|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, będzie lepiej. To tak nagle wszystko jest. Niedlugo się troszke unormuje to wszystko, a będzie już lepiej gdy weźmiesz dłuższy prysznic i poczujesz się ładnie
ja myśle ze to pomaga i wtedy niech przychodzą rodzice tzta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz nie da rady wziąć wolnego? Troszke kiepsko, że jutro juz do pracy...dobrze, że masz rodzicow blisko to w razie czego mozesz na nich liczyc. Ja czuje, ze u nas tez beda spiny jesli chodzi o odwiedziny. Z tym, że mój tz uwaza tak jak ja: nie zyczymy sobie zwalania na glowe w pierwszych dniach funkcjonowania malucha w domu. Juz wole zeby wpadli do szpitala na chwile, a później dali nam chociaż 2 dni spokoju w domu, ale znajac zycie tesciowa i tak sie zwali, juz jest wspolczuje jak usłyszy komentarze synka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
bedzie wesele my tez się zareczylismy w okolicy urodzin mojej bratanicy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A slub kiedy? My bylismy na placu zabaw nowym u nas l, pogoda piekna wiec kupa znajomych byla wiec matki siedzialy u plotkowaly, a ojcowie rozpedzali tyrolke i karuzele ![]() Moze ta nocka bedzie lepsza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa - szkoda, że taka napięta sytuacja wyszła na powrót do domu. Ha też Ciebie rozumiem. Rodzice to nie teściowie, zwłaszcza, że rodziców masz blisko to inaczej ich w domu przyjmujesz niż teściów. Szkoda że TŻ tego nie rozumie.
A pochwal się, jaki prezent dostaliście ![]() Ps. Chciałam Was uprzedzić, ze ja bardzo lubię slyszec, czytać o prezentach: co ktoś komuś kupuje i co dostaje lub nad czym sie zastanawia. Sama za wiele prezentów nie dostaję ale lubię jak się inni nimi "chwalą"
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie dostaje za wiele prezentow ale czesto robie sobie sama haha.. ostatnio kupilam sobie zegarek bandwatch, ktory dla mnie jest idealny bo ja zawsze dlugo nie ponosilam zegarka bo urywalam kazdy pasek albo teleskopy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że laktacja się rozbujała. Nawał przeżyjesz a fajnie że udało się karmić ciepły prysznic przed karmieniem, zimne okłady po i będzie dobrze ![]() Szkoda, że tż nie wspiera Cię mocniej. No i że musi wrócić do pracy. No ale jak musi to co zrobić... I pamiętaj, że pranie i graciarnia nie są najważniejsze. Najpierw się wyśpij. Zadbaj w pierwszej kolejności o siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1028 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My wróciliśmy od moich rodziców. Mama stwierdziła, że się na twarzy zmieniłam, więc TO już blisko. Taaaaa, księżyc w pełni🌝 A koleżanki panikowały że się nie odzywam na messengerze i do mnie dzwoniły czy rodzę 😁 Ogólnie nie mogłam wejść na 4 piętro dzisiaj, miałam wrażenie że coś mnie ciągnie w dół 😣 A beza.... mistrzostwo świata, czuję się spełniona, mogę rodzić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mi wystawił do 15 i zrobiłam wielkie oczy no bo... helloł, do 15 to jeszcze kupa czasu ale widać wie co robi, lepiej tak, niż bym miała kombinować, ale przeraża mnie myśl toczenia się jeszcze przez 2 tyg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
WOW jaka beza
![]()
|
|
#1031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz by mógł ale nie chce. Mówił że ewentualnie będzie szybciej się urywal. no nic damy radę. Starsza jak wpadła do domu i przypomniała sobie o dzidziusia to miałam potem godzinę usypiania i odkładanie do łóżeczka chyba młodszej nie podobają się wrzaskii glaskskanka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Tz mi mówi że dobrze trafiliśmy. Następna zmiana położnych po moim porodzie. Dziewczynę szykują do cesarki.. Idzie położna za nią drepcze ciężarna. Położna pod nosem "60 letnia babcia się szybciej rusza" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- W ogóle jak mnie brzuch dalej boli macica się bardzo boleśnie obkurcza. I moje spojenie dalej boli i dalej mam problem z poruszaniem lewa noga. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1032 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam zamiar ją przeprać w rękach teraz, chociaż potem nie bardzo widzę zanoszenie jej do pralni po każdym zabrudzeniu...Cytat:
![]() Na początku chcemy tylko naszych rodziców (i to też nie w szpitalu) i ewentualnie rodzeństwo. Znajomi też się jakoś specjalnie nie chcą wpychać (przynajmniej tak mówią) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Porobiłam sobie dzisiaj próbki, taka zadowolona z siebie że coś wybiorę. Mąż mi przyniósł to do domu a tu totalnie inne kolory wyszły. Myślałam, że padnę jak to zobaczyłam. Dawno takiej różnicy między wzornikiem a farbą nie widziałam. Nie wiem czy to kwestia tych kolorów czy co ![]() Jutro mnie czeka wycieczka za czymś innym bo mi te kompletnie nie pasują
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bezaaaaaaaaa
Wiecie ze nigdy nie jadłam takiego czegoś? Wyglada super, zrobie kiedyś :p Dziewczyny, co robicie gdy macie brzuchy twarde i bolące ? Wieczór się zaczął i oczywiście kamienny brzuch i boli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Kładę się albo po prostu to olewam (czasem mi twardnieje jak gdzieś idę). Ale u mnie po jakimś czasie samo przechodzi
|
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
Michacha jaka beza 🤤 zjadlabym.
Listopadowa rozumiem cię że nie chciałaś od razu wizyt bo wiadomo że potrzeba chwilę na opanowanie sytuacji w domu i masz do tego prawo. Choć staram się też zrozumieć twojego tz który na pewno chciał pochwalić się rodzicom córeczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje slicznych dzieciaczkow i udanych porodow
Srednio jestem w stanie Was nadrabiac, bo wciaz z moim okiem jest zle. Znaczy z bliska widze w miare, z daleka jest katastrofa, wszystko podwojne, w glowie koluje... wczoraj zakleilam to chore oko, wieczorem doznalam szoku - mam zeza!!! lewa galka oczna ma uszkodzony nerw odwodzacy oko do zewnetrznego kącika przez co patrzac w lewo stoi nieruchomo prosto co poteguje tego zeza. Jak patrze na wprost to lekko mi leci lewe oko w kierunku nosa. Rozmawialam dzis z kilkoma poloznymi i wszystkie zgodnie twierdza, ze nerwy sie regeneruja, ale bardzo wolno, bardziej w miesiacach albo i latach niz dniach. Nie wiadomo co z tym okiem, podejrzewaja, ze to moze od cukrzycy, moze od cisnienia, moze od ciazy, moze od boreliozy (nigdy mnie nie ugryzl kleszcz, ale ponoc bolerioze przenosza takze komary i muchy), moze od guza mozgu, moze od poczatkow stwardnienia rozsianego... hipotez jest wiele. Ale jedno jest pewne, to uszkodzenie nerwu odwodzacego w galce ocznej. Mialam miec rezonans magmetyczny, ale zeby zdobic rezonans glowy musza wsunac mnie w maszyne do bioder, a moj brzuch sie niestety tam nie zmieci wiec badania nie bedzie przed porodem. Czekam w zasadzie na rozwiazanie ciazy zeby moc dostac leki. Ale to pogadam z lekarzami jutro jak oni to widza, czy jak poczekamy jeszcze tydzien to czy nie bedzie poglebienia mojego stanu i przez to nie zaprzepascimy mozliwosci leczenia. W srode zaczyna mi sie 37 tydzien, jutro moze sie czegos dowiem.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jem mniej, bramy raju są wąskie ![]() Edytowane przez Tereskaa Czas edycji: 2019-03-31 o 21:42 |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby nie szło dalej i trzymam kciuki, żeby przyczyna byłs nsjbardziej "błaha" z tych które podejrzewają.
|
|
|
#1038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak cudownie udekorowana ![]() Zachcianka spełniona - możesz rodzić !!!Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że nerw się zregeneruje i to szybko!Jejjj jak się wytyrałam, niedziela niedzielą a mnie ochota na porządki wzięła. Zagoniłam i tżta. Zrobiliśmy też pycha śniadanie, deser, obiad i kolację! I na to mój kręgosłup odmówił posłuszenstwa tak mnie napitala...Jutro chyba podjade zrobić badania tarczycowe i na tą kontrolę na PC po ospie. Jak dobrze, że zapowiada się ładna pogoda ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze wszystko wroci do normy po porodzie. Mysle, ze maluszek jest juz na tyle duzy i rozwiniety, ze jakby zdecydowali sie na rozwiazanie ciazy to sytuacja nie bedzie dramatyczna. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Teresko przykro ;( będzie dobrze!
Dziewczyny jem wszystko co znajdę, nie wiem czy to zamiast stresu taka reakcja? Czy może mam świadomość ze pozostały godziny bycia w ciąży, a później będzie fit-life a czekolada taka dobra? ![]() Na wadze +19-20kg ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Teresko biedna Ty, ta końcówka jest do kitu sama w sobie a tu jeszcze takie atrakcje :/
Listopadowa - Twoje wkurzenie jest zrozumiałe, co to za zwyczaj w ogóle z tym powitaniem... chyba logiczne ze po szpitalu to się człowiek chce wykapać, rozpakować i ogarnąć a nie spotkania towarzyskie urządzać 🙄 Boże byliśmy w tej lodowej hucie... beza z malina to najlepsze lody jakie w życiu jadłam! Drugie dziecko ma kategoryczny zakaz mania skazy białkowej bo nie wytrzymam lata 😁 |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Teresko, współczuję
mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko się cofnie! U mnie teściowie na pewno wpadną zaraz po powrocie ze szpitala i nawet nie będę próbowała z tym walczyć. Ostatnio byli też, nie żeby mi to było bardzo na rękę ale rozumiem, że się cieszą i nie mogą doczekać, będę miała przynajmniej z głowy My dzisiaj pół dnia walczyliśmy z szafą, mamy wszystkie korpusy, teraz jeszcze wnętrze i drzwi mam nadzieję, że szybko pójdzie. Wszędzie jest taki burdel, że nie wiem jak to ogarnę ![]() Michacha, świetna beza próbowałam niedawno upiec, ale coś mi chyba nie wyszła taka, jak powinna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór mamy kwiecień, więc macham z patologii. Pojechalismy sprawdzic ten czop, bo jakis krwisty sie zrobil, do tego puls mialam 137, a tu pan doktor mi mowi, ze mam rozwarcie na 5cm ( czy wg pani poloznej na 2 palce). O ile ba ktg zapisal sie jeden srogo skurcz, tak po badaniu mam juz srogie, ale mam isc spa0pc. TZ odeslali do domu i jestem przerażona.
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak trzeba.
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się i powodzenia!!! Jeżeli uda Ci się zdrzemnąć, to śpij. przydadzą się siły na później ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze - chyba przeziębienie złapałam. Zimno mnie trzęsie i z nosa leci. Świetnie :/
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

strasznie smutne to
nad jeziorem, a teraz czilluje na balkonie z termoforem, pije latte karmelowa i czytam książkę „pierwszy rok życia dziecka”
coś poczytam, w końcu za dwa dni będę mamą
niecałe dwa dni 
26.08.2017

Moi rodzice też na chwilkę byli bo zajmowali się starsza to przyprowadzili ja. I tz chyba zły że jego rodziców nie chciałam
mówi do mnie ze dojeżdżamy do domu ze zapomniał rodzicom napisać żeby wyszli i żebym zadzwoniła do nich.. To powiedziałam co myślę.. Usłyszałam że moi to mogą a jego nie, jak bym ja się czuła.. To była pogadanka o tym jak ja się czuje czy ktoś o mnie myśli

bedzie wesele
my tez się zareczylismy w okolicy urodzin mojej bratanicy

Ja tak sobie pomyślałam, że lekarz wystawił mi l4 tylko do 11 kwietnia, więc do tego czasu chce chyba rozwiązać ciąże, jakby samo nie poszło. Więc z 10 dni max mi zostało
Kochana, tylko spokój nas może uratować. Ja będę mieć podobną przeprawę, także....wdech i wydech i olać ☺ Znudzi im się mam nadzieję szybko
A koleżanki panikowały że się nie odzywam na messengerze i do mnie dzwoniły czy rodzę 
ale widać wie co robi, lepiej tak, niż bym miała kombinować, ale przeraża mnie myśl toczenia się jeszcze przez 2 tyg 

macica się bardzo boleśnie obkurcza. I moje spojenie dalej boli i dalej mam problem z poruszaniem lewa noga. 

Mam zamiar ją przeprać w rękach teraz, chociaż potem nie bardzo widzę zanoszenie jej do pralni po każdym zabrudzeniu...

Srednio jestem w stanie Was nadrabiac, bo wciaz z moim okiem jest zle. Znaczy z bliska widze w miare, z daleka jest katastrofa, wszystko podwojne, w glowie koluje... wczoraj zakleilam to chore oko, wieczorem doznalam szoku - mam zeza!!!
mam nadzieję, że nerw się zregeneruje i to szybko!