|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcówki 2019 cz.4
Cytat:
ważne że wszystko okCytat:
![]() Z imieniem dla córki nie było problemu, od początku wiedziałam że będzie Ala Teraz dla synka trudniej było mi się zdecydować Cytat:
Ostatnio nawet chemię do domu zamawiam przez neta ![]() Cytat:
My tak mieliśmy ślub kuzynki męża kiedy córeczka miala miesiąc ale nie mamy z nimi jakiegoś wybitnego kontaktu więc już wcześniej podziękowaliśmy i uprzedzilismy że nas nie będzie Z kolei na moim ślubie bliska przyjaciółka była 4 tyg po porodzie. Ale nie wyobrażalam sobie że może jej nie być i oni też bardzo chcieli przyjść. Wynajęłam im pokój, wzięli ze sobą mamę która opiekowała się na górze maluchem a oni chociaż parę godzin mogli się z nami bawić tego dnia Wszystko zależy jakie macie relacje z parą młodą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas rossmann tez. Ale mamy w lidlu kasę, gdzie jest napisane ze ciężarne maja pierwszeństwo, a mimo to kasjer obsługujący ta kasę nie chciał mnie obsłużyć poza kolejnością i stałam w giga kolejce. Tak jak w biedronce ostatnio musiałam zdjąć płaszcz, bluzę w kolejce, bo tak mi było słabo, a Pani kasjerka jeszcze sie krzywo na mnie patrzyła, jakby miała pretensje ze w ciąży na zakupy przyszłam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najchętniej juz wszystko łącznie ze spożywką bym zamawiała Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio wychodzilam z tramwaju i jakaś babka biegła ale szedł niewidomy i podłożył jej ta biała laske i się przewróciła, wzięła mu te laske i zaczęła go bic i wyzywać od ślepot...nic mnie już chyba nie zdziwi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
zrobiły mi się 2 rozstępy...
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5tyg powinnam dojść do siebie po cc. No właśnie termin potwierdzenia jest do 20 maja. Wszystko też zależy jakie będzie dziecko... ciężko przewidzieć to . Chciałabym pójść bo oni też byli u nas. Chociaż mówili że zrozumieją bo to ledwo co po porodzie. Mój mąż myśli nawet czy by pokoju nie klepnac... ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się w marketach nie pierdzielę tylko od razu z koszykiem przed kolejjke - przepraszam, czy mogę skorzystać z pierwszeństwa? i nawet się nie obracam ![]() |
||
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
A dziewczyny ma któraś z Was miękka szyjkę ale długa? Gin tylko mówiła żeby się oszczędzać i jak coś się będzie dziać(skurcze) to na IP 🤷
|
|
|
#253 | |||||||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Przewidujecie dłuższy pobyt w szpitalu? U nas po dwóch dniach jeśli z dzieckiem i matką jest wszystko ok, to do domu się idzie... Cytat:
Jedzenie to mi TŻ będzie dowoził- podobno idzie paść z głodu w naszym szpitalu ![]() Cytat:
Po raz pierwszy od lat wybrałam się do lumpeksu, ale nic ciekawego, a dziecięce, to może ze dwa pajace były i to tyle... Cytat:
Może się kruszynka zapowiada? Jacy wy byliście jak się rodziliście z TŻ? Cytat:
Tak w zasadzie to mnie też- a chodzę co miesiąc, nie co dwa tygodnie ![]() Też nie miałam jeszcze ktg. Na tym etapie chyba nie jest potrzebne jeśli nic się nie dzieje? Cytat:
U mnie miał 2 kilo, z opcją na więcej (2 kg to po korekcie, bo po niektórych wymiarach, to mu 2200g wychodziła waga syna). Cytat:
Cytat:
Wszystko zależy od sklepu- w Lidlach w Gdyni mają ciężarne gdzieś, w jednej biedronce krzyczą do mnie z daleka że mam podejść bez kolejki, w drugiej babka mi mówi żebym podeszła do niej jak będę chciała być skasowana to ona podejdzie, a jej koleżanka z kolei jak ją poprosiłam o otwarcie kolejnej kasy (upiornie długie kolejki były), to tylko spojrzała na brzuch i zadzwoniła od niechcenia po kolejną osobę... A masujesz skórę balsamami? Jeśli masz predyspozycje to i tak się zrobią, ale warto wmasować kilka razy dziennie... Ja mam cały dół piersi poorany rozstępami, ale brzuch na szczęście na razie ok- ale po zrobieniu się rozstępów na piersiach, grzecznie 3 razy dziennie smaruję się od piersi do ud... |
|||||||
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ciężko mi ostatnio być na bieżąco z forum. Pogoda się zrobiła i całe dnie spędzamy z córka na podwórku i spacerach.
Dziś zaczynam 32 tydzień, czuje się dobrze. Torby nadal nie mam, ani nawet nic co mogłabym do niej spakować chyba czas pomału brać się za zakupy. Ubranka mamy, pieluch tetrowych, muslinowych i bambusowych mam zapas po Blance, parę tylko dokupilam bambusowych, bo strasznie mi się podobały W ogóle mi się nie wydaje, że już tak mało czasu zostało ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#259 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
No to nie spodziewałabym się że wasz maluch będzie wielkoludem podobno dzieci rodzą się z wagą podobną do swoich rodziców (chyba że dochodzą inne czynniki- cukrzyca czy jakieś problemy)...Zastanawiam się, czy by sobie nie wziąć tego żelu Bio-Oil do szpitala - olejek bardzo lubię i robrze robi mojej skórze, ale w szpitalu chyba będzie ciężko go użyć, a żel może będzie lepszy do użycia? |
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego, a teraz koło pępka mi się zrobiły
|
|
|
|
#261 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Ale mniej skóra swędzi i masz to wrażenie w głowie, że chociaż próbowałaś
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smaruję palmersem i biooil, nic nie daje Jestem tak zmęczona że chyba pójdę spać Pod lewym zebrem mnie uciska i ciągnie w bok i tył pleców, przyczyną są prawdopodobnie wzdęcia Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
na wzdęcia polecam kminek, przetestowałam
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Mi naczynka zaczęły pękać na brzuchu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra. Zero empatii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
W jakiej postaci? Ja się brzydko wyrażę, nie mogę się wyp ierdziec, jakbym miala.poskrecane jelita
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

ważne że wszystko ok

5tyg powinnam dojść do siebie po cc. No właśnie termin potwierdzenia jest do 20 maja. Wszystko też zależy jakie będzie dziecko... ciężko przewidzieć to
. Chciałabym pójść bo oni też byli u nas. Chociaż mówili że zrozumieją bo to ledwo co po porodzie. Mój mąż myśli nawet czy by pokoju nie klepnac... 

i masz to wrażenie w głowie, że chociaż próbowałaś