|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
U mnie wieczorem młody się ruszał, ale nie buszowal tak jak w ostatnich dniach, rano od 5.30 jak się obudziłam cisza nic, meczylismy go 2h i totalnie nic, koło 8 się zaczął ruszać, myślę że tak koło 8 ruchów było, w tym kilka mocniejszych i teraz znowu nic. I nie wiem czy się tym przejmować czy nie skoro jednak zmotywowal się do tych kilku ruchów. Poobczajam go jeszcze trochę, może ma leniwy bardziej dzien, też się czuję taka przydżumiona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak się nie rusza, szturchnę ją - odda to już jej daje spokój, ale ja to ja, musialabym co drugi dzien jeździć na ip bo nawet 10 ruchów nie nalicze ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Lisek przeczytałam Twój post. Rodziłamw lutym na Ujastku. Bez problemu dają mleko w jednorazowych butelkach. Mają Enfamil i Nan.
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Ten mój berbec to też się ostro rozpycha. Jak wypchnie coś u gory i delikatnie to przycisnę to wepchnie się czymś na dole aż mi zakuje w pitynie(jak to któras z Was nazywa
) Jeśli przed porodem dziecku spada aktywność to ja chyba do wakacji nie urodzę. Młody wrócił z rekolekcji to mam pomocnika do robieniu ciasta. Eksperymentujemy przy cieście "arbuz"
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I się zastanawiam skąd takie malutkie "cycki" czekoladowe wziąć żeby wyglądały jak pestki
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nawet żadnego sygnału nie ma na wyjście. Cisza I spokój, nawet brzuch nie zaboli ani przez moment
za to ciągle czuje syrki małej po lewej stronie pod zebrami jak mi jeździ ona ma tam chyba niezłą zabawę szkoda, ja tu mam jej więcej do zaoferowania mogłaby dziś zrobić swojej babci prezent imieninowy i wyjść. Ma czas do 24 w razie co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1301 |
|
Raczkowanie
|
Moja od wczoraj też jakaś niemrawa. Coś tam czasem wypnie jak ja potarmoszę i tyle. Jak nie ona ...Troche mnie to stresuje... :/
W sumie to ja tez mam senny dzien. Zaliczyłam właśnie 2h drzemkę i teraz to juz w ogole jestem bez sił. Trzeba wyjsc na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te czekoladowe "pestki" to chyba można kupić w hipermarketach na dziale z proszkami do pieczenia itp. w Lidlu ch6ba też. W Biedronce nie mieli więc albo dam kawałki czekolady albo borówki (o ile Młody jeszcze nie zjadł wszystkich). Nam to raczej takie ładne nie wyjdzie ale zawsze to coś nowego
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomo jak tam TERESKA?czy tuli juz swoja miłość?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze u Ciebie juz wycisza sie na porod? Cytat:
||
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja planowałam na weekend malinową chmurkę, ale może zmienię plany? Cytat:
zawsze przed świętami mają i zawsze robię zapas tych czekoladowych kropelek. Super są do mufinek bo się nie roztapiająWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie juz gadam sama ze soba "nie ma czopa, nie ma porodu". No wiec nie ma czopa, nie mam zadnych krwawien ktore swiadczylyby, ze szyjka sie rozwiera wiec nie czuje, zeby to mialoby sie podziac jakos szybko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co doktorek wymyśli. Ostatnio pod drzwiami podsłuchałam, że z jedną kobitką, też po terminie, ustalali podanie żelu, nie pamiętam jak on się nazywa, który ma pomóc w rozwarciu chyba. Ja się ogólnie boję tych kroplówek, baloników. Że będę tam musiała gnić nie wiadomo ile. Mam nadzieję, że jak będę zmuszona pójść do tego szpitala, to w tym samym dniu mną się zajmą 😕 Tymczasem opierdzielam się dzisiaj na tarasie. Mam dość sprzątania i innych pierdół które nic nie wnosza 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś wywietrzylam pościel, zrobiłam 3 prania w tym firanki - już wisza z powrotem w oknach, złożyłam karuzele dla malutkiej, zaczęłam przygotowywac rzeczy do spakowania do szpitala i jeszcze kilka takich tam ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
A no właśnie - czop może być własciwie niezauważalny
Nie wirm czy ja juz się Wam żaliłam, ze upa za mnie przy wyborze lekarza. Tzn żaliłam się na pewno tylko nie wiem czy ten post mi wysłało ![]() Otóż ja kompletnie wiem co się ze mna i z dzieckiem dzieje. Ostatnie USG miałam prawie 2 m-ce temu, badań na fotelu żadnych (pielęgniarka gbs mi pobrała to tyle dobrze) o ktg nikt nic nie wspominał, nie wiem czy jedt jakaś szyjka czy nie a to już 39 tydzień. W sobotę mam wizytę ale też na nic nie liczę bo ten mój na urlopie a czy tej gin będzie się chciało wnikać w sprawy pacjentki kogoś innego? Jestem rozczarowana- oczywiście sobą- ze tak temat prowadzącego olałam.
|
|
#1311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym wcale nie tak łatwo wybrać lekarza, a dwa później też się nie chce tak o zmieniać w trakcie ciąży. Także chill teraz już myślimy o porodzie ![]() Może na ktg po prostu sama zadzwoń do szpitala i spróbuj się umówić? Nie dziwie się, że się niecierpliwicie i gadacie ze sobą. Ja szczerze mówiąc nie chciałabym dotrwać do terminu. Zeświruję pewnie. Ogólnie teraz widzę trochę plusów jakby młody się nie odwrócił i miała być cesarka
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-04-03 o 14:34 |
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leo dzis wyjatkowo spokojny. Zjadlam obiad i poczekam czy sie ruszy. Wiem, ze czopa moze nie byc ale w pierwszej ciazy byl wiec jakos za pewnik bralam, ze teraz tez bedzie. Edit: ale poprawilam sobie humor dzis bo zrobilam zamowienie z ikei bo dostawa teraz tylko 15 zl wiec w koncu poszli z duchem czasu i dali normalna cene za kuriera. Chociaz jak dodalam cos wiekszego gabarytowo do zamowienia to cena za dostawe od razu byla 330 zl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-04-03 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ciąży donoszonej
Jestem po labie (nigdy więcej gbs-u) i zakupach, to chyba ostatnie w ciąży bo już nie dla mnie takie wycieczki.Mawak chodziło mi o mleko bez białka krowiego ale dzięki ![]() Moje dziecko niezmiennie szaleje, co nie jest zbyt komfortowe (auć!), ale mnie uspokaja, bo żadnego wyciszania zwiastujacego poród jeszcze długo sobie nie życzę Wiecie o czym zapomniałam w wyprawce? O ręcznikach. Bo myślę sobie na luzie że wszystko mam po starszej, no ok, ręczniki też, tylko zapomniałam że ona ich ciągle używa Kto ma namiar na jakieś ręcznikowe słodkości z kapturkami, uszami etc to poproszę!Tak trzeba żyć! Mój plan na popołudnie wygląda podobnie. |
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zmieniłam lekarza na początku ciąży, jakoś pod koniec sierpnia. Ale i tu i tu prywatnie. Mimo to różnica między czasem trwania i sposobem prowadzenia wizyty kolosalna
|
|
|
#1315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że ciąża fizjologiczna, nie masz problemów to i nie masz co sobie pluć w brodę, że lekarz się nie popisał bo niby skąd miałaś wiedzieć, że będzie jaki będzie. Cytat:
![]() Ja zamawialam na allegro jakiś jeden, z baby ono są fajnutkie, a takie większe w hm home są cudne Cytat:
|||
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzę to Luxmedu. Chyba na NFZ byloby lepiej.
Mam trzy ręczniki dla Malucha jeden jeszcze po starszym, drugi z baby ono a trzeci nie pamietam z jakiej firmy ale bije te dwa na głowę. Jak juz pójdę na górę to zrobię zdjęcie i sprawdzę producenta.
|
|
#1318 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam brzydkie wyniki moczu, katastrofa. Jeszcze na sam koniec, niech mnie kule biją. Napaliłam się dzisiaj na wieczór autorski babki, której czytam książki, ale chyba nie pójdę jednak. Jestem sklapuciała jakaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie należą do najpiękniejszych. Teraz kupiłam jeden nowy, ale i tak córka z niego korzysta, potem będą się dzielić ![]() W hm home też mają fajne ręczniki. Wczoraj zaliczyłam ostatni dłuższy wypad do miasta: Ikea, dwie galerie handlowe i księgarnia, skąd odbierałam duże zamówienie. Ale się zmęczyłam rano nie mogłam się wyprostować. A dzisiaj adaptacja w przedszkolu i powtórka w Ikei, w dodatku z córką teraz już tylko odpoczywam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2019-04-03 o 16:50 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

)
I się zastanawiam skąd takie malutkie "cycki" czekoladowe wziąć żeby wyglądały jak pestki
ona ma tam chyba niezłą zabawę
szkoda, ja tu mam jej więcej do zaoferowania 
26.08.2017

Jestem po labie (nigdy więcej gbs-u) i zakupach, to chyba ostatnie w ciąży bo już nie dla mnie takie wycieczki.

rano nie mogłam się wyprostować. A dzisiaj adaptacja w przedszkolu i powtórka w Ikei, w dodatku z córką
teraz już tylko odpoczywam