|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkamy w domu, ktory maz dostal od babci (z tesciami) chwilke przed naszym slubem i non stop cos remontujemy bo dom jest stary, a tesciowie pomimo tego, ze mieszkaja tu dlugo to nie remontowali go bo nie byl ich tylko babci wiec oprocz okien i dachu to nic wiecej nie bylo robione. My zrobilismy poddasze mieszkalne ale kuchnie mamy wspolna, duza na dole ktora robilismy na nowo 5 lat temu. Tesciowa teraz planuje u siebie remont lazienki wiec w domu bedzie pelno syfu po swietach i do tego male dziecko :/ Ogrod zaczelismy dopiero 2 lata temu pomalu robic od ogrodzenia przez wjazd, altanki, chodniki, grile a jeszcze duzo jest do zrobienia ale finansowo nie da sie wszystkiego na raz. Cytat:
Nie wazne jak dlugo trwaja ale co 5 minut to czesto juz jak sa mocne. U mnie nic sie nie dzieje. Pojechalismy na zakupy do biedry i nic mi sie juz nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Moj maz chyba jakims medium albo jasnowidzem jest... robi pizze i oczywscie marudzi, ze nikt nie bedzie jej jadl wiec nasz dialog Ja: to zostanie i zjem rano na sniadanie Maz: na sniadanie to zjesz to, co Ci dadza w szpitalu Ja: ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Haha Mamoszkrabka, wszyscy Ci wróżą rychły poród, więc cóż, Leo chyba nie ma wyjścia. To znaczy ma, jedno słuszne 😂
A teraz tak myślę: co jeśli mój chce wyjść, a nie wie którędy? 😲😎 Czy któraś z Was ogarnia temat urlopu ojcowskiego? Tż mi przed chwilą powiedział, że jego szef coś sapie, że wniosek musi złożyć co najmniej 7 dni przed jego rozpoczęciem. Ok, tylko skąd mam wiedzieć kiedy dziecko się urodzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Ha - wczoraj Maluch tak mi wariował w brzuchu ze mąz i syn nie mogli oderwać wzroku aż w koncu Młody stwierdził że Malucj potrzebuje mapy wyjścia bo wygląda to jakby się od ścianek labiryntu odbijał, że chce wyjść ale gdzieś w okoli żeber a nie dołem
![]() Mamaszkraba - to może faktycznie coś/ktoś się ruszy
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2019-04-05 o 18:00 |
|
|
|
|
#1446 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie byłam w ciąży w lecie bo to by była masakra na twarzy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja po wizycie. Mała waży 2770g , szyjka się skraca, gbs pobrany i nic się nie dzieje nananana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro wizytę. Ciekawe czy się czegoś dowiem
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moglam nitke mu od poczatku zostawic to po klebku by doszedl ![]() Jesli chodzi o ojcowski to zgodnie z przepisami 7 dni wczesniej trzeba zlozyc. Okolicznosciowy, pewnie opieke maz dostanie wiec na te 7 dni spokojnie wystarczy ![]() Cytat:
![]() Ja nie czuje, ze to bedzie dzis. Zero skurczy wiec nic nowego sie nie podzieje pewnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja też już po wizycie.
Młody odwrócił się głową w dół Jest wariat. Waga ok 3100, więc przykoksił nawet. Szyjka długa, wysoko totalnie nic się nie dzieje. Mam nakaz dużo skakać na piłce pilatesowej i kręcić bioderkami ![]() Nie chciałam jej kupować, żeby nie gracić w domu, ale nie chce zamykać kwietniówek w maju, więc zakup już zrobiony i będę cisnąć. |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie dzieci rosną.
Jutro poproszę o jakies badanie bo zatrzymałam się na wadze Maluszka 1500g. No nie moze tak przecież być. Wkurzam się coraz bardziej.
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny super że wizyty udane i dzieciaki fajnie rosną
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1452 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje wizyt, już nawet u maluchów z końca kwietnia konkretne wagi
![]() Malta ja się nie znam, ale kciuki! Byliśmy na imprezie (w żłobku, ale zawsze) i potem znajomi wyciągnęli nas na pizzę. Tego mi było trzeba, od razu inaczej jak człowiek gdzieś |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super! I waga też zacna! Ciekawe ile w rzeczywistości te nasze maluszki zaważą ![]() Ty będziesz skakać na piłce, ja od przyszłego tygodnia piję herbatkę (dziś dorwałam!) i wcinam wiesiołka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
COCO skoro sie odwrocil to przynajmniej nie bedziesz musiala sie stresowac cc
![]() Ide spac bo jestem wykonczona, a pewnie w nocy znow bede miec przerwe. COCCI ja jestem ciekawa czy ten wiesiolek i herbata faktycznie cos zdzialaja bo tez pije regularnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Jeszcze sie Wam pozale, ze od paru dni mam tak poranione dziąsła, ze nie jestem w stanie umyc zębów bo rany mam u nasady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Herbatkę z liści malin już pije drugi tydzień, ale piłam tylko jeden kubek dziennie bo nie wiedziałam jak jest ułożony.
Teraz jak już jest ustawiony w dobrą stronę to będę się starać pić więcej + piłka no i chyba zaczniemy masaż krocza. Mi się wydaję, że któraś waga kłamała albo na usg 3 trymestru albo teraz, bo jakoś wydaje mi się , że dużo by przybrał, ale usg to wiadomo jakaś tam orientacyjna waga tylko. Na ktg mam się umówić po świetach do szpitala jak skończe 39tc, a jakbym chciała/potrzebowała wcześniej to mam skierowanie na ktg w medicoverze. |
|
|
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojego antybiotyku nie ma w aptekach, jprdl jak nie urok to sr.aczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
Ja pije max 2 kubki dziennie no zobaczymy czy to coś pomoże
|
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Pojechalam !!! Moja cudowna kruszynka jest juz z nami
Natalka urodzila się o 18.30. Napisze cos wiecej jutro na fb.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpoczywajcie dziewczyny ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Z tymi dziąsłami to tragedia...w jednym miejscu podrażniłam to co rusz podrażniam mam miękką szczoteczkę, ale cóż z tego ![]() W dodatku stopa - kuternoga jestem. Gin twierdzi, że to obciążenie przez ciążę (boli przy chodzeniu, przy dotyku w ogóle) i że to minie, żeby po prostu stopy nie obciążać, ino jak??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ja jeszcze nic nie stosowalam czytaj wiesiolki, herbatki bo nie wnikalam od kiedy można ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Po 36 tc 3-4 łyżki suszu + 0,5 litra wody, gotowane przez kilka minut, pić kilka razy dziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że pojechałaś! Gratulacje ![]() Mamy drugą Natalkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci mnie też stopa bolała jakbym miała kontuzję i też podejrzewam że od obciążenia. Potem mi przeszło, teraz już nie boli w ogole.
Zalilam się dzisiaj że nie mogę ściągnąć na raz dużo mleka. Usiadlam o 21 i na raz z każdej piersi po kilka minut i 60 ml poszlo a w południe ledwo 30 ściągnęłam. Trzeba regularnie ściągnąć to będzie efekt. Będziemy mrozic i zobaczymy czy mała zje. Glodomor wypija 60 ml ale jej mało. Dzisiaj spokojnie wyszłam z domu na 2,5 h także miałam dzisiaj swoje pierwsze wychodne bez dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

dobrze, że nie byłam w ciąży w lecie bo to by była masakra na twarzy 

moglam nitke mu od poczatku zostawic to po klebku by doszedl 

Jest wariat. Waga ok 3100, więc przykoksił nawet. Szyjka długa, wysoko totalnie nic się nie dzieje. Mam nakaz dużo skakać na piłce pilatesowej i kręcić bioderkami 

Natalka urodzila się o 18.30. Napisze cos wiecej jutro na fb.
mam miękką szczoteczkę, ale cóż z tego
a w południe ledwo 30 ściągnęłam. Trzeba regularnie ściągnąć to będzie efekt. Będziemy mrozic i zobaczymy czy mała zje. Glodomor wypija 60 ml ale jej mało. Dzisiaj spokojnie wyszłam z domu na 2,5 h