|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Ja nie miałam jeszcze ani kropelki siary czy mleka od kiedy skończyłam kp
w pierwszej ciąży też susza do samego końca. To nic nie znaczy ![]() Michacha, powodzenia! Dzisiaj będziecie się tulić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mrożone super tak jak Mamaszkrabka pisze bez rozmrazania do wystudzonej galaretki i od razu wylej na blat bo ja ledwo zdążyłam ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Mamaszkraba fakt - ciągle słyszę, ze "one tak robily" np. Dlaczego jej nie czyszcze języka z mlecznego nalotu? Bo one czyscily wata na palcu. Niestety nie doczekalam sie odpowiedzi PO CO mam to robic.
U mnie też w nocy siódme poty. Pod kołdrą jestem cała mokra, siade do karmienia to zamarzam, chociaz na ostatnie noce z przymrozkami właczyłam ogrzewanie, bo i mlody wiecznie rozkopany i Maja ma wiecznie lodowate rece na wierzchu. A mnie męczy i katar i kaszel. Nie wiem czy to alergia czy cos mnie dopadło. Dzisiaj juz lepiej, może dlatego, ze po deszczu. Twarz mam zmasakrowana od chusteczek i poszlam spac z warstwa lanomasci na polowie twarzy. |
|
|
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
Michacha powodzenia
![]() Mamaszkrabka wiem ze ty ze slaska wiec pytak czy my musimy dzieciakom wyrabiac karte nfz bo chyba nadal jest obowiązek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Żarcik...ja już taką sztywniejącą wylewałam na szczęście jeszcze zwarła się bezbrejowo. W ogóle zobaczyłam przepis na ciasto Lion i chyba zrobię na święta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam w planie dziś odwiedzić pocztę i pojechać do lidla właśnie po zakupy na ciasta świąteczne. Niby nic mi się nie dzieję, ale mam trochę stresik sama wychodzić z domu i jechać gdzieś
|
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec maliny nie byly takie w calosci.Cytat:
||
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nic nie wiem na temat kolkowych. Będę dopiero sie interesować. Julka dopiero teraz sie obudzila. Spała tak długo na brzuszku z szumusiem. Zaraz zbieramy się na spacer. Karmię glodomora który już zasnął Ciągle jestem głodna. Staram się jeść często ale i tak jestem non stop głodna. A nie chcem zleciec z wagi. Mam już 12 kg na minusie. I podobam sie teraz sobie. Mam tyłek W ogóle małej pępk wisi na takiej nitce. Ohydnie to wygląda i boje sie tego dotykać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem glodna non stop przy kp... Dramat. Ja bym chciala jeszcze to 1,5 kg schudnac co mi zostalo. U nas dzis byla polozna i wlasnie pepek wykrecala bo tez wisial. Ma tersz lekko zakrwawiony ale powiedziala, ze tak moze byc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
A czy zdarza sie u waszych dzieciaków ulewanie? U nast pomimo ze odbije tak raz czy dwa razy dziennie jej sie uleje
|
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Przerazacie mnie, ja od 2 tygodni jestem mega głodna non stop, w nocy wstaje jeść, rano głód mnie budzi... Jak przy KP będzie jeszcze gorzej to ja nie wiem 🤣
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byla u Nas położna i mala przybrała juz 500g od wyjscia ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro musimy do osrodka zdrowia podjechac i sprawdzic wage. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale to nie ważne czy jest cisza czy wariuje koło niej 3 dzieci Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Mój Leo często ulewa. Nie wiem czy nie za często go przystawiam a leci mi mocno, czasem jak puści cyca to mu trysnie na włosy xd ale jak biedny tak płaczę to ja już nie wiem czy głodny czy brzuszek boli..
My jutro mamy pierwsza wizytę u pediatry ![]() Obecnie na spacerku na starówce, Leo śpi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogarnęłam wszystkie załatwienia na dziś, a nawet więcej bo jeszcze byłam w galerii po odbiór jedzenia zamówionego przez neta, a miał to robić tż po pracy.
Wracając sprawdzam skrzynkę a tam awizo, a akurat byłam dziś na poczcie paczkę ze zwrotem butów wysłać bo za małe A ten list to sądowy z tego co wiem , więc muszę się osobiście gibnąć na pocztę jutro, a myślałam że będę jutro tylko leniuchować ![]() Ale w sumie dziś było przyjemnie gdziekolwiek się ruszyć z domu ![]() Ciekawe czy Michacha już urodziła... ![]() W Lidlu akurat pustawa była kasa pierwszeństwa, więc kieruję się do niej i jakiś dziadek wrył się przede mnie a co
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-04-17 o 15:10 |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę pod kroplówką z oxy. Podkręcają dawkę co jakis czas. Skurcze na poziomie ponad 60. Lekarz jednak jest sceptyczny, że urodzę dzisiaj, bo mam szyjkę skierowaną do kręgosłupa i wszystko jest wysoko wg niego.Może być tak, że dziś posiedzę pod kroplowką do 20 wroce na sale i jutro powtórka. Jak mi to powiedział, a potem slyszałam jak obok się dziecko urodziło, to się tak rozryczałam, że jak położna przyszła to musiała mnie uspokojać 😕 Także czekamy 😕
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
A teraz na spacerze malutka mi ci chwile popłakuje. Karmiłam, zmieniłam pieluchy i dalej albo brzuszek albo czuje moje nerwy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze trochę musisz być cierpliwa... wiem, że się łatwo mówi ale co zrobić. No w końcu musi ruszyć albo go wyciągną ! Twój synek będzie wątkowym uparciucho-leniwcem o ! Zawsze to jakiś zaszczytny tytuł na wątku ![]() Głowa do góry, a szyjka szeroko w dół ! |
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha kciuki za rozwój akcji. Dasz radę!
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie ze skrotowo.
Nadal jesteśmy w szpitalu. Za wolno CRP Maluszka spada, jutro jeszcze ttrzeba sprawdzić. Zrobili mu echo serca - wszystko jest okey. Pięknie przystawia się do piersi. Dziś zaczyna mi się nawał. Michacha - u mnie też podobnie mówili. Nawet jak mi wodu odeszły to nie wierzyli bo naparło mnie, poszłam na wc i prosto do muszli odeszły. Jak zajrzałam, to wydały mi się zielone. Mąż poszedł do położnej, ta przyszła i mowiła że to pewnie mocz ale zbadała mnie na łóżku a tam 8 cm rozwarcia. Zanim założyła rękawiczki to ja już pierwsze parte miałam. Na porodówkę przed zapisami weszłam po 16, wedlug zapisów cisza a 17:20 już było po wszystkim. Łącznie wszystkich skurczy bolących miałam może do 10. Lekarz mnie przepraszał, że nie wierzył. Nic mi nie zdążyli podać, nawet lewatywy ani czopka, mąż ledwie zdążył wejść.
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu przy kp zapotrzebowanie kaloryczne jest większe. Siostra się ze mnie śmiała, że jak w ciąży jem o 21 to po będę jeść o 2 w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porod rowniez ekspresowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

w pierwszej ciąży też susza do samego końca. To nic nie znaczy 

I czy z mrozonych malin wyjdzie?

na szczęście jeszcze zwarła się bezbrejowo. 

A ten list to sądowy z tego co wiem , więc muszę się osobiście gibnąć na pocztę jutro, a myślałam że będę jutro tylko leniuchować 

Także czekamy 

A teraz na spacerze malutka mi ci chwile popłakuje. Karmiłam, zmieniłam pieluchy i dalej
albo brzuszek albo czuje moje nerwy
jeszcze trochę musisz być cierpliwa... wiem, że się łatwo mówi ale co zrobić. No w końcu musi ruszyć albo go wyciągną ! Twój synek będzie wątkowym uparciucho-leniwcem o ! Zawsze to jakiś zaszczytny tytuł na wątku