![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pajączki na nogach
ja mam jednego kolo kostki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pajączki na nogach
Łączę wątki i przypominam o wyszukiwarce.
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
pajączki
Jakie są metody pozbycia się rozszerzonych naczynek? Za miesiac bede w Polsce i chcialabym cos z nimi zrobic. Mile widzaine koszty zabiegow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: pajaczki na nogach!!!
Artykul bardzo ciekawy.
Edytowane przez Birt Czas edycji: 2007-10-03 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Pajaczki na nogach ? Ratunkuuuuuuuuu
hej dziewczyny orientujecie sie moze ile kosztuje taki zabieg zamykania laserowy i gdzie powinnam sie najpierw zglosic? mam dosc mocno popekane naczynka na udach szczegolnie na prawym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Pajaczki na nogach
Bylam ostatni o kosmetyczni i ona zaproponowala ma tabletki na occie jablkowym,podobno maja zniewalajacy wplyw na popekane naczynka i pajaczki.Kosztuja one 60zl za opakowanie a w opakowaniu jest ich 120,przyjmuje sie ich 3 na dobe.Kosmetyczka sama je stosuje i podobno zauwazyla rezultat podczas zazywania 3-go opakowania.Jesli ktos wie cokolwiek na temat tego preparatu nie pamietam nazwy prosze napiszcie cos.Dodam ze ten lek mozna nabyc tylko w gabinecie kosmetycznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pajączki na nogach - jak zapobiegać nowym & jak usunąć już istniejące???
Hey dziewczyny
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
ja tez mam pajaczki na udach i w gabinecie, gdzie akurat robilam depilacje laserowa
dopytywalam sie o zamykanie pajaczkow laserem i pani, ktora wykonuje te zabiegi powiedziala mi,ze nawet laser nie daje super efektow i najlepiej udac sie do chirurga naczyniowego.jesli dobrze zapamietalam chirurg wstrzykuje jakis plyn, ktory powoduje, ze pajaczki sie zamykaja.nie wiem niestety ile to kosztuje.ja do tej pory zamykalam 1 naczynko ( ale takie punktowe nie pajaczka) poprzez elektrokoagulacje jakies 2 lata temu i efekt super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
A ja mam 14 lat i mam problem z pajączkami na łydkach... jaki krem albo maść polecacie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Ja na pajączki uzywam masci arnikowej i swietnie sie sprawuje, dobry jest tez podobno krem avonu laser na naczynka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanko. Czy naczynka mogły mi popękać od ćwiczeń? We wtroek mialam trening i duzo jezdzilam na kardio tzn rowerku. Podczas jazdy w okolicach kolana (moze i samo kolano bo tez mam z nim problem) bołalo mnie.. Wieczorem zauwazylam ze mam pajaczki wlasnie w okolicach owego kolana... Wyczytalam ze mam brac wit C i wyciag z kasztanowca. Jak sadzicie powinnam przestac cwiczyc? Czy to wysilek spodowal? dzieki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
na naczynka na nogach polecam AVON krem - laser na popękane naczynka.
----> więcej info: http://www.allegro.pl/item421605522_...sylka_6zl.html to nie jest moja aukcja, żeby nie było :d W katalogach czasem jest jeszcze mnie informacji nt. Moja mama walczy od około roku z naczynkami i jak narazie idzie jej świetnie, większość z tych małych pająćzków pozchodziło, powoli też "wybielają" się te grobe i najmniej estetyczne.
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
juz sobie odpowiedzialam :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Pajączki na nogach i nie tylko
Mam strasznie dużo bardzo widocznych popękanych naczynek na nogach i plecach
![]() Wstyd mi się pokazać w stroju kąpielowym ![]() Jak to usunąć ..?? Edytowane przez SandriXx Czas edycji: 2008-12-15 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pajączki na nogach i nie tylko
Chyba zostaje tylko laser ale nie wiem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od siebie moge dodac i spytac: od kiedy je masz? dlugo? sproboj kupic moze jakas masc z arnika (glownie na siniaki sie stosuje) albo serum z wit.K (Farmona ma takie, seria Dermacos chyba, na KWC mozesz tutaj sprawdzic ma b.dobre oceny). Zazywaj tez codziennie Rutinoscorbin lub podobny preparat z rutyną i wit.C - uszelnia naczynka a te popekane staja sie mniej widoczne, jednak do tego trzeba czasu. Na szybko to tylko laser, zamknie naczynka od razu jednak -moze wiesz- to dosc kosztowny zabieg, ale jesli cie stac to nie wahaj sie, znajdz dobry gabinet - efekty sa super. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko laser jest ratunkiem, u lekarza naczyniowca też można pozamykac takie naczynka poprzez wstrzykiwanie jakiegoś leku. Nie wiem niestety co to jest. Ale widziałam efekty u koleżanki - po takim zabiegu zdecydowanie lepiej jej nogi wyglądały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam to od urodzenia ;( Mam 15 lat, więc laser chyba na razie odpada ..? Czy mogę nawet w tym wieku .? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Może wiec kup krem do nóg z pajączkami..ja używam Ava "Krem na rozszerzone naczynka"- kupuje przez internet bo normalnie w sklepach nie moge go znalezc...i stosowany regularnie rzeczywiscie sprawia ze naczynka sa mniej widoczne...pomagaja rowniez naprzemienne masaze ciepla i zimna woda gdyz wzmacniaja naczynka
![]()
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Pajączki (popękane naczynka krwionośne) na nogach
Witam,
czy jest jakiś sposób na popękane naczynka krwionośne na nogach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pajączki (popękane naczynka krwionośne) na nogach
Jest mnóstwo ale wszystkie trzeba stosować stale i regularnie.
Po pierwsze to objaw przewlekłej choroby -tzw. przewlekłej niewydolności żylnej żył głębokich. Po drugie warto się zbadać -badanie dopplerowskie u flebologa. Preparaty z rutyną np. rutinoscorbin, rutovit c-trzeba je brać profilaktycznie, regularnie. żele -np. Lioton 1000, Hematoven, maści z wyciągiem z kasztanowca, żele i inne specyfiki z heparyną- np. żel Heparin Forte. Nie przegrzewać nóg ( unikać obcisłych spodni, w gorące dni przewiewne tkaniny spodni i spódnic-len, oddychająca odzież sportowa itp.), leżeć/spać z nogami wyżej od głowy. W ostateczności-skleroterapia czyli zamykanie naczyń w gabinecie. No i są rajstopy antyżylakowe-polecam zimą i jesienią. Mam skłonności w kierunku, walczę.Odkąd o to dbam dietą i żelami i jazdą na rowerze jest o niebo lepiej (jeżdżę na rowerze górskim, to wzmacnia łydki i tworzy się tzw., pompa mięśniowa i poprawia się krążenie w żyłach dolnych. Mięśnie nogi wspomagają pracę serca). Trochę naczynek mam z czasu dojrzewania i z nimi za pewien czas wybiorę się na skleroterapię.Ale zrobię to chyba już po ciąży, po urodzeniu dziecka. By przy okazji pozbyć się zmian po okresie ciąży, które na pewno się pojawią. Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2009-07-24 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za odpowiedź,
mówisz, że pajączki to początki żylaków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Felicja mam ten sam problem
![]() Przed ciążą był spokój i żadnych oznak pajączków. Teraz 1,5 roku po porodzie zauważyłam naudach i łydkach małe popękane naczynka ![]() Pani dr powiedziała mi, że: - jak najmniej czasu trzeba spędzać w trybie siedzącym - na koniec dnia, potrzymać nogi w górze - zimny prysznic - dużo ruchu ( ower, basen ) - żele chłodzące Damy radę ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Mam tak samo. Może już mi nie pękają naczynka ale te popękane są widoczne. Brałam rutiboscorbin ale przerwałam, bo raz, drugi, trzeci zapomniałam i jakoś tak poszło. Teraz reklamują taki preparat aflawic czy jakoś tak na naczynka.
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Jeśli mowa o tym rutinoscorbinie, to jak go dawkować? raz dziennie pewnie nie wystarczy? Wszędzie czytam o rutinoscorbinie ale dawki nikt nie podaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Najlepiej 2 razy dziennie po jednej tabletce. Możesz też kupic preparaty z witaminą C o przedłużonym działaniu. Do tego uzupełnij diete o witaminę K - pływa na krzepliwość krwi i również uszczelnia naczynie krwionośne. Witaminę C dostarczaj również w pożywieniu - soki z czarnej pożeczki i natka pietruszki sa wskazane. Dietę uzupełnij również o cynk
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Strasznie nie chciało mi się rejestrować na tym forum, ![]() A więc, przeczytałam kilka wypowiedzi pań, które też tak jak ja mają problem z tymi okropnymi pajączkami. Panie 22 czy też 19-letnie martwią się o owe pajączki i są chyba z tego powodu zrozpaczone, że pomimo swojego bardzo młodego wieku mają już z nimi problem. Hmmm, co ja na to??? To w takim razie ja się powinnam z tego powodu załamać, bo mam skończone 15 lat i też na łydce zaczynają mi się pojawiać pajączki. A zauważyłam to już chyba ponad rak temu. Jak na razie nic z tym nie robię, bo też nie wiem co mam z tym zrobić. Moja mama się tym zbytnio nie przejmuje, bo sama ma całe nogi nimi pokryte. A więc, drogie panie, chyba już taki nasz los. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj załamałam tym ile mam pajączków na nogach,zwłaszcza na lewej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Doszło do tego, że mam na piszczelu siniaka średnica 3 cm fioletowego tak mi się rozlały. A łydkę od zewnętrznej strony mam fioletową. Czas najwyższy coś z tym zrobić bo mam 23 lata i dużo życia przede mną ![]() Poczekam do wypłaty i wybiorę się do apteki zakupić odpowiednie preparaty. Na koniec Wam powiem, że ja naczynka i żylaki mam odziedziczone po tacie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.