![]() |
#2161 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczki 2019- część 2
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Haha nie tak szybko u mnie najpierw musi być owu po dobrej stronie. Ja niestety nie mam tak dobrze ze co miesiąc to szansa.
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
A ja się chyba wybiorę w sobotę do lux med po skierowanie na usg obejrzeć torbiel i co u niej słychać. Bo na pewno jest, bo czasem boli. Może inny lekarz będzie miał inny pomysł co dalej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Ja dziewczyny testuję w przyszły weekend jeśli @ nie przyjdzie ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
Pink dobry pomysł z innym lekarzem. A dobrze pamiętam że pilas też jakieś zioła teraz na torbiel i robiłaś okłady z borowiny? Może będzie efekt. Trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Misty wierzę, że badanie będzie z dobrym wynikiem a owu tam gdzie ma być ![]() Ja też się tak miotam. Bo niby chce już ale w sumie to nie wiem czy chce. A i tak jakby co to nie mogę . Eh nawet człowiek sam nie może zdecydować. Niech ta @ przyjdzie już! Ale coś czuję że poczekam dłużej ( planowana na poniedziałek ale to w cyklu "idealnym"). Wczoraj zwnou pozytywny test owulacyjny (ten bardziej ciążowy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() dzień dobry ![]() piątek, piąteczek, piątunio ![]()
![]() |
#2169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Dzień dobry w ten piękny piątkowy dzionek ![]() ![]() ![]() ![]() Aż chce się ż ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim! Jak nastrój na piątek?
![]() Przeczytałam wczoraj książkę "Jak skutecznie zajść w ciążę" - machnęłam ją w 3 godziny ![]() Ogólnie polecam, napisana jest bardzo prostym językiem i fajnie wyjaśnia wiele rzeczy, obala sporo mitów ale nie na zasadzie "bo badania tak wykazały" tylko rzeczywiście wyjaśnia mechanizmy zapłodnienia ![]() Są tam porady odnośnie tego jak ucinać nagabywania rodziny i znajomych, jak "wyluzować i przestać się starać" (fyi - nie, nie da się, ale można nauczyć się z tym żyć) itp. Ogólnie książka ma dość pozytywny wydźwięk i naprawdę czuję się spokojniej - zajdę w ciążę, tylko że troszkę później niż chciałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się próbujemy odnaleźć w nowej rzeczywistości - wczoraj kupiliśmy gumki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Triss kochana co Ty o tej porze na forum robisz, 😲😲 spij a nie myślisz 😝
Co do testów. Czekam na info i trzymam kciuki że będzie tak jak Chcwsz. Ile to minęło? Pamiętaj że ja 4 tygodnie po zabiegu byłam już. W nowej, obecnej ciazy 😝 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Stotek jakie to życie bywa przewrotne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- A jeszcze dodam, ze byłam u ginekolog z wynikami wymazów (wszystko lux i wzorcowe), podumała, podumała i stwierdziła, że z jej punktu widzenia dalsza diagnostyka to już tylko laparoskopia, obgadałyśmy ten temat - i dała mi skierowanie. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w piąteczek
![]() Essence, trzymam kciuki za dwukreskowe sikanie ![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
Stotek to chyba fajnie, że tak od razu się zabrała do dzialania. Zapisać teoretycznie można się już i sprawdzić co tam w środku. Na wizytę u przybycienia zawsze miałabys kolejne badanie odchaczone. Ale z drugiej strony podobno zaraz po laparoskopii jest duża szansa na ciążę więc szkoda by to teraz marnować skoro starania zawieszone
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz, że teraz bedzie ci łatwiej. Własnie tak się stanie- wszhstkie zajdziemy w ciążę prędzej( oby) lub później( też będzie fajnie) ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zapisem wstrzymuję się, bo po laparo będę musiała mieć trochę L4, a nie chcę tak zaczynać w nowej pracy. A drugi powód to ten, o którym mówisz (i lekarka też mi o nim wspomniała) - tuż po są największe szanse na powodzenie, więc nie chcę tego zmarnować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Ehh, człowiek chyba już fiksuje ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co jeśli zajdziesz w ciążę np w trakcie okresu próbnego? Czy może przerwa w staraniach ma być na tyle duże żebyś już mogła się w nowej pracy zadomowić? Przepraszam że tak wypytuję ale bardzo mi chodzi po głowie zmiana pracy a boję się i robienia przerwy w staraniach i tego, za zajdę w ciążę za szybko ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Rarita ja może nie stotek ale się wypowiem
![]() W ciążę zaszłam mając umowę na czas okreslony- kończyła się w trakcie macierzyńskiego. Szczerze to nie miałam stresu że do niej nie wrócę bo i tak nie chciałam ;p kasę za macierzyński po zakończeniu umowy ( 4 miesiące) wypłacał mi ZUS. Bez poślizgów, kwoty takie jak podczas umowy. Nową pracę znalazlam bez problemu jeszcze w trakcie macierzyńskiego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2182 |
Zadomowienie
|
Muszę sprostować to co napisałam, od momentu kiedy nie przyjdzie @ w terminie należy na siebie uważać, do tego czasu nic się nie dzieje z zarodkiem
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
@Rarita: u mnie sprawa wygląda tak, że to jest praca marzeń. W życiu nie podejrzewałam, że będę miała możliwość tam pracować, a co dopiero na tak fajnym stanowisku. I przyjęli mnie z polecenia, więc nie mogę "dać
![]() ![]() ![]() Ale w międzyczasie też zmieniałam pracę ![]() Nowa praca to za duży kaliber, za dużo dla mnie znaczy, bardzo dużo dzięki niej będziemy mogli obydwoje osiągnąć, żebym od razu wyskoczyła z brzuchem, niestety. No ale ja mam 29 lat, to czasu jeszcze trochę mam. Pewnie gdybym była parę lat starsza to miałabym inne podejście. A przyznam się, że jestem już tak strasznie zmęczona staraniami... więc przewa dobrze nam zrobi. ![]() Moze ciężko to opisać, gdy nie mogę sypnąć dokładniejszą specyfiką (nazwa branży, firmy), no ale niestety, za dużo tu robię prywaty, a wtedy od strzała możnaby mnie "namierzyć". ![]()
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2019-04-05 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Po prostu teraz mam szansę jedną na milion
![]()
![]() |
#2186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akurat tak się wydarzyło że 2tyg po zajęciu w ciążę (dokładnie znam datę) wypadło mi babskie spotkanie i dwa piwka ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
Stotek teraz to chyba wszystkie umieramy z ciekawości co to za branża chociaż. Bardzo fajnie, że masz taką szansę. Nowa fantastyczna praca może dużo zmienić. I przerwa w staraniach też. Pewnie nawet się nie obejrzysz a już będzie jesień/ zima i nagle się uda bez problemu zajść
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście skoro to taka szansa to nie ma co się zastanawiać, co się odwlecze to nie uciecze, a zmiana pracy i skupienie się na niej może być świetną ucieczką od fiksowania się na ciąży. Powodzenia na nowym stanowisku! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Mnie ponad 2-letnie starania nauczyły, żeby żyć swoim życiem i niczego nie układać pod hipotetyczne dziecko. Bo ono może być, a może go nie być, a może być ale po paru długich latach.
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.