Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-31, 09:18   #991
Michacha1234
Zadomowienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. To zmiana czasu była? Do przodu? To dlatego taka do niczego jestem. Śpiąca, widziałam rano że mam 37.3. Ale nic nie mówili to może to normalne w połogu ale to już że zmęczenia A ja się cieszyłam że mała spała ciągiem 2 h a tu Doo.paogólnie trochę dzisiaj dała spac, 2,5, później myślałam że 2 ale skoro czas przesuneli to mniej. To tak średnio co godzinę, dwie się budzi

Pestko trzymam kciuki! To już tuż tuż skoro czujesz coś w brzuchu...Mi rano odszedł czop a rodzilam w nocy. W środę robiłam ktg i nic nie wskazywało na poród. A wieczorem już coś czułam za mocne spinanie, rano w czwartek już zaczęły się skurcze rozkręcać dobrze ze posłuchałam tz bo ja to chciałam jeszcze zwlekać z wyjazdem do szpitala a tylko bym się męczyła bo poniekąd polozna pomogła trochę rozkręcić też poród. A to wszystko to sprawka tz na pewno za te zabawy także wykorzystajcie swoich panów jak wam se spieszy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Taaaak, przestawialiśmy zegarki z 2 na 3 😆
Mój nie chce, bo twierdzi, że przewierci małemu głowę 🙊

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 09:39   #992
pajka03
Zakorzenienie

Hej! Pestko 3mam kciuki za Was

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 10:40   #993
bejata440
Zakorzenienie

Dzisiaj 40 tydzien ciąży ! Oby do wtorku !
Czuje się jak hipopotam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-31, 10:42   #994
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Dzisiaj 40 tydzien ciąży ! Oby do wtorku !
Czuje się jak hipopotam

Ha, ja to samo 7 dni do PTP ale też mi pasuje ten 2 kwietnia

Stary 2019-03-31, 10:42   #995
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Muszę przyznać, że zastosowalismy nieswiadomie z TZ metode 3xS 😛 W piątek zaczęliśmy od tej przyjemnej eSki, a wczoraj nawet dwie wyprawy do sklepu i sprzątanie na szybko, bo mial przyjść gościu na angielski. Wczoraj wieczorem jak wychodziliśmy od znajomych to ledwo już szłam. Było mi i gorąco, brzuch napięty jak kamień, mała sie rozpychala i czulam straszny nacisk na dole. Doszlam do domu, to dyszalam chyba z 10 min na siedzaco. Dzisiaj natomiast jestem jak nowonarodzona. Gastro mam takie wielkie, ze zjadlabym wszystko co pod reka. Mimo że znow nie spalam pare godzin, to mam tyle energii, ze mam w planach wyjsc z chlopakami na lody, gdzie tydzien temu na sama myśl o wyjscii pod blok na plac zabaw chcialo mi sie plakac. Prawie nic mnie nie boli. Ani chodzenie, ani plecy, minimalne cmienie jak na okres.

TZ oczywiście wciąż w internetach. Każdą z powyższych rzeczy podpial jako zwiastun rychlego porodu. 😉
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 10:46   #996
pajka03
Zakorzenienie

Pestko, myślę, że to cisza przed burzą

Stary 2019-03-31, 10:49   #997
mamaszkrabka
Zakorzenienie

U mnie 3xS nie pomoglo.. .

Ale skoro jutro 1 kwiecien to wieczorem rozpoczynam nowa runde 3xS....

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 11:13   #998
elf01
Zadomowienie

U mnie termin na środę, a też nic się nie zapowiada. 3 x s wypróbowane i przereklamowane, nic nie działa

Stary 2019-03-31, 11:24   #999
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
U mnie 3xS nie pomoglo.. .

Ale skoro jutro 1 kwiecien to wieczorem rozpoczynam nowa runde 3xS....

3xS czyli? Seks, spacer, sprzątanie?
Nie w temacie jestem...
Ja od czwartku dopiero mogę rodzić bo we wtorek przychodzą panowie pokój Małego pomalować i wytapetować i zamontować nam blat i umywalkę. I chciałabym po tym trochę ogarnąć więc to plan na środę
Stary 2019-03-31, 11:36   #1000
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
3xS czyli? Seks, spacer, sprzątanie?
Nie w temacie jestem...
Ja od czwartku dopiero mogę rodzić bo we wtorek przychodzą panowie pokój Małego pomalować i wytapetować i zamontować nam blat i umywalkę. I chciałabym po tym trochę ogarnąć więc to plan na środę
Dokladnie takie znaczenie

Chcialam sie przespac teraz ale nie moge zasnac.

Stary 2019-03-31, 11:42   #1001
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie takie znaczenie

Chcialam sie przespac teraz ale nie moge zasnac.

Ja w dzień w ogole nie zasnę , wiec jak w nocy nie spie to w dzien nie ma szans na odespanie . Ta noc niby spałam ale wstałam wymęczona!

Dzień dobry , częstuje kawka i muffinkiem bananowym
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 12:17   #1002
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja w dzień w ogole nie zasnę , wiec jak w nocy nie spie to w dzien nie ma szans na odespanie . Ta noc niby spałam ale wstałam wymęczona!

Dzień dobry , częstuje kawka i muffinkiem bananowym
Dla mnie 3 😁 Muffinki oczywiscie.

Ja potrafię nawet 2 razy w ciągu dnia zasnąć 😕

Moje sutki są w opłakanym stanie 😕 Nie wiem jak miałabym na dzień dzisiejszy karmić. Całe podrażnione, czerwone i suche, skóra schodzi prawie równo z obwódką. Nie wiem skąd to się wzięło, bo nie zmieniałam żadnych kosmetyków, prawdopodobnie mam alergię na własną siarę 😁 Smarowałam już Lansinohem, Medelą, nawet tym Medidermem i zero poprawy. To już trwa chyba z 3-4 tygodnie. Najgorzej jak zacznie swędzieć to mnie kufa mać bierze. Potem się uspokaja, do czasu 😭

Stary 2019-03-31, 12:33   #1003
Justi8822
Raczkowanie

Dzień dobry!

Dorka spróbuję z pod pachy chodź juz krzyżowa opanowałam, młody dobrze ssie. Mleka w szpitalu raczej nie zauważyłam teraz chyba jeszcze nawał (tydzień od porodu) bo młodemu po brodzie leci jak je

Mamy pierwszy spacer za sobą, wczoraj z mamą byliśmy zwiedzać osiedle xd dziś chyba wyjdę z Leo na balkon bo Tż w pracy dziś(od jutra ma urlop) a ja nie mogę jeszxze dźwigać wózka.

Listopadowa ja mam z młodym podobnie. Przez pierwsze dwa dni tylko jadł i spal. Teraz już się trochę zaczyna marudzenie tj. Ulewa, czasem męczy go czkawka, czasem brzuszek, czasem łóżko parzy najlepiej śpi się mu na mnie ale chwilę go potrzymam i odkładam czasami właśnie marudzi wtedy przeciąga się, krzywi a potem idzie kupa też śpi po godzinę, dwie, czasem dłużej.

Ja tam właśnie boję się co będzie później, jakieś bunty, praca dziecko, cała organizacja tego. Teraz to jest takie małe i kochane <3

Pestka trzymam kciuki

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 12:53   #1004
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość

Moje sutki są w opłakanym stanie 😕 Nie wiem jak miałabym na dzień dzisiejszy karmić. Całe podrażnione, czerwone i suche, skóra schodzi prawie równo z obwódką. Nie wiem skąd to się wzięło, bo nie zmieniałam żadnych kosmetyków, prawdopodobnie mam alergię na własną siarę 😁 Smarowałam już Lansinohem, Medelą, nawet tym Medidermem i zero poprawy. To już trwa chyba z 3-4 tygodnie. Najgorzej jak zacznie swędzieć to mnie kufa mać bierze. Potem się uspokaja, do czasu 😭

U mnie taka suchość skóry, że nie wiem jak to możliwe. Smaruję się 2 x dziennie, już nawet ostatnio wziełam i oliwkę z hippa do kąpieli, i kremuje się hippem dzieciowym. Na nic wszystko. Rano skóra sucha. Nogi mam w strasznym stanie. Nie wiem czy to ze mnie wyparowuje czy się pobiera na wody

Z tym 3xS to w sumie zbieg okoliczności Sprzątanie i spacery zakupowe jak co weekend.
Zresztą - wszystkie jesteśmy już na ostatniej prostej i nigdy nie wiadomo kiedy dzidziusie zechcą już wyjść Ja się czuję dziś niesamowicie dobrze, więc jeśli zacznie się jakaś akcja to będę w dużym szoku. W pierwszej ciąży nie miałam ani czopa ani wodospadu wód.
Chociaż TŻ "wywiera presję" i mówi, żebym już zaczęła rodzić, nawet po tym moim wymarzonym obiedzie, bo jak on ma jutro jechać o 4 rano 140km do pracy i ja zadzwonię, że ma wracać jak tylko postawi stopę na rusztowaniu, to mnie ukatrupi Więc skoro już upieram się na ten kwiecień niech się zaczyna po północy, a jak nie to mam czekać do piątku na niego haha
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 12:56   #1005
mzgz
Rozeznanie

Wyciągnęliśmy wózek i nagle wszystko zrobiło sie bardzo realistyczne ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3E27BBDD-0D75-42D0-935D-14E0D419F9F1.jpg (102,5 KB, 67 załadowań)
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 13:06   #1006
agassek
Zakorzenienie

Ja od wczoraj mogę już legalnie rodzić rozpoczęłam 38 tc teraz mąż pojechał odebrać naszego PAXa z ikei, córka odstawiona do moich rodziców, a my będziemy cały dzień składać. Trzymajcie proszę kciuki, żebyśmy się z tym uporali do porodu mam syf straszliwy,bo wszystko z sypialni musiałam wynieść do pokoju córki zawsze na ostatnią chwilę ale ważne, że już będzie. Potem sobie wszystko ładnie poukładam i będę już grzecznie czekać

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 13:07   #1007
NibyNic
Zakorzenienie

U mnie też dziś muffinki - czekoladowe

A mnie dziś taki nerw chwycił - założyłam do kościoła rajstopy ciążowe i sukienkę, zanim doszliśmy to juz mi się zsuwały, załamałam się bo we wszystkim co idzie na brzuch jest mi niewygodnie a jak po brzuchem to czuję się taka "goła". W czym ja będę teraz chodziła? Kupić teraz coś też bez sensu bo moze byc że tylko z zakiprm wrócę go domu i trafię na porodówkę
Ale póki co nic tego nie zapowiada. Pestks, odejście czopa u Ciebie trochę mnie zestresowało - jakos po Tobie chyba msm termin.
Ciekawe co u Tereski

Justi - to co piszesz po tygodniu z Leo brzmi dobrze optymistycznie

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 13:14   #1008
NuFCia
Zadomowienie

Zaczęłam wczoraj czytać tą książkę o rodzeniu i jedna rzecz mnie totalnie zaskoczyła. Słyszałam już kilka razy o zielonych wodach płodowych i że wtedy trzeba szybciej do szpitala, ale nigdy nie pytałam od czego mogą być zielone. Wiedziałyście że dzieje się tak wtedy jak dziecko zrobi smółkę jeszcze w brzuchu? Bo mnie to totalnie zaskoczyło I wtedy podobno trzeba monitorować tętno jeszcze przed skurczami

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj mogę już legalnie rodzić rozpoczęłam 38 tc teraz mąż pojechał odebrać naszego PAXa z ikei, córka odstawiona do moich rodziców, a my będziemy cały dzień składać. Trzymajcie proszę kciuki, żebyśmy się z tym uporali do porodu mam syf straszliwy,bo wszystko z sypialni musiałam wynieść do pokoju córki zawsze na ostatnią chwilę ale ważne, że już będzie. Potem sobie wszystko ładnie poukładam i będę już grzecznie czekać

To możemy sobie przybić piątkę U mnie 10 dni do terminu a ja się babram w garażu z próbkami farb do pokoju Małego. Ekipa wchodzi we wtorek
Stary 2019-03-31, 13:23   #1009
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam wczoraj czytać tą książkę o rodzeniu i jedna rzecz mnie totalnie zaskoczyła. Słyszałam już kilka razy o zielonych wodach płodowych i że wtedy trzeba szybciej do szpitala, ale nigdy nie pytałam od czego mogą być zielone. Wiedziałyście że dzieje się tak wtedy jak dziecko zrobi smółkę jeszcze w brzuchu? Bo mnie to totalnie zaskoczyło I wtedy podobno trzeba monitorować tętno jeszcze przed skurczami

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

To możemy sobie przybić piątkę U mnie 10 dni do terminu a ja się babram w garażu z próbkami farb do pokoju Małego. Ekipa wchodzi we wtorek
Ja wiedzialam o smolce bo w pierwszej ciazy czytalam ale to, czego nie wiedzialam do zeszlego tygodnia to fakt, ze wody plodowe to tak naprawde siuśki dziecka

Stary 2019-03-31, 13:33   #1010
Michacha1234
Zadomowienie

Taaaak, robi smółkę ze stresu podobno 😕
Problem z rajstopami jest mi znany. Ciążowe gdzieś mi zginęły i mam zwykłe pod brzuchem. Zsuwają mi się tak, że mam krok w kolanach i co 5 kroków podciągam, bo mam gołą du.ę 🙈
Zwijamy się do moich rodziców. Nie wiem czy brać torbę, żeby w razie czego stamtąd od razu na szpital się kierować jakby coś 😁

Stary 2019-03-31, 14:37   #1011
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Dla mnie 3 Muffinki oczywiscie.

Ja potrafię nawet 2 razy w ciągu dnia zasnąć

Moje sutki są w opłakanym stanie Nie wiem jak miałabym na dzień dzisiejszy karmić. Całe podrażnione, czerwone i suche, skóra schodzi prawie równo z obwódką. Nie wiem skąd to się wzięło, bo nie zmieniałam żadnych kosmetyków, prawdopodobnie mam alergię na własną siarę Smarowałam już Lansinohem, Medelą, nawet tym Medidermem i zero poprawy. To już trwa chyba z 3-4 tygodnie. Najgorzej jak zacznie swędzieć to mnie kufa mać bierze. Potem się uspokaja, do czasu

U mnie to samo zaczęło się dziać z brodawkami muszę lanolinę wprowadzić w ruch
Cytat:

A wiedziałam tzn dziś przeczytałam w książce położnej, ale w innej niż Ty czytasz ;-)

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 15:11   #1012
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

Wczoraj praktycznie cały dzień spędziłam poza domem - byłam również w lodowej hucie: zjadlam 3 porcje beza z maliną, banan z nutellą i mango lassi. Teraz już naprawdę mogę rodzić Tzn jeszcze tydzień i niech się dzieje co chce
Za to dziś do południa byłam zupełne nemo, czułam się jak na kacu, ale w końcu przeszło

Jak myślę, że już kilka dziewczyn ma ze sobą maluchy od paru dni, a niektóre naprawdę praktycznie są jedną nogą na porodówce to mi się to takie nierealne wydaje Widzę, że i tż coraz bardziej przebiera nogami wyczekując malucha

Cytat:

Cytat:
Ja wiedzialam o smolce bo w pierwszej ciazy czytalam ale to, czego nie wiedzialam do zeszlego tygodnia to fakt, ze wody plodowe to tak naprawde siuśki dziecka

Jedno i drugie wiem już od jakiegoś czasu, fujka , nie będę o tym więcej myśleć

Ja to chyba mam totalnie nieczułe piersi/brodawki. Tylko na samym początku ciąży mnie piersi bolały, a tak później nic a nic.

Tż wczoraj wieczorem przyłapał młodego jak wypychał to mniejsze coś na dole brzucha tak boleśnie jakby miał skórę przebić - twierdzi, że to musi być stopa którą się odpycha, a ręką nie mógłby aż tyle siły mieć. Jeśli jego teorie są dobre to wychodziłoby, że młody dalej miednicowo

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2019-03-31 o 15:15
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 15:21   #1013
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Trzecia… u mnie we wtorek wymiana frontu na lodówce, silikonu i jednego blatu. Ja bym olała bo chodzi o jakieś mikroryski których trzeba się pod lupą doszukiwać, ale tż nie odpuści :/ (wykorzystujemy gwarancję firmy która urządzała nam dom).

Pospałam godzinkę, poszłam usypiać córkę na drzemkę a ona uśpiła mnie Przed 1 ciążą nie było u mnie opcji spania w dzień, nawet po imprezie czy sesji. A teraz przykładam głowę do poduszki i odcięcie
Czekamy aż wstanie i witaj lodowa huto
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 15:53   #1014
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Trzecia… u mnie we wtorek wymiana frontu na lodówce, silikonu i jednego blatu. Ja bym olała bo chodzi o jakieś mikroryski których trzeba się pod lupą doszukiwać, ale tż nie odpuści :/ (wykorzystujemy gwarancję firmy która urządzała nam dom).

Pospałam godzinkę, poszłam usypiać córkę na drzemkę a ona uśpiła mnie Przed 1 ciążą nie było u mnie opcji spania w dzień, nawet po imprezie czy sesji. A teraz przykładam głowę do poduszki i odcięcie
Mój mąż ma takie CDO ale głównie jeśli chodzi o samochód (ja tylko wywracam oczami no bo co mam poradzić) W mieszkaniu mu się czasem zdarza tylko, jak się wprowadziliśmy to przeżywał każdą ryskę na parkiecie. Teraz już się przyzwyczaił. Ja na jakieś drobne zniszczenia już macham ręką. Doszłam do wniosku że to tylko rzeczy i nie ma co być niewolnikiem własnego domu Jak się już bardzo zniszczy coś to się wtedy naprawi albo wymieni

Mi mąż dzisiaj obiecał lody z Placu Szczepańskiego Pójdziemy koło 18 jak się trochę przerzedzi bo pewnie na Rynku i w okolicy jest dzisiaj fala dzikich tłumów.

Zbieram się powoli żeby zamówić łóżeczko i przewijak do pokoju Małego, ale jakoś mi się specjalnie nie śpieszy bo i tak na początku będzie spał w dostawce w sypialni. Ale rozkminiam te materace. Połowa opinii mówi, że gryka kokos, druga że jakieś lateksowe, itp. Jedne że lęgną się robale, drugie że sztuczne. I bądź tu człowieku mądry. Jak pójdę żeby mi w sklepie doradzili to każdy będzie miał najlepszy
Stary 2019-03-31, 16:10   #1015
ofelka 123
Rozeznanie

Akurat o tych wodach plodowych wiedziałam. Ale dziwi mnie to że czasem słyszę że na końcu ciąży jest ich mniej a nie odchodzą to gdzie uciekają?
Byliśmy dziś na długim spacerze a teraz odpoczywam

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 17:39   #1016
mia128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość

A montaż klimatyzacji też się liczy? Bo mąż zaplanował na przyszły tydzień oby mały nie pokrzyżował mu planów

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 17:45   #1017
Listopadowaa
Zakorzenienie

Czesc. Jesteśmy już w domu. Dopiero tutaj poczułam mega zmeczenie. Ciężko mi po 3 nieprzespanych nocach. Pospałam 50 minut i trzeba było już wstać. Mała zaczęła tak intensywnie spać że musze budzić do jedzenia. Trochę pociamka i zasypia. Z drugiej piersi już nie weźmie bo śpi a cycki bolą, mam już nawał. Piersi jak kamień. Chyba laktatorem będę musiała sobie trochę ulżyć. Starsza zachwycona dzidziusiem ale trzeba uważać bo nie jest delikatna a płacze jak nie pozwalamy mocno dotykać czy tulic. Tz mało tego chciał teściów na przywitanie ściągać i chyba trochę jest urażony. Powiedział że moje zdanie się liczy ale widzę że jest niezadowolony. Był już mój brat z dziewczyną ale na chwilę bo cały tydzień go nie będzie. Dali prezent... Też.mi na rękę taka wizyta nie była ale w sumie nawet nie zdążyłam im napisać a przyszli. Generalnie nie specjalnie bo byli na dole u moich rodziców. Ja nawet nie proponował nic i zaprosiłam kiedy indziej Moi rodzice też na chwilkę byli bo zajmowali się starsza to przyprowadzili ja. I tz chyba zły że jego rodziców nie chciałam mówi do mnie ze dojeżdżamy do domu ze zapomniał rodzicom napisać żeby wyszli i żebym zadzwoniła do nich.. To powiedziałam co myślę.. Usłyszałam że moi to mogą a jego nie, jak bym ja się czuła.. To była pogadanka o tym jak ja się czuje czy ktoś o mnie myśli no kurde bez przesady. Brudna, głowa tłusta, zmęczona, 3 noc ce bez snu, , nie umalowana, córki nie wiedziałam tyle czasu, jeszcze brakuje mi teściów na przywitanie kiedy sama do domu nie weszłam nawet. ja nawet siły dla starsEj nie mam. Jakas taka rozdarta się czuje. Jeszcze chcem jej wytłumaczyć jak ma się zachować dla dziecka, nie dusic itp. A ciągle ktoś się wtrąca i odwraca jej tylko uwagę od małej... Tz karze w ogóle jej nie dotykać młodszej siostry. A jutro zostaje sama tz idzie już do pracy
Nie śpię to idę coś ogarnąć. Tz cała chate posprzątał ale full prania, w salonie graciarnia. Nie spodziewałam się porodu w tym czasie i bałagan zostawiłam 🤪 ja miałam całkowity brak sil,. Jedynie w środę miałam super humor i energie i nawet usłyszałam że świetnie wyglądam... No i czwartek się zaczęło

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 17:49   #1018
bejata440
Zakorzenienie

Te wody płodowe są ciagle ja świeżo produkowane, wsiąkają i wytwarzają się na nowo. I dlatego pod koniec jest ich mniej. Niesamowity proces. Taka wymianka na świeże wody trwa jakieś 2-3 h.
O tej smolce w zielonych wodach wiedziałam strasznie smutne to

Byliśmy jesc romantycznie z tztem nad jeziorem, a teraz czilluje na balkonie z termoforem, pije latte karmelowa i czytam książkę „pierwszy rok życia dziecka” coś poczytam, w końcu za dwa dni będę mamą niecałe dwa dni

Stary 2019-03-31, 17:50   #1019
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Czesc. Jesteśmy już w domu. Dopiero tutaj poczułam mega zmeczenie. Ciężko mi po 3 nieprzespanych nocach. Pospałam 50 minut i trzeba było już wstać. Mała zaczęła tak intensywnie spać że musze budzić do jedzenia. Trochę pociamka i zasypia. Z drugiej piersi już nie weźmie bo śpi a cycki bolą, mam już nawał. Piersi jak kamień. Chyba laktatorem będę musiała sobie trochę ulżyć. Starsza zachwycona dzidziusiem ale trzeba uważać bo nie jest delikatna a płacze jak nie pozwalamy mocno dotykać czy tulic. Tz mało tego chciał teściów na przywitanie ściągać i chyba trochę jest urażony. Powiedział że moje zdanie się liczy ale widzę że jest niezadowolony. Był już mój brat z dziewczyną ale na chwilę bo cały tydzień go nie będzie. Dali prezent... Też.mi na rękę taka wizyta nie była ale w sumie nawet nie zdążyłam im napisać a przyszli. Generalnie nie specjalnie bo byli na dole u moich rodziców. Ja nawet nie proponował nic i zaprosiłam kiedy indziej Moi rodzice też na chwilkę byli bo zajmowali się starsza to przyprowadzili ja. I tz chyba zły że jego rodziców nie chciałam mówi do mnie ze dojeżdżamy do domu ze zapomniał rodzicom napisać żeby wyszli i żebym zadzwoniła do nich.. To powiedziałam co myślę.. Usłyszałam że moi to mogą a jego nie, jak bym ja się czuła.. To była pogadanka o tym jak ja się czuje czy ktoś o mnie myśli no kurde bez przesady. Brudna, głowa tłusta, zmęczona, 3 noc ce bez snu, , nie umalowana, córki nie wiedziałam tyle czasu, jeszcze brakuje mi teściów na przywitanie kiedy sama do domu nie weszłam nawet. ja nawet siły dla starsEj nie mam. Jakas taka rozdarta się czuje. Jeszcze chcem jej wytłumaczyć jak ma się zachować dla dziecka, nie dusic itp. A ciągle ktoś się wtrąca i odwraca jej tylko uwagę od małej... Tz karze w ogóle jej nie dotykać młodszej siostry. A jutro zostaje sama tz idzie już do pracy
Nie śpię to idę coś ogarnąć. Tz cała chate posprzątał ale full prania, w salonie graciarnia. Nie spodziewałam się porodu w tym czasie i bałagan zostawiłam 🤪 ja miałam całkowity brak sil,. Jedynie w środę miałam super humor i energie i nawet usłyszałam że świetnie wyglądam... No i czwartek się zaczęło

Ojej... Ja się nie dziwie, że nie chciałaś wizyty, pewnie bym zareagowała tak samo. Nic się nie stanie jak przyjdą kilka dni później, dziecko nie zając, a wypoczęta mama to szczęśliwa mama mam nadzieję, że mała nauczy się "instrukcji obslugi" siostry. Na pewno jakoś się wszystko ułoży odpoczywaj kochana i nie przejmuj się fochami

Stary 2019-03-31, 17:51   #1020
bejata440
Zakorzenienie

Mój młodszy brat się zaręczył ale się dzieje w 2019/2019

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości