|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Fakt - lekarz moze mowić swoje a dziecko zrobi swoje.
Mnie wypisali ze szpitala po tygodniowym pobycie ze stwierdzeniem, że jeszcze duzo czasu następnego dnia Młody się urodził.
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Helou... Widze, ze nie tylko ja cierpie na bezsennosc..
MICHACHA przynajmniej mozesz ten czas spedzic w domu i nie polozyli Cie na patologii. To oznacza, ze z maluszkiem wszystko ok tylko musi sie zebrac. Ale waga powazna. BEJATA super, ze juz Was wypuszczaja do domku. Brzuch mnie napiernicza. Pewnie znow do 4 rano poboli, a potem przejdzie :/ rano znow bede nieprzytomna.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Michacha a dopiero co martwiłaś się że za mały
![]() O kant tyłka te wszystkie prognozy i przewidywania. |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie śpię już, 2 godziny snu widocznie mi wystarczą. I też mnie brzuch boli. Już sama nie wiem czy ze stresu czy co? W dodatku czytam o antybiotyku, który dostałam na te leukocyty w moczu i podobno jakieś badania dowiodły, że wcale mogą nie być takie bezpieczne w ciąży. Aczkolwiek nie wiem czy tyczy się to też III trymestru. Zwariować można 😳 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1415 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wczoraj się wcisnelam w jeansy sprzed ciąży ale radość! ![]() Która teraz następna w kolejce? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj było pierwsze ważenie i mamy dopiero 150g na plusie po 11 dniach. Mam jej więcej dawać odciaganego mleka z butelki, bo możliwe, że przy KP trochę za mało je. No i pewnie będziemy też trochę dokarmiac mm. Spacerki uwielbiam. Na szczęście zasypia chwile po wyjściu na dwór i można sobie spokojnie pochodzić. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
Teraz musi być dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierze ze teraz będzie już ok ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj w necie, nieraz są listy substancji aktywnych, które można stosować w ciąży, choć mysle, że lekarz wie co przepisuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
![]() Super, że sobie tak radzicie Ach, dziś wizyta ;-) Pobranie gbs... Przygotowałam rzeczy do spakowania do szpitala, muszę dziś podjechać i kupić drugą torbę ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam bebzon jak w piatym miesiącu ciąży w nic się nie mieszcze bo i waga i opuchlizna jeszcze trzyma. W szafie wszystko xs. Jedne spodnie większe to na dupe nie wsunelam.. Na szczęście znalazłam jakieś legginsy i haremki i czekam na spadek wagi a potem jakiś zakupy może na wiosne. W pierwszej ciąży miałam już płaski brzuch i jakoś lepiej wygladalam w tym połogu.. W ogóle nie wiem czy lozysko źle nie urodzilam. Był z tym problem a wczoraj coś ze mnie wyleciało i nie był to krwisty skrzep. to było ogromne i się przeraziłam. Jak kawał mięsa. Póki co nic się nie dzieje. Krwawienie maleńkie. Ja czuje sie ok. Nie wiem czy iść z tym do lekarza. A dzisiaj mi nie pasuje a jutro weekend Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od rana mam załamke po prostu. Nie mam juz sily na chodzenie w ciazy. Nic na tego małego gada nie działa. Wszystko mnie wkurza, moj ojciec codziennie popoludniu przyjezdza w tym tygodniu (mamy trudne relacje tzn bardziej ja mam do niego żal o wiele rzeczy i dystans, nie lubie z nim rozmawiac wiec toleruje go tylko ze wzgledu na Igora, a on udaje cudownego ojca i dziadka wiec to dodatkowo dziala mi na nerwy). Wiec mysl o tym, ze znowu dzis przyjedzie mnie jeszcze bardziej denerwuje... Zly dzien mam od samego rana... 🥺 Edit: chyba odeszla druga czesc czopa tym razem podbarwiona wstazkami krwi... Jest jakas nadzieja dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2019-04-05 o 08:36 |
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też mam problem z ubraniem się. Mam jedne spodnie ciążowe i dwie pary rajstop. Cieliste nie trzymają mi die na brzuchu a czarne już średnio do pogody pasują. Po fomu chodzę w leginsach zwykłych ale tez jakoś inaczej brzuch się już układa i vo chwila muszę je naciągnąć. Kupić ciążowe to bez sensu bo może być tak ze ledwie zalożę a pojadę na porodówkę - no bez sensu. Najlepiej by pasowało już urodzić to chociaż te getry nie będą się zsuwały no ale trzymam się kolejki
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam sms że wynik gbs prawidłowy. Nie wierzę że zostało 19 dni
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki! U nas nadal cisza, dziś chyba pojadę z mężem zawieźć materiały na domek a jutro jak będzie ładna pogoda to też się z nim zabiorę, on będzie remontował a ja będę sobie odpoczywać. Spakujemy najwyżej torbę do bagażnika i w razie co mamy 50 minut do naszego miasta, takie siedzenie na
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ciebie i za resztę dziewczyn również ![]() Ja mam nadzieje ze to jakiś skrzep tylko to nawet krwiste nie było, różowe to było tak ohydne ze nawet nie będzie opisywać bo może któraś je śniadanie ale musiałam ze siebie to wyciągać.... Poczekam chyba do poniedziałku i najwyżej w poniedziałek skocze do mojego gina żeby zobaczyl. Na USG widać bedzie czy coś tam w środku zalega jeszcze? Pogadam jeszcze może z moja położną ale szczerze to nie mam ochoty na takie zwierzenia przed nią. Chyba wolę do lekarza isc żeby obejrzał. Bo ona to i tak mi nie pomoże tylko pewnie karze iść do lekarza. Po porodzie gin musiał interweniować bo położna coś mówiła ze jest problem z lo zyskiem, coś może pęknąć, urwac się lelarz ponaciskał na brzuch, ja poparłam i poszło. Sprawdzali te lozysko i niby było ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-04-05 o 10:01 |
|
|
|
|
|
#1426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Malutka wczoraj skończyła 2 tygodnie
swoją drogą jest przekochana, spokojna-całkiem inna niż jej starsza siostra. Jedyne to, że w nocy lubi nie spać i sobie patrzeć ale jest taka słodka przy tym, że nawet mnie to nie stresuje ![]() :conf used: Cytat:
zawsze możesz podjechać do szpitala w weekend jak będzie się cos działo. Ja zaś krwawiłam po porodzie 8 dni po czym na 5 dni przestałam całkowicie a wczoraj znów przez parę godzin nie wiem czy to normalne Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też kryzys, tylko rodzić nie chcę, bo jeszcze tylko porodu tu do szczęścia brakuje… Jestem przeziębiona od 5 miesięcy i 5 dni, już się przyzwyczaiłam ale od wczoraj takie nasilenie że masakra. Męczy mnie katar, gardło, głowa, plecy… może łatwiej będzie wymienić co nie boli, hmm… łokcie
Na córkę dziś już wrzasnęłam, teraz mam cholerne wyrzuty… ale 3 godziny zbierania do żłobka to święty by oc*piał :/ Bardzo ją chyba bawi to że już się wlokę a nie chodzę i że ona zwiewa mi na górę w 10 sekund a ja za nią człapię po tych schodach 10 minut.Ubierać się też już nie mam w co, ale to mnie akurat najmniej obchodzi. Tyle dobrego że kurtki już nie trzeba zapinać, a wczoraj i dzisiaj to jej nawet nie zakładałam. Listopadowa ja bym jechała na usg sprawdzić czy coś nie zostało… żeby Ci się jakieś zakażenie nie wykluło z tego I sprawdzaj czy gorączki nie masz.
|
|
|
|
|
#1428 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizytę, czekamy na wieści 😊 Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja czekam tylko na godzinę 12 i na wypłatę i idę w tango dzisiaj, żeby czymś zająć myśli.Listopadowa, nie znam się, ale może faktycznie jakiś brzydki skrzep po prostu wyleciał. Położnej nie zaszkodzi zapytać, ale jak masz z kim zostawić dziewczynki to idź do gina sprawdź dla swojego świętego spokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-04-05 o 10:40 |
|||||
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do drugiego dziecka już nie wstaje się z takim entuzjazmem co nie? ![]() Pierwsza jadła do półtora roku w nocy dopóki sama jej nie odstawilam od nocnego jedzenia, czekałam na jej gotowosc. Z tym że to tak nie do końca bo budziła się o 4 na piers ale miałam przespane od 19,20 do 4 rano także luksus teraz młodsza budzi się 2-3 razy. Czasami sama budzę tak śpi mocno. Zupelne przeciwieństwo. Dzisiaj o 7 zmieniłam pieluszke. Dałam piers i spała do 9.40. A teraz chce piers i piers a smoczek wypluwa cwaniara już chyba trzeci raz jej zmieniam cycki. Ja ciągle krwawię ale dzisiaj już przeszłam na wkładki takie tego ilości są znikome. Mój też dzisiaj prywatnie przyjmuje, trzy ulice dalej, mam 5 minut na nogach do niego, ale chciałam dzisiaj do szkoły iść na 17 i koliduje mi to. A zależy mi na tych zajęciach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku. Niektóre maluchy mają już wiek liczony w tygodniach
a inne się nie kwapią do wyjścia na inne jeszcze trzeba poczekać bo im za wcześnie. A wszystkie z jednego miesiąca ![]() Na instagramie po # patrzę na te noworodki to juz też chcę swojego mieć a później zaglądam z nudów na marcówki i ... nie, jeszcze nie...
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
LISKU a bierzesz cos na to przezienie? Jakis imbir albo cos domoweg? Nie ma nic gorszego niz przeziebienie w ciazy :/ nie dosc, ze brzuch ciazy to jeszcze czlowiek dodatkowo oslabiony. Twoja corka tyle razy sie przebiera, ze tak dlugo Wam schodzi szykowanie sie do przedszkola?
Corka mojej kuzynki 5 razy rano sie przebiera do przedszkola... LISTOPADOWA gdzies czytalam, ze kobiecie czesc lozyska zostala. Dobrze, ze to wyszlo ale sprawdzilabym u lekarza. Pogimnastykowalam sie przy sprzataniu, mąż zrobil na obiad placki ziemniaczane z blachy wiec pojedlismy, docisnelam ciastem i ledwo zyje... Jest u nas tak cieplo, ze az to nie jest normalne. Teraz zaczelo troche kropic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś cudowna pogoda
![]() W mpk zbyt gorąco ![]() A tak to cieplutko i wiaterek powiewa Jadę do decathlonu po torbę i klapki do szpitala bo w swoją małą się nie zmieszczę... Później wizyta, ach i może zahaczymy dziś o Lodową Hutę ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Lisek zdrowiej dziewczyno bo porod przeziębiona moze byc kiepski... Juz nie wspomnę o cesarce
️Listopadowa a daj spokoj z tym wstawaniem, jestem w nocy nietomna ️ daje cyca i usypiam. Z pierwsza jakos to inaczej bylo. I wiem ze ona szybko przestala jesc w nocy ale nie pamietam ile miala.. Z pol roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1435 | ||
|
Raczkowanie
|
Michacha z butami to się faktycznie lepiej wstrzymać, bo tak jak w ciąży może rozmiar się zwiększyć, tak po ciąży - zmniejszyć (u mnie to niestety nie nastąpiło, jeszcze mam nadzieję że może teraz bo tyle butów w ex-rozmiarze leży w szafce), plus te opuchnięcia. Póki co u mnie trampki, trampki, trampki. Z koszulkami tż-ta, rozciągniętymi bluzami oraz przetartymi, zmęczonymi życiem legginsami tworzą konsekwentny, spójny styl
![]() Cytat:
Ciuchy ma w nosie, co jej dam do ubrania to założy. Ale musi np. zejść po schodach z tatą - ale ona pierwsza, a na tym schodzie pierwszy krok robi tata, potem ona, potem tata, ale nie po tej stronie, 5cm w lewo, znowu nie tak, trzeba zaczynać od początku! Potem położyć pluszowego słonia na drzemkę, potem uczesać kota, śniadanie je godzinę, w międzyczasie słoń się budzi więc usypianie od nowa… Itd itp, no ewidentnie gra na zwłokę. Ale jak pytam czy coś się dzieje, że nie chce iść to nie, wszystko ok a jak już wyjdziemy to idzie ze śpiewem na ustach. Cytat:
(albowiem wyszło mi, że toreb do spakowania mam SZEŚĆ: ja, tż, starsza do szpitala, starsza na pierwszą noc do przyjaciółki, młodsza, młodsza osobno pierwsze rzeczy na salę noworodków - wymaganie szpitala. Chyba pomyślą, że się tam wprowadzamy ).
|
||
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tak nieprzytomna że tak będzie bezpieczniej dla niej. Dobrze ze sie często nie budzi to raz czasami dwa pieluchy zmienie. Była położna. Mała przykosił od wtorku z 3190 na 3340 Kazała się nie przejmować tym czymś co ze mnie uleciało jeśli nic innego się nie dzieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Miałam iść na ogródek pouczyć się. Od 11 tkwię w domu. To mała wisiała na mnie, musiałam mleko ściągnąć teraz znowu na mnie wisi a ja nawet obiadu nie zrobiłam. A za 2h mam zajęcia a gdzie nauka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Nad tą organizacja to muszę jeszcze trochę popracować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa Odciagasz pokarm mimo ze mala cycoholiczka? Czy to na ten czas wyjścia do szkoły??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Lisku, muszę kupić chociaż jakieś tanie, bo nie mam totalnie nic! Najlepiej jakieś zwykłe wciagane tenisówki czy coś...
Twoja córka jest udana 😂 A może Wy auto do przeprowadzek powinniście wynająć 😂 Byłam zapisać się na ktg na następny tydzień. Tym sposobem pójdę w poniedziałek, potem w środę w szpitalu i piątek u polożnej. Przy okazji wyhaczyłam fajną położną (taka się wydaje) wypisałam od razu deklaracje i na wizytę patronażową ma przyjść ona. Przynajmniej znana twarz. Kupiłam jakąś zwykłą koszulę do szpitala w pepco i ozdóbki na świeta. Teraz jem lody i piję kawę na tarasie. I czekam aż wyjdzie mi jeszcze więcej rudych piegów 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zajęłam się altanką - była pełna rupieci, sprzątnęłam dużo pójfzie go wywalenia. Jutro mąż z pomocą kilka męzczyzn z rodziny przeniosą ją w inne miejsce i będzie mozna dalej działać na tym ogrodzie. Kupić dom do remontu i ten remont zrobić to jedno ale uporządkować jego otoczenie to chyba ponad moje siły a i na efekty niepewne. Żaden ze mnie ogrodnik a już szczególnie w tym stanie i przy obecnej zasobności portfela no ale przecież nie może to tak zostać na wiosnę i lato.
|
|
#1440 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam od rana skurcze. Trwaja max 30 sekund i sa coraz częstsze, ale nie dluzsze. Zbliżam sie do co 5 min, tylko nadal trwaja ok 30s. WlKiedy jechac do szpitala? Dojade w 15 min.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

następnego dnia Młody się urodził.

ale radość! 

Dobrze, ze mala przybiera i ma apetyt.

No cóż....życie. 

w nic się nie mieszcze bo i waga i opuchlizna jeszcze trzyma. W szafie wszystko xs. Jedne spodnie większe to na dupe nie wsunelam.. Na szczęście znalazłam jakieś legginsy i haremki i czekam na spadek wagi a potem jakiś zakupy może na wiosne. W pierwszej ciąży miałam już płaski brzuch i jakoś lepiej wygladalam w tym połogu..

26.08.2017
to było tak ohydne ze nawet nie będzie opisywać bo może któraś je śniadanie 
I sprawdzaj czy gorączki nie masz.

także luksus
a inne się nie kwapią do wyjścia 
️
jestem tak nieprzytomna że tak będzie bezpieczniej dla niej. Dobrze ze sie często nie budzi to raz czasami dwa pieluchy zmienie.