|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część X
ale dzisiaj dajecie czadu, jak ja mam do obiadu wytrzymać?
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem ale nie trafia to do mnie. Jak gotuję zupę przed miksowaniem jak i po jest jej tyle samo. A zmiksowana dluzej w garku stoi..czyli jest bardziej sycąca skoro dokładek nie bierzemy. Tak samo jak nie trafia jedzenie wszystkiego na malych talerzach bo wtedy sie niby wydaje ze sie dużo zjadło .Ja poszłabym po dokladkę .
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie temat rzeka Ja już wciągnęłam mozarellę z pomidorami więc do obiado-kolacji wytrzymam ![]() Ja wolę jeść na dużych talerzach ale przybranych- sałatą, warzywami, jak w super knajpie, wtedy mam wrażenie że żarcia jest full
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla tych co lubią miksować, to zupa jest super... Do gotującego się rosołku wrzuca się z 2 lub 3 puszki groszku i ok. 3,4 ząbki wyciśniętego czosnku. Jak się wszystko zagotuje, to trzeba właśnie zmiksować na krem, dodać sól i pieprz. Ja do tego dodaję grzanki, które albo robię na patelni z ziołami, albo z tostera po prostu pokrojone w kostkę
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki
A ja ponawiam pytanie Bo jestem bardzo ciekawa Czy znacie kogoś kto nie pija herbaty?
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Chyba odwiedzę TŻ-a w pracy (w piątek pierwszy dzień mojej pracy
|
|
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarnej nie pijam.
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja nie piję herbaty w żadnej postaci
Wolę miętę, jakieś owocowe herbatki, ale bez dodatku herbaty takiej normalnej, melisę, jakieś soki, mleko, napar z lipy, czy wodę smakową, rzadko napoje gazowane. Najpierw stwierdziłam, że herbata jest niezdrowa i zęby od niej żółkną ( i fakt, że mam białe ząbki), a kiedy po kilku latach spróbowalam odrobinkę to zobaczyłam, że mi już kompletnie nie smakuje Niestety jestem troszkę klopotliwa kiedy przychodzę w gościnę... Ale no tak już mam Nie jem też prawie masła (zdarza się raz na kilka miesięcy)
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim pamiętacie mnie jeszcze?
Moja ciocia wyjechała i okupuję jej mieszkanie z TŻ niestety tylko do soboty ale zawsze. Ostatnio mamy dom otwarty bo masę gości przychodzi i ja działam w kuchni żeby nie pili na pusty żołądek i aż się dziwię bo wszyscy mówią że mam dryg do gotowania. Nie wysilam się za bardzo przy tych przekąskach na ciepło bo jestem fanką programów nigelli na tvn style a ona raczej proste potrawy robi. Tak tu piszecie o jedzeniu to może któraś z Was podrzuci mi pomysł na jakiś sos do makaranu ze świeżym łososiem bo chcę TŻtowi jutro zrobić a nie mam pomysłu zbytnio
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
wiem kogo znam...mojego tatę.
Wlaśnie sobie uswiadomialm ze nigdy nie widzialm aby ją pił .Pije 3 kawy dziennie i litry wody gazowanej albo sztucznych napoi gazowanych.
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z lososiem mówisz. Znowu musialabym napisać długiego posta ![]() Podsmarzony losoś w kawałkach z cebulką i czosnkeim zalewam smietanką dodaję pomidory. Obrane ze skorki wypestkowane i pokrojone w paseczki..na koniec posypuję koperkiem. Oliwa czosnek peperoncino do tego cukinia pokrojona w paski. To podsmarzone. W tym czasie gotuję lososia na parze. Oliwą z cukina polewam makaron i do tego dodaję ugotowanego i rozdrobnionego lososia. To 2 podstawowe wersje.
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EEEEe tak to znam, moja przyjaciółka, ja myślałam że Ty żadnej herbaty nie pijesz, ano owocowej, ani zielonej ani czerwonej ![]() Ona nie pije właśnie czarnej w ogóle, chyba z 5 lat ![]() Zęby żółkną od wielu rzeczy, od kawy i czerwonego wina także- polecam paski wybielające Blendamed za 60 zł. masz białe zęby masła ja prawie nie jem, tzn. nie kupuję, chyba że planuję jajkecznicę na maśle
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo super haniu bardzo dziękuję na pewno jedną z wersji wypróbuję. Ja cały czas próbuję się dogadać z TŻ i jego kolegami ponieką bo stwierdziłam, że chyab za bardzo wszystko brałam do siebie i na poważnie i moje negatywne emocje wpływały na całe towarzystwo. A teraz dałam na luz i nawet w swoje imieniny usłyszałam od kolegów "no taką to Cię lubimy, w końcu nie masz smutnej miny i da się z Tobą pożartować". Myślę więc że jakoś się to wszystko ułoży
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Ohhh... Dziewczyny, przestańcie już, bo nie wytrzymam do kolejnego posiłku
![]() A jeszcze się po pracy z koleżanką na piwko umówiłam... ehhhh... czyli nic nie zjem w najbliższym czasie.
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe o mnie też tak mówią, a teściowa musiała zrobić kolekcje herbat bo zwykłej nie piję No ostatni raz piłam chyba ze 3 miesiące temu, ale mam w domu jak mnie coś najdzie to jest
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem mi się nudzi i przerzucam się na następną. Jakiś czas miałam fazę na herbatę lipową, teraz kompletnie mi nie idzie, potem owocowe, teraz są za słodkie, ostatnio czerwona i zielona. Zmykam zjeść coś w końcu, bo pół dnia o jedzeniu gadamy, więc umieram już z głodu, miłego popołudnia dziewczęta |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na piwko Dziewczyny, miłego, smacznego popołudnia
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
uffffff! gaduły jedne
![]() super temat, który mi osobiście bardzo się przyda. sama powoli staram się ograniczać wszystkie syfiaste żarcia. na razie mieszkając trochę u TŻta, trochę z rodzicami jest trudno..ale mam nadzieję, że w końcu uda nam się coś wynająć i wtedy zdrowe żywienie będzie codziennie. już zbieram przepisy ![]() ps.Dorinko, od września idę do pracy do przedszkola integracyjnego jako pedagog specjalny
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to przedszkole to był pierwotny wybór,ta opcja za mniejszą kaskę czy zmieniłaś zdanie ?
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Już myślałam, że na samej wodzie żyjesz . Wróciłam od TŻ-a, jedno skrzyżowanie mam po drodze i to na dodatek ze światłami, a i tak by mnie przejechał samochód . Nic dziwnego, że się zawsze stresuję na przejściach . Niestety moje nowe miejsce pracy podziwiałam z daleka bo TŻ wyszedł do mnie. Już w piątek, już w piątek |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni zyja po wlosku. Piją tylko wodę i espresso. Jak byłam u nich pierwszy raz i zapytałam o herbatę to szwagier zapytał "zle sie czujesz? chora jesteś?" Dla niego picie herbatki oznacza chorobę- bez 2 zdań .Jako ze dawniej spędzalam u nich duuuzo czasu. Czasem nawet kilka miesięcy herbaty pić się oduczylam. Natomiast nauczyłam używać oliwy, balsamico i tym podobnych wloskich produktów.
|
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak Wy jesteście jajecznicowe potwory
![]() Właśnie a jak jajecznica na weselu..była? Cytat:
![]() ..a tobie smacznego kotleta z pianą ![]() Cytat:
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chciałabym aby mi wyjawił tajniki ich kuchni ale skąd takiego wytrzasnąć ![]() ![]() Haniu a jak siostrze się ukłąda w małżeństwie ? Czesto się słyszy, że to tacy macho ? Prawda? |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

) twierdzi, że całe warzywa bardziej sycą, a kremy zakłamują swoją ilość że tak to ujmę
.
.

.