|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Cytat:
Dziękuję właśnie spieszę z wynikami, udało się dzisiaj rano kopanko po lewej stronie na dole ale od kilku dni śpię tylko na lewym boku wiec mam bark do rozmasowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję Cytat:
Nie będę się przemęczać. Tż umyje. Z córką na 2 tyg. przed porodem umyłam "dla rozruchu" ale nic nie dało
|
|
|
#4953 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zgagę polecam gaviscon w płynie, pomógł mi też na niestrawność i ból brzucha, ale ostrzegam smakuje okropnie
. Próbowałam też rennie ale to mi wcale nie pomagało.
|
|
|
|
#4954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
McDonalda zaliczyłaś? No to teraz się zacznie. Dobrze, że z tą krawcową się umówiłaś na cotygodniowe przymiarki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cześć ![]() Miałam dzieciaki ostatnio chore więc w sobotę się kisiliśmy w domu a wczoraj byliśmy trochę na spacerze. W sobotę była akcja sprzątanie bo w domu zaczęły się pojawiać małe robaczki. Wszystkie internety przejrzałam i nie są groźne ale dla mnie mimo wszystko obleśne. Co gorsza zalęgły się w wersalkach w skrzyniach- więc połowę zawartości już wyprałam a druga połowa czeka na balkonie. Co nieco rzeczy przez to wywaliłam bo nie używa się a zagraca miejsce. Mam nadzieję, że ograniczę ich rozmnażanie się. A to wszystko przez to, że pod łóżkami od czasu do czasu znajdzie się kawałek chleba czy bułki, albo nawet głupie okruszki. W każdym razie zakwasy mam okropne od gimnastyki. Pokłóciłam się z Tż-tem. Mimo jego urodzin zrobiłam mu rzeźnię bo po prostu nie wyrabiam z tym sprzątaniem a widzę, że on coraz mniej robi. Dzieciom też się oberwało bo nie chcę robić darmowych kilometrów w celu sprzątania zabawek z jednego pokoju do drugiego. Muszę popracować nad samodzielnością wszystkich bo to, że siedzę w domu nie znaczy, że ja mam tylko codziennie sprzątać. Już mnie to obrzydza. Nie. Pani do sprzątania nie będzie Nie mamy suszarki ale ja mieszkam w bloku i pranie rozwieszam na suszarce i dzięki temu w zimie powietrze choć trochę jest nawilżone. Ostatnio jak dzieci kaszlały to specjalnie jakieś pościele, koce wyprałam, żeby było wilgotniej. A macie może taki automatyczny odkurzacz iRobot? Wczoraj jak już po tej rzeźni ochłonęłam i wyżaliłam Tż-owi co mi leży na żołądku to pokazałam mu to ustrojstwo. Strasznie mu się to spodobało. Tylko trochę boli mnie cena.
|
|
|
#4955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gruntowne porządki zawsze się przydadzą . Co do podejścia męża to niefajnie że Ci nie pomaga, przecież wszyscy "brudzicie".Nie mam takiego odkurzacza, mam dyson, odkurzacz bezprzewodowy i powiem szczerze że nie wyobrażam już sobie bez niego życia , nie był tani , ale mąż mnie namówił i to był strzał w 10
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
Kocurasek super, że jest juz lepiej. Czas zleci zobaczysz
Shiz w szoku jestem , ze te leki mozna brac. Marianna lek ma dzialać , smak nie gra roli Badzia nie daj się z tym sprzątaniem. Mój tz pracuje i sprząta całą chałupę. Nawet mi nie pozwala czyścić prysznica a to akurat byla moja dzialka przed ciążą. Wystarczylo, ze zobaczyl ze ja czasami stękam. W ogóle niby jest ok, ale kondycję mam slabą, boję się napinać brzuch i czasami jak mam np. wyjśc z naszego auta to stekam. To auto jest za niskie, jakbym z bolidu wysiadala. Zabieram sie powoli za kwiaty na balkonie ![]() P.s. irobot to swietna sprawa jak się ma duże powierzchnie i tak urzadzone mieszkanie, że wszędzie wejdzie. Chociaz moj tż chcial to kupić , to w koncu nie kupil, bo powiedział ze on bedzie moim irobocikiem :d Edytowane przez chica latina Czas edycji: 2019-04-01 o 10:37 |
|
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
Ej, ja mam robota sprzątającego
Xiaomi Mi 2. Właśnie leżę ba kanapie, a on sprzata. Zdecydowanie polecam! Kilka razy tańszy niż iRobot, a nie można mu naprawde nic zarzucić. Opinie ma nawet lepsze niż iRobot. Standardowo kosztuje ok 1600zł, ale często są promocje i my kupiliśmy za 1000zł. W soboty sprzątamy bardziej kompleksowo, a w tygodniu jak przejedzie robot ze 2 razy mieszkanie to od razu lepiej się mieszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się udało, ciekawe na jak długo ![]() Co do okien masz raczej, niech tż myje. Tylko z moim to ja się nerwicy nabawię, już widzę te umyte okna ![]() Cytat:
O dziękuję, muszę się zaopatrzyć na czarną godzinę ![]() Cytat:
Ojej, obyś się ich szybko pozbyła :/ Ja muszę mamie zakosić iRobota bo nie używa ![]() Cytat:
Tez mi się marzy dyson ale to byłby trzeci odkurzacz już ![]() Cytat:
Dziękuję, tak, juk lepiej dzisiaj aż coś ze szczęścia w domu porobię ![]() A taras zrobiła w weekend mi siostra i jest pięknie tylko czekać aż będzie cieplej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śmiesznie muszę wyglądać pod robotą jak pomaga mi codziennie wysiadać, jak jakaś księżniczka
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Co do mycia okien to ja nie myję, myje mąż , kupiliśmy rok temu myjkę do okien i od tamtej pory z myciem nie ma problemu także tż sam się do tego garnie
bo idzie szybko a może mówić "okna umyłem" ogarnia tym też ogromne lustro w łazience, ale lustro na całą ścianę to on chciał to niech teraz ogarnia ![]() Polecam kupić myjkę i po kłopocie
|
|
|
|
#4961 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj już poodkurzalam, umylam okna (tam gdzie nie sięgnęłam umył narzeczony), wyszorowalam fronty w szafkach kuchennych, pozmywałam naczynia, narzeczonemu naszykowalam jedzenie do pracy. Została łazienka i wc, ale to od zawsze mi chłop ogarnia i pomyć podłogi
![]() A z takich już bardziej przyjemnych rzeczy to trzeba ogarnąć dla siebie obiad - chyba zgrzeszę i zamówię pizzę ![]() No i przede mną cotygodniowa pielęgnacja moich sierści - obcinanie pazurów i wyczesywanie futerka nowym furminatorem ![]() I przyszła szwagierka ma przyjechać na kawę
|
|
|
|
#4962 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W zasadzie okna to jest pikuś. Mi najwięcej czasu schodzi na myciu ram i wszelkich zakamarków. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Mam tego Karchera od roku i nie mogę się do niego przekonać Cytat:
. Ja robię dzisiaj pizzę.
|
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś w internecie (chyba z zagranicy)
okazje przeglądamy na pepper.pl i nawet ostatnio był w media za niecały 1000zł https://www.pepper.pl/promocje/odkur...iamarkt-148778 Wogóle polecam tę strone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wypilam kawe zbozowa a na dnie kubka byly przyklejone corki aquabeads (takie kulki, co sie sklejaja po spryskaniu woda). Miala zrobione z tego jakas plaska figurke i to jakims cudem bylo przyklejone do dna w kubku. Zalalam wrzatkiem i wypilam caly kubek. Pocieszam sie tym, ze na stronie producenta jest informacja, ze to nie jest toksyczne. Jeszcze zyje a minely prawie 4 godziny wiec chyba bedzie OK. Troche barwnika chyba nie zaszkodzi
![]() Do mnie te roboty-odkurzacze nie przemawiaja. Ja z tych, co musza klasycznym odkurzaczem objechac kazdy kat, tym bardziej, ze w tutejszych domach mozna spotkac jadowite pajaki i sama jednego "zalatwilam" jakis czas temu. Od tamtej pory jestem jeszcze dokladniejsza bo w sumie dokladne odkurzanie, to jedyna metoda na nie. |
|
|
|
#4966 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja wezme sie za porządki to tez konkretnie Ale jeszcze nie trafilam na "ten" dzien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza początkiem gdzie co chwilę latałam na siku no i cały styczeń przespałam ![]() Ominęły mnie jakieś wielkie mdłości, wymioty - zdarzyło mi się raz, jak zjadłam nieświeżego kurczaka, bo akurat miałam mega zatkany nos i nie poczułam, że z mięsem jest coś nie tak. Korzystam póki mogę i mi jeszcze brzuch nie przeszkadza, bo później to już nie wiem jak to będzie wyglądało ![]() Tym bardziej jak przyjdą upały.. wtedy chyba zamieszkam w piwnicy ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- I właśnie się okazało, ze poza przyszłą szwagierką na kawę podjedzie również koleżanka z pracy
|
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam objawy za Was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4973 | ||||||
|
Zadomowienie
|
widok piękny, ale jednocześnie przerażający... z jednej strony fajnie, że jest daleko i nic Wam raczej nie grozi, to jednak ten pył i smog...
Cytat:
![]() ale na małe bodziaki będzie jak znalazł ![]() pięknie już się bałam,że tylko mi brzuch wyskoczył chociaż u Ciebie bliżniaki to też inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i teściowa się oferowała, że może przyjść pomóc ![]() sama okna myć będę pewnie w lipcu, żeby dziecko rozruszać do porodu ![]() Cytat:
a gdzie mieszkasz? bo mi umknęło... |
||||||
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
Shiz kilka postów do końca zakładaj wątek
Mnie mycie okien ominie bo większość wymienimy. Czekamy aż przyjdą robotnicy w Kanadzie takie okna że nie idzie od zewnątrz umyć, trzeba wyjść na dwór na drabinęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak! A ja się martwilam ze będę umierać przez 9 miesiecy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- A ja patrzec na okna juz nie mogę, moze powoli i ostrożnie umyje... nie wiem kurcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moje tez już prawie mleczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyzej na samej gorze tżta zatrudnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4978 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce któraś do mnie wpaść pomyć okna?
Mieszkam koło pól i niestety już wołają do mnie od dłuższego czasu, ale w weekend zawsze jest coś innego do zrobienia, a w tygodniu zazwyczaj wracam jak już jest ciemno.
|
#4979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jedyne z dolegliwości ciążowych to mialam problem z kupą xD zaparcia straaaaaszne potrafilam 5 dni nie siadać na kibelek. Ale pomogła Activia i Actimel
|
|
|
|
|
#4980 |
|
Rozeznanie
|
Bylismy wczoraj na pierwszych zajeciach ze szkoly rodzenia. Akurat trafilo sie, ze to byla lekcja o rodzajach porodu i opcjach. Pokazali z 6 filmikow z porodow. Mialam ubaw z panow w sali
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

właśnie spieszę z wynikami, udało się
dzisiaj rano kopanko po lewej stronie na dole
ale od kilku dni śpię tylko na lewym boku wiec mam bark do rozmasowania 

nie wiem jak ja jej się odwdzięczę

? Mi zabronił lekarz.
. Próbowałam też rennie ale to mi wcale nie pomagało.

. Ja robię dzisiaj pizzę.

jak ja wezme sie za porządki to tez konkretnie