|
|
#1381 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
Moje skurcze wd. lekarza to takie tam skurcze, na poród nadal sie nie zanosi. Ale przynajmniej coś zaczyna sie powoli dziać, może uda sie jednak bez wywoływania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz musi być wszystko dobrze ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż i teściowa przetyrali mnie po castoramie i nie mam już siły na nic. Jeszcze smażyłam sobie placki ziemniaczane i leżę...
Ale przynajmniej mam w końcu szafkę z lustrem do łazienki, chyba że kolejne pół roku będę czekała na przykręcenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Przy drugim dziecku powiem szczerze że dla mnie cc jest o tyle ułatwieniem że wiem kiedy mam mamę poprosić o pomoc przy synku i nie muszę kombinować na szybko. Do szpitala mam się stawić we wtorek koło 8 pewnie więc mama będzie u nas nocować bo nie ma szans że synek wstanie po 7 (dzisiaj np wstał o 9.40). A nigdy go nie budzimy, nawet czasami do lekarza wolę się spóźnić godzinę niż go budzić
i zostanie mama też na kolejną nockę bo cesarka pewnie też koło 8 więc mąż się zbierze do szpitala a mama zostanie z małym. I przez kolejne dni mąż będzie zawozil synka już do mamy. Jak będzie ok wyjdziemy ze szpitala w piątek. Na szczęście jest możliwość że synek będzie mógł mnie odwiedzać (w wielu szpitalach się nie zgadzaja) więc mi trochę lepiej bo szczerze mówiąc ma 15.5 miesiąca i został u mojej mamy może ze 4 razy po max 3h i to tylko dlatego że miałam wizytę u lekarza a mąż w pracy był. Oczywiście mama czesro proponuje żeby go dać na cały dzień ale on wogole nie sprawia problemów i nie wiem co miałabym robić sama w domu chociaż jak ostatnio pojechał do babci to od razu szedł z nią do góry i nawet papa nie zdarzył zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nufcia, jaką farbę do malowania polecasz? My tylko Beckersem malowalismy i mąż zachwycony, że łatwo się nim maluje, ALE nie mają koloru takiego jak ja chcę. Polecisz coś podobnego? - malowanie kuchni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle mi się przykro zrobiło, bo TŻ do mnie jak JA sobie poradzę bez NIEGO w szpitalu. Zamiast pocieszająco powiedzieć jak ON poradzi sobie beze MNIE w domu. Chociaż w sumie wszystko ma tu ogarniete: gacie poprane, koszule poprasowane, lodówka pełna, zapas papieru toaletowego 😕 Poza tym już go wyprowadziłam z błędu, przecież będzie tam siedział ze mną tyle ile będzie to możliwe. Myślał, że sobie życie kawalerskie przypomni? O nieeeee..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie wiem jak on sobie tu poradzi, co ja zastane w tym domu po powrocie. Dziś tak się na niego darlam, bo takie proste czynności źle robi, takim niechlujstwem mnie wkurza. Ja nie mówię, nie jestem perfekcyjną panią domu, też tworzę haos wokół siebie, ale on... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na szczęście ogarnie wszystko. Jak dobrze pójdzie to i z Młodego szkołą będzie spokój - dużo wolnego w kwietniu może okazać się w tym wypadku bardzo korzystne
![]() Oczywiście teraz staram się mieć jak najczysciej w domu, nie mieć zaległości w praniu i zaopatrzeniu ale to na spokojnie bo oni i o porządek i o gotowanie zadbają. Tzn nie że przez te kilka dni mojej nieobecności będzie super ... bez przesady ale na mój i Maluszka powrót ze szpitala będzie dobrze.
|
|
#1389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz spokojnie ogarnie dom z Igorem podczas mojej nieobecnosci, chociaz staram sie, zeby wszystko bylo zrobione w razie czego. Poprasowalam i nażarłam sie ciasta. Jeszcze w planie mialam porod ale chyba juz nie mam sily ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do konca dnia daleko - odpoczniesz chwilę i siły wrócą
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Ja piekę muffiny. Tak mi się chciało coś słodkiego...Aczkolwiek mam dwie lewe do pieczenia, więc i to mogę spartaczyć. Muszę się czymś zając do wizyty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Potwierdzam że magnat ceramic jest super ![]() Wiosnę mamy w końcu. Cieplutko. Dzieciaczki wychodźcie z brzuszków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ratunku !! Mam cc na 19tego a dzis wylazł mi czop!! Jakieś doświadczenia w tym temacie ? W pierwszej ciąży czopa w ogole nie widziałam wiec to dla mnie nowość ! Jutro kończę prace , planuje następny tydzień ogarnąć mase rzeczy i czekam na 13 tego na mamę wiec jak nic nie pasuje mi rodzic !!! Jest szansa ze dotrzymam ?! ![]() Cytat:
Gdzie będziesz szła na noc ?? Jutro tez jest dzień Ja od 2 dni przekazuje obowiązki w pracy i padam na pysk. Prysznic i ide do łóżka . Jutro tam tylko na kawkę podjade
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2019-04-04 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym czopem może być róznie. Mi poprzednio odszedł w niedzielę a urodziłam w sobotę (prawie tydzien po) kuzynce odszedł jakoś przed tp (miala 24.03) a poród miała wywoływany (cewnik) 01.04
Pestce odszedł chyba na krótko przed porodem.
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja do mojego tp mam jesCze 3 tygodnie ... |
|
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chyba tez dzis wylazł choc wygladal ciut inaczej niz z Igorem. Ale poki co cisza u mnie wiec nie wiem czy męża angażowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Wieczorami dopada mnie takie przerazenie na mysl o porodzie, ze nogi zaciskam. Jakos ciemnosc nie sprzyja u mnie pozytywnym myslom. W dzien z kolei mam dosc i moge rodzic tu i teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi wylazł też w dzień porodu, ale spokojnie może to być na długo przed porodem, szczególnie, że to terminu jeszcze trochę zostało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Nic się nie zapowiada, a na jutro termin. We wtorek lub środę mam iśc na ktg. A 15 kwietnia dopiero do szpitala. Chciał 12 czyli tydzień po terminie, ale to piątek więc doszedł do wniosku, że jednak 15 poniedziałek. A to nie jest powiedziane, że od razu tego samego dnia urodzę, więc już sobie wkręciłam, że pewnie ledwo przed świętami zdążę wyjść. Zastanawiam się czy jeszcze na ktg się nie umówić jakieś odpłatne, bo mama mnie nastraszyła, że lekarz za bardzo przeciąga i jakieś niedotlenienie może się zdarzyć. Ogólnie to chce mi się ryczeć 😭
A i wg wymiarów waży 4 kilo więc ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-04-04 o 21:27 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
4 kg?
No yo juz niech wychodzi - coraz ciężej go nosić
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko może się zdarzyć. Masz dobrego lekarza, na pewno wie co robi i nie ryzykowałby zdrowia Twojego i Twojego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień temu o tej porze zaczal sie mój poród regularnymi skurczami. Wzruszam sie na myśl o tym
chociaż wtedy nie było mi tak miło za 3 godziny nasze drugie dziecko bedzie miało tydzień Mi czop odszedł 6 dni przed terminem. Rano a w nocy urodziłam. Myślę że nie ma reguły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Michacha w każdej chwili możesz urodzić. Waga dziecka zacna. Będzie dobrze. Myślę że lekarz wie co robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli jednak co ma być to bedzie bo czop sobie moze wyjsć albo i nie wyjąc kiedy chce ! No to juz prZestaje o nim myślec ... ! Generalnie chodzi mi tylko o to ze jak juz moja mama bedzie i zostanie z córka to ja do szpitala pójdę na spokojnie a tak to bedą kombinacje alpejskie |
||
|
|
|
|
#1409 | ||
|
Zadomowienie
|
Dlatego jestem taka niecierpliwa, bo ledwo chodzę, normalnie jakby mnie wbijało w ziemię. Chyba będę następna w "Pytaniu na śniadanie" jako rekordzistka pod względem wagi urodzeniowej dziecka 😲
Cytat:
Cytat:
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

teraz musi być wszystko dobrze 

26.08.2017
i zostanie mama też na kolejną nockę bo cesarka pewnie też koło 8 więc mąż się zbierze do szpitala a mama zostanie z małym. I przez kolejne dni mąż będzie zawozil synka już do mamy. Jak będzie ok wyjdziemy ze szpitala w piątek. Na szczęście jest możliwość że synek będzie mógł mnie odwiedzać (w wielu szpitalach się nie zgadzaja) więc mi trochę lepiej bo szczerze mówiąc ma 15.5 miesiąca i został u mojej mamy może ze 4 razy po max 3h i to tylko dlatego że miałam wizytę u lekarza a mąż w pracy był. Oczywiście mama czesro proponuje żeby go dać na cały dzień ale on wogole nie sprawia problemów i nie wiem co miałabym robić sama w domu 

Poza tym już go wyprowadziłam z błędu, przecież będzie tam siedział ze mną tyle ile będzie to możliwe. Myślał, że sobie życie kawalerskie przypomni? O nieeeee.....

ale na mój i Maluszka powrót ze szpitala będzie dobrze.

chociaż wtedy nie było mi tak miło
za 3 godziny nasze drugie dziecko bedzie miało tydzień