Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-29, 19:59   #901
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
To mogą dalej tak podawać mm bez wiedzy matki ?
Dobrze, że masz czas odsapnąć po porodzie

Ja jutro rano odhaczam z checklisty przedporodowej fryzjera
Wiesz co no nie powinni. Mała wróciła i zaraz ulala mlekiem, to było widać takie biale mleko w dużej ilosci. Nie było jej 20 minut. Ja słyszałam jak płacze, potem cisza, przyjechała śpiąca do mnie. No i potem przez jakis czas jak spała to dalej ulewala. Teraz po kp nie ulewa. Nie będę awantury robić. Inne położone widzę bardzo kp są.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 20:08   #902
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja jestem na sali sama i się nudze pospałam może godzinę. Mała po porannym mierzenia długo nie wracała i wydaje mi się ze dali jej mleko. Spała aż do 16. Nie chciała nawet cycka. A ja jak na złość nie mogłam spać i tylko godzinę się udało młoda cycoli, jest spokojna nawet jak długo nie może złapać piersi. Dwie pieluchy ze smolka za nami
Trzymam kciuki za Wasze porody. Która teraz się pisze?

Na weekend żadna nie chce, czekamy na Primaaprilisiątka w takim razie 😛
Ja bym nie chciała być sama na sali, mam nadzieję, że będę z jakąś ogarniętą mamuśką, żeby w razie czego podpowiedziała co i jak. Sama się zapłaczę 😀
NibyNic poka jaki zamówiłaś 😊

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 20:12   #903
dorka607
Wtajemniczenie

U nas rzyganie tęcza się skończyło... Starsza chora od srody dodatkowo ja złapałam od niej, nie muszę mówić co czuje kaszlac czy kochając po cesarce do tego mloda ma zoltaczke przez ktora ciągle śpi i za krótko aktywnie ssie cyca wiec spadla z wagi ️ takze musimy podtluczyc naszego kurczaczka, mamy czas do wtorku. Takze teraz odciagamy, karmimy a w razie wu dajemy nawet mm oby tylko przybrała bo będzie kiepsko. Takze kciuki mile widziane
A z dobrych rzeczy dziś byla pierwsza kąpiel, starsza dalej zachwycona mlodsza i w caly tydzień spedzilismy sami (nie licze mojej mamy bo ona to jak domownik) od jutra pozwalam na szybkie odwiedziny bo starszej juz sie nudzi samej z rodzicami
Cytat:
Ja jestem na sali sama i się nudze pospałam może godzinę. Mała po porannym mierzenia długo nie wracała i wydaje mi się ze dali jej mleko. Spała aż do 16. Nie chciała nawet cycka. A ja jak na złość nie mogłam spać i tylko godzinę się udało młoda cycoli, jest spokojna nawet jak długo nie może złapać piersi. Dwie pieluchy ze smolka za nami

Powiedzialabym odpoczywaj bo pozniej juz nie bedzie czasu ale wiem jak to jest gdybyś potrzebowała czegoś "na juz" a męża nie będzie to służę pomocą

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Justi ja tez z tych cycatych i kp z pod pachy. Mam rogala i z pod pachy jest superancka z nim

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 20:17   #904
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mogę w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Zamówiłam kokon
Ja swój w końcu wypralam
Właśnie! Możecie prac kokony, nic się nie stało!

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 20:20   #905
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co no nie powinni. Mała wróciła i zaraz ulala mlekiem, to było widać takie biale mleko w dużej ilosci. Nie było jej 20 minut. Ja słyszałam jak płacze, potem cisza, przyjechała śpiąca do mnie. No i potem przez jakis czas jak spała to dalej ulewala. Teraz po kp nie ulewa. Nie będę awantury robić. Inne położone widzę bardzo kp są.

Jakie to wkurzające. Niby tacy pro kp, wręcz oburzają się na dziewczyny które proszą o dokarmienie a potem podadzą mm dziecku które matka karmi piersią.

Z Młodym po porodzie leżałam w szpitalu 2 tyg. Po tygodniu dopiero moglam mu podać pierś, walczyłam o pokarm, sciagałam i wylewałam, jak mi go wyciagneli spod tych maszyn to pięknie jadł z piersi. Po dwoch dniach pielęgniarka zabrała go do kąpieli. Jak odniosła to z uśmiechem powiedziała "już nakarmiony nasz przystojniaczek". Poczułam się jakby mi na złość zrobiła, myślałam że ją uduszę. Następnego dnia miałam nawał - tydzień to w sumie fizjologiczny czas nawału ale i tak zła byłam że mi taki numer zrobili. Do dziś mnie coś trafia jak o tym myślę

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Kokon pokażę jak już będę miała w domu. Czuję że to raczej widzimisię niż realna potrzeba, ale co tam

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 20:44   #906
respekt_girl
Raczkowanie

Ja już po wizycie, mały waży 3250 g. Łożysko i przepływy w porządku. Mój ginekolog mówi że teraz niech się dzieje co chce Rozwarcie dalej niewielkie, ale Pan dr mówi że z moją zgładzoną szyjką to już długo nie potrwa. Kolejna wizyta 09.04. Ciekawe czy dotrwamy w dwupaku
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 21:04   #907
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Fitelina - chyba czas na chustę

Dorka - zdrówka dla Was i sił dużo!

Rozszarpałabym za podanie mleka bez uzgodnienia Nie hejtuję tu mm jako takiego bo jasne że mama ma prawo wyboru, ale właśnie - mama! A nie obca baba która nie wie czy dziecko nie ma predyspozycji do alergii, czy mama nie walczy właśnie o rozkręcenie laktacji albo po prostu nie chce i już...

Tymczasem dziecko mnie tak nawala po pęcherzu że zaraz wyjdę z siebie. Ze starszą miałam ułamek tych atrakcji... co to będzie co to będzie
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 21:47   #908
bejata440
Zakorzenienie

Mnie boli brzusio. Twardy jak skała. Idę pod prysznic, może mnie to rozluźni...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-29, 21:56   #909
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez respekt_girl Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, mały waży 3250 g. Łożysko i przepływy w porządku. Mój ginekolog mówi że teraz niech się dzieje co chce Rozwarcie dalej niewielkie, ale Pan dr mówi że z moją zgładzoną szyjką to już długo nie potrwa. Kolejna wizyta 09.04. Ciekawe czy dotrwamy w dwupaku
Super, nic tylko czekać
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Mnie boli brzusio. Twardy jak skała. Idę pod prysznic, może mnie to rozluźni...

Biedna mi pod prysznicem właśnie stwardnial A później jak młoda zaczęła nawalac, chyba lubi prysznice...

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-29, 22:48   #910
bejata440
Zakorzenienie

Lepiej. Nie jest tak twardy. Ale pewnie to kwestia czasu.
Chyba moje upiększające hormony znikają. Wyszłam spod prysznica wysuszona na wiór, aż skóra mi zaczęła z twarzy schodzić. Czyli jak zwykle muszę tony kremów na twarz nakładać.
Koniec tez idealnej cery

Stary 2019-03-29, 23:08   #911
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Kurczę, ja bym się zdenerwowała jakby mi dokarmili bez mojej wiedzy. Tym bardziej jak ulała to pewnie jej podali więcej niż by z piersi zjadła

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja mogę w poniedziałek Ja swój w końcu wypralam
Właśnie! Możecie prac kokony, nic się nie stało!

Ja dzisiaj wyprałam kurę. Jeszcze zostały kocyki i kokon do prania

Cytat:
Lepiej. Nie jest tak twardy. Ale pewnie to kwestia czasu.
Chyba moje upiększające hormony znikają. Wyszłam spod prysznica wysuszona na wiór, aż skóra mi zaczęła z twarzy schodzić. Czyli jak zwykle muszę tony kremów na twarz nakładać.
Koniec tez idealnej cery

Ja mam pełno niespodzianek na twarzy przez całą ciążę. Ostatnio lubią mi wyskakiwać w nocy przy tych zgięciach koło nosa I to po kilka takich ropnych płytko pod skórą. Nie wiem od czego to ale wkurzające bo potrafi mi przez noc wyskoczyć pełno

Rozmawiałam dzisiaj z fizjoterapeutką uroginekologiczną - poleca jak jeszcze jest czas przeczytać książkę Izabeli Dembińskiej "Rodzić można łatwiej". Jest teraz na stronie Empik za niecałe 32zł Ja kupiłam dzisiaj stacjonarnie w normalnej cenie bo chciałam w weekend sobie poczytać
Wrzucam zdjęcie okładki i spis treści
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 741FB5A4-1658-4130-88C5-0BD649BBA3A3.jpg (88,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8377D3AB-50C9-4949-A490-40C2C5A76386.jpg (114,0 KB, 66 załadowań)
Stary 2019-03-29, 23:42   #912
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Kurczę, ja bym się zdenerwowała jakby mi dokarmili bez mojej wiedzy. Tym bardziej jak ulała to pewnie jej podali więcej niż by z piersi zjadła

Ja dzisiaj wyprałam kurę. Jeszcze zostały kocyki i kokon do prania

Ja mam pełno niespodzianek na twarzy przez całą ciążę. Ostatnio lubią mi wyskakiwać w nocy przy tych zgięciach koło nosa I to po kilka takich ropnych płytko pod skórą. Nie wiem od czego to ale wkurzające bo potrafi mi przez noc wyskoczyć pełno

Rozmawiałam dzisiaj z fizjoterapeutką uroginekologiczną - poleca jak jeszcze jest czas przeczytać książkę Izabeli Dembińskiej "Rodzić można łatwiej". Jest teraz na stronie Empik za niecałe 32zł Ja kupiłam dzisiaj stacjonarnie w normalnej cenie bo chciałam w weekend sobie poczytać
Wrzucam zdjęcie okładki i spis treści
Dzięki, zamówiłam mam nadzieję, że nie urodzę, zanim zdążę ją odebrać.
I w ogóle mam zamiar umówić się już teraz z fizjo, żeby spotkać się z nim po porodzie. Ciekawe czy na moją wiochę ktoś dojedzie

Ojj też bym się wściekła jakby ktoś mojemu dziecku podał mm bez mojej zgody ale jestem taka że pewnie ryczałabym w poduszkę, zamiast komuś wygarnąć. Na szczęście, z tego się się orientuję, u mnie w szpitalu nie ma takiej opcji.

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2019-03-29 o 23:44
agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 02:42   #913
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
U nas rzyganie tęcza się skończyło... Starsza chora od srody dodatkowo ja złapałam od niej, nie muszę mówić co czuje kaszlac czy kochając po cesarce do tego mloda ma zoltaczke przez ktora ciągle śpi i za krótko aktywnie ssie cyca wiec spadla z wagi ️ takze musimy podtluczyc naszego kurczaczka, mamy czas do wtorku. Takze teraz odciagamy, karmimy a w razie wu dajemy nawet mm oby tylko przybrała bo będzie kiepsko. Takze kciuki mile widziane
A z dobrych rzeczy dziś byla pierwsza kąpiel, starsza dalej zachwycona mlodsza i w caly tydzień spedzilismy sami (nie licze mojej mamy bo ona to jak domownik) od jutra pozwalam na szybkie odwiedziny bo starszej juz sie nudzi samej z rodzicami Powiedzialabym odpoczywaj bo pozniej juz nie bedzie czasu ale wiem jak to jest gdybyś potrzebowała czegoś "na juz" a męża nie będzie to służę pomocą

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Justi ja tez z tych cycatych i kp z pod pachy. Mam rogala i z pod pachy jest superancka z nim

Dziękuję. Staram się odpoczywać. Starsza ma dobra opiekę. Ponoć nie pyta o mnie i jest ok. Chyba nie ogarnia sytuacji. Tz mówil że dziecko się urodziło ale nie jest to w zasięgu jej wyobraźni jeszcze Musi zobaczyć dzidziusia chyba.
Życzę dużo zdrowia!
I powodzenia w kp, żeby żółtaczki szybko odpuscila.

---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Dzięki, zamówiłam mam nadzieję, że nie urodzę, zanim zdążę ją odebrać.
I w ogóle mam zamiar umówić się już teraz z fizjo, żeby spotkać się z nim po porodzie. Ciekawe czy na moją wiochę ktoś dojedzie

Ojj też bym się wściekła jakby ktoś mojemu dziecku podał mm bez mojej zgody ale jestem taka że pewnie ryczałabym w poduszkę, zamiast komuś wygarnąć. Na szczęście, z tego się się orientuję, u mnie w szpitalu nie ma takiej opcji.
Ja się nie spodziewałam. Też jestem miękka dupa. Jakby był problem z kp pewnie bym się odezwała. Ale mała ładnie się przystawia. Nawet spała od 22 do 1.30. Odłóżona! Ja po doświadczeniu że starsza niedowierzam ale chyba hałasu nie lubi. Strasznie tu głośno i zasnęła dopiero jak zamknęłam drzwi.
Inne polozne za dużo się nie wtracaja. Pytają czy to drugie dziecko, czy pierwsze karmione było kp. Jedna pytała czy mam czym karmić to pokazałam jej cała biala buzie od mleka. Generalnie to mam spokój. Mało kto zagląda

Powiem wam ze mam duży brzuch dalej jakbym była w ciąży

---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ----------

A dobrych wieści jeszcze to jednak mamy przedszkole dla starszej

Stary 2019-03-30, 06:44   #914
Coccinellla
Zakorzenienie

Wow Listopadowa super z tą laktacją! Ze spokojną malutką i przedszkolem jak się udało?

Dorka, trzymam kciuki za ustąpienie żółtaczki i zdrówka dla Was!!!

Dobry dzień
Wczoraj był intensywny dzień bo i dzień kuriera i sprzątania...wieczorem pierwszy raz od tygodnia wyszłam z domu na zakupy pojechaliśmy i kebaba

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 07:37   #915
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry! Pochwaliłam mała i od tamtej pory nie daje spać cyc co pół godziny, jeszcze dwa razy kupa. Chyba na leżąco kp nie wychodzi. Mała zasypia. Ale jak tylko się rusze i chce odłożyć to ryk. Ponownie nie potrafi złapać piersi. Na siedzaco jak karmię to daje się odkladac. Odkryłam to po 5 i zaś spać nie mogę bo ciągle ktoś się kręci. To ciśnienie, temp., morfologia, panie z nowej zmiany. A zaraz pewnie salowa zacznie biegać, śniadanie i obchod. Ja nie wiem jak się jeszcze trzymam. Prawie trzecia noc nieprzespana. Dzisiaj tylko 3 godziny spałam. Zeazlej nocy prawie w ogóle. Jak dobrze będzie to jutro wypis. Po za tym jest mleko. Młoda aktywnie ssie, słychać przełykaniu, te kupy i zaczęło się ulewanie. A ja czuje charakterystyczne mrówienie w piersi jutro spodziewam się nawalu. Piersi też już są trochę większe

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cocci z tym przedszkolem jest tak że otwierają w szkole grupę 3latkow. Wcześniej były tylko 4 i 5 latki. Ja się od koleżanki dowiedziałam. Ale okazalo się ze już byliśmy na liście tylko trzeba było podpisac potwierdzenie. To jest filia placówki przedszkolnej która chcieliśmy jako kolejną gdybysmy się nie dostali. Nam wyniki babcia sprawdzała, kazalam tz jechać się dowiedzieć i dopiero jak pogoniłam tz to podjechał i się dowiedział. Babcia albo nie doczytała albo trzeba było pytać w sekretariacie o to. Może będą jeszcze dzwonić. W każdym bądź razie ze tego co mówili mamy miejsce.

Stary 2019-03-30, 07:49   #916
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Miałam koszmarną noc - zgaga, przepychanki lokatora i co chwila toaleta. Zasnęłam o 5, teraz zbudziły mnie znowu intensywne ruchy.

Listopadowa - dobrze, że srarsza ma przedszkole
Co do malutkiej to fajnie, że masz pokarm a ona fajnie je. Wyjdziecie ze szpitala i wszystko inne się ustabilizuje.

Dziewczyny które już urodziły - oby pronlemy z żółtaczką szybko minęły tak jak i wszystkie inne.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 08:02   #917
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Miałam koszmarną noc - zgaga, przepychanki lokatora i co chwila toaleta. Zasnęłam o 5, teraz zbudziły mnie znowu intensywne ruchy.

Listopadowa - dobrze, że srarsza ma przedszkole
Co do malutkiej to fajnie, że masz pokarm a ona fajnie je. Wyjdziecie ze szpitala i wszystko inne się ustabilizuje.

Dziewczyny które już urodziły - oby pronlemy z żółtaczką szybko minęły tak jak i wszystkie inne.
Witam w klubie, ale sobie zarobiłam sama na to bo mi się po północy pizzy zachciało
Szybko poszłam spać, ale za to pobudki co 2h, zgaga i jeszcze strasznie pić mi się chciało
Stary 2019-03-30, 08:12   #918
Michacha1234
Zadomowienie

Witam się i ja w ten słoneczny dzionek 😊
Też dokuczała mi zgaga w nocy i to jaka łohohoh. Wogóle zaobserwowałam, że budzę się równo co 2 godziny, prawie z zegarkiem w ręku.
Moje dziecko dziś rano zaspało, to on mnie zawsze budził, a dziś rano to ja jego musiałam obudzić, aż się zestresowałam.
Teraz śniadanko i śmigam na targowisko. Jak ja lubię sobie pospacerować między straganami z warzywkami, owocami i kwiatkami 😍

Stary 2019-03-30, 08:25   #919
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w ten słoneczny dzionek 😊
Też dokuczała mi zgaga w nocy i to jaka łohohoh. Wogóle zaobserwowałam, że budzę się równo co 2 godziny, prawie z zegarkiem w ręku.
Moje dziecko dziś rano zaspało, to on mnie zawsze budził, a dziś rano to ja jego musiałam obudzić, aż się zestresowałam.
Teraz śniadanko i śmigam na targowisko. Jak ja lubię sobie pospacerować między straganami z warzywkami, owocami i kwiatkami 😍

Jak wracałam w środę z KTG to weszłam obczaić targ, który jest najbliżej mnie. Chodzimy tam czasem, ale w nocy na kiełbaski z Nyski W dzień nigdy nie byłam tam a tak sobie pomyślałam że na zakupy z Małym by można było czasem śmignąć bo mamy tam od nas 1km. Były owoce, warzywa, ale nie mogłam znaleźć mięsnego gdzie by mi wołowinę zmielili (chociaż do wszystkich nie weszłam). Chociaż wolę targ koło Rynku, ale tam mamy już 3km Nie wiem od kiedy można z dzieckiem na takie dystanse śmigać, tym bardziej że zaraz lato będzie I zanim zaczniemy w ogóle w takie tłoczne miejsca chodzić to też odczekamy trochę na pewno
Stary 2019-03-30, 09:39   #920
bejata440
Zakorzenienie

Michacha współczuje zgagi - teraz pewnie już i tak za późno ale sole schüsslera Natrium phosphoricum (nr 9) wyrównują gospodarkę kwasowo-zasadowa. Działają na zgagę. Odkad biorę to nie piecze nic w nocy, ataków na słodycze nie mam, lecz świadomie obzeram się gdy mam ochotę

Listopadowa - dobrze ze przedszkole jest! My właśnie idziemy na dni otwarte przedszkoli u nas na wsi

Dzien dobry, widzę nocka u nas spokojna

Stary 2019-03-30, 10:36   #921
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Michacha współczuje zgagi - teraz pewnie już i tak za późno ale sole schüsslera Natrium phosphoricum (nr 9) wyrównują gospodarkę kwasowo-zasadowa. Działają na zgagę. Odkad biorę to nie piecze nic w nocy, ataków na słodycze nie mam, lecz świadomie obzeram się gdy mam ochotę

Listopadowa - dobrze ze przedszkole jest! My właśnie idziemy na dni otwarte przedszkoli u nas na wsi

Dzien dobry, widzę nocka u nas spokojna

I nadal mnie ta zgaga męczy!
Oj nie wiadomo czy spokojna, jeszcze się wszystkie nie zameldowały 😁

Stary 2019-03-30, 10:44   #922
bejata440
Zakorzenienie

Oglądaliśmy żłobek jest cudny, jestem spokojna, jakbym miała małego wcześniej tam dać to ze spokojnym serduchem

Stary 2019-03-30, 11:17   #923
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
I nadal mnie ta zgaga męczy!
Oj nie wiadomo czy spokojna, jeszcze się wszystkie nie zameldowały 😁

Melduje sie w dwupaku.

Coraz gorsze te noce - na wznak spać nie , na prawej stronie mi dziwnie niedobrze na żołądku i ręka drętwieje , na lewej biodro mnie boli ... chyba mi niedługo styl na nietoperza zostanie. Wstałam zmęczona ale nic dzis nie robię ... olewam wszystko.

Jutro u nas Irl Dzień Matki - będę robić nic
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 11:59   #924
ofelka 123
Rozeznanie

Ja też miałam dziś problem z pozycją do spania jak leżałam na plecach to miałam uczucie jakby mi się skóra w okolicach biodra za bardzo naciagala a jeszcze tz się wiercil. A teraz siedzę na dworze i się wygrzewamy

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 12:13   #925
mamaszkrabka
Zakorzenienie

My dzis korzystamy z pieknej pogody. Ruszylismy z sezonem grillowym na obiad duszonki i kielbaski. Zaraz sie zbieramy i jedziemy do parku, potem na dobre ciachoooo. Mam ochote na beze pavlova z owocami 🤩

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 12:16   #926
bejata440
Zakorzenienie

Szkrabkowa cudnie ! Korzystajcie !

Ja się właśnie kładę spać... tzt przygotowuje balkon, czyści meble szoruje podłogę

Stary 2019-03-30, 12:27   #927
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Ja też miałam dziś problem z pozycją do spania jak leżałam na plecach to miałam uczucie jakby mi się skóra w okolicach biodra za bardzo naciagala a jeszcze tz się wiercil. A teraz siedzę na dworze i się wygrzewamy

Mi z kolei jak leżę na plecach to się wydaje, że ktoś na mnie usiadł 😁
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
My dzis korzystamy z pieknej pogody. Ruszylismy z sezonem grillowym na obiad duszonki i kielbaski. Zaraz sie zbieramy i jedziemy do parku, potem na dobre ciachoooo. Mam ochote na beze pavlova z owocami 🤩

Oooo smaczności. Ja mam dziś przedsmak świąt i będzie żurek z jajem i kiełbą 😁 A bezę Pavlova mama robi na jutro 😍
Mam nadzieję, że mi plamy nie powychodzą, bo siedzę właśnie na tarasie i mocno grzeje słońce.

Poszłam z tż do monopolowego, bo chciałam jakies winko dla mamy. Podchodzi babka i pyta w czym może pomóc, na co tż: "Szukamy jakiegoś wina (i pokazując na mój brzuch), które małemu nie zaszkodzi" . Mina kobitki bezcenna 😂

Stary 2019-03-30, 12:36   #928
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Mi z kolei jak leżę na plecach to się wydaje, że ktoś na mnie usiadł Oooo smaczności. Ja mam dziś przedsmak świąt i będzie żurek z jajem i kiełbą A bezę Pavlova mama robi na jutro
Mam nadzieję, że mi plamy nie powychodzą, bo siedzę właśnie na tarasie i mocno grzeje słońce.

Poszłam z tż do monopolowego, bo chciałam jakies winko dla mamy. Podchodzi babka i pyta w czym może pomóc, na co tż: "Szukamy jakiegoś wina (i pokazując na mój brzuch), które małemu nie zaszkodzi" . Mina kobitki bezcenna

No właściwie ktoś na nas siedzi już dłuższy czas żurek miałam wczoraj na obiad a pavlowa też bym zjadła albo lody
Próbowaliśmy wpisać fotelik na adaptery z wózka pięknie weszło ale nie umielismy tego ściągnąć madka i ojciec roku 20min się meczylismy tz już poszedł nawet po skrzynkę z narzędziami a wystarczyło nacisnąć guziczek

Edytowane przez ofelka 123
Czas edycji: 2019-03-30 o 12:38
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 12:39   #929
coco00
Wtajemniczenie

Witam

Fryzjer przedporodowy odhaczony w kwestii cięcia, kolorek za 1-2 tygodnie tż nałoży

Ja wieczór też miałam pod hasłem zgaga, może nie tragedia jeszcze (nie wiem jak bardzo źle to może przebiegać?), ale nawet miałam problem zasnąć przez to - nieprzyjemne.

Młody znowu zaczął się mocniej rozpychać i wierzgać, teraz ma taki punkt upatrzony w lewym boku na dole, że pcha tam chyba rękę lub nóżkę tak dość boleśnie, że momentami mam wrażenie że skórę przebije Chociaż głową lub tyłkiem u góry brzucha też mam hardcore. Przez to, że długo nie miałam ruchów, a później baaaardzo słabe to przyjmuję to z pokorą, ale naprawdę teraz mnie nie oszczędza gówniak

A ogólnie chyba mam chwilowy kryzys w tematach typu: pojawia się dziecko, moje życie się kończy Zobaczyłam na mailu służbowym, że niedługo rusza taki program szkoleniowy dla osób aspirujących na stanowiska kierownicze lub osób, które już są na takowych. Miałam obiecane miejsce w tym roku i kupa. Śniło mi się, że byłam w stanach, jakieś wielkie moje marzenie to to nie jest, ale chodził po głowie taki trip powiedzmy 3 tygodniowy, ale mój tż i urlop 3 tygodnie? no way ... a w tym roku i czasowo i finansowo to by się poskładało, no ale też nie wchodzi w grę.
Plus pierdoły typu: jak to niedługo nie będę spać po 8-9h ciurkiem?! Martwienie się na zapas jak się organizacyjnie ogarniemy jak już będę wracać do pracy po macierzyńskim - stresuje mnie to bo ogarnięcię logistyki ze żłobkiem raczej w całości będzie na mojej głowie
Ogólnie mnóstwo dziwnych rozkmin, które się same poukładają, albo w ogóle nie stanowią problemów, ale coś wymyślam i martwię się na zapas.
Normalnie elaborat napisałam - nie musicie tego czytać, same smęty i nudy pewnie
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 12:47   #930
mzgz
Rozeznanie

Ja nie mam pomysłu na obiad ... tz cos ogarnie .
Jedynie ochotę mam na cukinie w bułce tartej takiej usmażonej na patelni ... wiec sobie zrobie.

Wsadziłam kokon do pralki na 40 st. Zobaczymy co wyciągnę
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości