![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SZKOŁA! Nowe postanowienia.
Uczyć sie systematycznie... ja już sobie tego nawet nie obiecuję, to bez sensu
![]() Ale postaram sie skończyć z przychodzeniem w poniedziałek bez zadań domowych xD Wiem, głupie, bo weekend jest, ale właśnie wtedy mam lenia i nie odrabiam lekcji :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piatek i sobote to tam imprezy itp to nie ma czasu na nauki a niedziela slodkie lenistwo ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Zacząć się choć trochę uczyć, nie mieć na koniec roku zagrożenia z fizyki (
![]() Ta... xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Szara Eminencja
|
Ja zamierzam chodzić na wf chociaż raz w tygodniu.
Nie uciekać z lekcji. Musze jeszcze kupić książki i zeszyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
haa ja do LO ide, i zamierzam:
-uczyc sie systematycznie : biologii, chemii, matmy, polskiego -reszta sie uczyc na dobrym poziomie;p -odrabiac prace domowe i to "nie na odwal":P -rozkochac Go w sobie ![]() -poznac nowych ludzi -aa i codziennie siadac do lekcji przed 17 a nie jak to bywalo do tej pory o 20 :P
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja postaram się:
- mniej chorować [tak tak.. wiem, ze to niby nie zbyt odemnie zalezy, ale jak ktos ubiera sie, gdy jest zimno tylko w bluze, to co sie dziwic ? :P] - chodzic systematycznie na wf... - mieć czerwony pasek [ojj... bedzie ciezko ![]() - 6 z j. polskiego ![]() - nie mieć żadnej 3 na świadectwie [no... może oprócz matmy ![]() - odrabiać zawsze zadania domowe, a nie 2 minuty przed lekcją spisywać jak durna :P - uczyć się systematycznie, żeby na każdą lekcję być przygotowaną ![]() - prowadzić zeszyty ^^ A tak już pod koniec szkoły to znaleść pracę na wakacje, a kompletnie poza szkołą to schudnąć ![]() Ojj... Troszke tego jest ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ja:
- będę się uczyć tak jak w poprzednich latach. - przyłożę się do geografii, która dochodzi mi w tym roku, a z której nic nie umiem - pomogę koleżance wyjść z dołka, żeby nie musiała obgryzać paznokci i pisać poprawki - czyli systematyczne nauczanie matematyki. - w czasie 40-minutowej jazdy autobusem nie bede patrzyła bezmyslnie w okno, ale bede rozmawiała z ludzmi - nawet nieznajomymi, albo czytała lektury. - nie będę odrabiała lekcji rano w autobusie!!! potem zeszyty wyglądają na poniszczone. -Gdy nie zdąże czegoś zrobić dzień wcześniej, wstanę o 4,30 następnego dnia i to zrobię. -Zacznę prowadzić zeszyt z j. polskiego, żeby mieć się z czego przygotować do matury. - Mniej czasu poświęcać na komputer gg/n-k/ wizaż, za to w wolnych chwilach bardziej pomagać rodzicom. -Wybiorę przedmioty które będę zdawała na maturze
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
-poznać super ludzi
-uczyć się systematycznie -nie wymigiwać się od imprez -nie zemdleć przy sekcji zwłok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
moje postanowiebnia ; uczyć się na sprawdziany wcześniej a nie na ostatnią chwilę
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
ojjj. troche tego bedzie.;D
chodzic bardzo regularnie do szkoly przykladac sie z przedmiotow notowac czytac lektury odrabiac zadania domowe w domu(nie na przerwie przed lekcja ![]() mniej sciagac;p byc milszym dla nauczycieli i czasem zamknac sie;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Ja postanawiam:
* Mieć pasek w tym roku * Nie zniżyć się z matmy (zawsze miałam 4/5, ale po przejrzeniu książki do matematyki stwierdziłam, że nic nie rozumiem ![]() * Przyłożyć się do lekcji wf * Dostać przyzwoitą liczbę punktów z egzaminu * Oderwać się od wizażu na rzecz czytania lektur i "systematycznej nauki" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Moje postanowienia:
* systematycznie uczyć się polskiego, historii i łaciny * podciągnąć się z fizyki i matmy * odrabiać prace domowe w domu, a nie w metrze ![]() * starać się słuchać wykładów nauczyciela i robić w miarę porządne notatki * nie bałaganić strasznie * i tak poza szkołą - schudnąć!! Pewnie jak zwykle większość postanowień pójdzie w zapomnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
- świetnie się bawić (w końcu to już LICEUM)
- poznać nowych ludzi - uśmiechać się częściej - odnaleźć swój styl - no i trochę się pouczyć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
- nie popadać w doły ,byc szcześcliwą
- nie wchodzić w konflikty z X. - pokochać swoją klasę (trudno będzie ![]() - srednia przynajmniej 4.75 na koniec - najlepsza z biologii i niemieckiego,z chemii dobra ,z matematyki iść na korki i wyciągnąc na 4 ;D -załatwić dobrze sprawdę z OB 1 et;D
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoja wypowiedź najbardziej mi się podoba ![]() A ja nie mam co sobie obiecywać, bo i tak wiem, że nic z tego nie wyjdzie....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() !. Dostać sie do wymarzonego liceum 2. Przyzwoicie napisać egzamin, to się wiąże z pkt.1 3. Zdobyć parę 6 4. "Zabłysnąć" w chórku szkolnym
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
wątek dla mnie:
zawsze sobie mówię: dobra weź się do roboty Karolino, będziesz się uczyć tydzień przed sprawdzianem. I co roku to samo, uczę się po 20.00 w przeddzień. ![]() Więc rozumiem to nierealne, hm.. kompletnie nie przejmować się niczym/nikim w szkole ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Nigdy mi się to nie udawało
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
- Zdecydowanie ograniczyć gadanie na lekcji
![]() - Nie odrabiać zadań domowych na przerwie, albo co gorsza na lekcji ![]() - Poznać nowych ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
a ja na ten rok szkolny mam jedyne postanowienie zwiazane z nieokazywaniem wrogiego nastawienia co do mojej klasy
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
-starać się chociaż zrozumieć fizykę, jak jestem na tym bio-chemie
![]() -nie pyskować nauczycielom!!! -nie uczyć się tylko tuż przed sprawdzianami -poznać nowych ludzi Wiem, że tylko to ostatnie będzie zrealizowane, ale no cóż... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
- uczyć się dużo wcześniej na sprawdziany itp. a nie odkładać to na później tudzież na noc
- zapisywać sobie wszystkie zadania domowe bo czasami myślę że zapamiętam a potem zdziwienie w szkole... - starannie prowadzić wszystkie zeszyty - przyłożyć się do matmy chociaż nic z niej nie umiem i do wuefu (i nie zwiewać z niego) - nie odsuwać się zbytnio od ludzi ale też za bardzo się do nich nie przywiązywać - załatwić koniecznie zwolnienie z religii.. - wziąść udział w jakimś konkursie Taa... juz widzę jak to wszystko wykonam:P
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Ładne macie te postanowienia, podziwiam.
Moje: - pilnować się, by nie mieć frekwencji niższej niż 50%. - załatwić zwolnienie z wuefu. - ograniczyć lenistwo na tyle, by chociaż robić ściągi i spisywać zadania. - umiejętnie manipulować nauczycielami. - osiągnąć jak najwyższe wyniki, robiąc jak najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
-korki z fizyki i angielskiego
-zdać maturę z wysokimi wynikami W jaki sposób to zrobię - nie obchodzi mnie :P -dobrze się bawić -molestować ojca jeśli chodzi o jazdę samochodem - muszę dobrze się nauczyć, żebym mogła pożyczać sobie, kiedy mi się podoba :P [to chyba najważniejsze na najbliższy okres ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze mam postanowienia: uczyc się na bieżąćo i odrabiać zadanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
* przyłożyć się do nauki- uczyć się na bieżąco,
* popracować nad niemieckim, * być zorganizowaną w 100%, * odrabiać pracę domowe staranniej, * brać udział w konkursach, * prowadzić zeszyty i dbać o nie ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Nie opuszczac wykładów, mimo że są na 8 rano i wolałabym pospac.
![]() Nie zostawiac całej nauki na TUŻ przed sesją.. ![]() Nie miec żadnej poprawki w sesji zimowej i pojechac na narty! Nie zadawac się z nieodpowiednimi ludźmi. Nie narzekac.. ![]() Znalezc czas na wszystko co chcę robic, nawet jeśli groziłoby to zmniejszeniem czasu poświęconego na sen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oprócz tego go: - zacząc uczyć się tego angielskiego i powtórzyć wszystko co sie na dodatkowym angielskim nauczylam, wszystko pozapominalam a tyle kasy na po poszlo. ![]() - zacząc uczyć się niemieckiego, 'uczę się' kilka lat a nie umiem NIC. - nie wagarować aż tyle, w tym roku przegiełam, ale to przez punkt pierwszy. - zacząć uczyć się matmy i robić zadania domowe. jęczę ze matma taka zła i niedobra, ale do sprawdzianu uczę się 20 min a zadania domowego ani jednego przez caly rok nie zrobilam. ![]() - przestac tyle ściągać - czytać lektury. w tym roku ani jednej nie przeczytałam - uczyć się chemii i biologii którą chce na maturze zdawać. W pierwszej klasie nic sie nie nauczyłam i nic nie rozumiałam. - chodzić na większość imprez(osiemnastki, połowinki itp.) - wkręcic się w pewne towarzystwo - ponownie złączyć tą ekipę - reszta ludzi ma mnie nie interesować - Spełnić chociaż 3 punkty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.