Mamy majowe 2019 - część V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-11, 11:31   #271
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Acha no fajny mi bardziej chodzi coś żeby potem do stołu przestawić też żeby mógł sam jeść jak będzie wiekszy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No to bujak Ci sie nie sprawdzi. Osobno bujak, osobno krzesełko do karmienia moim zdaniem. A plastikowe to służy długo, w ikee wchodzi normalnie
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja takie kupiłam jak młody miał 2 lata wyszedł z ketera, ma to
Co lepsze babka sprzedawała za 30zl jako takie niemowlęce bo już jej się nie przyda. Ona nie ogarnęła że to rośnie z dzieckiem mój deal życia!

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja z ketera zrezygnowałam jak miał półtora roku, je na normalnym krześle już a u dziadków cały czas ikea w użyciu. Ale faktycznie zrobiłaś deal życia!

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 11:31   #272
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Nie strasz, bo mój jeszcze w jedną trzytygodniową trasę przed porodem jedzie i wraca 11 maja
Hahaha a termin masz tak jak ja chyba 16.05 . No to też twój sobie termin wybrał. Wszystko się może zdazyc 😉 Tylko 5% dzieci rodzi sie w terminie

Stary 2019-04-11, 11:32   #273
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Biedna

Dziewczyny, moje kostki już nie istnieją, tak mi spuchły, że masakra!!!! Poskarżyłam się na to tż, a on powiedział, że już wczoraj widział ale nie chciał mnie wkurzać i mówić, więc nie są to moje wymysły. Jejuuuu, do 27.04 to będę wyglądala jak ciotka Marge z filmu o Harrym Potterze jak ją nadmuchali :/
Hahaha Spokojnie, tak źle nie będzie, ale wkurzające jest to puchnięcie, nie zaprzeczam W ogóle miałam nadzieję, że po porodzie już to wszystko zejdzie i będzie spokój, a ponoć później też się zbiera wodę

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 11:34   #274
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Hahaha a termin masz tak jak ja chyba 16.05 . No to też twój sobie termin wybrał. Wszystko się może zdazyc �� Tylko 5% dzieci rodzi sie w terminie

Wiem wiem. Wcześniej będzie ze mną siedziała mama i kilka dni koleżanka w razie czego. Zdecydowaliśmy aby tak.pracowal bo jednak wolę go mieć później miesiąc po porodzie a nie żeby siedział dwa tygodnie przed terminem w domu ze mną a ja bym urodziła po terminie i byłby w domu tylko tydzień.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 11:39   #275
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Lilianna, ja tak miałam od niedzieli, wczoraj się uspokoiło. Ale byłam na IP dla pewności. U mnie wszystko zamknięte. termin 16/17.05

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 11:46   #276
smerfetk_a
Żona Gargamel

Dziewczyny, wczoraj pogrzebałam w ustawieniach rossmanna, zmieniłam dziecko na ciążę i dostałam dzisiaj tego maila o pieluszkach, także jak któraś jeszcze nie ma to działajcie

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 11:51   #277
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No to bujak Ci sie nie sprawdzi. Osobno bujak, osobno krzesełko do karmienia moim zdaniem. A plastikowe to służy długo, w ikee wchodzi normalnie Ja z ketera zrezygnowałam jak miał półtora roku, je na normalnym krześle już a u dziadków cały czas ikea w użyciu. Ale faktycznie zrobiłaś deal życia!

My mamy wysoki stol, pod nas, więc młody z krzesła nedwo głową wystaje
Zalowalam że w donu nie mam Ikea. Bo je bez tacki można pezysunac do stolu... Keter się nie da :/
Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Hahaha Spokojnie, tak źle nie będzie, ale wkurzające jest to puchnięcie, nie zaprzeczam W ogóle miałam nadzieję, że po porodzie już to wszystko zejdzie i będzie spokój, a ponoć później też się zbiera wodę

Ja zebralam wodę tylko po porodzie. Masakra.
Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj pogrzebałam w ustawieniach rossmanna, zmieniłam dziecko na ciążę i dostałam dzisiaj tego maila o pieluszkach, także jak któraś jeszcze nie ma to działajcie

O moze i ja się skuszę. Ale kij wie jak to rozpatrza... I dziecko i ciąża..

Stary 2019-04-11, 11:51   #278
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Smerf ty spryciulo! Ja zrezygnowałam z moich 7% i zapisałam się od nowa

Stary 2019-04-11, 11:51   #279
lilianna90

Cytat:

Też wczoraj zmieniłam i dzisiaj dostałam maila.
Stary 2019-04-11, 11:54   #280
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja też właśnie dostałam, tylko wpadł mi do spamu. Dobrze, że ogarnęłam haha to w weekend sobie podjadę o

Stary 2019-04-11, 12:05   #281
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dzięki za info laseczki też mam do odebrania. od razu humor lepszy jak dają coś za darmo

Mam pytanko. 1) czy jest tu mamusia która ma mieć cesarskie cięcie i nie jest umówiona na konkretną datę ponieważ woli poczekać na samoistną akcje i dopiero zgłosić się do szpitala?

2) Jak to jest z cesarką bo wczoraj naczytalam się różnych rzeczy. Np tego że dziecko podczas porodu sn samo wydala z płuc resztki wód plodowych, nie ma zazwyczaj problemu z oddychaniem a noworodki urodzone poprzez cesarkę takiej możliwości nie mają.

Myślicie że jest w tym coś prawdy?

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:08   #282
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
To co za wózek chcecie?

Ładny. A kto to wie. Coś wybierze. Powiedziałam żeby sam szukał. Ja nie bardzo chce brać udział w tej maskaradzie.

Cytat:

O, dzięki. Muszę i ja pogrzebać.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:12   #283
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chce ja chce

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:

Ja jak wchodzę w zakładce Rossnę to mam tylko przecenione produkty. Co trzeba zrobić, by mieć te pieluchy?

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:13   #284
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Agata, ale do planowanej cesarki chyba nie możesz ot tak sobie czekać. Bo jak przyjdziesz z bólami i rozwarciem, a sala akurat będzie zajęta? Cesarka na zimno jest po to, żeby oszczędzić Twojemu organizmowi wysiłku, po to masz skierowanie. A czasem się czeka w szpitalu, bo są nagłe wypadki. Dla mnie to nieodpowiedzialne wiedzieć, że ma się poważne wskazania medyczne do cesarki, a czekać na rozwój akcji. No to przeczy jedno drugiemu.
A dwa dzieci urodzone przez cesarke drą się w niebogłosy tak jak te po SN A wodę z płuc odkaszlują i położne pomagają ją usunąć z noska

Wiecie, że później Ross podobno daje zabawki do kąpieli za 1gr

Stary 2019-04-11, 12:16   #285
agadzie
Zakorzenienie

Ja to już nic nie będę kombinować z apka, i tak nie mieszkam w pl, a będę dopiero w lipcu, więc by przepadło.
Byłam w lidlu. A przedtem u teściowej, która powiedziała że w Lidlu są ubranka od 50 cm i że ona dziś nie może podjechac ale mamy od niej dla malej kupić co nam się podoba i to będzie od niej nie szalałam z zakupami bo nie chce naciągać ale 2-pak bodów kopertowych i 2 rompersy przygarnęłam jeszcze kilka innych rzeczy wzięłam, ale to już za nasze, były cudne pościele, w lamy i w kaktusy, też przygarnęliśmy no i wreszcie mamy przewijak ( zwykły, biały w szare gwiazdki), mam gatki poporodowe i paczkę chusteczek 99% woda. Wzięłam do szpitala. Jeszcze tylko torba.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:17   #286
Eceea
Zakorzenienie

Mam pytanie. Ja wykorzystuję cały macierzyński i rodzicielski. Czyli mąż może wziąć ojcoeski, prawda? Tylko, że ja chciałbym żeby był ze mną 2 tyg po porodzie a wyczytałam, że wniosek trzeba złożyć najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem urlopu ojcowskiego. Nie ogarniam. Przecież tam trzeba wpisać datę porodu a tego nikt nie wie

Stary 2019-04-11, 12:26   #287
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Agata, ale do planowanej cesarki chyba nie możesz ot tak sobie czekać. Bo jak przyjdziesz z bólami i rozwarciem, a sala akurat będzie zajęta? Cesarka na zimno jest po to, żeby oszczędzić Twojemu organizmowi wysiłku, po to masz skierowanie. A czasem się czeka w szpitalu, bo są nagłe wypadki. Dla mnie to nieodpowiedzialne wiedzieć, że ma się poważne wskazania medyczne do cesarki, a czekać na rozwój akcji. No to przeczy jedno drugiemu.
A dwa dzieci urodzone przez cesarke drą się w niebogłosy tak jak te po SN A wodę z płuc odkaszlują i położne pomagają ją usunąć z noska

Dokładnie tak, jak mówi Magda - po coś masz to skierowanie i wskazanie na cx. Takze Agatka, nie swiruj tylko dzwoń do szpitala i wszystko załatwiaj. I nie bój sie, krzywda się nie stanie dziecku!

Stary 2019-04-11, 12:34   #288
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz, bo mój jeszcze w jedną trzytygodniową trasę przed porodem jedzie i wraca 11 maja
o mamo, to będzie nerwówka

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
Dzięki za info laseczki też mam do odebrania. od razu humor lepszy jak dają coś za darmo

Mam pytanko. 1) czy jest tu mamusia która ma mieć cesarskie cięcie i nie jest umówiona na konkretną datę ponieważ woli poczekać na samoistną akcje i dopiero zgłosić się do szpitala?

2) Jak to jest z cesarką bo wczoraj naczytalam się różnych rzeczy. Np tego że dziecko podczas porodu sn samo wydala z płuc resztki wód plodowych, nie ma zazwyczaj problemu z oddychaniem a noworodki urodzone poprzez cesarkę takiej możliwości nie mają.

Myślicie że jest w tym coś prawdy?

Przedyskutuj z lekarzem, czy w Twoim przypadku dobrze będzie czekać na rozwój akcji. W moim przypadku już za pierwszym razem gin się bała, a teraz nie dość,że są moje wskazania, które nie minęły od pierwszego cc, to w dodatku stan po dwóch cięciach. W moim przypadku czekanie jest niemożliwe. Natomiast tak jak mówię- pogadaj, popytaj jak jest w Twoim przypadku.
Jasne,że to lepiej, kiedy dziecko ma impuls do wyjścia, niż kiedy wyciągają je na zimno-takie przynajmniej są teorie- ale nic za wszelką cenę.

w moim przypadku przy pierwszej córce odeszły wody na godzinę przed cc,a przy drugiej córce nic się nie zadziało.
Nie widzę żadnych różnic między nimi
i żadna nie miała żadnych problemów z oddychaniem, wody płodowe usuwają takimi ssakami

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:35   #289
Misha_
Wtajemniczenie

Agata zawsze jest lepiej dla dziecka jak porod sie zacznie naturalnie, ale nie przy twoich wskazaniach! Skoro twoj lekarz pozwala ci dociagnac do 29.04 to wykorzystaj to.

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:46   #290
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Dają. Mój na roczek dostał właśnie. Warte 20zl za 1grosz...i jakoś coś chyba po drodze łyżeczki czy coś. I na tym się skończyło.
Teraz mogę dodać tylko 2gie dziecko. Ciazy niet. Przeżyje bez pampkow. Wolę swój rabat. Za miesiąc mam 10%

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Ja bym też pogadala że szpitalem przede wszystkim. Mogą bardzo nie miło komentować że się pojawia pacjentka wojaca się z bólu i mówi że ma skierowanie na cc... Plus to szpital umawia na cc a nie lekarz prowadzący. Oni decydują czy i kiedy tną. Z tego co ja się orientuję.

Stary 2019-04-11, 12:48   #291
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Agata, ja też bym nie ryzykowała czekania.
Zawsze tak jak piszą dziewczyny, albo może nie być miejsca, albo coś się pokomplikuje.
Masz ustalony termin to dzwoń, umawiaj się.
Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Ja wykorzystuję cały macierzyński i rodzicielski. Czyli mąż może wziąć ojcoeski, prawda? Tylko, że ja chciałbym żeby był ze mną 2 tyg po porodzie a wyczytałam, że wniosek trzeba złożyć najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem urlopu ojcowskiego. Nie ogarniam. Przecież tam trzeba wpisać datę porodu a tego nikt nie wie

Tak.
Po porodzie niech weźmie 2 dni okolicznościowego i może zwolnienie lekarskie? Tak żeby "wyrobić się" z tym 7 dyniowym terminem? Albo po prostu "zwykły" urlop? A te dodatkowe 2 tyg wziąć kiedy indziej, w terminie w którym planował wlaśnie "normalny" dłuższy urlop. Wtedy nie będzie problemu żeby złożyć wniosek te 7 dni wcześniej.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:48   #292
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, jak mówi Magda - po coś masz to skierowanie i wskazanie na cx. Takze Agatka, nie swiruj tylko dzwoń do szpitala i wszystko załatwiaj. I nie bój sie, krzywda się nie stanie dziecku!

Dokładnie!

Zreszta mój wywołany syn na świat też jakby wcale nie miał zamiaru się rodzic.
A ja podobno nie jestem godna mówić że urodziłam SN... Urodziłam drogami na tury ale na pewno nie jej siłami

Stary 2019-04-11, 12:48   #293
Olusiaa_
Zakorzenienie

Liliana może po seksie?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:51   #294
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiem, kto właśnie wrócił z lodami z Lidla Ja się zastanawiam czy to ciąża czy braki po zimie

Piona! Ja też przytargałam górę różnych lodów z lidla
Jak ktoś lubi kokosowe to polecam takie na patyku w podwójnej czekoladzie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam glupie pytanie czy ktoras z mamusiek tutaj nie lubila dzieci (mam na mysli obcych) ale po urodzeniu swojego to sie zmienilo?

Ja nie lubię dzieci, wszystkich praktycznie, no wiadomo oprócz moich własnych. Chociaż jak mi wrzeszczą nad uchem to też ich nie lubię ale kocham je jak wariatka, więc jestem usprawiedliwiona

Cytat:
Hahaha, też muszę zadbać o swój zapas słodyczy Mam dzisiaj urodziny, a że nie mogę się nawet wina napic, to niech mąż mi jakieś dobre ciacho upiecze Takiego serniczka na przykład

Sto lat!

Kurde dziewczyny, ale ze mnie kalafior! Chata wypucowana na przyjście położnej, aż ledwo dyszę, a ta dzwoni i się pyta gdzie ja jestem. Mówię, że czekam. A ona że też czeka na mnie w gabinecie i to jeszcze ma gabinet w centrum, 5 min od mojej pracy, więc już umówiłam się na jutro, by nie dymać na 15 minut bez sensu.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:51   #295
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Jejuś ile stron na trzaskałyście

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Sq a wiesz,że mi wystarczą te ich szpitalne porcje do jedzenia?
Jakoś tak nigdy nie chce mi się jeść po cc chyba po prostu inaczej jest

A ja pewnie będę głodna chodzić, bo 3 posiłki jak ja przy tej cukrzycy jem 6-9 mniejszych dziennie

Cytat:
Witam się w nowym wątku ☺ W tej części chyba jeszcze nie urodzę, bo patrząc na nasze tempo wykończymy ją w miesiąc

To ja też nie

Cytat:
Ja mam jeden termin wpisany w kartę ciąży 18.05.2019 i tym się posługuję, nie mam pojęcia czy jest z OM, czy z USG, czy uśredniony, ufam mojemu lekarzowi, że ustalił go poprawnie, inaczej nie wybrałabym go do prowadzenia ciąży

Ale uparta panienka Obstawiam, że jeszcze się obróci tylko póki co buduje napięcie

Ja mam 18.05 OM=USG a 15.05 z prenatalnych jest, ale moja dr ciągle się trzyma tego 18.05, więc i ja.

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Odebralam dzisiaj pieluszki za 1gr w Rossmannie

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja też

Cytat:
Znalazłam w aplikacji , że można dodać dzieciaka ale nigdzie nie widzę opcji aby dodać ciążę
Kliknęłam rezygnację z programu i zapisałam się ponownie, więc teraz jestem w ciąży w Rossmanie i nie mam prawie 3 letniej córki

U mnie to w ogóle inaczej na telefonie wygląda ta cała apka.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Aaa taka lampka. A to ja mam swoją nocna, wystarczy w zupełności

Też mam swoją nocną i rzucę na nią najwyżej pieluchę jak za jasno będzie.

Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Spałam dzisiaj jak zabita 12 h, ale i tak dalej niewyspana chodzę i nic nie robię. Tzn. zrobiłam zakupy, gotuję obiad, wstawiłam pranie i zmywanie, wieczorem zrobię ciasto i leżę, odpoczywam, bo nie ma co przegina. Fitness też sobie już odpuszczam.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 12:51   #296
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Zawsze tak jak piszą dziewczyny, albo może nie być miejsca, albo coś się pokomplikuje.
Masz ustalony termin to dzwoń, umawiaj się.Tak.
Po porodzie niech weźmie 2 dni okolicznościowego i może zwolnienie lekarskie? Tak żeby "wyrobić się" z tym 7 dyniowym terminem? Albo po prostu "zwykły" urlop? A te dodatkowe 2 tyg wziąć kiedy indziej, w terminie w którym planował wlaśnie "normalny" dłuższy urlop. Wtedy nie będzie problemu żeby złożyć wniosek te 7 dni wcześniej.

Masakra pierwsze słyszę o tych 7 dniach... Wiedziałam że trzeba przed zlovyc więc szybko szybko ale aż tak.. U nas w prscy tego nie pilnują...

Jak dla mnie lpeij wziąć zwykły urlop po porodzie. Mało który pracodawca odmówi. A ten ojcowski zostawić na kiedyś. Tego urlopu pracodawca nie może odmówić. Jak ktoś ma trudne relacje i wątpi czy dostanie urlop w wymarzonym terminie to idealne na wykorzystanie

Plus zagadajcie do swoich ginekologow o. L4 na żonę dla męża 14dni

Stary 2019-04-11, 12:52   #297
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Dokładnie!

Zreszta mój wywołany syn na świat też jakby wcale nie miał zamiaru się rodzic.
A ja podobno nie jestem godna mówić że urodziłam SN... Urodziłam drogami na tury ale na pewno nie jej siłami

Hahahahaha to ja też wtedy drogami a nie siłami jeszcze znieczulenie miałam , to już w.ogole, madka roku

Stary 2019-04-11, 12:57   #298
lilianna90

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Liliana może po seksie?
Nie było seksów od trzech tygodni no nic, czekam sobie, nic się nie dzieje na razie, plamienia też nie zauważyłam na wkładce
Stary 2019-04-11, 13:19   #299
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Co za noc.
Mam okropny katar zatokowy-myślicie,że jak pójdę do lekarza to na tym etapie może mi już przepisać jakiś steryd do nosa?Okrutnie się męczę.

Do tego mnie czyści.

A młody najprawdopodobniej się obrócił.
Jak ciągle był główkowo, tylko z nogami w lewo na literkę L, tak dzisiaj w nocy okropnie, okropnie się wiercił i poczułam nogi na lewym boku, a czkawkę w prawym (a wcześniej jak był główkowo to czułam ją zupełnie inaczej, wszędzie równomiernie].więc wygląda jakby leżał miednicowo....

Biedna, zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Motyl, u mnie pupa i nóżki na prawym boku a główka na lewym, ale leży głową do dołu, nie wiem jak to robi artysta.

W ogóle to wczoraj na KTG jak położna wszystko przypinała to aż sama się śmiała, że tak ją odpychał mocno, wściekł się jakoś, że ktoś go zaczepia. Mam wrażenie, że ma bardzo dużo siły, urodzę dzieciaka 4 kg, mówię Wam

Mój też tak ma, dotknij tylko brzucha lub coś postaw to od razu kopie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Hej, ja wczoraj byłam u mojej pani doktor. Szyjka zamknięta, wiec to co odpadało to nie czop krótka ale zamknięta. Wody w normie. Plamienie wg niej było spowodowane tym, że mała się obróciła. No cóż taki psikus nie urodzę tak szybko i to mnie w sumie pociesza weekend majowy byłby spoko!
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka

No to super, dobre wieści

Cytat:
Moje śniadanko na dzisiaj 🤤 mam apetyt na owoce ☺Załącznik 7672079

Ja dzisiaj sobie kupiłam 4 śliwki, nie wiem czy mogę, ale taka mnie naszła ochota
A ostatnio arbuza wcinałam, ale dzisiaj nie było w sklepie

Cytat:
Hahaha, też muszę zadbać o swój zapas słodyczy Mam dzisiaj urodziny, a że nie mogę się nawet wina napic, to niech mąż mi jakieś dobre ciacho upiecze Takiego serniczka na przykład

Wszystkiego Najlepszego

Cytat:

Mojego to dopiero będą ściągać jak do szpitala trafię, mam nadzieję, że zdążą zanim będą mnie wypuszczać
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-11, 13:21   #300
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Masz ustalony termin to dzwoń, umawiaj się.Tak.

A no tak dzięki

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86696730]Jejuś ile stron na trzaskałyście

A ja pewnie będę głodna chodzić, bo 3 posiłki jak ja przy tej cukrzycy jem 6-9 mniejszych dziennie

To ja też nie

Ja mam 18.05 OM=USG a 15.05 z prenatalnych jest, ale moja dr ciągle się trzyma tego 18.05, więc i ja.

Ja też

U mnie to w ogóle inaczej na telefonie wygląda ta cała apka.

Też mam swoją nocną i rzucę na nią najwyżej pieluchę jak za jasno będzie.

Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Spałam dzisiaj jak zabita 12 h, ale i tak dalej niewyspana chodzę i nic nie robię. Tzn. zrobiłam zakupy, gotuję obiad, wstawiłam pranie i zmywanie, wieczorem zrobię ciasto i leżę, odpoczywam, bo nie ma co przegina. Fitness też sobie już odpuszczam.[/QUOTE]Tez się zastanawiam co do jedzenia wziąć do szpitala

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości