|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Hejka! Piszę, żeby nie było, że rodze
wrocilysmy z mamą z działki właśnie, piękna pogoda, cieplutko i cudownie. Mąż na domku, tak mu zazdroszczę ale pojechał robić a nie odpoczywać więc ma wybaczone mój tata pojechał mu pomóc, więc ja mam weekend u mamy, taki przykaz od męża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Początki : tragedia nie umiałam sie odnaleźć w nowej roli - cały czas miałam wrażenie ze ktoś zapuka do drzwi i powie ze przyszedł po córkę , ze to nie moze być juz tak na zawsze ze będę taka uwiązana . I jeszcze długo rozpamiętywałam „ poprzednie „ życie ... chyba z 8 miesięcy. Nie żałuje decyzji o posiadaniu dzieci po prostu długo zajęło mi przestawienie sie na nowy tryb...potem juz było fajnie !! Teraz córka na 4 lata i znów boje sie tych początków ... |
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze czytać jednak takie przemyślenia, że ktoś miał tak samo i że jest teraz zadowolony, ale też przede wszystkim że to może potrwać chwilkę dłużej, a niekoniecznie przyjdzie z dnia na dzień ![]() My niedługo idziemy na obiad do knajpy z siostrą i jej mężem, może wyjście do ludzi w taką pogodę trochę mnie oderwie
|
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Z pomocą syna posprzątałam, poszliśmy we dwojkę na zakupy, zaraz idziemy sadzić bratki. Ale jednak już mi ciężko. Po drodze złapala mnie piotworna zgaga i zaszłam do apteki po jakąś pomoc. Kupiłam gaviscon w zawiesinie i tak sobie łyknęłam jak żul z piersiówki. Pierwszy odruch nie należał do przyjemnych ale po chwili zgaga minęła - aż się popłakałam z ulgi i szczęścia. Młody lekko spanikował ale chyba zrozumiał moje tłumaczenia.
Chwilę odsapnę i idę sadzić bratki.
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Melduje ze kokon tez wypralam (w 40 st ) I wszystko Ok
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Mgz nic sie nie zmehacilo? Zmechaciło? Chyba ch.
![]() Ja tez mam kryzys czasem ze przegapie tyle rzeczy w karierze zawodowej... ze łatwo wrócić na nowo do labka nie będzie.. Pospalam :p Śniło mi się wody mi odeszły :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
My przebimbalismy 8 lat 😀(licząc te wspólne) i co? Chyba za mało bo tez takie myśli były 🤦🏼☠♀️ Ale teraz już nie chciałabym nic zmieniać!
Byliśmy jednak w lesie, dziecko wybiegane na full ale po przekroczeniu progu domu magicznie odzyskało siły Spore przewyższenia były i chyba się trochę przeforsowałam. Zrobiliśmy jeszcze lazanię i teraz leżę i na nią czekam 💕---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Co to za durne emotki mi powskakiwały 😶 |
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Syna urodziłam pod koniec studiów miałam 24 lata. Pracę mgr broniłam to on nie miał roku. Wszyscy ruszyli z kopyta po studiach a ja utknęłam na prawie dwa lata w pieluchach ale ten czas szybko minął. Znalazłam dobrą pracę, dogoniłam innych (niektórych przegonilam
) i było spoko. Teraz też się boję nadchodzących zmian bo już w wygodnictwo popadliśmy a tu znowu wszystko stanie na głowie.
|
|
#942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja wtedy w wieku 32 mówiłam ze kurde nie jestem gotowa i za młoda a moje ciotki pukały sie w czoło jakie ja to farmazony opowiadam.No ale one w tym wieku to miały nastolatki hehe A teraz to juz u mnie ciąża geriatryczna ... ![]() Tz ściągnął ze strychu graty po córce - fotelik , 2 bazy , wózek , gondole , łóżeczko , wanienkę , pierwsze zabawki itd itd .... chryste przerażona jestem Ilością tych rzeczy |
||
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechał tz i dziecko się naprawilo. Dałam z obu piersi na raz i mała spała w najlepsze. Pojechał, nakarmilam i śpi od godziny
tz przywiózł mi kawke, prowiant. Siedzę tu sama i trwonie czas w internetach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Za duzo tlenu na raz
Wrocilismy do domu i nie mam sily sie ruszyc. Mnie jakos organizacja zycia nie przeraza bo z Igorem bylismy w duzo gorszej sytuacji finansowej i zyciowej ale dalismy rade chociaz latwo tez nie bedzie. Natomiast przeraza mnie wszystko to, co z Igorem najbardziej dalo mi popalic. Czyli zęby, bunty i mase innych rzeczy. Chcialabym jednak Leo wychowac od poczatku na bardziej samodzielnego bo Igor byl dlugo nianczony przez nas ale to chyba dlatego, ze pierworodny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaszkraba chyba normalne z tym pierworodnym
ja juz sie łapie na tym ze malutka odkładam, nie ruszam jak zajeczy, nie przeżywam kiedy płacze. A wyje okropnie jak zmieniam pieluche pierwsza była taka wypieszczona. Wszystko się przezywalo a teraz jakoś łatwiej z tym wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do samej ciąży miała racje , bo gadałam ze o rany znowu dluuugie 9 m-cY a ona mowi zobaczysz bedzie inaczej zleci ci i rzeczywiście , dziecko w domu , praca i ani sie obejrzałam a mi 3 tyg zostały !! |
|
|
|
|
|
#947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta przy dwojce tez nie bedzie takiego cackania bo zwyczajnie nie bedzie na to czasu. Po cichu tez licze na to, ze Leo bedzie chcial byc bardziej samodzielny bo starszy brat bedzie pewnie dla niego jakims wzorem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak to będzie.
Wydaje mi się, że mój syn nie jest jakoś szczególnie wychuchany/rozpieszczany i raczej jest całkiem samodzielny jak na jedynaka w tym wieku. Ale to może właśnie tylko mi się tak wydaje. Czasami myślę, ze przy takiej różnicy wieku to u nas będzie raczej dwóch jedynaków. Ten maly moż być jeszcze dodatkowo rozpieszczany przez starszego.
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ze ja jak filip z konopiiâŚ
mam biala sciane w kuchni/jadalni. jest nudna. jakie macie dekoracje w kuchni/jadalni? chciałam jakies wielkie zdjecie np. na drewnie wydrukować, ale jakos mi to nie pasuje.. |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle, ze u mnie dla Igora bedzie szok i nie bedzie latwo juz widze zmiany w jego zachowaniu,niekoniecznie pozytywne, na nadchodzace okolicznosci.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie bym chciała roślinki zielone na ścianie ale to nie u nas. Brak miejsca i światła. Zostaje parapet. Moze jakiś zegar? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Wiecie ze moja córka sobie doskonale radzi beze mnie? nie pyta, nie tęskni. Jak mówią to nie reaguje. Jest wesoła i nie zauważa ze mamy nie ma. A mi przykro. Ale z drugiej strony to chyba dobrze ze sobie radzi? Juz się boję co będzie jak wrócę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#953 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
I na początku było mi przykro a potem mysle sobie jaka jestem głupia : dobrze ze dobrze sie bawi a nie płacze za mna !! |
|||
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w kuchni białe ściany. Trochę nad blatem - tam po jednej stronie mam powieszone pojemniczki z przyprawami a nad nimi oprawiona laurka, po drugiej stronie zbiór prac syna w czarnej ramce. Fragmenty białych kuchennych ścian w okolicy stołu i tam na jednej zegar a na drugiej kolejna praca syna w ramce. Tylko u mnie pomieszczenie jest niższe niż standardowe.
Chciałam też jakiś plakat z napisami w stylu "ta rodzina.... coś tam coś" ale gdzieś przeczytalam kilka wypowiedzi że to już nudne I zeby nie było - moje dziecko ma talent plastyczny po mnie czyt. zerowy więc to raczej takie abstrakcje
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa bardzo dobrze że starsza sobie tak świetnie radzi bez mamy.
My spędziliśmy prawie cały dzień na dworze byliśmy w kawiarni i była pawlova i czuję się lepiej niż jak większą część dnia siedzę w domu widocznie to mi nie służy i dziwdzieje nawet tz stwierdził że wtedy jestem bardziej zmierzla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#956 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Że jak my sobie damy radę, że się wszystko wywróci do góry nogami, że on jest taki nieogarnięty to jak może dziecko wychować, że jak my sobie poradzimy jak rodzice mieszkają tak daleko ![]() Powiedziałam tylko, że damy radę. Chyba Go to uspokoiło (do następnego razu) Cytat:
Cytat:
Rodzice najpierw nie chcieli drugiego dziecka (nie wiem czy im się dziwić jak przedarłam i przeryczałam prawie cały pierwszy rok ), potem jak miałam 8-9 lat to moja mama zaszła w ciążę i poroniła (dowiedziałam się tego jak szła mama do szpitala w ciąży z moją siostrą bo pytali która to ciąża i padła odpowiedź że 3) i po tym zrezygnowali. A moja siostra się trafiła przypadkiem bo już nie planowali drugiego dziecka. Z tego co widzę to dla mojej siostry jest ta różnica na plus bo jestem dla niej kimś pomiędzy rodzeństwem a opiekunem. Może ze mną robić rzeczy na które rodzice niekoniecznie mają ochotę, może przyjść pogadać, przyjeżdża sobie do nas na wakacje/ferie ale jest też między nami jakaś hierarchia - jeśli o coś proszę to to robi/pomaga (poszkodowana nie jest bo też ode mnie i męża dostaje różne rzeczy, czasem coś na co rodziców nie stać)Cytat:
Można też zamontować jakieś półki na książki albo durnostojki, może jakieś fajne duże lustro? ![]() Uwaga, uwaga - spakowaliśmy dzisiaj torby Jeszcze tylko muszę dorzucić wyniki badań, skarpetki i ładowarkę
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo jestem ciekawa jak Wasze starszaki zareagują na rodzeństwo 😊 Moja siostra jest 10 lat starsza i czasami się śmieje, że mnie poda do sądu o odszkodowanie, bo jak bylam mała to wszędzie za nią łaziłam 😁
Ale miałam dzisiaj skurczy brexitowych, może coś się z tego urodzi 🙏 Ale nie dziś proszę, bo jutro bym chciała jeszcze tej maminej bezy podjeść... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-30 o 20:14 |
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
No ja trzyma kciuki Michacha! Jak nie ty to we wtorek bejata ma zaplanowane cc?
|
|
|
|
#959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam wyjściowe plany na jutro ale sie posralo i znowu będę sie w domu nad sobą użalać. Od pon ostatni tydzień pracy ... |
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi jakie życzenia michacha!
Dzięki za odpowiedzi co do waszych ścian. Ja mam dziwnie ułożenie całego domu. Na dwa piętra plus parter, dziwne ściany i pokoje Ale stwierdziłam ze na ta nudna biała ścianę pójdzie tapeta a na nią jakieś dwie, trzy półki z ☠☠☠☠☠☠☠ami. Coś takiego : A0B4D3CB-2B4A-496E-B15C-95475F5C083D.jpg Wynajmujemy to i nie chce za dużo inwestować póki co. Bo przyszłość pokaże czy zostajemy na dłużej w tym domu, czy kupujemy coś czy jaki gwizdek. Wchodzę do wanny. Znowu się boje ze będę rodzic ale chce się relaksować.. pachnie tak pięknie olejkami ze jeju Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

wrocilysmy z mamą z działki właśnie, piękna pogoda, cieplutko i cudownie. Mąż na domku, tak mu zazdroszczę
ale pojechał robić a nie odpoczywać więc ma wybaczone
mój tata pojechał mu pomóc, więc ja mam weekend u mamy, taki przykaz od męża
26.08.2017

Chociaż głową lub tyłkiem u góry brzucha też mam hardcore. Przez to, że długo nie miałam ruchów, a później baaaardzo słabe to przyjmuję to z pokorą, ale naprawdę teraz mnie nie oszczędza gówniak

♀️ Ale teraz już nie chciałabym nic zmieniać!

) i było spoko. Teraz też się boję nadchodzących zmian bo już w wygodnictwo popadliśmy a tu znowu wszystko stanie na głowie.

tz przywiózł mi kawke, prowiant. Siedzę tu sama i trwonie czas w internetach
ja juz sie łapie na tym ze malutka odkładam, nie ruszam jak zajeczy, nie przeżywam kiedy płacze. A wyje okropnie jak zmieniam pieluche 

juz widze zmiany w jego zachowaniu,niekoniecznie pozytywne, na nadchodzace okolicznosci.
nie pyta, nie tęskni. Jak mówią to nie reaguje. Jest wesoła i nie zauważa ze mamy nie ma. A mi przykro. Ale z drugiej strony to chyba dobrze ze sobie radzi? Juz się boję co będzie jak wrócę