Chcę być mamą - ploteczek część II :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-05, 21:26   #121
Annia26
Zadomowienie

Dot.: Chcę być mamą - ploteczek część II :)

Hej , po odebraniu wyników pojechaliśmy do ikei i tak nam zeszło.

Co do wyników to wysłałam gince i nic nie odp więc albo nie ma czasu albo wynik nie zmienia naszego postępowania czyli przychodzę za 2 miesiące. Jedyne co zrozumiałam z wyniku to to że fragmenty endometrium są polipowate czyli nic dobrego, ale nie czytam nic w necie dowiem się wszystkiego na wizycie, pewnie tak jak mówiła w szpitalu na 3 miesiące dostanę tabletki na wyciszenie endometrium. W każdym bądź razie od tego miesiąca odkładam na in vitro, wolę być przygotowana na najgorsze, a jak uda się naturalnie to będzie na wyprawkę 😋

Malutka cieszę się bardzo że dr nie widziała nic niepokojącego 😊

Dzasta no ale te podstawowe wyniki typu morfologia ruchliwość są ok? Może nie jest tak źle?
Annia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-05, 21:31   #122
Beellina
Zakorzenienie

Dzasta, broń Boże nie czytaj neta. Tam zawsze co najgorsze wyczytasz nawet pomiędzy wierszami. Mnie zawsze mój ginekolog opindala za Google.. także poczekaj do wizyty i zapytasz wszystkiego i sie dowiesz.
Ania co tam w ikei upolowalaś?
Jakie plany na weekend?
Ja usnąć nie moge i czytam książkę, dobranoc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Beellina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-05, 21:39   #123
Annia26
Zadomowienie

Dzasta to o czym mówisz to HOS test?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Bellina kupiliśmy system do szafki taki wysuwany i do tego kosze do segregacji, kwiatka, stojak na pokrywki, formę do babki i taka pokrywę do mikrofalówki żeby przykrywać dania które pryskają
Stary 2019-04-05, 21:47   #124
Beellina
Zakorzenienie

No to Aniu poszalałas z zakupami. Pokaa Jakiego kwiatka

Stary 2019-04-06, 07:20   #125
marcja7777
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annia26 Pokaż wiadomość

Co do wyników to wysłałam gince i nic nie odp więc albo nie ma czasu albo wynik nie zmienia naszego postępowania czyli przychodzę za 2 miesiące. Jedyne co zrozumiałam z wyniku to to że fragmenty endometrium są polipowate czyli nic dobrego, ale nie czytam nic w necie dowiem się wszystkiego na wizycie, pewnie tak jak mówiła w szpitalu na 3 miesiące dostanę tabletki na wyciszenie endometrium. W każdym bądź razie od tego miesiąca odkładam na in vitro, wolę być przygotowana na najgorsze, a jak uda się naturalnie to będzie na wyprawkę 😋

Malutka cieszę się bardzo że dr nie widziała nic niepokojącego 😊

Dzasta no ale te podstawowe wyniki typu morfologia ruchliwość są ok? Może nie jest tak źle?
Hmm... nie wiem co oznacza ten wynik.
marcja7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 07:27   #126
Beellina
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kawka, zakupki, obiad i sprzątanie na ostro. Taki plan na poranek i popoludniową sobote

Stary 2019-04-06, 07:46   #127
malutka89
Zakorzenienie

Cytat:

Co do wyników to wysłałam gince i nic nie odp więc albo nie ma czasu albo wynik nie zmienia naszego postępowania czyli przychodzę za 2 miesiące. Jedyne co zrozumiałam z wyniku to to że fragmenty endometrium są polipowate czyli nic dobrego, ale nie czytam nic w necie dowiem się wszystkiego na wizycie, pewnie tak jak mówiła w szpitalu na 3 miesiące dostanę tabletki na wyciszenie endometrium. W każdym bądź razie od tego miesiąca odkładam na in vitro, wolę być przygotowana na najgorsze, a jak uda się naturalnie to będzie na wyprawkę

Malutka cieszę się bardzo że dr nie widziała nic niepokojącego

Daj znać jak Ci ginka odpisze co i jak
Cytat:
Napisane przez Beellina Pokaż wiadomość
Dzasta, broń Boże nie czytaj neta. Tam zawsze co najgorsze wyczytasz nawet pomiędzy wierszami. Mnie zawsze mój ginekolog opindala za Google.. także poczekaj do wizyty i zapytasz wszystkiego i sie dowiesz.
Ania co tam w ikei upolowalaś?
Jakie plany na weekend?
Ja usnąć nie moge i czytam książkę, dobranoc.

My mamy dziś imprezę rodzinną i muszę coś wymyślić ze nie mogę pić alkoholu
Cytat:
Dzień dobry
Kawka, zakupki, obiad i sprzątanie na ostro. Taki plan na poranek i popoludniową sobote

Ja na szczęście posprzątałam sobie w czwartek

Dzień dobry w sobotę
Coś pogoda się popsuła

malutka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-06, 09:16   #128
Dzasta11
Wtajemniczenie

Malutka mam wymówkę dla Ciebie. Powiedz, że masz zapalenie pęcherza i bierzesz antybiotyk 😀 U mnie samopoczucie lepsze. Nie jesteśmy jedyną parą, którą czeka in vitro. W zasadzie u mojego lekarza to są same ciąże z IVF. Wkurza mnie tylko to, że ani mój lekarz, ani dwaj urolodzy, u których byliśmy nie wspomnieli o tych badaniach. Teraz po fakcie uważam, że powinny to być podstawowe badania w diagnozowaniu niepłodności męskiej. Straciliśmy przez to rok 😤 No, ale koniec smęcenia. Idem na polko coś porobić 🙂
Miłej soboty dziewczynki i dziękuję Wam bardzo za wsparcie 😘🌷

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Aniu to jest test HBA. Daj nam tu koniecznie znać jak lekarka odpisze 🙂
Dzasta11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 09:24   #129
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzasta11 Pokaż wiadomość
Malutka mam wymówkę dla Ciebie. Powiedz, że masz zapalenie pęcherza i bierzesz antybiotyk U mnie samopoczucie lepsze. Nie jesteśmy jedyną parą, którą czeka in vitro. W zasadzie u mojego lekarza to są same ciąże z IVF. Wkurza mnie tylko to, że ani mój lekarz, ani dwaj urolodzy, u których byliśmy nie wspomnieli o tych badaniach. Teraz po fakcie uważam, że powinny to być podstawowe badania w diagnozowaniu niepłodności męskiej. Straciliśmy przez to rok No, ale koniec smęcenia. Idem na polko coś porobić
Miłej soboty dziewczynki i dziękuję Wam bardzo za wsparcie

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Aniu to jest test HBA. Daj nam tu koniecznie znać jak lekarka odpisze
No pewnie, najważniejsze że macie przyczynę i już wiadomo co robić, teraz wszystko pójdzie dobrze
A czy to jest pierwsze badanie nasienia jakie robiliście? Mój tż idzie w przyszłym tygodniu na jakieś podstawowe i nie wiem czy ono jest w stanie wykryć coś takiego, to chyba muszą być jakieś bardziej zaawansowane badania?

Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 09:28   #130
Dzasta11
Wtajemniczenie

Rarita mój Tż robił jakiś czas temu seminogram komputerowy. Dwa badania w różnych odstępach czasu bo łykał witaminy i chcieliśmy sprawdzić czy nasienie się coś poprawia. Trzej lekarze patrząc na wyniki seminogramu i na ilość plemników w całym nasieniu zgodnie powiedzieli, że nie jest najgorzej i dziecko z tego powinno być. Seminogram niestety nie pokaże wszystkiego, tylko podstawowe parametry nasienia.
Stary 2019-04-06, 09:30   #131
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzasta11 Pokaż wiadomość
Rarita mój Tż robił jakiś czas temu seminogram komputerowy. Dwa badania w różnych odstępach czasu bo łykał witaminy i chcieliśmy sprawdzić czy nasienie się coś poprawia. Trzej lekarze patrząc na wyniki seminogramu i na ilość plemników w całym nasieniu zgodnie powiedzieli, że nie jest najgorzej i dziecko z tego powinno być. Seminogram niestety nie pokaże wszystkiego, tylko podstawowe parametry nasienia.
Ok rozumiem, dziękuję.

Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 09:32   #132
Dzasta11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Ok rozumiem, dziękuję.

Nie ma za co. Służę pomocą 🙂
Stary 2019-04-06, 09:58   #133
Annia26
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Dzasta to my tego badania tez nie robiliśmy.

Rarita my mieliśmy badanie nasienia rozszerzone, ale tez nie zawierało np tego HBA o którym Dzasta pisała, także takie podstawowe moim zdaniem nie pokaże wszystkiego
Stary 2019-04-06, 10:01   #134
Annia26
Zadomowienie

Bellina mój mini kwiatuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20190406_10_39_35_Pro_LI.jpg (91,9 KB, 23 załadowań)
Stary 2019-04-06, 11:20   #135
marcja7777
Zadomowienie

Jestem I ja. Zdenerwowanego tż a mam bo kolor farby do ścian co kupiliśmy nie podobał mi się i musieliśmy jechać po inny. Najpierw mnie przekonywał, że piękny kolor ale byłam nieugieta i pojechaliśmy po nowy. Ale się nagadał, że 3 godziny w plecy z robotą jest, napuchał się 😂 potem poszliśmy po żelazko, bo stare przecieka. Nawet Pani w sklepie opowiedział że 3 godz w plecy z robotą jest 😁 potem go wywalilam nd telewizory i miałam spokój 😁
Kolor miał być taki jasno szary a zalatywał pod niebieski 🤨
Aniu kwiatów się nie chwali, więc mówię "brzydal, brzydal" 😁

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Malutka wsszystko ok u Ciebie? Pęcherz to dobra wymówka 😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-06, 11:49   #136
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, ze ślub się udał Mieszkacie już w nowym mieszkaniu?

To już niedługo będzie pierwsze wątkowe dziecko
Dziś zaczynam 35 tc, więc tak ze 4 tygodnie niech jeszcze posiedzi. Tym bardziej, że jeszcze nie mamy całej wyprawki
Remont to temat rzeka. Trwa już, ale idzie jak po grudzie. Jeśli uda się przeprowadzić w lipcu na nowe mieszkanie to bedzie sukces

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-06, 12:23   #137
Annia26
Zadomowienie

Marcja bardzo często te szare wyglądają na niebieskie, zawsze mój tz się wkurza jak biorę kilka próbek które według niego są jednakowe i on nie rozumie po co pieniądze tracić na próbki. Wypróbowałaś żelazko? Ja moje wypróbowałam na sweterkach których nie umiałam wcześniej wyprasować i dało radę, tylko to moje żelazko chodzi jak traktor 😋

Elsabel nie martw się u nas w lipcu minie rok jak zaczęliśmy grzebać i jeszcze końca nie widać 😋

W ogóle dziewczyny wydaje mi się że wczoraj serio dostałam okres. Ten cykl z zabiegami byl bezowulacyjny. Tylko taki słabiutki ten okres.
Stary 2019-04-06, 19:28   #138
marcja7777
Zadomowienie

Cytat:
Marcja bardzo często te szare wyglądają na niebieskie, zawsze mój tz się wkurza jak biorę kilka próbek które według niego są jednakowe i on nie rozumie po co pieniądze tracić na próbki. Wypróbowałaś żelazko? Ja moje wypróbowałam na sweterkach których nie umiałam wcześniej wyprasować i dało radę, tylko to moje żelazko chodzi jak traktor 😋

Elsabel nie martw się u nas w lipcu minie rok jak zaczęliśmy grzebać i jeszcze końca nie widać 😋

W ogóle dziewczyny wydaje mi się że wczoraj serio dostałam okres. Ten cykl z zabiegami byl bezowulacyjny. Tylko taki słabiutki ten okres.
No właśnie tak było, że z szarego zrobił się niebieski. No ale teraz jest ok. Kupiliśmy ten co mamy na holu. I jest fajnie. Skończyliśmy salon na górze i jestem padnięta. Żelazko super, poprasowalam dziś w przerwie sprzątania górę ciuchów. Może w końcu polubie prasowanie 😀
A to Aniu, dobrze zrozumiałam, że jak cykl bezowulacyjny jest to okres jest skąpy ?
Stary 2019-04-06, 21:43   #139
Beellina
Zakorzenienie

Cześć. Ale sobota mi szybciorem minęła...sprzątanie na ostro. Zostały mi jeszcze tylko 2 okna, namachałam sie dzis i czułam po tym sprzataniu jak koń po westernie. Ale mąż zabrał mnie na ryby zeby troche natury powdychac A nie tych chemikalì. Ptaszki swierkały pięknie za to ryby nie brały i wróciliśmy z planami rozpalenia grilla. Także pojadlam smakołyków grillowych. I podziobałam tez w ziemi troche. Pracowity dzionek.
Ania kwiatek łatwy w utrzymaniu, więc napewno długo przetrwa.
Marcja usmialam sie z przygodą frabową. Nie ma to jak mieć sfochowanego męża, haha. Plecie pod nosem dluższy czas.fakt i prawda ze im szybko mija ten foch..nie to co u nas kobitek
Jutro biorę udział w biegu kobiet..I już mam stresa że polegne
Dobranoc.

Edytowane przez Beellina
Czas edycji: 2019-04-06 o 21:44
Stary 2019-04-07, 08:35   #140
Annia26
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Marcja to że bezowulacyjny to stwierdziłam po temp. Dziś już się rozkręcił i brzuch mnie mocno boli, ale gin mówiła że może być bardziej uciążliwy, albo mniej uciążliwy u każdego inaczej.

Bellina to kciuki za pozytywne miejsce 😊

Ja miałam z mężem na wycieczkę rowerową jechać ale odpuszczę.
Stary 2019-04-07, 09:32   #141
marcja7777
Zadomowienie

Cytat:
Cześć. Ale sobota mi szybciorem minęła...sprzątanie na ostro. Zostały mi jeszcze tylko 2 okna, namachałam sie dzis i czułam po tym sprzataniu jak koń po westernie. Ale mąż zabrał mnie na ryby zeby troche natury powdychac A nie tych chemikalì. Ptaszki swierkały pięknie za to ryby nie brały i wróciliśmy z planami rozpalenia grilla. Także pojadlam smakołyków grillowych. I podziobałam tez w ziemi troche. Pracowity dzionek.
Ania kwiatek łatwy w utrzymaniu, więc napewno długo przetrwa.
Marcja usmialam sie z przygodą frabową. Nie ma to jak mieć sfochowanego męża, haha. Plecie pod nosem dluższy czas.fakt i prawda ze im szybko mija ten foch..nie to co u nas kobitek
Jutro biorę udział w biegu kobiet..I już mam stresa że polegne
Dobranoc.

Jak tam już nie zwracam uwagi na jego gadki, pogada I przestanie 😀 ale sam przyznał na koniec, że ten kolor nie nadawał się 😁

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Dzień dobry 😊

Marcja to że bezowulacyjny to stwierdziłam po temp. Dziś już się rozkręcił i brzuch mnie mocno boli, ale gin mówiła że może być bardziej uciążliwy, albo mniej uciążliwy u każdego inaczej.

Bellina to kciuki za pozytywne miejsce 😊

Ja miałam z mężem na wycieczkę rowerową jechać ale odpuszczę.
Rozumiem, czyli zapewne mialaś na wykresie góry i doliny 🤨

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Beellina to Ty biegaczka jesteś 😀

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Ja niecierpie biegać 😑
Stary 2019-04-07, 14:44   #142
Annia26
Zadomowienie

Tak Marcja góry i doliny 😋
Stary 2019-04-07, 19:26   #143
marcja7777
Zadomowienie

Padam na twarz. Skończyliśmy malowanie salonu na górze i sypialni, wszystko wysprzątane, meble ogrodowe złożone ufff 😀

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Przejażdżka rowerowa odłożone na nie wiem jaki dzień 😑

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-04-08, 06:30   #144
malutka89
Zakorzenienie

Dzień dobry w poniedziałek 🤪 ulubiony dzień tygodnia
Ja miałam aktywny weekend i nie logowalam się na wizaż.
U mnie wszystko ok, biorę proga i dobrze się czuje, plamien nie ma. Trochę mnie brzuch boli tylko momentami, ale to chyba normalne w sumie ciężko powiedzieć W piątek mam wizytę i mam stresa czy wszystko bedzie ok

Stary 2019-04-08, 07:23   #145
marcja7777
Zadomowienie

Dzień dobry.
Malutka, lekkie pobolewania jak na @ to raczej nic niedobrego. Ale dobrze, że masz wizytę w piątek. Zostajesz u tej doktor czy zmieniasz?
Stary 2019-04-08, 08:16   #146
malutka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcja7777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Malutka, lekkie pobolewania jak na @ to raczej nic niedobrego. Ale dobrze, że masz wizytę w piątek. Zostajesz u tej doktor czy zmieniasz?
Jak wszystko będzie ok to tak zostaje.
Jak Wam minął weekend?

Stary 2019-04-08, 10:20   #147
Annia26
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Jestem dziś jak zombie, @ daje popalić no i pierwszy dzień w pracy po długiej przerwie
Stary 2019-04-08, 10:21   #148
marcja7777
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka89 Pokaż wiadomość
Jak wszystko będzie ok to tak zostaje.
Jak Wam minął weekend?

U mnie malowanie więc dziś odpoczywam w pracy 😀
Stary 2019-04-08, 13:58   #149
Beellina
Zakorzenienie

A Ja mam zakwasy po wczorajszym bieganiu.. I dziś odpoczywam od pracy bo strajk w szkole wiec przymusowe wolne. Za to ogarnęłam sobie sypialnię od deski do deski, wysprząatane na błysk. Zaraz zbieram się na rower, korzystać z pogody

Stary 2019-04-08, 13:59   #150
Beellina
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Jestem dziś jak zombie, @ daje popalić no i pierwszy dzień w pracy po długiej przerwie
Aniu miłej pracy bedzie ciężki dzień zapewne..

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Aniu miłej pracy bedzie ciężki dzień zapewne..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości