![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
To zalezy czy by nic nie zmienilo, w sensie od pracy. Ja powiedzialam od razu, bo sie zle czulam i chcialam moziwosc pracy z domu. A co do 'roznie moze byc', to wlasnie ja myslalam odwrotnie, ze jakby sie cos stalo, to nie chce udwawac, ze jestem OK i nic sie nie stalo. W pracy bym wtedy chciala kilka dni wolnego itd. zeby dojsc do siebie. Swoja droga 'cos' stac to sie moze zawsze. Ostatnio babka w grupie od biegania w ciazy podzielila sie, ze wlasnie na USG wyszlo, ze dziecko zmarlo. 21 tydzien, wszystko bylo ok do tego momentu. You never know.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym poronila na poczatku ciazy, to bym poszla na zwolnienie, zeby dojsc do siebie. Moze masz bliskie relacje ze wspolpracownikami, ja np nie mam potrzeby dzielenia sie z nimi prywatnym zyciem, tak samo nie oczekuje od nich wsparcia. Jak wyszlam ze szpitala po pobycie na OIOMie, to irytowalo mnie, jak ukradkiem sie gapili, temat do rozmow tez mieli. Teraz przynajmniej nikt sie nie gapi i nie plotkuje bo zyja w nieswiadomosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Rozeznanie
|
Ja w starej pracy powiedziałam od razu i asystent dyrektorki na spotkaniu kierowników pogratulował mi . Nie wiedział że to poufna informacja. Bardzo szybko się to rozniosło , każdy wiedział a udawał że nie wie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj specjalnie i z ciekawości polozylam się na chwilę na brzuch. Oczywiście w razie W podpieralam się aby calkiem nie naciskać. I po prostu się nie da, od razu czuje ucisk od środka. Dobrze ze w nocy nie przywracam sie na brzuch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
![]()
Kocurasek mam nadzieję, ze czujesz się coraz lepiej. Już taki kawał za Toba! Wystraszyłam się jak napisałas, ze masz ucisk na płuca. Ja czuję, że u mnie macica jest do pępka , ale z blizniakami to razy dwa? Kurcze juz ponad połowa, szybko zleci.
Ja znowu mam mały brzuch i jak ubiorę się luźno to chyba do końca szóstego miesiąca nie będzie widać dla kogoś komu nie powiem. Szczególnie jak będę chodzić w płaszczyku do maja. Póki co czuję się dobrze, bardzo bym chciała, żeby już tak było do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Znowu ciężka noc za mną. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Dziś po 14 wizyta. Mam nadzieje, ze mój gin powie mi coś sensownego w związku z tymi obniżonymi wymiarami kości z połówkowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Rozeznanie
|
A propos relacji pracowniczych powiem Wam, że jeszcze można spotkać przyjemne niespodzianki. Pewnego dnia czekała na mnie koperta od naszego dostawcy, a w niej list z gratulacjami i bonem podarunkowym do smyka
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() |
#4840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Już jest dobrze i kanał bez znieczulenia , samo borowanie wogóle nie bolało bo ząb już zaczął obumierać, a nawet przyniosło ulgę . [QUOTE=travis;86648261]Coraz bardziej.czuje gagatka ale mnie to czasem laskocze, was tez? Załącznik 7670248/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Co do wielkości brzucha to ja w pierwszej ciąży do 6 mc wogóle nie miałam i o ciąży wiedział tylko ten kto miał wiedzieć, dziewczyny w pracy takie oczy zrobiły jak im powiedziałam że jestem w ciąży i to jeszcze tak zaawansowanej ![]() A później to z dnia na dzień zaczął rosnąć , także dziewczyny już niedługo nasze brzuchy zacznął wychodzić spod płaszczyków ![]() W tej ciąży brzuch już jest widoczny, aczkolwiek w zimową kurtkę się zapinam i wtedy nie widać wogóle, tak samo luźniejsze ubrania i też nie widać . ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() Jedynie to nie jem w nocy , jakoś mnie naszczęście nie ciągnie ![]() Paulina trzymam kciuki za wizytę ![]() Edytowane przez Marianna48 Czas edycji: 2019-03-29 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
A mnie znowu dopadło przeziębienie po miesiacu
![]() Jesli chodzi o wagę to u mnie zaczynałam z wagą 53, a teraz 4 kg na plusie. Przytyl mi tylko brzuch, piersi troche urosły i tez niektorzy mi mówią, ze na buzi okraglejsza. A to fota z poprzedniego tygodnia, 20 tc. (Sorry za brudne lustro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo od normy odstaja te wymiary kosci? Bo moze na przewrazliwionego lekarza trafilas... Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Jesli chodzi o brzuch, to w pierszej ciazy, widoczny wyszedl po 20 tyg dopiero i porownujac do innych kobiet, nawet idac do porodu, nie mialam ogromnego. Teraz szybciej mnie wysadzilo ale dopiero zaczyna byc widoczny jak nosze luzne ubrania. W dopasowanych, to wiadomo... Dobrze, ze juz jest w miare cieplo bo w zadna zimowa kurtke sie nie mieszcze (nie mialam zadnych luznych) i moge chodzic w wiosennej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podpisaliśmy dzisiaj umowę z Polskim Bankiem Komórek Macierzystych na pobranie krwi pępowinowej ![]() ![]()
![]() |
#4844 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na który pakiet się zdecydowaliście jeśli mogę zapytać ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czerwony, czyli najniższy (tylko krew pępowinowa). Wierzę w najnowszą medycynę i jej postęp, ale chyba nie na tyle, żeby kupować wyższe pakiety ![]()
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Wytlumaczy mi ktos o co chodzi z krwia pempowinowa?
Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w skrócie, po urodzeniu dziecka, i jego odpępnieniu, można z pępowiny pobrać 50-150ml krwi, która jest bogata w komórki macierzyste. te komórki się następnie zamraża i przechowuje w banku. W razie choroby dziecka, hematologicznej lub onkologicznej, gdzie konieczny był by np. przeszczep szpiku, można użyć właśnie tych zamrożonych komórek. można tak wyleczyć ok 80 chorób. a dziecko nic na tym nie traci, bo pobiera się krew z "odpadów" medycznych. jedyny mankament to koszt. na dzień dobry 650zł, po urodzeniu 1700zł (my będziemy płacić 1100, bo dostaliśmy rabat na warsztatach), a później 18 lat przechowywania to ok 5500zł.
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Tylko, ze dla "starszaka" moze tej krwi nie wystarczyc wiec uwazam, ze to troche naciaganie, ze trzeba placic za 18 czy 20 lat. Tego wystarczy dla osoby wazacej 40-50 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym, nie trzeba płacić za 18 lat. można płacić co np. 5 lat i przedłużać na kolejne 5. jestem biologiem i takie sprawy mnie szalenie interesują, więc wszystko sprawdziłam w publikacjach naukowych ;]
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
![]()
U mnie na razie w ruchu są plaszczyki zwezane w pasie, jeszcze xs i kurtka zimowa obcisla a na wiosnę akurat kiedyś kupilam ladny o " meskim kroju" w czerwonym kolorze. On by się dopiął latem , ale będzie chyba za cieplo😄 Paulina trzymam kciuki za wizytę. Marianna i Martynka u Was wszystko już teraz dobrze?. Ania zgrabny brzuszek 🙂
Biorę krew pepowinową ale jeszcze nie wiem , ktoŕy pakiet. W kwietniu podpiszę umowę. Chyba wezmę średni i od razu zapłacę za 18 lat po porodzie. Coraz częściej już myślę jak to bedzie po porodzie.. i o porodzie. Kupiłam prawie wszystko i teraz mam za dużo czasu na myślenie. Przez to wzięłam się za książki i netflixa:p wzięlo mnie tez na kino.. takie ostatnie chwile wolności:p |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też miałam takie obawy, że trzeba tę pępowinę wcześniej, szybciej odciąć do pobrania. Ale nie ![]()
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
O to dobrze wiedziec. Ile taka przyjemnosc kosztuje w PL?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
na dzień dobry 650zł, po urodzeniu 1700zł (my będziemy płacić 1100, bo dostaliśmy rabat na warsztatach), a później 18 lat przechowywania to ok 5500zł.
#4859 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie i są dobre wieści ☺
Gin zmierzył FL i wyszło mu 19+6 a z panewką stawową nawet 20+5. A ja dziś mam 20+3 Dla świetego spokoju dostałam jeszcze skierowanie do Kliniki w Mysłowicach i za darmo mam mieć usg. Podobno klinika najlepsza na śląsku i on tam wysyła te pacjentki właśnie ktore tak jak ja trafiły akurat na tego nadgorliwego pana po badaniach prenatalnych (gin juz kojarzy to nazwisko więc nie byłam jedna której proponowali amnio i nifty). I mimo słabego sprzętu również widział siusiaka ![]() Reszta badań z krwi super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wlasnie wczoraj wybralam szpital. Super jest ![]() Uo hoo to sporo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.