![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chcę być mamą - ploteczek część II :)
Hej , po odebraniu wyników pojechaliśmy do ikei i tak nam zeszło.
Co do wyników to wysłałam gince i nic nie odp więc albo nie ma czasu albo wynik nie zmienia naszego postępowania czyli przychodzę za 2 miesiące. Jedyne co zrozumiałam z wyniku to to że fragmenty endometrium są polipowate czyli nic dobrego, ale nie czytam nic w necie dowiem się wszystkiego na wizycie, pewnie tak jak mówiła w szpitalu na 3 miesiące dostanę tabletki na wyciszenie endometrium. W każdym bądź razie od tego miesiąca odkładam na in vitro, wolę być przygotowana na najgorsze, a jak uda się naturalnie to będzie na wyprawkę 😋 Malutka cieszę się bardzo że dr nie widziała nic niepokojącego 😊 Dzasta no ale te podstawowe wyniki typu morfologia ruchliwość są ok? Może nie jest tak źle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dzasta, broń Boże nie czytaj neta. Tam zawsze co najgorsze wyczytasz nawet pomiędzy wierszami. Mnie zawsze mój ginekolog opindala za Google.. także poczekaj do wizyty i zapytasz wszystkiego i sie dowiesz.
Ania co tam w ikei upolowalaś? Jakie plany na weekend? Ja usnąć nie moge i czytam książkę, dobranoc. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Dzasta to o czym mówisz to HOS test?
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Bellina kupiliśmy system do szafki taki wysuwany i do tego kosze do segregacji, kwiatka, stojak na pokrywki, formę do babki i taka pokrywę do mikrofalówki żeby przykrywać dania które pryskają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
No to Aniu poszalałas z zakupami. Pokaa Jakiego kwiatka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kawka, zakupki, obiad i sprzątanie na ostro. Taki plan na poranek i popoludniową sobote ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry w sobotę ![]() Coś pogoda się popsuła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Malutka mam wymówkę dla Ciebie. Powiedz, że masz zapalenie pęcherza i bierzesz antybiotyk 😀 U mnie samopoczucie lepsze. Nie jesteśmy jedyną parą, którą czeka in vitro. W zasadzie u mojego lekarza to są same ciąże z IVF. Wkurza mnie tylko to, że ani mój lekarz, ani dwaj urolodzy, u których byliśmy nie wspomnieli o tych badaniach. Teraz po fakcie uważam, że powinny to być podstawowe badania w diagnozowaniu niepłodności męskiej. Straciliśmy przez to rok 😤 No, ale koniec smęcenia. Idem na polko coś porobić 🙂
Miłej soboty dziewczynki i dziękuję Wam bardzo za wsparcie 😘🌷 ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Aniu to jest test HBA. Daj nam tu koniecznie znać jak lekarka odpisze 🙂 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czy to jest pierwsze badanie nasienia jakie robiliście? Mój tż idzie w przyszłym tygodniu na jakieś podstawowe i nie wiem czy ono jest w stanie wykryć coś takiego, to chyba muszą być jakieś bardziej zaawansowane badania? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Rarita mój Tż robił jakiś czas temu seminogram komputerowy. Dwa badania w różnych odstępach czasu bo łykał witaminy i chcieliśmy sprawdzić czy nasienie się coś poprawia. Trzej lekarze patrząc na wyniki seminogramu i na ilość plemników w całym nasieniu zgodnie powiedzieli, że nie jest najgorzej i dziecko z tego powinno być. Seminogram niestety nie pokaże wszystkiego, tylko podstawowe parametry nasienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Dzasta to my tego badania tez nie robiliśmy. Rarita my mieliśmy badanie nasienia rozszerzone, ale tez nie zawierało np tego HBA o którym Dzasta pisała, także takie podstawowe moim zdaniem nie pokaże wszystkiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Bellina mój mini kwiatuszek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Jestem I ja. Zdenerwowanego tż a mam bo kolor farby do ścian co kupiliśmy nie podobał mi się i musieliśmy jechać po inny. Najpierw mnie przekonywał, że piękny kolor ale byłam nieugieta i pojechaliśmy po nowy. Ale się nagadał, że 3 godziny w plecy z robotą jest, napuchał się 😂 potem poszliśmy po żelazko, bo stare przecieka. Nawet Pani w sklepie opowiedział że 3 godz w plecy z robotą jest 😁 potem go wywalilam nd telewizory i miałam spokój 😁
Kolor miał być taki jasno szary a zalatywał pod niebieski 🤨 Aniu kwiatów się nie chwali, więc mówię "brzydal, brzydal" 😁 ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Malutka wsszystko ok u Ciebie? Pęcherz to dobra wymówka 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Remont to temat rzeka. Trwa już, ale idzie jak po grudzie. Jeśli uda się przeprowadzić w lipcu na nowe mieszkanie to bedzie sukces ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Marcja bardzo często te szare wyglądają na niebieskie, zawsze mój tz się wkurza jak biorę kilka próbek które według niego są jednakowe i on nie rozumie po co pieniądze tracić na próbki. Wypróbowałaś żelazko? Ja moje wypróbowałam na sweterkach których nie umiałam wcześniej wyprasować i dało radę, tylko to moje żelazko chodzi jak traktor 😋
Elsabel nie martw się u nas w lipcu minie rok jak zaczęliśmy grzebać i jeszcze końca nie widać 😋 W ogóle dziewczyny wydaje mi się że wczoraj serio dostałam okres. Ten cykl z zabiegami byl bezowulacyjny. Tylko taki słabiutki ten okres. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to Aniu, dobrze zrozumiałam, że jak cykl bezowulacyjny jest to okres jest skąpy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Ale sobota mi szybciorem minęła...sprzątanie na ostro. Zostały mi jeszcze tylko 2 okna, namachałam sie dzis i czułam po tym sprzataniu jak koń po westernie. Ale mąż zabrał mnie na ryby zeby troche natury powdychac A nie tych chemikalì. Ptaszki swierkały pięknie za to ryby nie brały i wróciliśmy z planami rozpalenia grilla. Także pojadlam smakołyków grillowych. I podziobałam tez w ziemi troche. Pracowity dzionek.
Ania kwiatek łatwy w utrzymaniu, więc napewno długo przetrwa. ![]() Marcja usmialam sie z przygodą frabową. Nie ma to jak mieć sfochowanego męża, haha. Plecie pod nosem dluższy czas.fakt i prawda ze im szybko mija ten foch..nie to co u nas kobitek ![]() Jutro biorę udział w biegu kobiet..I już mam stresa że polegne ![]() Dobranoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Beellina Czas edycji: 2019-04-06 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Marcja to że bezowulacyjny to stwierdziłam po temp. Dziś już się rozkręcił i brzuch mnie mocno boli, ale gin mówiła że może być bardziej uciążliwy, albo mniej uciążliwy u każdego inaczej. Bellina to kciuki za pozytywne miejsce 😊 Ja miałam z mężem na wycieczkę rowerową jechać ale odpuszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Beellina to Ty biegaczka jesteś 😀 ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Ja niecierpie biegać 😑 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Tak Marcja góry i doliny 😋
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Padam na twarz. Skończyliśmy malowanie salonu na górze i sypialni, wszystko wysprzątane, meble ogrodowe złożone ufff 😀
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Przejażdżka rowerowa odłożone na nie wiem jaki dzień 😑 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w poniedziałek 🤪 ulubiony dzień tygodnia
![]() Ja miałam aktywny weekend i nie logowalam się na wizaż. U mnie wszystko ok, biorę proga i dobrze się czuje, plamien nie ma. Trochę mnie brzuch boli tylko momentami, ale to chyba normalne ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Malutka, lekkie pobolewania jak na @ to raczej nic niedobrego. Ale dobrze, że masz wizytę w piątek. Zostajesz u tej doktor czy zmieniasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Wam minął weekend? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Jestem dziś jak zombie, @ daje popalić no i pierwszy dzień w pracy po długiej przerwie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
A Ja mam zakwasy po wczorajszym bieganiu.. I dziś odpoczywam od pracy bo strajk w szkole wiec przymusowe wolne. Za to ogarnęłam sobie sypialnię od deski do deski, wysprząatane na błysk. Zaraz zbieram się na rower, korzystać z pogody
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.