Mamy majowe 2019 - część V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-12, 20:24   #601
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Dot.: Mamy majowe 2019 - część V

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Mam, ale niepoprasowane.

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Dziecko od zagniecen nie umrze nie ma sie co przejmowac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Eceea nie przejmuj się, ja nic nie prasuję i też mam większość rzeczy w proszku
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 20:42   #602
Monia858585
Rozeznanie

Ja też nie mam poprasowanych rzeczy dla małej. Już to olewam. W niedzielę kumpela mi dopiero łóżeczko przywiezie. Muszę materac dokupić i jeszcze fotelik do auta. Ach.... A cesarka za 12dni 😬😬😬 Eceea głowa do góry!! Nie prasuj ubranek. A męża to trzeba do pionu postawić!! Może faktycznie jakiś kolega albo ktoś z rodziny niech mu przemówią do rozumu!!! Sorki że tak bezpośrednio 😊😊😊
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 20:53   #603
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

O właśnie, ja ciągle nie mam materaca. Muszę coś w końcu wybrać. Ale najpierw muszę stół na taras zamówić, a ciągle zmieniam zdanie może jutro tżta przyduszę by podjął decyzję, jak nie będzie pasował to zwalę na niego
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 20:55   #604
Lilly Greace
Dostojna peema.

Butterfly, straszne życie bez węchu, nie? mój mąż już nie podejmuje tego tematu, ostatnio trafił dobrego lekarza i udało się objawy astmy trochę zwalczyć więc z tego się cieszymy. Yeah, fryzjerka zadzwoniła czy nie chce przyjść jutro zamiast w środę bo miejsce się zwolniło także trochę relaksu jutro z rana i wygląd będzie jak człowiek

Stary 2019-04-12, 20:58   #605
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam poprasowanych rzeczy dla małej. Już to olewam. W niedzielę kumpela mi dopiero łóżeczko przywiezie. Muszę materac dokupić i jeszcze fotelik do auta. Ach.... A cesarka za 12dni Eceea głowa do góry!! Nie prasuj ubranek. A męża to trzeba do pionu postawić!! Może faktycznie jakiś kolega albo ktoś z rodziny niech mu przemówią do rozumu!!! Sorki że tak bezpośrednio
On jest niereformowalny. Tak mi ciężko dzisiaj. Bardzo ;(((((((

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:00   #606
AgataAgata9090
Zadomowienie

U mnie też już końcówka można powiedzieć a ja dopiero upralam wszystkie ubranka. Nawet jeszcze prasowac nie zaczęłam, baaa jeszcze nawet torby nie mam spakowanej do końca także głowa do góry!!
Mam wrażenie ze tyle jeszcze rzeczy do zrobienia zostało a tak mało czasu. Łazienka dalej stoi nie posprzatana. Na szafkach biało od pyłu po remoncie. I tylko codziennie sobie mówię że DZIS to zrobię a to dziś nie nadchodzi. Bo albo boli krocze albo mi się nie chce i tak w kółko.

Czy wy laseczki również w tych już ostatnich tygodniach macie troszkę większe ciśnienie? Ja leżę teraz i od godziny mam uczucie jak by mnie ktoś za szyję złapał i oczywiście takie wybuchy gorącą..

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:01   #607
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale czego dokladnie oczekujesz? Czy macie jakies powazne zakupy na glowie typu wozek, lozeczko itd? Moze ta sytuacja ze jestes zdana na niego cie dobija, a nie jest az tak zle bo macie rzeczy ogarniete. No chyba ze macie jakis remont na glowie jeszcze to bym sie nie dziwila twojej zlosci
Agata ja nie mam nic z cisnieniem. Wszystko sie unormowalo, ale takie objawy mialam tez przy za niskich hormonach tarczycy. Ledwo zylam, chodzilam jak zombie. U mnie dzis byl dzien produktywny, ale juz wiem ze nie moge wlaczyc tv nawet zeby w tle lecialo. Podcast albo radio i z mega niechecia porobilam w domu wszystko co zaplanowalam

Edytowane przez Misha_
Czas edycji: 2019-04-12 o 21:05
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:09   #608
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czego dokladnie oczekujesz? Czy macie jakies powazne zakupy na glowie typu wozek, lozeczko itd? Moze ta sytuacja ze jestes zdana na niego cie dobija, a nie jest az tak zle bo macie rzeczy ogarniete. No chyba ze macie jakis remont na glowie jeszcze to bym sie nie dziwila twojej zlosci
Agata ja nie mam nic z cisnieniem. Wszystko sie unormowalo, ale takie objawy mialam tez przy za niskich hormonach tarczycy. Ledwo zylam, chodzilam jak zombie. U mnie dzis byl dzien produktywny, ale juz wiem ze nie moge wlaczyc tv nawet zeby w tle lecialo. Podcast albo radio i z mega niechecia porobilam w domu wszystko co zaplanowalam
No chyba masz racje. Dobija mnie fakt, że ja nie mogę nic a on robi po łebkach i w takim tempie, że wolę wyjść do innego pokoju by tego nie widzieć. Poza tym mam żal, że nie zepnie d...y i nie ogarnie wszystkiego raz a porządnie dla mojego komfortu psychicznego. To nie on jest w ciąży i nie on ma cukrzycę ciążowa, nie on się martwi o każde kłucie czy ból.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
To nie jest złość. To raczej mega smutek

Stary 2019-04-12, 21:12   #609
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ja na początku ciąży przez kilka dni miałam uczucie goraca i ciśnienie podwyższone. Potem było ok a teraz znowu od jakichś 2 tygodni mam trochę wyższe to cisnienie. Dobrze ze to koncowka, mam nadzieję że nie ma to aż tak dużego wpływu na dziecko.

A czemu tv ma takie znaczenie? mi to obojętne czy jest włączone czy nie. Tak czy tak mi się nie chce🤣 dobrze że tż robi teraz większość rzeczy o które go poproszę no ale sorry łachy nie robi. Widzi że mi jest ciężko.

Stary 2019-04-12, 21:12   #610
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
U mnie też już końcówka można powiedzieć a ja dopiero upralam wszystkie ubranka. Nawet jeszcze prasowac nie zaczęłam, baaa jeszcze nawet torby nie mam spakowanej do końca także głowa do góry!!
Mam wrażenie ze tyle jeszcze rzeczy do zrobienia zostało a tak mało czasu. Łazienka dalej stoi nie posprzatana. Na szafkach biało od pyłu po remoncie. I tylko codziennie sobie mówię że DZIS to zrobię a to dziś nie nadchodzi. Bo albo boli krocze albo mi się nie chce i tak w kółko.

Czy wy laseczki również w tych już ostatnich tygodniach macie troszkę większe ciśnienie? Ja leżę teraz i od godziny mam uczucie jak by mnie ktoś za szyję złapał i oczywiście takie wybuchy gorącą..

Ciśnienie jest ok ale ciągle mam okna pootwierane bo taka przyduszona jestem, szczególnie jak leżę. Zimno jak w psiarni a mi ciepło i duszno

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:12   #611
butterfly20
Zakorzenienie

Lilly no naprawdę straszne,nawet na nic nie mam ochoty ( i czekam tylko aż to minie...

Eceea co zrobisz-musisz bardzo powaznie z nim pogadać,wjechać na ambicje.nie wyobrazam sobie ,żebym miała teraz w ostatnim miesiącu zajmować się pokoikiem,kiedy czuje się jak wrak także tule mocno

Co do prasowania to u mnie suszarka,ale ten poerwszy raz ciuszki małego mama wyprasowała

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:15   #612
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:

To dlaczego go za przeproszeniem nie zje.....? Ja rozumiem że nie chcesz się pewnie kłócić ale no ludzie złoci. Jesteś w ciąży i on MUSI ci pomagać! Łachy nie robi! Znając mój charakterek nawtykałabym mu nieźle🤬 mój święty nie jest i nie raz jak widzę jak się do czegoś zabiera ospale to mnie trzepie, ale wtedy od razu pytam czy moglby łaskawie zaczac dzialac bo mamy malo czasu i jakos to na niego dziala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ciśnienie jest ok ale ciągle mam okna pootwierane bo taka przyduszona jestem, szczególnie jak leżę. Zimno jak w psiarni a mi ciepło i duszno

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
O to to. Mam tak samo. Ciągle mi duszno jest i takie podduszenie. A mierzysz ciśnienie na co dzień?

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-04-12 o 21:18
Stary 2019-04-12, 21:17   #613
Lilly Greace
Dostojna peema.

Eceea, dla tż należy się lanie!!!

Ja mam wszystko poprane. Dobrze, że zrobiłam to wcześniej, bo teraz by już nie było takiej opcji. Jedyne, co jeszcze zrobię to porozdzielam ciuchy 62 i 56 bo lezą razem, ale jednak no to niezbyt praktyczne rozwiązanie xD
Stary 2019-04-12, 21:22   #614
agadzie
Zakorzenienie

Eceea ja nie mam ani poprane, ani poprasowane, o torbie nie wspominając...zresztą nawet torby jeszcze nie mam. Dzięki Bogu mama niedługo przyjedzie i się zadeklarowała że mi pomoże, wprawdzie wyprawkę praktycznie już mam ( tylko kosmetyki, smoczki i butelki kupić) ale np. miałam porządnie ogarnąć szafę mojego małego, wszystkie ubrania posortować, za małe spakować do worków próżniowych, ogólnie klar i opróżnić komodę w przewijaku i tam malej rzeczy położyć. I co? Sił zabraklo. Swojego tz nie poproszę bo nie zrobi tego tak jak ja chcę, więc nadzieja w mamie
A swojemu tz powiedz jasno i dosadnie że oczekujesz tego i tego bo nie masz juz sily. I że to różniez jego dziecko...albo faktycznie jakiś kolega który mu wjedzie na ambicje

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:22   #615
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Eceea, dla tż należy się lanie!!!

Ja mam wszystko poprane. Dobrze, że zrobiłam to wcześniej, bo teraz by już nie było takiej opcji. Jedyne, co jeszcze zrobię to porozdzielam ciuchy 62 i 56 bo lezą razem, ale jednak no to niezbyt praktyczne rozwiązanie xD
Ja mam do wyprasowania całą wyprawkę🤣 dobrze że deska jest regulowana to będę to mogła robić na siedząco xD tż właśnie wraca z zelazkiem bo z naszym coś się stało i tam gdzie jest pojemnik na wodę zaczęło smierdziec stęchlizną więc jutro prasowanko cały dzień. A tak tego nienawidzę robić...

Stary 2019-04-12, 21:22   #616
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
To dlaczego go za przeproszeniem nie zje.....? Ja rozumiem że nie chcesz się pewnie kłócić ale no ludzie złoci. Jesteś w ciąży i on MUSI ci pomagać! Łachy nie robi! Znając mój charakterek nawtykałabym mu nieźle mój święty nie jest i nie raz jak widzę jak się do czegoś zabiera ospale to mnie trzepie, ale wtedy od razu pytam czy moglby łaskawie zaczac dzialac bo mamy malo czasu i jakos to na niego dziala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

O to to. Mam tak samo. Ciągle mi duszno jest i takie podduszenie. A mierzysz ciśnienie na co dzień?

Słyszał to już nie raz ode mnie.

Stary 2019-04-12, 21:25   #617
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Ja mam do wyprasowania całą wyprawkę🤣 dobrze że deska jest regulowana to będę to mogła robić na siedząco xD tż właśnie wraca z zelazkiem bo z naszym coś się stało i tam gdzie jest pojemnik na wodę zaczęło smierdziec stęchlizną więc jutro prasowanko cały dzień. A tak tego nienawidzę robić...

Ja nie prasuję ciuszków, wyprasowałam tylko pieluchy.
#wyrodnamadka
Stary 2019-04-12, 21:25   #618
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Eceea ja nie mam ani poprane, ani poprasowane, o torbie nie wspominając...zresztą nawet torby jeszcze nie mam. Dzięki Bogu mama niedługo przyjedzie i się zadeklarowała że mi pomoże, wprawdzie wyprawkę praktycznie już mam ( tylko kosmetyki, smoczki i butelki kupić) ale np. miałam porządnie ogarnąć szafę mojego małego, wszystkie ubrania posortować, za małe spakować do worków próżniowych, ogólnie klar i opróżnić komodę w przewijaku i tam malej rzeczy położyć. I co? Sił zabraklo. Swojego tz nie poproszę bo nie zrobi tego tak jak ja chcę, więc nadzieja w mamie
A swojemu tz powiedz jasno i dosadnie że oczekujesz tego i tego bo nie masz juz sily. I że to różniez jego dziecko...albo faktycznie jakiś kolega który mu wjedzie na ambicje

Kolega zaden mu nie wjedzie na ambicje ;( mówiłam, że bratową poproszę to się niby uniósł honorem i powiedział, że on też potrafi sprzątać i prasować. Szlag mnie trafil jak dziś wrócił po pracy otworzył piwo i chipsy

Stary 2019-04-12, 21:25   #619
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Słyszał to już nie raz ode mnie.

Kochana nie smuć się. Tak to już jest z tymi facetami. Mój jest flegmatyczny i serio czasami mam już dość ale co zrobić. Krzykne raz, drugi i się jakoś ogarnia xD

Stary 2019-04-12, 21:26   #620
Eceea
Zakorzenienie

Najgorsze, że on myśli że coś robi. No ale błagam, starcie kurzu w salonie to jest zadanie na 10 minut, nie na cały wieczór

Stary 2019-04-12, 21:30   #621
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja nie prasuję ciuszków, wyprasowałam tylko pieluchy.
#wyrodnamadka
No właśnie miałam pytać Was czy prasujecie ale bałam się że dostanę łatkę wyrodnej maDki🤣
Uprasuję raz żeby mieć czyste sumienie i na tym się kończy moja nadgorliwosc tak samo jak ostatnio się zastanawiałam czy ciuszki nowe prac raz czy dwa razy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Najgorsze, że on myśli że coś robi. No ale błagam, starcie kurzu w salonie to jest zadanie na 10 minut, nie na cały wieczór

Ja kiedyś miałam faceta który ziemniaki potrafił obierać godzinę bo co chwilę chodził piwko dopijać i muzyczkę na jutubie zmieniać

Stary 2019-04-12, 21:31   #622
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mojego poodkurzanie i umycie podłóg to zadanie na cały weekend Jak patrzę na te jego ślamazarne ruchy to mam ochotę mu wyrwać tego mopa i sama zrobić to 10 razy szybciej...
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:33   #623
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Kolega zaden mu nie wjedzie na ambicje ;( mówiłam, że bratową poproszę to się niby uniósł honorem i powiedział, że on też potrafi sprzątać i prasować. Szlag mnie trafil jak dziś wrócił po pracy otworzył piwo i chipsy

Wiesz co zrob? Jak ma zapasy piwa to weź wrzuć w jakiś plecak tak zeby było tyle ile mniej więcej przybralas ( albo więcej, bo pamiętam że ty malutko przytyłas) i niech sobie ten plecak ponosi całe popołudnie. Nie na plecach, tylko przodem, na brzuchu. Znajoma znajomej znajomej mi opowiadała że tak swojemu zrobiła i byl bardzo zdziwiony że aż tyle to waży. Ale ponoć się zabrał za robotę jakaś w domu.
Wiesz, tu nie chodzi o obrazki na ścianie itd bo to akurat dziecku niepotrzebne ( u mnie tylko łóżeczko i tyle) ale ogólnie...no jakoś lepiej żeby się zmobilizował chłop bo to już niedługo.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:34   #624
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Dla mojego poodkurzanie i umycie podłóg to zadanie na cały weekend Jak patrzę na te jego ślamazarne ruchy to mam ochotę mu wyrwać tego mopa i sama zrobić to 10 razy szybciej...
Mój też tak ma. Czyli albo tu na wątku mamy samych flagmetyków albo faceci ogólnie są tacy nied.......

Stary 2019-04-12, 21:35   #625
Misha_
Wtajemniczenie

Eceea ale on musial byc taki przed ciaza juz i jak widac nawet twoje zle samopoczucie go nie motywuje... Przykre to jest... Ale wez sie zastanow co zrobisz po porodzie jak obibok sie rozsiadzie na kanapie a ty z pampersem miedzy nogami i oczami na zapalki bedziesz szorowala mieszkanie. Moze pogadaj z jego rodzicami ze sobie tego nie wyobrazasz ze on palcem nie kiwnie gdy ty juz nie masz sily. Moj tz swiety nie jest ale jakby mial salon pol dnia sprzatac to bym wyszla z siebie

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:37   #626
Monia858585
Rozeznanie

Agata, Lilly ja też nie prasuję 😀 dla mnie i męża też nigdy nie prasuję. No chyba, że jakieś koszule. Taka ze mnie madka i rzona 😀😀
Stary 2019-04-12, 21:43   #627
butterfly20
Zakorzenienie

Moj flegmatykiem nie jest,ładnie remont zrobił w wolnym od pracy czasie,wszystko wokół domu sam ogarnia i lepiej widzi co trzeba ode mnie.ale gdybym go poprosiła o posprzątanie to byłoby tak jak wy piszecie i tylko by mnie szlag trafiał,bonciagle by o wszystko pytal i tak czy siak wszystko byłoby złe zrobione....także dobrze,ze dom po remoncie ogarnelam z moja mama na itp top już miesiąc temu,teraz tylko na bieżąco sprzątam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:48   #628
Monia858585
Rozeznanie

Eceea mam nadzieję, że jak się dzidziuś urodzi to Twój mąż się ogarnie i bardziej zaangażuje w prace domowe itp. 🤗🤗🤗

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

A mam pytanie. Te nakładki silikonowe do karmienia są w różnych rozmiarach. Jaki wziąć? Jak to się dobiera? Bo nie bardzo wiem M czy L. A chce kupić, żeby było jakby były potrzebne.
Stary 2019-04-12, 21:52   #629
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moj flegmatykiem nie jest,ładnie remont zrobił w wolnym od pracy czasie,wszystko wokół domu sam ogarnia i lepiej widzi co trzeba ode mnie.ale gdybym go poprosiła o posprzątanie to byłoby tak jak wy piszecie i tylko by mnie szlag trafiał,bonciagle by o wszystko pytal i tak czy siak wszystko byłoby złe zrobione....także dobrze,ze dom po remoncie ogarnelam z moja mama na itp top już miesiąc temu,teraz tylko na bieżąco sprzątam
O tak, niby nie ma głupich pytań, ale jak słyszę po raz 5841261:"gdzie jest ścierka do kurzu?" to mam ochotę
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-12, 21:56   #630
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
W punkt. Jeśli będę miała syna to nauczę go sprzątać

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Wiesz co zrob? Jak ma zapasy piwa to weź wrzuć w jakiś plecak tak zeby było tyle ile mniej więcej przybralas ( albo więcej, bo pamiętam że ty malutko przytyłas) i niech sobie ten plecak ponosi całe popołudnie. Nie na plecach, tylko przodem, na brzuchu. Znajoma znajomej znajomej mi opowiadała że tak swojemu zrobiła i byl bardzo zdziwiony że aż tyle to waży. Ale ponoć się zabrał za robotę jakaś w domu.
Wiesz, tu nie chodzi o obrazki na ścianie itd bo to akurat dziecku niepotrzebne ( u mnie tylko łóżeczko i tyle) ale ogólnie...no jakoś lepiej żeby się zmobilizował chłop bo to już niedługo.

Wiem, że dziecku niepotrzebne, ale wstawienie kołyski w istatniej chwili to też slabo dlamnie. Dobija mnie to nieprzygotowanie. Chcialabym po szpitalu wrócić do czystego mieszkania ;(

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości