|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV
Cytat:
Wcześniej musiałam robić specjalnie wycieczkę, a teraz mam niebezpiecznie blisko, 2 przystanki od pracy/szkoły W tym miesiącu planuję jeszcze kupić jakieś hydrolaty na eccoverde chyba i koniec zakupów. |
|
|
|
|
#92 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak duzo go nakladasz na reke i ile go trzymasz? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
2 h przerwa miedzy wykladami? TK albo HomeSense albo nawet obydwa
|
||
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie właśnie sprawiłam taką mgiełkę/ hydrolat z 5 kwiatów https://www.magiczne-indie.pl/olejki...oil-earth.html oraz hydrolat z melisy Bioline (ten już z myślą o lecie, bo powoli zaczynam się świecić). Trochę boję się tylko zapachu (kojarzę go z emulsji melisowej Martiny Gebhardt), który za bardzo mi nie podszedł
|
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałaś farta - ostatnio, z tydzień temu nawet rozglądałam się za tym peelingiem, ale nie było; tych innych rzeczy też nie, z wyjątkiem Cowshed na przecenie właśnie.
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nic nie mowie ale ja jestem naczelna jesli chodzi o informacje z tk ![]() gdybym nie napisała, ze widziałam to pewnie byś sie nie skusiła na zakupy Piękne zakupy! U mnie ten krem z Burts tez był Ja czaje sie na promocje szamponu i odzywki jednej firmy. Juz jedna przecena jest ale czekam na następna
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super zakupy, ciekawa jestem jak się sprawdzą te peelingi choć fanka enzymatyków nie jestem.Na razie oszczędzam pieniądze i miejsce na ekotyki(o ile pojadę) i zużywam zapasy, które mi się zrobiły magicznym sposobem z nowości wpadł tylko mus tonizujący eco lab i dziwne to takie, nie wiem co myśleć.
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze nie mam tak blisko. Poszłabym z torbami [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;86685243]Ja sobie właśnie sprawiłam taką mgiełkę/ hydrolat z 5 kwiatów https://www.magiczne-indie.pl/olejki...oil-earth.html oraz hydrolat z melisy Bioline (ten już z myślą o lecie, bo powoli zaczynam się świecić). Trochę boję się tylko zapachu (kojarzę go z emulsji melisowej Martiny Gebhardt), który za bardzo mi nie podszedł [/QUOTE]Fajny produkt. Musze pooglądać co jeszcze mają Od dzisiaj -20% w Sephora, idę po Pai Mam straszne złuszczanie po kwasie. Skóra złazi ze mnie gorzej niż po opalaniu. Robię peeling enzymatyczny, kładę grubo kremy i olejek Pai. Teraz wiem jak to jest mieć suchą skórę i trochę zazdroszczę. Przyjemnie się tak nasmarować wszystkim bez konsekwencji
|
|
#98 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Wow!!
Cytat:
Aby ktoś mógł tez wypróbowac. [/QUOTE]Ja się czasem wymieniam z niektórymi dziewczynami próbkami czy dzielimy opakowanie jakiegoś dużego kosmetyku na pół, albo przesyłam pieniążki i coś mi kupują, co u mnie jest niedostępne.Cytat:
Cytat:
Ja lubię hybrydę, ale mam takie okresy, takiego lenia, że np. 1-3 miesiące w ogóle nie maluję paznokci, a potem kolejne trzy mam nonstop pomalowane.
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz na moje pytanko ![]() Tez współczuje dziewczynom co musza myć włosy codziennie i jeszcze tak malować pazurki. Jak nałożę hybryde na stopy to śmiało całe lato chodzę A na rękach kiedyś malowałam co 2 -3 tyg ale juz mi sie znudziło Akurat dzisiaj bede robic
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86686203]Ja nic nie mowie ale ja jestem naczelna jesli chodzi o informacje z tk ![]() gdybym nie napisała, ze widziałam to pewnie byś sie nie skusiła na zakupy Piękne zakupy! U mnie ten krem z Burts tez był [/QUOTE]No przez Ciebie tam pojechałam ale mam teraz zapas peelingu na 2 lata.Cytat:
|
||
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puder używałam na razie tylko raz.[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86687021] Dzieki za odpowiedz na moje pytanko ![]() Tez współczuje dziewczynom co musza myć włosy codziennie i jeszcze tak malować pazurki. Jak nałożę hybryde na stopy to śmiało całe lato chodzę A na rękach kiedyś malowałam co 2 -3 tyg ale juz mi sie znudziło Akurat dzisiaj bede robic [/QUOTE]A nie odrastaja Ci paznokcie? Na stopach nawet zwykly lakier długo mi się trzyma, ale po 2 tygodniach muszę zrobić nowy pedicure.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie nie. Z jednej strony super a z drugiej jak za bardzo przytnę to czekam długo az odrośnie... córce za to rosną u stop jak szalone
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Szpital, zakaz malowania czymkolwiek paznokci, a ja bez lakieru zaraz obgryzam, wiec mam nadzieje, ze wypolerowane japonskim manikiurem chociaz troche mnie przed tym powstrzmaja.
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Z tego, co wiem, to mają jeszcze inne hydrolaty, raczej jednoskładnikowe, oleje i mydła- nie do końca naturalne, ale za to pachnące od początku do końca (w tym cała łazienka)- przynajmniej tuberoza taka była, a teraz chcę wypróbować inne zapachy.
I jeszcze szampony, ale w Pl nie widziałam http://www.soilandearth.com/product-...hair-cleanser/ Taka bardziej luksusowa ajurweda. Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2019-04-09 o 15:18 |
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak nie mam pomalowanych to zaraz o coś uderzam i się łamią albo rozdwajają.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze Natura Siberica sie pojawila w TK.
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie te rosyjskie kosmetyki nie zachwyciły
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam ból obgryzania paznokci. Mam ponad 30 lat a od 3 lat nie obgryzam... Dzieki hybrydom Co do rosyjskich kosmetykow to miałam tylko maseczkę z babuszki tą dziwgciowa i była dobra. Ale ona na bazie glinki Jakoś nie mam parcia na kupowanie rosyjskich kosmetykow
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86689470]Znam ból obgryzania paznokci. Mam ponad 30 lat a od 3 lat nie obgryzam...
Dzieki hybrydom Co do rosyjskich kosmetykow to miałam tylko maseczkę z babuszki tą dziwgciowa i była dobra. Ale ona na bazie glinki Jakoś nie mam parcia na kupowanie rosyjskich kosmetykow [/QUOTE]Nigdy nie mialam nic rosyjskiego Mysle, ze za cene z TK jak cos bedzie i wpadnie mi w oko to wezme. Na pewno za pelna bym nie kupila. Ja w ogole zadko cos kupuje za pelna cene.Teraz wzielam hydrolaty z shamasy i zaplacilam 50 f - ale hydrolatow potrzebuje bo mam w domu duzo olejkow do zuzycia/wyprobowania. |
|
|
|
#112 | |
|
Konto usunięte
|
Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV
Ale jak sie nie mylę to musisz patrzeć na skład bo widziałam, ze z nimi cos nie tak zaraz zobaczę czy to dokładnie te. albo nazwę mylę z innymiO na te uważaj co chimay napisała - natura estonica one nie sa az tak naturalne. fakt sa bio i maja tam jakaś bazę naturalnych ekstraktów czy olejów. ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Idzie wiosna. Hydrolat sama możesz zrobic. 50£ nigdy bym nie wydała tyle Ja tez mało kiedy kupuje za pełna cenę. A nawet czasami kupuje czekając na promocje w tk Tonik tez dobrze współgra z olejami Ja mam 2 oleje i mi to wystarczy. ale pamietam Twoje zapasy
Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2019-04-09 o 22:15 |
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86690110]Ale jak sie nie mylę to musisz patrzeć na skład
bo widziałam, ze z nimi cos nie tak zaraz zobaczę czy to dokładnie te. albo nazwę mylę z innymiO na te uważaj co chimay napisała - natura estonica one nie sa az tak naturalne. fakt sa bio i maja tam jakaś bazę naturalnych ekstraktów czy olejów. ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Idzie wiosna. Hydrolat sama możesz zrobic. 50£ nigdy bym nie wydała tyle Ja tez mało kiedy kupuje za pełna cenę. A nawet czasami kupuje czekając na promocje w tk Tonik tez dobrze współgra z olejami Ja mam 2 oleje i mi to wystarczy. ale pamietam Twoje zapasy [/QUOTE]Az mi sie przypomnialo jak bylam mala i robilam sobie 'kosmetyki' - bralam wode, jakies randomowe kwiatki i mieszalam to, zeby pozniej nalozyc na cale cialo i dostac reakcji alergicznej ![]() 7 wzielam plus mydlo chlebowe, a przesylka ponad 10 f ![]() A wlasnie, czemu naklada sie olejki na lekko zwilzona twarz - na kazdym oleju co mam tak pisze i tak robie, i rzeczywiscie wchlania sie lepiej i nie pozostawia takiej mazi. |
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XV
Bo sam olej nie nawilza skory.
On powoduje, ze hydrolat nie ulatnia sie a zatrzymuje w skórze i dlatego wtedy jest nawilżona. Tak samo jak olej nakłada sie na wilgotne włosy jak chcesz je nawilżyć. Na suche on nic nie pomoże. Bo one nie beda miały wody Hydrolat to skroplona para wodna w której gotują sie kwiaty. Ja juz robiłam z bzu i lawendy ![]() I olej to zupełnie co innego niz olejek
Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2019-04-09 o 22:59 |
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86690286]Bo sam olej nie nawilza skory.
On powoduje, ze hydrolat nie ulatnia sie a zatrzymuje w skórze i dlatego wtedy jest nawilżona. Tak samo jak olej nakłada sie na wilgotne włosy jak chcesz je nawilżyć. Na suche on nic nie pomoże. Bo one nie beda miały wody Hydrolat to skroplona para wodna w której gotują sie kwiaty. Ja juz robiłam z bzu i lawendy ![]() I olej to zupełnie co innego niz olejek [/QUOTE]Dzieki Widzisz, dawalam na suche wlosy albo mokre, nie przejmowalam sie Jaka jest roznica? |
|
|
|
#116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://naturalnazakupoholiczka.blogs...nr-8-olej.html |
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Kusum, używasz już kremu do rąk Alkemie? Jak go oceniasz? Ja jestem zachwycona
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy mi się uda bo mogę mieć wtedy zajęcia.
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;86691141]Za duzo pisania to Cie odeśle:
http://naturalnazakupoholiczka.blogs...nr-8-olej.html[/QUOTE] Ahhh tak myslalam, czyli powinnam uzywac slowa 'olej' Dzieki |
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo wymagająca jeśli chodzi o kremy do rąk. Mam mieszane odczucia: dobrze nawilża, ale po umyciu ręce znów wymagają smarowania. Średnio się wchłania. Zapach jest jak dla mnie za mocny, wręcz duszący.
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

No ale działa bardzo dobrze, od razu zlikwidował mi suche skórki, które porobiły mi się w ciągu dnia, bo zapomniałam zabrać krem do torebki.
Miałaś farta
- ostatnio, z tydzień temu nawet rozglądałam się za tym peelingiem, ale nie było; tych innych rzeczy też nie, z wyjątkiem Cowshed na przecenie właśnie.

ja jak nie mam pomalowanych to zaraz o coś uderzam i się łamią albo rozdwajają.