|
|
#421 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamy majowe 2019 - część V
Tak, Legimi. Wzięłam na 7 dni za free i zobaczymy jak się sprawdzi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Można łączyć bo ja myślę że tylko dzięki tej miłości duża część matek daje rade,
jak już zaśnie i płaczesz jak pięknie śpi![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoo
![]() My jedziemy do endo i po wozek, skoczymy do smyka i na shopping jedzeniowy bo w lodowce swiatlo. Mam nadzieje, ze dzisiaj uda nam sie zamknac wyprawke ![]() Dobrego dnia ! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#426 |
|
Dostojna peema.
|
Hej!
ja dziś całkiem nieźle spałam ale od rana szaleją mi hormony. Czuję się strasznie ciężko, mało już sama wychodzę z domu bo nie mam już siły i zawsze muszę szybko wracać bo boję się, że zrobi mi się słabo, więc aktualnie głównie jestem w domu, zdana na tż. Poza tym brzuch boli jak cokolwiek podniosę. Mieliśmy dziś jechać po jego pracy na zakupy spożywcze co dla mnie na dziś by było chyba niesamowitą piątkową atrakcją, a on totalnie rozstroił mnie informacją, że idzie po pracy na siłownię i na zakupy możemy iść ale z dwie godziny później. Niby nic takiego, ale jakoś mnie to rozbiło, poczułam się jakaś niedołężna, zdołowana, on ma swoje życie, a ja głównie już siedzę i jęczę, no ale co zrobię jak tak się czuję kijowo. Także u niego codziennie jak nie siłownia to np. W niedzielę jakiś tam inny trening z kolegami z pracy , wszystko trzeba pod to dopasowywać, oczywiście cieszę się, że ma zainteresowania i tak dalej, nie jestem żoną, która musi mieć męża na wyłączność, ale też wkurza mnie, że nie poświęca mi więcej czasu na końcówce, zrobi wszystko o co poproszę ale muszę poprosić, nie domysli się. Dziś już jak zobaczył moją minę to zaczął gadać, że nie pójdzie na tę siłkę, że od razu pojedziemy na zakupy ale już się nie dałam przekonać a możecie mi wierzyć, że ja naprawdę raz na ruski rok się obrażam, raczej nie jestem humorzasta. Wszystko te durne hormony, dziś od rana w ogóle nie czuję się sobą. A może to efekt ciąży podczas której jak nie rzygam pół dnia to nie dam rady się ruszyć. Za długo ona już trwa No to się pożaliłam sorry za taki pesymizm z rana, może któraś z Was też ma swoje humory to ją to pocieszy xDWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja mówiłam że się nie wyśpię za kilkanaście dni? Otóż dziecko mi zafundowało noc z pobudkami co 20mon od 22 co 3...:/ zasypial tylko przytulny, płakał 5-10min, spał 15-20,..mowil że boli brzuszek. Ledwo żyje. Głowa pęka, biodra bolą, modlilam się żeby nie rodzic a besuch mi się spinal co chwila z wysiłku i faktu że np młody się na mnie kładzie.. Ludzie zloci. A dziś wieczorem impreza. No już widzę jak się bawię. Już to widzę..
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#428 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Sq współczuję
![]() Dzień dobry. Ja dzisiaj wstałam z nerwem i śnieg pada. I w ogóle kto to widział, żeby było tak paskudnie. Bleh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#430 |
|
Dostojna peema.
|
No ta pogoda jest straszna, nie nastraja zbyt pozytywnie.
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się śmiałam w tamtej ciazy że pewnie będzie zima stulecia, będzie do szpitala ciężko dojechać spadl śnieg i 2dni pozniej rodziłam... Jutro ma padać. Ciekawe
![]() Nie wiem co ubrać wieczorem... Pierwotnie myślałam o długiej sukience ale jakoś pogoda nie taka Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Sq jeszcze wracajac do waszej wczorajszej wypowiedzi to ja bym nie probowala "na zapas" mowic malemu, ze kochasz go najbardziej na swiecie. Wrecz przeciwnie, juz bym wprowadzala mala do tego waszego swiata. Np kocham ciebie i twoja siostrzyczke najbardziej na swiecie, kocham ciebie siostrzyczke i tatusia najbardziej na swiecie. Wyobrazam sobie sytuacje ze mala bedzie w domu a ty do niej odruchowo powiesz: kocham cie najbardziej na swiecie, synek to uslyszy i nie ogarnie ze wczoraj mamusia kochala mnie, a dzis mala.
Lilly powiedz mezowi ze te 2 godziny pozniej to +2kg wody u ciebie i nie masz sily latac na zakupy wieczorami. Niech sobie po zakupach idzie na silke jak bedzie mial w ogole sile na to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Misha tu raczej Lili chodzi o to, że ona chce wyjść, siłę znajdzie, ale te dwie godziny później to dwie godziny później i już za późno
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja dzisiaj mam obserwowac dzidziusia, jednak od rana jest ok, pokopala troszke. Jednak faktycznie, te ruchy juz sa delikatniejsze, takie przeciaganie bardziej.
Dostalam dzisiaj decyzje o macierzyńskim wiec od rana dobre wieści. Lilly to na bank homony. Wczoraj jak mąż sie zapytał, co się dzieję, w koncu zauważył że coś jest nie tak, to się od razu rozryczalam z bezsilności. Bo nie wiedziałam , czy jechac do szpitala czy czekać na ruchy. Ogólnie to jestem zła na niego cała ciążę bo jest to nasza 3 ciąża a on tak jakby w ogóle się nia nie interesuje. Pierwsza ciąża, to gadanie do brzucha, glaskanie itd, druga ciąża juz bez fajerwerkow podotykal by poczuc kopniaki a w tej 3- ciej nic. Im wieksza ilość ciąż na liczniku tym mniejsze jego zainteresowanie. Dobrze, ze to juz ostatnia ![]() U nas na szczęście pogoda słoneczna, ale mrozno. Teraz 0 st , ale do poludnia dojdzie pewnie do 10. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly, u mnie tez humory od rana i fochy. Nie martw sie. Jak komus nie walne to bedzie dobrze. Maz od wczoraj "chory". Boli gardlo i 36,7 stopni. No comment.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#436 |
|
Kocia i psia mama :)
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiem ze Lilly tez puchnie.Mysia moj tz nie gada do brzucha, nawet ja nie gadam. Poglaszczw jak sroci z pracy, zapyta jak sie czuje. Z rana go poszturcha zeby kopnal. Ja sama tez nie jestem zafiksowana na punkcie tej ciazy, nie chodze i nie glaszcze brzucha z namaszczeniem. Ostatnio stwierdzilam ze dziecko bedzie lepiej znalo glosy aktorow z Criminal minds niz mojego tz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz mam taki syndrom że ja go będę zdradzać. Straszne to jest. To tak jakby nagle powiedzieli ze jest ok mieć drugiego męża i będziesz z automatu go super mocno kochać. To zanim ten drugi się wprowadzi to tak dziwnie z tym pierwszym ![]() Jakoś to będzie pociesAm się że młody dobrze reaguje na dzidziusie i dużo rozumie że jak płacze to głaskać itp itd. Będzie dobrze Cytat:
Postaw go do pionu że na porodowke ma iść zaraz to z taką choroba to nie wejdzie!! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Lilly a co do Twoich rozterek to ja tak miałam po porodzie... Do tego stopnia że zazdrości łam mężowi że w spokoju w aucie 40min do pracy jedzie i nic nikt od niego te 1.5h dziennie nie chce... I szału dostawałam jak mówił że dużo pracuje że zarobiony a ja bym wiele dała żeby 1.5h tylko jechać... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia! Ja mam dokładnie te same odczucia w związku z Tż! W pierwszej ciąży to na rękach mnie nosił, torebki wnieść nie mogłam, teraz się łaskawie pyta czy mi ewentualnie samochód zostawić, bo w sumie zakupy to sobie w ręce przyniosę nie? Ostatnio źle się czuł, mówię mu dobra to ja biorę młodego i idziemy na ten park linowy (mamy w parku miejskim taki mały), poświęce się, wlezę z nim tam. Wracam a ten sobie woblery skrobie! Ale na niego hukłam! Albo jak dwa tygodnie temu o 21 wracałam do domu, las, ciemno, mnie spanie bierze, dzwonię do niego co chwilę, nie odbiera. W końcu dojechałam, patrzę śpi. No szlak mnie trafił, ale myślę sobie luz, oddychaj. A za dwa dni pojechał w delegację na Czechy, ja się denerwowałam czy dojechali, kiedy wracają a ten nawet nie planował mnie poinformować, że zostają tam na noc, bo myślał, że uwaga śpię! Ooo dawno mu nie siadłam na sumieniu jak wtedy. Teraz też, sprzątam kuchnie, łażę po szafkach, mówię mu, że mało nie spadłam, ale nawet na to nie wpadł, żeby powiedzieć "daj ja umyje górę". No totalnie ma w nosie mnie, to jak się czuje, dzieciaka i w ogóle. Dotknie brzucha raz na jakiś czas i to parę minut i odwraca się dupa i idzie spać. Dobrze, że chociaż synek bardziej wylewny i do brzucha się przytula i gada
Albo jak ostatnio wyszła komplikacja z tą sesją, że pogoda ma być do niczego, a ja przecież nie mogę odkładać tego w nieskończoność. To mi powiedzial tylko "ma lać? To trudno, odwołajmy", o matko co ja się oryczałam wtedy, bo to moja być może ostatnia ciąża, bo chcę ją zapamiętać, bo nie chce, żeby pierwsze miało milion zdjęć, a to już nie, bo ma w nosie i mnie i ten brzuch. A na samą myśl jak o tym piszę mnie trzęsie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam dokładnie to samo jak miała urodzić się Tusia. W głowie mi się nie mieściło,że mogłabym to drugie dziecko pokochać tak samo mocno, a jednak ![]() Jak mówią-miłość się nie dzieli, tylko mnoży ![]() Sq zobaczysz jak wrócisz z maleństwem ze szpitala-nie uwierzysz, jak nagle Twój starszak wydorośleje w Twoich oczach )I nie myśl,że mu coś odbierasz, bo dajesz mu jeden z najlepszych prezentów na przyszłość ![]() Ja już teraz nie mam żadnych rozterek, bo wiem już jak to jest
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!W ogóle dziiiiiiiiis mam donoszona ciaze Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach ci faceci 😜 chyba każdy jest taki sam. Wszystko trzeba im mówić. Nic sami się nie domyśla.
Mój też był bardziej zainteresowany w naszej 1 ciazy ale tak samo ja. To było coś całkiem nowego, nieznanego a teraz już wiemy jak to będzie. To tak trochę jak pierwszy raz 😅 Ale mój TZ ostatnio mi powiedział że już nie może się doczekać kiedy się malutki urodzi i chyba tak bardzo na te pierwsze dziecko nie czekał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W drugiej ciąży i teraz z kolei nie mam już czasu na czytanie, analizowanie itp. natomiast podchodzę do "brzuszka" z większą czułością
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia z reguły nie muszę mu mówić, naprawdę wiele rzeczy robi sam, a ja nawet nie zdążę pomyśleć. Ale w tej ciąży to zachowuje się tak jakbym w niej nie była. Uroiłam sobie, a pod bluzkę włożyłam poduszkę. Arr.... Właśnie ja się cieszę na tą ciążę, bo wiem co mnie czeka, co będzie, że to będzie malutkie i że to wszystko trwa tylko chwilę, dlatego też mam takie parcie na przeżywanie każdej chwili, na nieodkładanie niczego. Bo to się już może nie powtórzyć.. I chciałabym napchać swój worek wspomnień po brzegi, tymi kopniakami, troskami, szczególnym traktowaniem, praniem tych malutkich ubranek, przygotowywaniem wszystkiego, biciem serducha na ktg. No chciałabym wszystko na maksa zapamiętać, dlatego też mnie pewnie wkurza, że on tak to olewa i że przez to coś odbiera temu drugiemu. I tu wracamy do wczorajszej dyskusji. Skoro chłopaki mają taką świetną więź, która przecież Tż budował od brzucha, to skoro teraz olewa drugie to nie będzie go olewał potem? Że będzie robił wokół niego, ale z hmmmm konieczności, a nie jak teraz? Rozkminy matki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Sq jak to, kiedy?!?! 😀😀 kurcze, dopiero czytałam kwietniówki, że donoszone. A teraz u nas się zaczyna ☺ Gratulacje!!! To ja też się pożalę. Od 3 dni mam MEGA doła. Chyba już pod depresję podchodzi. Przyczyną są w dużej mierze moi teście. Kurcze, tacy fałszywi ludzie. Sąsiadom opowiadają takie niestworzone historie. Jakimi to nie są super dziadkami. No szlag mnie trafia. Ani razu nie zabrali młodego na spacer, lody czy coś. Ja spotykam sąsiadkę i opowiada mi co to moi teście z młodym nie robią. No masakra. Co oni myślą, że ja nie rozmawiam z sąsiadami i kiedyś ich kłamstwa wyjdą?? I mam doła, że muszę mieszkać z nimi na jednym placu. Nie rozmawiam z nimi za bardzo. To się wygadałam 😀 Elsabel, wiem, to było wczoraj, ale wszystkiego najlepszego 😊😊😊 |
|
|
|
#447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już nie chwalę idzie dziś do żłobka? Jak idzie to się kładź i odpoczywaj! Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
I dodatkowo nadal nie mamy imienia i nikt nie podejmuje tego tematu
Na 4 dni przed donoszoną ciąża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- A się wyżaliłam, sorki dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja z kolei w ogóle nie używam słów "kocham Cię najbardziej na świecie" bo moim zdaniem to może się odnosić tylko do jednej osoby, a jak to potem dziecku wytłumaczyć,że jednak może być do kilku? Moja pięciolatka już by to drążyła,zbyt ryzykowne![]() Zawsze mówię "kocham Cię jak stąd do gwiazd" itp. moje dziewczyny wtedy wymyślają jak one mnie kochają i taką mamy "zabawę". Kiedyś starsza zapytała którą z nich bardziej kocham i wybrnęłam tak,że każdą z nich kocham wyjątkowo, bo każda jest inna i jedyna w swoim rodzaju. I tego mam zamiar się trzymać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

to tak abstrahując od poważnych rozkmin 
a możecie mi wierzyć, że ja naprawdę raz na ruski rok się obrażam, raczej nie jestem humorzasta. Wszystko te durne hormony, dziś od rana w ogóle nie czuję się sobą. A może to efekt ciąży podczas której jak nie rzygam pół dnia to nie dam rady się ruszyć. Za długo ona już trwa 

i śnieg pada. I w ogóle kto to widział, żeby było tak paskudnie. Bleh 

a wiem ze Lilly tez puchnie.
Albo jak ostatnio wyszła komplikacja z tą sesją, że pogoda ma być do niczego, a ja przecież nie mogę odkładać tego w nieskończoność. To mi powiedzial tylko "ma lać? To trudno, odwołajmy", o matko co ja się oryczałam wtedy, bo to moja być może ostatnia ciąża, bo chcę ją zapamiętać, bo nie chce, żeby pierwsze miało milion zdjęć, a to już nie, bo ma w nosie i mnie i ten brzuch. A na samą myśl jak o tym piszę mnie trzęsie
!
Tego nikt nie zagwarantuje, że od pierwszej sekundy będzie miłość itd...bo nie zawsze tak jest, tylko się o tym nie mówi. Osobiście tego nie doświadczyłam ale moja znajoma tak miała. Jasne że potem wszystko z czasem przyszło ale jak mi opowiadała - nasłuchała się że to będzie wielkie "bum", że miłość od razu itd, a ona patrzyła na swoje dziecko i nie czuła tego ogromu miłości itd. i była tym strasznie rozczarowana, obwiniała się że jest zła matką ...A to wcale może tak nie zadziałać. To samo, takie same.roznice między wychowywaniem mnie a mojego młodszego brata, on mógł jakoś więcej.
Pochwaliłas się.... Cholera że tak to działa no