|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 48
wymieniałam niedawno 2 razy dowód i oba były gotowe w kilka dni (raz składałam w poniedziałek po południu a w pt miałam już info że jest gotowy do odbioru), także jest szansa że zdązyłaby wymienić (dowodu przecież przy skladaniu nie zabierają, więc sytuacji na gorsze to i tak nie zmieni)
Edytowane przez eibhlin87 Czas edycji: 2019-04-17 o 10:48 |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MOja mama miała mikser - ręczny to szybciej ubijał niż te co są teraz np. z Zelmera ale też 2 lata temu coś zaczał przerywać.... podejrzewam że to wina prądu w gniazdku, który jest nierówny i nie raz korki wywaliło albo ten prąd odłączali.... No ale mamy prodiż, który ma z 35-36 lat i tylko raz Tata w nim spirale wymienił... a jak mama kupiła nowy to okazało się, że góra nie grzeje a dół tak. Kupowany był u prywaciarza to nie chciał ani wymienić ani oddac pieniedzy Tata dokupił grzałkę jakoś rozkręcił i go zlepił... ale mówił ze te grzałki były inne - inna do spodu a inna do góry a ta na górze to w ogole była jakaś wadliwa.... a dowiedziałam się ze prodiż nie grzeje jak po godzinie sernik był nieupieczony
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mieszka we Włoszech i rok temu skończyła się jej ważność dowodu z Włoch przyjechała samochodem bez ważnego dowodu,nikt jej nigdzie nie sprawdzał z kolei w Polsce po złożeniu wniosku o nowy bez sensu było żeby siedziała tu miesiąc.
Kupiła bilet na autokar przez infolinię ,podała imię nazwisko,datę urodzenia i numer telefonu w razie zmiany godziny odjazdu,w autokarze został wydrukowany jej bilet ,stary dowód tylko pokazała kierowcy nie dając mu go nawet do rąk więc nawet nie miał możliwości zobaczyć,że jest nieważny... Tż rok temu na lotnisku wraz z biletem wyrzucił do śmieci swój paszport,za trzy dni wyjeżdżał ,na drugi dzień biegł do biura paszportowego i błagał panią w okienku o pomoc,został mu wyrobiony paszport tymczasowy kolejnego dnia. Ja rok temu wymieniałam dowód po ślubie ,dwa tygodnie i dowód był gotowy,idź dziś do urzędu może uda się wyrobić szybciej.
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to u babci jest przedwojenna maszyna, która szyje
![]() Z kolei u mojej mamy Łucznik... chociaż ostatnio mama ją podłączyła i zaczeła sama szyć bez niczego :P Chyba coś z pedałem - szyje mimo iż nie kręci się korbką :P
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4479 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Może idźcie jeszcze raz obydwoje i popytajcie o przyspieszenie. Odpowiedzcie swoją historie
uprzednik to też człowiek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latam często do mamy i odprawiając się przez internet należy podać serię i numer dowodu +jego ważność.
|
|
#4483 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Chcę sprzedać dwie złote zawieszki do łańcuszka - wybrać się do skupu złota czy do jakiegoś jubilera? Oba mają małą wagę i się zastanawiam czy w skupie w ogóle będą zainteresowani. Możecie mi polecić jakieś miejsca w Wawie (Śródmieście/Muranów?)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#4484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4485 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86718372]Z tego, co pamiętam, to tzowi um posłał list z przypomnieniem o tym, że mu się ważność kończy. Mnie teraz sprawdzał pan tylko, jak odbierałam bilet i nie jestem pewna, czy w ogóle spojrzał na termin ważności. Jak wracałam, to w ogóle nie musiałam pokazywać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A co to za linie lotnicze? A co z odprawą? Zanim się przejdzie przez bramki i kontrolę, trzeba się przecież odprawić - na lotnisku lub przez internet. To mogło być nawet ileś dni wcześniej, przed wylotem
|
|
|
|
#4486 |
|
Konto usunięte
|
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8671864 6]A co to za linie lotnicze? A co z odprawą? Zanim się przejdzie przez bramki i kontrolę, trzeba się przecież odprawić - na lotnisku lub przez internet. To mogło być nawet ileś dni wcześniej, przed wylotem
[/QUOTE]Lufthansa. Odprawiałam się przez internet dwukrotnie i nic nie musiałam podawać, w drodze powrotnej, kiedy nie odbierałam biletu, nie musiałam też okazywać żadnego dokumentu poza kodem qr na bramce bezpieczeństwa i potem bezpośrednio przed wejściem do samolotu. Dosłownie wczoraj wróciłam, więc świeże info Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86718605]Ja ostatnio nic nie musiałam podawać. Pewnie zależy od linii lotniczych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Już kiedyś była o tym rozmowa,ja latam ryanairerem
|
#4488 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86718653]Lufthansa. Odprawiałam się przez internet dwukrotnie i nic nie musiałam podawać, w drodze powrotnej, kiedy nie odbierałam biletu, nie musiałam też okazywać żadnego dokumentu poza kodem qr na bramce bezpieczeństwa i potem bezpośrednio przed wejściem do samolotu. Dosłownie wczoraj wróciłam, więc świeże info
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kurka, zawsze jak kupowałam bielty na Lufthansę to w którymś momencie był potrzebny mój dowód
|
|
|
|
#4489 |
|
Konto usunięte
|
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8671867 9]Kurka, zawsze jak kupowałam bielty na Lufthansę to w którymś momencie był potrzebny mój dowód
[/QUOTE]Ja teraz tylko w Katowicach musiałam pokazać przy odbiorze biletu. W Niemczech w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4490 |
|
Konto usunięte
|
Ja w sumie latając Lufthansą zawsze bilet odbierałam na lotnisku, podczas odprawy. Ale już od dobrych kilku lat nie latałam tą linią
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86718653]Lufthansa. Odprawiałam się przez internet dwukrotnie i nic nie musiałam podawać, w drodze powrotnej, kiedy nie odbierałam biletu, nie musiałam też okazywać żadnego dokumentu poza kodem qr na bramce bezpieczeństwa i potem bezpośrednio przed wejściem do samolotu. Dosłownie wczoraj wróciłam, więc świeże info
[/QUOTE] Właśnie Lufthansa jest rozważana, tylko ta przesiadka we Frankfurcie jest dość niepokojąca. Bo jak w Balicach by nie wsiadł do samolotu, to bierze swoje auto i jedzie. A popaść w tarapaty na niemieckim lotnisku to tak niefajnie, zwłaszcza biorąc pod uwagę podróż służbową i odległość od miejsca docelowego... |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86718686]Ja teraz tylko w Katowicach musiałam pokazać przy odbiorze biletu. W Niemczech w ogóle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale nie musiałaś pokazywać dowodu czy nie podawałaś kompletnie nigdzie jego danych? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4493 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na security gate też mnie bardziej obszukali w Kato i pastę do zębów mi wywalili, tam-nic. Ale nie namawiam, bo nic nie wiadomo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4494 |
|
Konto usunięte
|
Ale to jest ciekawe, bo bilety są zdaje się imienne? I podaje się rzeczywiście tylko imię i nazwisko? Nie wymagają od razu więcej danych tak jak w wielu innych liniach lotniczych?
|
|
|
|
#4495 |
|
Konto usunięte
|
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8671877 3]Ale to jest ciekawe, bo bilety są zdaje się imienne? I podaje się rzeczywiście tylko imię i nazwisko? Nie wymagają od razu więcej danych tak jak w wielu innych liniach lotniczych?[/QUOTE]Dopytam TZa, bo on mi kupował bilety.
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam pod Frankfurtem i też często z niego latam z tym,że tez ryanairem.Będąc odprawiona przez internet pokazuje dowód dopiero w momencie pokazywania biletu gdzie miła Pani życzy miłego lotu po czym schodzimy schodami na płytę lotniska.
Nie wydaje mi się,że mając mój dowód ułamek sekundy patrzy na datę (może się mylę,nie mówię ,że nie...) Jednak ja nie ryzykowałabym podróży służbowej na takie cyrki ,lepiej iść jak człowiek do urzędu i załatwiać sprawę dowodu. Z tym,że nie polecam małych miast bo np w mojej rodzinnej miejscowości wysyłają dokumenty związane z wyrobieniem dowodu raz w tygodniu dalej więc bez sensu bo co Ci z tego,że złożysz np w poniedziałek jak urząd wysyła je w piątek...
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
dowód wyrabiałam dwa lata temu (długo chodziłam z nieważnym, przy składaniu wniosku nikt się o żadnej karze nie zająknął nawet). i wniosek składałam w poniedziałek, w czwartek po południu w rządowym systemie była już informacja, że dokument jest do odbioru.
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;86718819]dowód wyrabiałam dwa lata temu (długo chodziłam z nieważnym, przy składaniu wniosku nikt się o żadnej karze nie zająknął nawet). i wniosek składałam w poniedziałek, w czwartek po południu w rządowym systemie była już informacja, że dokument jest do odbioru.[/QUOTE]
Nieźle. Najgorsza jest ta niepewność, kiedy dokładnie będzie, bo ciężko coś zaplanować Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2019-04-17 o 12:41 |
|
|
|
#4499 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat wniosek złożył na wsi. Wydawało się nam, że tak będzie lepiej niż w Krakowie. Może najszybciej byłoby on-line, ale właśnie profil zaufany nie działał - najwyraźniej też nieważny 😏
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

Tata dokupił grzałkę jakoś rozkręcił i go zlepił... ale mówił ze te grzałki były inne - inna do spodu a inna do góry a ta na górze to w ogole była jakaś wadliwa.... a dowiedziałam się ze prodiż nie grzeje jak po godzinie sernik był nieupieczony 

uprzednik to też człowiek. 
Na security gate też mnie bardziej obszukali w Kato i pastę do zębów mi wywalili, tam-nic. Ale nie namawiam, bo nic nie wiadomo.