Czerwcówki 2019 cz.4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-17, 22:11   #481
sylwia695
Rozeznanie

Dot.: Czerwcówki 2019 cz.4

Kurcze w takim tempie to my za tydzień wątek skończymy dzisiaj bieganiną więc ciężko nadążyć Was nawet z czytaniem. Ja autem jeżdżę bo z częstotliwością z jaką sikam to nie wyobrażam sobie czekać na przystankach młoda dziś się konkretnie wyciągnęła że była pod żebrami i w przeciwległej pachwinie jednocześnie a tak to cukier skacze, głowa mnie boli że chyba chcę już czerwiec...:/

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
sylwia695 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:11   #482
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mipola Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo, zapał na początku a po kilku dniach przechodzi. Jak młodszej rozszerzałam dietę i już w późniejszym etapie jak była starsza to wrzucałem wszystko na wagę przed podaniem i jak kończyła jeść. Ale to były statystyki dla lekarza, bo mi nikt nie wierzył, że ona nic nie chce jeść.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
To tak jak ja. Prowadziłam zapiski przy kp a później mi się już nie chciało

Nie tylko ja taki leń

Ale z drugiej strony to jeszcze nie było takiej sytuacji że te zapiski na coś by mi się przydały. Może teraz mogłabym porównać jak to bylo z pierwszym a jak jest z drugim ale przy drugim to już tym bardziej nie chciałoby mi się pewnie notować wszystkiego
Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Pyszne to ciasto chyba lubie wszytskie z malinami haha mam przepis na dobry serniczek z malinami

Ja też się zachwycałam jak pierwszy raz spróbowałam
I myślałam że jest bardziej skomplikowane w robieniu a tu przepis prosty
Cytat:
Ja używałam jakiejś aplikacji. Ale tylko przy Jagodzie, przy Kai już mi się nie chciało
W ogóle jest fajna apka do liczenia skurczy. Nawet mowi kiedy do szpitala jechac po częstotliwości i długości trwania skurczy mi się przydała, leżysz w łóżku i czekasz naciskając ekran

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ja na święta robię takie ciasto. Trochę je tylko podrasuję dla dziewczynek. Uwielbiają arbuza, więc zrobi na nich wrażenie
https://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-arbuz

Też używałam takiej aplikacji i potwierdzam że się przydała. Może warto już ściągnąć coś i mieć na telefonie...

Moje dziecko nie lubi arbuza. Wszystkie owoce wcina, arbuzem gardzi. Po kim to ma, nie wiem

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:17   #483
mipola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Nie tylko ja taki leń

Ale z drugiej strony to jeszcze nie było takiej sytuacji że te zapiski na coś by mi się przydały. Może teraz mogłabym porównać jak to bylo z pierwszym a jak jest z drugim ale przy drugim to już tym bardziej nie chciałoby mi się pewnie notować wszystkiego Ja też się zachwycałam jak pierwszy raz spróbowałam
I myślałam że jest bardziej skomplikowane w robieniu a tu przepis prosty Też używałam takiej aplikacji i potwierdzam że się przydała. Może warto już ściągnąć coś i mieć na telefonie...

Moje dziecko nie lubi arbuza. Wszystkie owoce wcina, arbuzem gardzi. Po kim to ma, nie wiem

Moje w zeszłym roku też nie chciały jeść. A teraz same w dwa dni wciągnęły takiego małego. Smaki się zmieniają
Co do tej systematyczności. Ja mam takie albumy dla dziewczyn, historia poznania rodziców, jak się dowiedzieli o ciąży, pierwsze usg, pierwsze ruchy, narodziny, pierwszy ząbek itp. i są ledwo co uzupełnione

mipola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:18   #484
NatalkaC
Raczkowanie

Ja w pierwszej ciąży to od razu skurcze miałam co 6 minut, nie dało się och nie zauważyć. W drodze do szpitala miałam już co 3 minuty
NatalkaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:20   #485
Moniunia1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NatalkaC Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży to od razu skurcze miałam co 6 minut, nie dało się och nie zauważyć. W drodze do szpitala miałam już co 3 minuty
Ciekawa jestem jak "wyglądają" takie skurcze można je do czegoś porównać?

Moniunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:23   #486
mipola
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałamprzy drugim porodzie co 2 minuty od razu i tak 12 długich godzin
Cytat:
Napisane przez Moniunia1994 Pokaż wiadomość

Hmmm.... Jeśli chodzi o te zwykłe na brzuchu, to idą z góry na dół. Taki mocny ucisk jest, no i boli jakby nie patrzeć

Stary 2019-04-17, 22:28   #487
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Moje w zeszłym roku też nie chciały jeść. A teraz same w dwa dni wciągnęły takiego małego. Smaki się zmieniają
Co do tej systematyczności. Ja mam takie albumy dla dziewczyn, historia poznania rodziców, jak się dowiedzieli o ciąży, pierwsze usg, pierwsze ruchy, narodziny, pierwszy ząbek itp. i są ledwo co uzupełnione

To prawda z tymi smakami
Moja jeszcze kiwi nie lubi a był czas że w domu wszystkiego mogło zabraknąć tylko nie kiwi

Ja mam tylko pudełko do którego wrzucam takie pamiątkowe rzeczy typu opaska na rączkę ze szpitala, pierwszy bodziak, zdjęcie z usg itp. Ale już nie pamiętam kiedy ostatnio coś tam dorzuciłam...
Cytat:

Silny ból miesiączkowy, tak to pamiętam

Skurcze przy akcji porodowej też bolą jak przy miesiączce ale to już kompletnie inna skala bólu

Stary 2019-04-17, 22:28   #488
mrofka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałamprzy drugim porodzie co 2 minuty od razu i tak 12 długich godzin Hmmm.... Jeśli chodzi o te zwykłe na brzuchu, to idą z góry na dół. Taki mocny ucisk jest, no i boli jakby nie patrzeć

A jak odróżnić te które się zdarzają już teraz od tych prawdziwych

mrofka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-17, 22:33   #489
mipola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrofka89 Pokaż wiadomość
A jak odróżnić te które się zdarzają już teraz od tych prawdziwych

Te teraz przechodzą, nie są regularne. Te prawdziwe są na początku w miarę regularne a z czasem przybierają na sile i długości. I czas między jednym a drugim się skraca. Mówią, że nie da się tego pomylić z przepowiadającymi i w sumie mają rację. Sama też miałam obawy czy rozpoznam, że to już.

Stary 2019-04-17, 22:34   #490
mrofka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Te teraz przechodzą, nie są regularne. Te prawdziwe są na początku w miarę regularne a z czasem przybierają na sile i długości. I czas między jednym a drugim się skraca. Mówią, że nie da się tego pomylić z przepowiadającymi i w sumie mają rację. Sama też miałam obawy czy rozpoznam, że to już.

Czyli mamy szansę nie przegapić i nie wpaść do szpitala na ostatnią chwilę

Stary 2019-04-17, 22:36   #491
mipola
Zadomowienie

Tak samo jest z fazą parcia. Mialam myśli, matko skąd ja będę wiedzieć że należy przec. A tu organizm jest tak mądry że sam nam podpowiada co robić.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Czyli mamy szansę nie przegapić i nie wpaść do szpitala na ostatnią chwilę

Tego nie możesz być pewna wszystko zależy jak szybko rozwarcie będzie postępować

Stary 2019-04-17, 22:48   #492
NatalkaC
Raczkowanie

Ja nadal mam takie objawy nie wiem, jak teraz będzie. Wtedy mi wody odeszły, więc się przebrałam i pojechaliśmy do szpitala, a w samochodzie dostałam skurczy. Miałam wrażenie, że boli jak na okres, tyle że mocniej. Jak wysiadłam z auta to ledwo szłam. A jak weszłam na IP to się zapytałam czy to tak będzie mocno bolało. Lekarz się zaśmiał i powiedział, że będzie bardziej bolało, a ja już wtedy miałam bóle krzyżowe. Śmiał się ze mnie do momentu, jak zaczął badać. Krzyknął do pielęgniarki, że ma lecieć po łóżko bo ja tu mu urodzę. Zawieźli mnie na porodówkę to miałam skurcze parte. Wody odeszły mi po 18, a o 20 urodził się Wojtuś. Mam nadzieję, że teraz nie będzie takiego tempa, bo wtedy do szpitala miałam 15km, a teraz 100
Stary 2019-04-17, 22:49   #493
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tez o tym pomyślałam bo córa się uparla wejść do mnie. Mam nadzieje, że nic nie będzie.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Niezbyt fajnie

Przepis taki jak tu mniej więcej. Tylko ja piekę biszkopty zamiast herbatnikow. Najlepsze jest po 3 dniach w lodówce. Z herbatnikami 2 dni. Do śmietany można dodać smietan fix.

http://kuchennehity.blogspot.com/201...-lion.html?m=1

Zrobiłam jeszcze babeczki pieczone w kolorowych skorupkach jajek. Fajnie wyszło. No i w sob chce robić marchewki z kruchego ciasta. Sałatkę i jajka kurczaki.
na co nawijasz ciasto przy marchewkach ?
pokusiłaś mnie
też robię :P
Stary 2019-04-17, 22:52   #494
mipola
Zadomowienie

Cytat:
Ja nadal mam takie objawy nie wiem, jak teraz będzie. Wtedy mi wody odeszły, więc się przebrałam i pojechaliśmy do szpitala, a w samochodzie dostałam skurczy. Miałam wrażenie, że boli jak na okres, tyle że mocniej. Jak wysiadłam z auta to ledwo szłam. A jak weszłam na IP to się zapytałam czy to tak będzie mocno bolało. Lekarz się zaśmiał i powiedział, że będzie bardziej bolało, a ja już wtedy miałam bóle krzyżowe. Śmiał się ze mnie do momentu, jak zaczął badać. Krzyknął do pielęgniarki, że ma lecieć po łóżko bo ja tu mu urodzę. Zawieźli mnie na porodówkę to miałam skurcze parte. Wody odeszły mi po 18, a o 20 urodził się Wojtuś. Mam nadzieję, że teraz nie będzie takiego tempa, bo wtedy do szpitala miałam 15km, a teraz 100
To ja się trochę dłużej męczyłam poród ekspres można powiedzieć. Ja bym nie chciała, żeby mi wody odeszły bo u mnie po przebicia pęcherza rozwarcie się moment robi. Więc wolę na spokojnie zacząć od liczenia skurczy

Stary 2019-04-17, 22:56   #495
NatalkaC
Raczkowanie

Cytat:
To ja się trochę dłużej męczyłam poród ekspres można powiedzieć. Ja bym nie chciała, żeby mi wody odeszły bo u mnie po przebicia pęcherza rozwarcie się moment robi. Więc wolę na spokojnie zacząć od liczenia skurczy

Ja to chcę, żeby lekarz mi powiedział, że mam być w szpitalu w dniu ... i ja wtedy sobie pojadę, nie chciałabym wcześniej akcji
Stary 2019-04-17, 23:04   #496
fablous
Zakorzenienie

U mnie było tak że leżałam już przed terminem w szpitalu więc odpadła kwestia dojazdu do szpitala itp.

Skurcze zaczęły mi się koło 5-6 rano. Takie delikatne ale włączyłam aplikacje do liczenia i wyszło że są regularne, co ok 5 minut. Wtedy jeszcze na spokojnie poszłam do łazienki, wzięłam prysznic, umyłam głowę, ogarnęłam się. Cały czas bolało tylko umiarkowanie

Koło 8 poszłam do położnych i powiedziałam że chyba się zaczyna. Za chwilę przyszedł mój lekarz żeby mnie zbadać. Ledwo siadłam na fotel a on mówi "oo, gloweczka już nisko, rodzimy"

W międzyczasie poszłam się pakować, zadzwoniłam po męża że ma już przyjeżdżać i zjechałam piętro niżej na porodówkę. Tam pojawiłam się około godziny 10 a o 15.30 córeczka przyszła na świat

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Wody też mi odeszły już w trakcie akcji porodowej, chyba przy 5-6cm rozwarcia. Potem to już błyskawicznie poszło

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Ja to chcę, żeby lekarz mi powiedział, że mam być w szpitalu w dniu ... i ja wtedy sobie pojadę, nie chciałabym wcześniej akcji
Kurcze, ja to na miejscu lekarza polozylabym Cię wcześniej na oddział żebyś była pod stałą opieką, tym bardziej że tak daleko macie do szpitala

Stary 2019-04-17, 23:10   #497
NatalkaC
Raczkowanie

Cytat:
U mnie było tak że leżałam już przed terminem w szpitalu więc odpadła kwestia dojazdu do szpitala itp.

Skurcze zaczęły mi się koło 5-6 rano. Takie delikatne ale włączyłam aplikacje do liczenia i wyszło że są regularne, co ok 5 minut. Wtedy jeszcze na spokojnie poszłam do łazienki, wzięłam prysznic, umyłam głowę, ogarnęłam się. Cały czas bolało tylko umiarkowanie

Koło 8 poszłam do położnych i powiedziałam że chyba się zaczyna. Za chwilę przyszedł mój lekarz żeby mnie zbadać. Ledwo siadłam na fotel a on mówi "oo, gloweczka już nisko, rodzimy"

W międzyczasie poszłam się pakować, zadzwoniłam po męża że ma już przyjeżdżać i zjechałam piętro niżej na porodówkę. Tam pojawiłam się około godziny 10 a o 15.30 córeczka przyszła na świat

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Wody też mi odeszły już w trakcie akcji porodowej, chyba przy 5-6cm rozwarcia. Potem to już błyskawicznie poszło

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Kurcze, ja to na miejscu lekarza polozylabym Cię wcześniej na oddział żebyś była pod stałą opieką, tym bardziej że tak daleko macie do szpitala

Powiedział, że dobrze by było, gdybym wytrzymałam do 35-36 tc, ale sam stwierdził, że z bliźniakami porodu często zaczynają się już od 28tc. 23.04 jadę do Poznania na usg, ale torbę wezmę w razie czego, bo jak szyjka się skraca, to lepiej być przygotowanym na wszystko
Stary 2019-04-17, 23:22   #498
migifigi
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahaha ja też mam Album pierwszego roku skończony na 5 miesiącu 🤦☠♀️🤦☠♀️

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:

Nie wiem czy można do czegoś porównać ale uwierz mi, że nie przegapisz na pewno

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Mi wody nie odeszły, miałam przebijany pęcherz na porodówce. Czop sluzowy odchodził mi częściami od 37tc więc tak naprawdę u mnie jedynym objawem, że to już to były te właściwe skurcze. Zaczęły się chyba od co mniej więcej 15 minut a do szpitala pojechaliśmy jak były co 7. W szpitalu byliśmy o 23 a urodziłam córkę o 9 rano.

migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-18, 04:47   #499
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Łącze się w bólu. Ja swoje już przepłakałam i teraz się trzymam się, że co ma być to będzie a moim zadaniem będzie się najszybciej ogarnąć po cesarke. A widocznie z jakiegoś powodu obrócić się nie chcą. Wierzę że to jest z jakiegoś powodu i że tak widocznie ma być

Ja z wypisu Dow się że moja była okrecona pepowina za szyję. Także dobrze, że miałam cc. Potem sobie uświadomiłam , że usłyszałam płacz i przez chwilę byla cisza.

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Dołączam do grona maltretowanych przez własne nienarodzone jeszcze dzieci

Mój też rozciąga się, wypreza, próbuje zmienić pozycję i czuję że biedny nie daje rady bo tak mu już ciasno. Ale nieustannie podejmuje próby - kosztem matki która robi za matę treningową Te ruchy już naprawdę bolą a jak się usadowi bardzo nisko to mam wrażenie że jego głowę nam już tuż tuż przy szyjce
Właśnie robię na święta malinową chmurkę Prowadziłam takie zapiski na początku pod kątem karmienia - która pierś i o której godzinie. Ale szybko odpuściłam bo przy kp to nie bardzo miało sens
Potem chciałam notować posiłki przy rozszerzeniu diety ale też szybko zrezygnowalam. Brakuje mi systematycznosci w takich kwestiach

Ja długo prowadziłam. Bardzo mi się przydalo. Miałyśmy 5 różnych mlek zanim w końcu trafiłysmy na takie po którym nic jej nie było
Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Cytat:
Ja używałam jakiejś aplikacji. Ale tylko przy Jagodzie, przy Kai już mi się nie chciało
W ogóle jest fajna apka do liczenia skurczy. Nawet mowi kiedy do szpitala jechac po częstotliwości i długości trwania skurczy mi się przydała, leżysz w łóżku i czekasz naciskając ekran

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Ja na święta robię takie ciasto. Trochę je tylko podrasuję dla dziewczynek. Uwielbiają arbuza, więc zrobi na nich wrażenie
https://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-arbuz

Świetnie wygląda. Robiłaś juz?

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Ja też liczyłam skurcze na aplikacji. Siedzieliśmy z mężem i się zastanawialismy czy to już czy nie juz

My też
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-18, 04:50   #500
morelle_
Zakorzenienie

Moja uwielbia arbuza

---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ----------

Cytat:

Trochę jak na okres ale cały brzuch no i mocniejsze. Te pierwsze off course bo ja kolejnych juz nie miałam.
Stary 2019-04-18, 04:57   #501
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
na co nawijasz ciasto przy marchewkach ?
pokusiłaś mnie
też robię :P
Są gotowe rurki, ale ja nawijam na brystol owinięty folią. Wyglądają super.
Do środka co chcesz.

To kusze jeszcze babeczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2019-04-18 04.54.16.jpg (133,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2019-04-18 04.54.34.jpg (126,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2019-04-18 04.57.17.jpg (107,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2019-04-18, 05:11   #502
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam jutro wizytę u swojego gin. Zastanawiam się ile młody waży.

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:
Nie tylko ja taki leń

Ale z drugiej strony to jeszcze nie było takiej sytuacji że te zapiski na coś by mi się przydały. Może teraz mogłabym porównać jak to bylo z pierwszym a jak jest z drugim ale przy drugim to już tym bardziej nie chciałoby mi się pewnie notować wszystkiego Ja też się zachwycałam jak pierwszy raz spróbowałam
I myślałam że jest bardziej skomplikowane w robieniu a tu przepis prosty Też używałam takiej aplikacji i potwierdzam że się przydała. Może warto już ściągnąć coś i mieć na telefonie...

Ja nie lubię bezy. Nikt w mojej rodzinie. Dla mnie to jest niejadalne. Maliny uwielbiam. Tez mam przepis na malinowy sernik jeszcze na święta jest fajne to zielone z granatem.

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Stary 2019-04-18, 07:16   #503
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Do środka co chcesz.

Fajnie wyglądają te marchewki
To ciasto francuskie? Robisz na słodko czy na słono?
Cytat:

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Ja nie lubię bezy. Nikt w mojej rodzinie. Dla mnie to jest niejadalne. Maliny uwielbiam. Tez mam przepis na malinowy sernik jeszcze na święta jest fajne to zielone z granatem.

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Powodzenia! Ja mam dziś wizytę

Stary 2019-04-18, 07:32   #504
sylwia695
Rozeznanie

Mam question. Od 3 dni mam wrażenie że mam coraz mniejszy brzuch? Może się obniżać czy coś? Albo za mało wód? Mała się niby rusza więc chyba z nią jest ok. No ale dziwne...

sylwia695 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-18, 08:27   #505
mipola
Zadomowienie

Cytat:
Ja z wypisu Dow się że moja była okrecona pepowina za szyję. Także dobrze, że miałam cc. Potem sobie uświadomiłam , że usłyszałam płacz i przez chwilę byla cisza.

---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Ja długo prowadziłam. Bardzo mi się przydalo. Miałyśmy 5 różnych mlek zanim w końcu trafiłysmy na takie po którym nic jej nie było
Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ----------

Świetnie wygląda. Robiłaś juz?

---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

My też
Leśny mech robiłam kilka razy, a to w sumie to samo tylko z galaretką

Stary 2019-04-18, 08:37   #506
mrofka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Do środka co chcesz.

Ale te jajka czadowo wyglądają!!! A co to jest to ostatnie?

Edytowane przez mrofka89
Czas edycji: 2019-04-18 o 08:41
Stary 2019-04-18, 08:40   #507
Moniunia1994
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki

Stary 2019-04-18, 08:41   #508
sandra991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia695 Pokaż wiadomość
Mam question. Od 3 dni mam wrażenie że mam coraz mniejszy brzuch? Może się obniżać czy coś? Albo za mało wód? Mała się niby rusza więc chyba z nią jest ok. No ale dziwne...

Mnie tez sie tak wydawało i ze mniejszy i ze sie obnizyl ewidentnie i wtedy miałam za mało wód płodowych.
2 l dziennie trzeba pic do 2.5 najlepiej.
Teraz juz normalnie wygląda a chyba nawet większy jest

sandra991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-18, 08:41   #509
Moniunia1994
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie wyglądają te marchewki
To ciasto francuskie? Robisz na słodko czy na słono?Powodzenia! Ja mam dziś wizytę

Kciuki

Stary 2019-04-18, 08:41   #510
sandra991
Zadomowienie

Ja uwielbiam leśny mech
A a "arbuz" wyglada pysznie

sandra991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości