|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 48
Ja też mam ten problem z balerinami i nie chce ich kupować ale potrzebuje jakichś butów nie sportowych tylko takich właśnie do wszystkiego. Myślę nad mokasynami ale to znowu takie zabudowane na lato masakra.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4562 |
|
Konto usunięte
|
Mnie mokasyny czy czółenka jakoś nie utrudniają życia w upały, dla mnie to kwestia przyzwyczajenia (do upałów
)
|
|
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
Mnie żadne mokasyny ani adidasy ani trampki po prostu nie urządzają w ciepłe dni. Ja serio rozumiem, że wiele osób w tak owych chodzi, ale mi się w nich nogi parują... Jest mi w takich za ciepło. Nie wiem, może to jak z osobami, które przy 25*C zakładają sweter (też kiedyś zakładałam, więc jestem w stanie zrozumieć czyjś "dziwny" ubiór w daną pogodę), albo przy -10*C mają odkryte kostki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2019-04-18 o 07:38 |
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba kupić 3 różne produktu czy jak? Nie mieli, kiedy, tylko jak człowiek przy garach siedzi :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86721616]Mnie żadne mokasyny ani adidasy ani trampki po prostu nie urządzają w ciepłe dni. Ja serio rozumiem, że wiele osób w tak owych chodzi, ale mi się w nich nogi parują... Jest mi w takich za ciepło. Nie wiem, może to jak z osobami, które przy 25*C zakładają sweter (też kiedyś zakładałam, więc jestem w stanie zrozumieć czyjś "dziwny" ubiór w daną pogodę), albo przy -10*C mają odkryte kostki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja też już w święta założę sandały, bo mi też w stopy gorąco. U mnie ms być 20 stopni w cieniu więc nie wyobrażam sobie pełnych butów. Chyba że na wieczorny spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Czy gdzie dostanę ładna sukienkę do 50-70zl? Muszę coś na święta ogarnąć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Co zwykle przygotowujecie na Wielkanoc? Szukam przepisów, ale to musi być coś łatwego i niezbyt drogiego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wysyłasz paczkę i odbiorcy nie ma w domu, to paczka trafia na oddział żeby mogła być dostarczona następnego dnia. Jeśli klient ją odbierze, to nie ma problemu. Jak nie odbierze to nadawca płaci za drugą nieudaną próbę doręczenia i za to magazynowanie. Jak klient stwierdzi że nie ma go w domu bo np. pojechał do babci w odwiedziny i wróci za 3 dni to paczka też trafia do magazynu - tu już płaci się za każdy dzień magazynowania. Często też jest tak, że kurierowi nie chce się podjechać do klienta, bo ma tylko jedną paczkę do małej miejscowości. Wtedy sam wpisuje że umówił się z klientem na doręczenie za kilka dni a nadawca za to płaci. Kiedyś nie było takich cyrków, ale niestety przez długi czas firmy kurierskie zabijały się między sobą obniżając ceny przesyłek do nieopłacalnych dla nich wartości. Wszystko po to żeby przejąć jak najwięcej klientów. Teraz poszli po rozum do głowy, ale nie mogą nagle podnieść cen przesyłek x2, zwłaszcza jak Paczkomat Allegro kosztuje 9 zł i ma jeszcze w cenie darmowy zwrot. Dlatego kombinują dodatkowe opłaty za wszystko co się tylko da, bo żeby je zauważyć trzeba przejrzeć specyfikację faktury z 1000 albo i więcej paczek - wiele osób nie ma na to czasu ani ochoty. Jak zobaczysz na umowie 20zł za paczkę to im podziękujesz, a jak zobaczysz 11zł i potem dostaniesz różne opłaty, to jest szansa że wysyłając wiele paczek po prostu się nie zorientujesz że za część paczek zapłaciłaś za dużo. |
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8672158 5]
Właśnie ![]() Chyba tylko przy markach typu Wibo, Lovely, Eveline się opłaca. Ale już dwa tygodnie temu jak chciałam na szybko kupić korektor z Lovely, to na półkach było tylko dosłownie kilka, same najciemniejsze kolory, do tego wszystkie pootwierane i zapaćkane. Jakoś nic się nie zmieniło od tamtej pory w kilku sklepach [/QUOTE]W Rossmannie chcą za mój podkład 60zł bodajże. W Cocolicie kupuję za 26. Łaski nie robią z tą promocją. Zwłaszcza że drogerie internetowe nie dają mi do zrozumienia, że jestem klientką gorszego sortu. Nie wiem, jak bardzo trzeba nie mieć dumy, żeby mi sieć dała do zrozumienia, że jestem plebsem, a ja bym tam jeszcze leciała kupować na ich promocyjce. Jak zamówię ze trzy rzeczy z przesyłką za 6zł, to i tak lepiej na tym wyjdę, a jeszcze nic mi nie przyszło zaschnięte czy z paluchami, w przeciwieństwie do drogerii na miejscu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Jeden pomysł głupszy od drugiego,.szczerze mówiąc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86721616]Mnie żadne mokasyny ani adidasy ani trampki po prostu nie urządzają w ciepłe dni. Ja serio rozumiem, że wiele osób w tak owych chodzi, ale mi się w nich nogi parują... Jest mi w takich za ciepło. Nie wiem, może to jak z osobami, które przy 25*C zakładają sweter (też kiedyś zakładałam, więc jestem w stanie zrozumieć czyjś "dziwny" ubiór w daną pogodę), albo przy -10*C mają odkryte kostki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No to może sandały załóż? |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kombinują. Gdyby się tylko tak dało, pewnie jeszcze więcej firm przeszłoby na paczkomaty. Toż przecież na poczcie paczka może czekać i czekać i nikt od nikogo nie woła za każdy dzień zwłoki pieniędzy...
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie. Odczepcie sie od kopnientej.
Czytać nie mogę. Ona wie, że są inne rodzaje butów niż baleriny, ale chce baleriny, bo widocznie inne jej nie pasują. ![]() Nie odkrywacie Ameryki uświadamiając jej, że sandały istnieją... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4574 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chce butów, które są przewiewne, mogą być i sportowe. Chyba dwa inne wątki czytamy. |
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86721952]Ale kto się czepia?
Chce butów, które są przewiewne, mogą być i sportowe. Chyba dwa inne wątki czytamy.[/QUOTE]No bo kopnienta pyta o baleriny. Dostaje info o sandalkach, trampkach, adidasach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4576 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy znacie jakieś buty lub wkładki do butów, które rozwiążą problem bolących stóp? |
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam "Xbox One S 500 czy Xbox One 1T"
Dostaje odpowiedzi "PS4 sobie kup" albo "A Switcha masz, Switch jest lepszy." Mimo że wyraźnie zaznaczyłam, że chce grać w Halo, które jest tylko na Xboxa (znaczy było jak pytałam). Jak pytam o A, to pytam o A. Ugh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86721973]Nie, pyta o: Czy znacie jakieś buty lub wkładki do butów, które rozwiążą problem bolących stóp? [/QUOTE]Ok, to się kajam i samobiczuję. Mam jakieś PTSD z tym związane, sorry. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie będzie: żurek, jajka, trochę kiełbasy- śniadanie Obiad sos grzybowy ziemniaki, karkówka Na kolacje bigos Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4579 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86720737]No właśnie wolałabym coś mniej zabudowanego na cieplejsze dni, coś co się łatwo ześlizguje z nogi żeby "wywietrzyć" stopę jak się spoci
[/QUOTE]Jeśli chodzi o baleriny, to dla mnie mega jest Maciejka - kupuję na eobuwie. Meeega wygodne, skórzane, mieciutkie buty. Ale popatrz sobie jeszcze na Tomsy, one mają skórzaną wkładkę, więc stopa się tak nie poci,a są szalenie wygodne, jak pantofle dosłownie (pantofle w moim regionie to buty po domu, nie że szpilki ).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc jest tak: rano baba drożdżowa + kakao na śniadanie, potem spotykamy się na śniadaniu wielkanocnym i tu głównie są jajka gotowane, jajka nadziewane (ja nadziewam rzodkiewką, szczypiorkiem, itp., moja mama szynką konserwową). Do tego wędlina, sałatka jarzynowa + czasem robimy drugą z selerem konserwowym (w tym roku nie). No i moja mama robi żurek, ja nie gotuję, bo u mnie tylko TŻ je, to dla jednej miski mi się nie opłaca, zjada u mojej mamy jeden talerz ![]() Oprócz tego mama piecze jedno ciasto - szarlotkę, ja jakieś drugie - chyba marchewkowe. I tyle. Dla odmiany u moich teściów robi się żurek, drugie danie (mięso + kluski + surówka), ze trzy sałatki, jajka nadziewane, śledzie, baba drożdżowa, babka piaskowa i ze 3-4 rodzaje ciast ![]() Z tym, że oni to potem jedzą przez kolejny tydzień, bo tyle tego jest. |
|||
|
|
|
#4580 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
"Okien dla Jezusa" też nie myjemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4581 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;86721973]Nie, pyta o:
Czy znacie jakieś buty lub wkładki do butów, które rozwiążą problem bolących stóp? [/QUOTE] Spokojnie dziewczyny, ja nie poczułam się ani naszczuta, ani coś w tym stylu ![]() W tym pytaniu o buty chodziło mi raczej o jakieś konkretne modele (może nawet link, jak trafiłyście w ostatnim czasie na jakieś wygodne) a nie typ butów Może za mało sprecyzowałam Kiedyś miałam wygodne baleriny, kupiłam je na jakiejś stronie typu taniebuty.pl i miały mega miękką i wygodną wkładkę w środku, ale niestety już ich nie sprzedają. To samo z wkładkami - są różne filcowe, węglowe, żelowe, z różnych marek... te żelowe mi się podobają, bo są profilowane, z wypustkami, ale znowu mam obawy, że niezbyt oddychają i że noga będzie się bardziej niż normalnie pocić. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- [1=3e9c0f11a2a2332eadc79a6 996a4bda1777e7404_5d9d14f 2533dc;86722090]Jeśli chodzi o baleriny, to dla mnie mega jest Maciejka - kupuję na eobuwie. Meeega wygodne, skórzane, mieciutkie buty. Ale popatrz sobie jeszcze na Tomsy, one mają skórzaną wkładkę, więc stopa się tak nie poci,a są szalenie wygodne, jak pantofle dosłownie (pantofle w moim regionie to buty po domu, nie że szpilki ).[/QUOTE]Dzięki, zerknę |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi.
![]() Nie będę cudowała i nasz jadłospis będzie bardzo podobny do Waszego. My też nie chcemy robić zbyt wielu dań, bo nie lubimy dojadania tego przez kilka następnych dni. Okien dla Jezusa też nie umyłam. W kwestii przygotowan Wielkanocnych wysiliłam się na tyle, żeby zrobić z dzieckiem dekoracje przed domem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyglądają jak żywe, więc dekoracja jak złoto
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze święta ever. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=3a699716aa851854b23aba0 23079d493c4073377;8671435 6]A dałby radę z siemieniem lnianym, pestkami słonecznika, orzechami itp? Kiedyś miałam jakiś stary młynek rodem z PRL, był genialny, ale współlokator wyprowadzając się mi go ukradł... Po nim kupiłam kupiłam jakiś tani młynek i w sumie to był na tyle świetny, że bez żalu zostawiłam w pracy. Testowałam też młynki u znajomych i też sobie nie radzą z mieleniem takich rzeczy.[/QUOTE]jejku, szczerze powiem, że nie wiem, nie robiłam takiego challengu Kulki pieprzu czarnego zmielił bez problemu.
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;86722140]W tym pytaniu o buty chodziło mi raczej o jakieś konkretne modele[/QUOTE]
Vagabond model Lily - góra szmaciana, ale elastyczna, nie rozczłapuje się. wkładka z koziej skóry, miękka jak poduszka, dobrze wyprofilowana. ja w tych butach zrobiłam kilometry po całej Europie, mam je już chyba ze trzy sezony, piorę w pralce i dalej wyglądają jak nowe. poza tym Tomsy |
|
|
|
#4588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To ciekawe... Zdarzyło mi się 2x w tym roku zamawiać coś z Sephory, oni dostarczają dpd. Raz zamówiłam na adres domowy, oczywiście problem z odbiorem, ale jakoś kurier dał koledze i udało mi się odebrać za 2 razem i zapłacić kartą. Drugi raz zamówiłam centralnie na Mineralną w Warszawie, taki podałam adres, tylko swoje dane + nr telefonu i w komentarzu adnotacja, że dojadę sama odebrać (mają tam dpd z odbiorem i możliwościa płatności kartą). Paczka czekała ze 2 tygodnie, bo nie byłam w stanie podjechać. Nie dostałam żadnego info, że ktokolwiek za to płacił. Wcześniej też paczki na mnie tam czekały, jak nie zdołałam odebrać, a akurat moje poprzednie mieszkanie podlegało pod ten punkt. a co do butów - ja jeszcze nie kupiłam, a tu już trzeba chyba Tomsy wyjąć... tyle, że ja mam problem ze stawami i jak rano jest mróz to później cierpię
|
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paragrafu w regulaminie na to nie ma, ale trzeba zbierać na łatanie dziury w budżecie...[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;86722358]To ciekawe... Zdarzyło mi się 2x w tym roku zamawiać coś z Sephory, oni dostarczają dpd. Raz zamówiłam na adres domowy, oczywiście problem z odbiorem, ale jakoś kurier dał koledze i udało mi się odebrać za 2 razem i zapłacić kartą. Drugi raz zamówiłam centralnie na Mineralną w Warszawie, taki podałam adres, tylko swoje dane + nr telefonu i w komentarzu adnotacja, że dojadę sama odebrać (mają tam dpd z odbiorem i możliwościa płatności kartą). Paczka czekała ze 2 tygodnie, bo nie byłam w stanie podjechać. Nie dostałam żadnego info, że ktokolwiek za to płacił. Wcześniej też paczki na mnie tam czekały, jak nie zdołałam odebrać, a akurat moje poprzednie mieszkanie podlegało pod ten punkt. a co do butów - ja jeszcze nie kupiłam, a tu już trzeba chyba Tomsy wyjąć... tyle, że ja mam problem ze stawami i jak rano jest mróz to później cierpię [/QUOTE]Sephora to inna bajka, oni nie mają opłat za paczkę tylko ryczałt miesięczny. Jak ktoś nadaje miliony paczek rocznie to ma umowę na zasadzie zapłać x co miesiąc i możesz za to wysłać np. 300 000 paczek. Oni wysyłają tyle, że nie ma szans żeby ktokolwiek zauważył że nie odebrałaś paczki, więc dopóki DPD im czegoś nie zwróci to tak sobie leży i czeka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4590 |
|
Konto usunięte
|
Może znajoma trochę podkoloryzowała? Karton musi być wytrzymały, solidny, dobrze zabezpieczony. Jeśli pani na okienku widzi, że karton może się rozlecieć, to ma prawo nie przyjąć takiej rozpadającej się przesyłki. Ale nie ma to na celu wciskania firmowych kartonów. Nawet dla ludzi pracujących na poczcie takie sytuacje brzmią absurdalnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

)

i czy wszystko jest od razu, czy znowu beznadziejnie podzielone na tygodnie, tematycznie?