jechać. Pestka na pewno sobie poradzisz z dzieciakami owszem nie porównuję do siebie bo to moje pierwsze dziecko ale ta przyjaciółka co rodziła 3 tygodnie temu to jej tz miał wolny dzień tylko wyjścia że szpitala i starszaka zawodzi do przedszkola oczywiście ma swoją firmę więc czasem skończy wcześniej ale ogólnie musi ogarniać sama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem ile mój mąż będzie z nami, myślę, że pierwszy tydzień, dwa będzie pracował pół dnia i tyle, raczej całych dni z nami nie będzie spędzał plus wiadomo jak coś będzie trzeba załatwić, gdzieś podjechać. Chyba nie potrzebuje go non stop w domu, ale to w sumie zobaczymy jak wyjdzie ![]() Moja przyjaciółka teraz też w sumie była tylko jeden dzień z mężem, następnego już wrócił do pracy, w domu córka 3 lata, ale narzeka, że ciężko mimo że jej córka część tygodnia jest w przedszkolu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-03-28 o 20:28 |
||
|
|
|
|
#821 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepiej spanikować niż nie dotrzeć na czas
|
|
|
#822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie czytam innych wątków bo naczytalam się w pierwszej ciąży a się okazało że dziecko aniol
![]() pierwszy raz zaplakal jak miał chyba 4 miesiące, żadnych kolek, teraz ma 12 zabkow i przy ani jednym nie widziałam objawów oprócz dużej ilości śliny, zaglądalam do buzi i szok bo byk kolejny ząbek. Sam potrafi się sobą zająć i wystarczy mu byle co do zabawy, np wczoraj bawił się godzinę czajnikiem a dzisiaj lakierami do paznokci od zawsze dużo śpi, jak był mały to godzinami mógł leżeć na macie i byl zadowolony więc dziewczyny nasze dzieciaczki teraz też takie będą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszka to bardzo pocieszające co piszesz, ale wśród znajomych też mam dużo historii że te początkowe miesiące szły dość dobrze
u nas na kwietniowkach ładnie ciąże szły, porody w terminie to i może dzieci też nas oszczędza ![]() Jutro będę mieć gotowe zdjęcia z sesji brzuszkowej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale możliwe ze dużo mi umknęło Z tum niejeżdżeniem w delegacje to w sumie nie wiem czy ojców tez dotyczy w kazdym miejscu pracy ale u mojego męża wielu się na to powołuje i nie jeździ.
|
|
|
#826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na szczęście pracuje 7-15, blisko domu i raczej nie wyjeżdża w teren, więc pod tym względem mam luz ![]() Cytat:
![]() Aż się nie chce wierzyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
No mowisz, ze to jakas globalna plaga
to juz sie nie martwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2019-03-28 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy
skurcze co 7-8 minut, kilka nawet co 6, a raz na jakiś czas bach 10 albo 15. Mam nadzieję że w szpitalu nie ucichnie wszystko. Trzymajcie kciuki ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby dziecka w domu nie było. Jak mu jest źle bo kupa, siku, głodny, itp. to sobie trochę postęka wtedy
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Mój łobuz standardowo dołącza do niesluchajacych. Już mi się gadać do niej nie chce bo jak dziad do obrazu...
Spać mi się chce jak cholera ale jak się kładę czy nawet siadam to mam taki ucisk ze nie mogę. Chyba jedyne wyjście to spać na stojąco 😬 |
|
|
|
|
#833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdro! Cytat:
ja nie mogę narzekać, bo ominęły nas kolki, problemy brzuszkowe, alergie, choróbska, ale była jęczydupką małą i łóżeczko i bujaczek od początku parzyły. Jak mama była w pobliżu, jeszcze z mlekiem najlepiej, to był spokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
Moja była absorbująca na maksa i w sumie do dziś nie wiem co to było - brzuszek, zeby, skoki czy jakie licho, po prostu ciagle coś nie tak 😶 Ciagle wisiała na rękach albo cycu. Jak druga taka się trafi to nijak nie będę miała jak się zająć starsza i to jest powód nr 1 dla którego tz będzie musiał z nami być.
|
|
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa trzymamy kciuki i mam nadzieję że za nie długo będziecie się tulili
To może rodzimy parami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Lekarz jak mnie zobaczył, to zapytał czy mają być bliźniaki, bo mam wielki brzuch podobno😳 I szukał tego drugiego, ale na szczęście nie znalazł 😊I obniżony. Niestety nie ma ani rozwarcia ani nic. Za tydzień kolejna wizyta, jak do tej pory nic się nie ruszy, to mi wypisze skierowanie na oddział i umówi mnie na kolejny tydzień na wywoływanie 😭. A! I młody waży 3600 😏
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- No, nie będzie wyjscia, już za późno na zastanawianie się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa juhuuuuu! Kciuki!!!
Bawiłam się pompka do odciągania mleka właśnie pierwszy raz miałam w ręce, przykladalismy do cyca, miłe uczucie :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Wczoraj wieczorem tż mówił, że wg niego głowa jest u góry, a ja potencjał na matkę roku w ogóle nie mam pojęcia gdzie co jest 

Jak jest w weekendy, to nawet go nie straszę, bo jak tylko powiem, że czuje skurcze, to minę ma nietęgą. Ostatnio pytał czy wypadł mi już czop. Więc mu mówię, że jakieś 2 tygodnie temu wypadło ze mnie dużo śluzu, ale akurat to było na porannym siku, więc jeszcze spałam, spadło na deskę, ja starłam, spuściłam z szumem fal i dopiero wtedy pomyślałam czy to mogło być to
Jaki przerażony i zaraz wykład, że żadnych seksów, bo infekcja i w ogóle.
I te 120cm są faktycznie duże. Kupowałam w sumie w Smyku na jakiejś promocji i byłam zdziwiona jakie to ogromne. 

a jak będzie to wyjdzie w praniu, jak nie bedziemy ogarniac to bedzie bral wiecej wolnego od razu.
mimo że jej córka część tygodnia jest w przedszkolu.

pierwszy raz zaplakal jak miał chyba 4 miesiące, żadnych kolek, teraz ma 12 zabkow i przy ani jednym nie widziałam objawów oprócz dużej ilości śliny, zaglądalam do buzi i szok bo byk kolejny ząbek. Sam potrafi się sobą zająć i wystarczy mu byle co do zabawy, np wczoraj bawił się godzinę czajnikiem a dzisiaj lakierami do paznokci 

I szukał tego drugiego, ale na szczęście nie znalazł
. A! I młody waży 3600 
Ciagle wisiała na rękach albo cycu. Jak druga taka się trafi to nijak nie będę miała jak się zająć starsza i to jest powód nr 1 dla którego tz będzie musiał z nami być.