![]() |
#121 |
Gang Iren
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Garden_d Dziękuję za odpowiedź.Popatrzyłam na jadłospisy i trzeba przyznać,że są bardzo apetyczne.Lubię jeść i prawie wszystko mi smakuje,tyle,że czasu często brak,żeby jeść więcej a do tego zdrowo.Przeważnie byle co łapię w biegu,jednak chcę to zmienić i inaczej odżywiać się niż dotąd i do tego chciałabym przytyć choć kilka kilogramów.Od dziś rzucam palenie i chciałabym zmienić też inne rzeczy w swoim życiu.Będę też wdzięczna jeśli ktoś podpowie mi co z żywności pozwala szybciej usunąć z organizmu toksyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Funky dobrze Ci napisała-zerknij do wątków podwieszonych na dietetyce np. tu : - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
witam,
Moze ktos sie pokusi o ocene dzisiejszej R.... zielona herbata S koktajl-100g jagod mrozonych,odzywka bialkowa,otreby sojowe,pol banana,blonnik,mleko sojowe 300kcal II yum-yum (takie cos jak polskie gniazdko)+cappuccino 200 lunch bulka ciemna z 4 platerkami szynki,pol plastra sera zoltego,salata,jajko,papr yka 350 podw sliwka+babybell 100 obiadokol bedzie KFC - 3-4 kawalki kurczaka bez skory i kawalek kukurydzy gotowanej 500? razem ok 1500 cos mi sie wydaje,ze jak na redukcje to za duzo... ![]()
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Witam! Śledzę wątek od dawna (gdy był jeszcze pod nazwą IDZ), wkleiłam już kiedyś swój jadłospis (wtedy na R :/) , ale teraz postanowiłam zacząć zamieszczać swoje jadłospisy częściej, bo samej trochę trudno mi się kontrolować i zmuszać do jedzenia, a może Wasze sugestie mi pomogą.
Mój problem to za niska waga związana z anoreksją. Obecnie jestem w okresie wychodzenia z choroby (już od ok. dwóch miesięcy), staram się jeść przynajmniej 1500 kcal na dzień (obawiam się,że moj metabolizm jest zrujnowany). Nie chciałabym, żeby waga skoczyła gwałtownie, odpowiadałoby mi 0.5- 1 kg na tydzień, tak więc lekkie P: Ś:rogalik maślany (obsypany z wierzchu makiem) (60g), serek Vitello kokosowy, miseczka jeżyn IIŚ: 50 g płatków Wanilki (na sucho), nektarynka, kawa z kozim mlekiem (dietetyczka odradziła mi krowie) O: (w naleśnikarni): farsz z naleśnika wegetarińskiego (ugotowany brokuł, kalafior, marchew, jakiś pikantny sos), 1/2 naleśnika (jadłam naleśnik po raz pierwszy od roku, nie smakował mi); 5 śliwek P:pudding czekoladowy Serduszko, 10 orzeszków (7 nerkowca,3 ziemne) w miodzie Felixa K:ciemna bułka- paluch (60 g), pasta z 1/2 awokado,kawałka cebuki i pomidora, ząbka czosnku; 3 orzechy włoskie IIK (mam zalecenie, żeby jeść drugą kolację niedługo przed snemwczoraj wypadła ok. 24.00): serek Hommi sernikowy, kawa z kozim mlekiem (ok.1/3 szkl. mleka) (kawa na noć to moja słabość ![]() Z góry dziękuję za ocenę. P.S. Przyznam, że moją idolką jest Monochrome- mam nadzieję, że kiedyś moje jadłospisy będą tak pyszne i urozmaicone jak Twoje |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to 2 snaidanie to wyjatek,nrmalnie nie jem slodyczy w tygodniu. Podwieczorek jest ok mi sie wydaje - sliwka i kawalek sera. wiec bialko jest. ![]() a kolacja to kurczak bez skory wiec raczej proteiny.. zrezygnuje z kukurydzy ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
W sumie to nie była ocena, tylko lekkie sugestie
![]() Tak, kurczak ale KFCowski, któremu bym nie ufała ![]() a Babybell, które jadłaś wczoraj na podwieczorek to nie słodycze? [nie, żebym Cię szpiegowała i zabraniała, tak pytam, bo nie wiedziałam co to jest, a w google wyskoczyły czekoladki w obrazkach ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Izuś chyba źle przeczytałaś, dwa miesiące to Nuria stara się jeść normalnie
![]()
#130 |
Zakorzenienie
|
aa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]()
#132 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Iza za ocenę! Już wyjaśniam:
- tak, do masła się nie przekonałam i jest to rzecz, do którego najtrudniej będzie mi się przełamać (dietetyczka powiedziała, że nie muszę go używać, ale powinnam dodawać do posiłków oliwę z oliwek- to też jeszcze przede mną) - u dietetyczki byłam dopiero raz, kolejna wizyta i dokładny plan żywieniowy prawdopodobnie w pierwszym tyg. września -płatki celowo na sucho, nie miałam ochoty na mleko, a takie płatki zastępują mi trochę "prawdziwe" słodycze -co do obiadu, to wiem, że dużo za mało, ale ten naleśnik (który był dla mnie i tak krokiem milowym) mnie rozczarował -przytyłam-na dzień dzisiejszy- około 1,5 kg od mojej najniższej wagi (było trochę więcej, ale w zeszłym tyg. miałam kryzys i bardzo bolał mnie brzuch) Aha, dzieki Nikki za spostrzegawczosc! |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Nuria dziękuję za komplement
![]() przepraszam za ciągnięcie ota, ale jeżeli mogę zapytać ile masz lat wzrostu i wagi?
#134 |
Konto usunięte
|
Mogę prosić o ocene - R w strone U na SB
1: owsianka na mleku sojowym z przecierem z owocu pigwowca i cynamonem 2: cukinia konserwowa, 1/2 camemberta, ziarna słonecznika 3: 2 brzoskwinie i 1/2 kubka riccore 4: 2 jajka sadzone posypane koperkiem, pomidor z oliwkami, mała garsc orzechów ziemnych bez soli i tłuszczu 5 (bedzie) 1/2 Cottage z papryką i koperkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Nikki, mam 165 cm wzrostu i waze aktualnie ok. 39.5 kg.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Nuria to bardzo malutko
![]()
#137 |
Zadomowienie
|
U
I. Kromka razowca z żółtym serem,musztardą, garść prażonych i solonych nerkowców, ok.10g chrupek Twistos, pomidor, Danio warzywny II. Capuccino, lody we waflu;zabajone i o smaku prażonego migdała 30min. spaceru III. deser jogurtowy Fantazja Biscotto, baton Jeżyk karmelowy,mały kawałek sernika Pascha,herbatnik ,kawa z mlekiem IV.250ml soku marchwiowego 1-dniowego, makaron Spaghetti z lekkim sosem pomidorowym i duszoną na oleju rzepakowym mieloną wołowiną V.80g sernika krakowskiego, wafel miodowy EnerBio,brzoskwinia dojdzie; Serek wiejski lekki z Mocą Warzyw brokułową 2000 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojojjoj ja bym na Twoim miejscu już teraz zaczęła jeść więcej, bez wahania, ale dobrze, że korzystasz z pomocy sepcjalisty.
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
A mój jadłospis zalicza się pod R?
9:00 - 2 kromki chleba graham z chudą szynką i pomidorem, do tego kawa 2w1 12:00 - 6 śliwek, 1 kromka chleba graham z chudą szynką i ogromną ilością papryki koloru żółtego 15:00 - pół fileta z pangi (smażonego na oleju - niestety mama robiła :/ ), 2 malutkie ziemniaki z wody i 2 ogromne ogórki kiszone domowej roboty ![]() 17:00 - 1 jabłko 19:20 - 3 malutkie kromki chleba ziarnistego z pomidorem i szczypiorkiem, do tego 6 małych klopsików rybnych (kupnych) w międzyczasie jeszcze 4 kubki herbaty i ok 1 litr wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za miłe słowa odnośnie moich jadłospisów.
![]() Dziś było tak: Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, Danio truskawkowy, banan, ok. 1/3 Fitelli truskawkowej, jeżyny II śniadanie: Dwie kromki grahama z masłem, szynką, wędzonym serem i pomidorem Nektarynka Dwa kawałki niskiej babki z polewą czekoladową i orzeszkami (koleżanki mnie poczęstowały i się zastanawiały, ile takie coś może mieć kcal, ale nie wiedziałam, nawet oszacować nie potrafię, ech, kiedyś to lepsza byłam w energetycznej matmie! ;]) Obiad: Sześć pierogów ruskich Sałatka prawie jak grecka - bez fety Deser: Trzy gałki lodów - mascarpone z malinami, kokosowe i malaga Kawa cynamonowa II obiad: Duża porcja wołowego gulaszu z pieczarkami Ryż biały, ok. pół torebki Dwa ogórki kiszone II deser: Taki sam deserek jak wczoraj - jogurt z jeżynami i ciastkami ;] tym razem dałam jogurt grecki ![]()
#141 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze U-przysterydowe
Śniadanie: półtora jajka na twardo z majonezem, z 8 żokiewek, mała ciabatka z masłem i natką Towarzysko: kawa + 3 małe wafelki czekoladowe Obiad: zupa toskańska posypana parmezanem - 1 talerz (zupa z cebuli, pomidorów, oliwy z oliwek, czosnku, fasolki flażoletki, bazyli + trochę makaronu) Deser 3 godziny później (?): Duży pojemniczek pól na pół malin i jeżyn + garść orzeszków nerkowca + garść płatków fitness + kawa Późna kolacja: Suschi (dużo dużych ![]() I z tym optymistycznym akcentem proszę o interpretację ![]() (BTW- jestem BARDZO zadowolona że tu trafiłąm, mnie to naprade pomaga na odlekową koniecznosć zjedzenia wszytkiego . Fajny wątek.)
#142 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Witam bardzo serdecznie. Kolejny dzień R minął, już się zaczynam przyzywczajać do nowego sposobu odżywiania. Jedyne co mnie martwi, to uczucie ciężkości. Mam wrażenie, że strasznie obciążam swój układ pokarmowy. To pewnie przez białko, bo jest stosunkowo ciężkostrawne, a ja nie jadłam go wcześniej aż tak dużo jak teraz. Mam pytanie... czy to minie i organizm się dostosuje? a może mimo wszystko coś robię źle i stąd taka reakcja? Wlepiam mój dzisiejszy jadłospis z ogromną prośbą o ocenkę.
Śn I owsianko-otrąbianka z 4 łyżek płatków owsianych i 2 łyżek otrąb pszennych z dodatkiem jabłka + serek homo nat + ogroooomna brzoskwinia + kawka z mlekiem Śn II wieśniak z 50 g mixu orzechowego Śn III 2 kabanosy (wiem, że na redukcji nie za bardzo, ale zostały i musiałam zjeść, bo z zasady nie wyrzucam jedzenia) + pomidor + pół papryki O 100 g makaronu fit + 75 g chudego twarogu (bez warzywek, bo to w biegu przez treningiem) K 150 g gotowanej piersi z kurczaka (późno bardzo więc czyste białeczko). Czy któraś z wspaniałych ekspertek mogłaby w dużym przybliżeniu określić ile to kcal? Poruszam się totalnie po omacku i nie wiem, czy takie ilości są w porządku, czy może za dużo/mało? Bardzo dziękuję!
"Zaczyna się od tego, że toniesz w jego ramionach. Kończy się na tym, że twoje ramiona toną w jego zlewie" styczeń miesiącem bez słodyczy: 17/31 Edytowane przez karolka1982 Czas edycji: 2008-08-20 o 22:30 Powód: błąd ortograficzny :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Nikki, wiem, że mało, odbija się to na moim fizycznym samopoczuciu i w dużej mierze dlatego staram się przytyć- aby lepiej się czuć, mieć więcej sił.
Dzisiaj był nieźle, a nawet lepiej ![]() ![]() A więc-dzisiejsze lekkie P: Ś: cała Fitella czekoladowo- pomarańczowa, 200 ml mleka koziego, 3 śliwki (300) Przekąska: kolejne 3 śliwki O: 50 g ryżu pełnoziarnistego, 3 łyżki domowego sosu pomidorowego (na 4 kg pomidorów było 0,5 szkl. oleju i 0.25 szkl. cukru), jajko sadzone na teflonie, 150 g mrożonki- Fit Mixu dyniowego (400) P:jogurt kremowy migdałowo- makowy Milkland, 2 kromki chałki (ok 30 g) (300) w międzyczasie kilkanaście lub więcej winogron i około 5 jeżyn K:bułka sojowa 60 g posmarowana cienko Freskiem ziołowym (niezbyt mi smakuje, ale jak już otwarłam, to trudno :/), plaster (18g) filetu z indyka, 1/3 sporego pomidora (230) KII: rogalik obsypany makiem 60g, Danonek serek i mus, mleko sojowe czekoladowe 250 ml (405) Edytowane przez Nuria147 Czas edycji: 2008-08-20 o 22:31 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
P: ale nie wiem czy długo na nim "pociągnę"
Iśn-kajzerka z masłem, sopocką, sałatą, pomidorem i koperkiem, herbata słodzona łyżeczką cukru, jabłko, 4 sliwki, IIśn-2 kromki razowca z nutellą, szkl kakao, jogurt truskawkowy 115gr kilka orzechów O: duża porcja krupniku, leczo ze słoika 400gr (72kcal/100gr) princessa orzechowa, kilka herbatników, znowu likier kawowy z mamą... P: smazony na oleju kabaczek-7 grubych plastrów, serek wiejski lekki z cynamonem, razowiec K: grahamka z serem żółtym i pomidorem, herbata słodzona 150gr twarozku z pomidorem i papryką
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odzew.
![]() ![]() No ale głodna nie chodzę, z wagi nie widzę żebym spadała. Może ja tyle jem po prostu? ![]() czy ktoś mógłby pokusić się o pobieżne bardzo wyliczenie ilosci kalori? Mogę się odwdzięczyć "co w czym jest" lub "co w czym znaleźć".
#147 |
Zadomowienie
|
hmm a wpisze co mi tam. U
nawet późno wstałam jak na mnie ![]() Sn. owsianko-orkiszanka z po trochu linessą, serkiem marakujowym, serkiem wiejskim oraz z wkładem z fantazji poziomkowym, mixem płatków z 30-35g, jabłko i kilka orzeszków w jogurcie 2ćn. jabłko, lizak chupachups, troche paluszków, lód śnieżka smak magiczny czy jakoś tak, i coś tam jeszcze (ehhh zabieganie ![]() Ob. tort warzywny z GW, marchewka D: 4 gałki lodów: kawowe, borówkowe, truskawkowe, bakaliowe kilka gryzów precla, kawał obwarzanka K: kotlet z kapusty, kotlet sojowy, kawałek krokieta z kapustą i grzybami, 2*marchewka, trochę kaszy grycznej jabłko zielone duże
#148 |
Gang Iren
|
Mój dzisiejszy jadłospis,który ma być P,ale coś mi nie wychodzi
![]() S:2 kromki chleba,jedna z szynką drobiową,druga z serkiem topionym,kawa z mlekiem II S:batonik z musli,napój czekoladowy O:...brak,nie zdążyła bym na popołudniu do pracy ![]() P:czyli przerwa śniadaniowa w pracy,dwie bułki ze schabem po zbójnicku i galaretka z kubeczka(tu zrobiłam postępy-zamiast 1 bułki dwie ![]() K:actimel,cóż wróciłam o 23 więc na noc za bardzo nie chce mi się jeść. Proszę o ocenę i rady co zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kajzerka duża, tzn to nie jest kajzerka a w sumie duża bułka (o coś mniej więcej takiego tylko "moja" ma krzyżyk jak kajzerka/) ale jakoś przywykłam na nią tak mówić, leczo z biedry więc nie spodziewajmy się cudów ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.