|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcówki 2019 cz.4
Cytat:
Sama byłam świadkiem takiej sytuacji. Jak zaczął mi się poród ze starszą położyli mnie na salę przedporodową. Były ze mną 2 dziewczyny, jedna przed terminem, a druga po kilku nieudanych próbach wywołania porodu leżała już 2 tygodnie. Była strasznie zmęczona tą sytuacją, zwłaszcza, że miała jeszcze jedno dziecko w domu. A wiadomo jak to matka tęskni i chce jak najszybciej wyjść. Jak mnie wzięli już na salę porodową, przyszły dwie lekarki i tak sobie gadały o pacjentkach. Zeszło na tamtą dziewczynę, dlaczego cięcia nie chcą jej zrobić. Że któraś lekarka uparla się na poród SN. To jedna powiedziała do drugiej, że tylko tamta skończy dyżur to pójdzie do tej dziewczyny i zapyta czy chce cc. No i na wieczór zrobili jej cięcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I codziennie 3 razy ktg, cisnienie i temperatra ze 4 razy dziennie. Czuje sie zaopiekowana akurat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- A no i zastrzyki od razu nastepnego dnia sterydy, a pierwszego dnia jakis rozkurczajacy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Ale po w dobach w szpitalu stopy i lydki mam eleganckie jak sie tylko lezy to sa szczuple hehwWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Niby nic nie noszę, a brzuch boli, twardy, siedzi mi się ciężko, stoi jeszcze gorzej, kręgosłup boli. Okazało się że agata wysłała nam sms o odbiór mebli, a szafy i tak nie ma. Kabiny nam nie zdążyli zamontować, narożnik do spania miał być wczoraj coś nie pykło i nawet dziś nam nie przywieźli. Dowiedzieliśmy się jadąc do mieszkania z przeprowadzką.
Jutro mam lekarza a nie mam nawet jak się wykąpać. Ehh Ale na swoim. Dziewczyny trzymam za was kciuki i tylko dziś podczytuje. Czekam az przywiozą pizze. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam oksytocynę w drugiej części porodu, nie wiem jakby bolało bez niej no ale do przeżycia.
|
|
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na duzych zakupach, już leżę Jutro leżę W piątek pierwsi goście i grill A w sobotę impreza ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio? Tutaj ciachaja jak leci. Nawet przy niedoczynnosci tarczycy, cukrzycy. Wszystkie od razu pod noz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra z tym. Tu dziewczyna opowiadała, ze lezala 2 tyg temu z dziewczyna tez po terminie, nie zgadzała sie na cc, bo mąż jej nie pozwalał. Wywoływanie nic nie dawało. A na koniec i tak cc musieli zrobic bo jakiś problem był i mąż zrobił awanturę, ze to nie poród tylko wyjęcie dziecka i mu sie to nie podoba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życie żony i dziecka się nie liczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u mnie tak miałam. Zastrzyki i kroplówki mam cały czas co prawda. Ktg 2 razy. Ciśnienie i temperaturę to zależy jaka polozna, jedna robi kilka razy, inna ani razu w ciagu dnia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz wydaje mi się że zadziałała jak powinna i przyspieszyła akcje porodowąDziewczyny nie wiem jak dajecie radę tyle postów stukać ja jestem jakiś nieogar, z córką przy boku przez cały dzień doby mi brakuje żeby ogarnąć bieżące kwestie a gdzie tam szykowanie się do porodu i forum... ale podczytuje i trzymam cały czas kciuki za każdą z nas a szczególnie te przebywające w luksusowych spa fundowanych przez nfz ![]() Ja mam totalny nawrot pierwszego trymestru. Niemoc towarzyszy mi cały dzień a wczoraj cały wieczór wymiotowałam... Zapomniane dolegliwości wróciły. Ale dziś jest lepiej więc planuje wyprasować kolejną partie ubranek Dostałam jeszcze od kuzyna parę pudel rzeczy po ich synku, od siostry męża kolejne torby i już nie ogarniam ile czego jest ale z pewnością dla trójki dzieci by starczyło. Nie wiem kiedy ja to upiore i posegreguje Oprócz tego cały czas trwa remont piętra gdzie docelowo chcemy spać wszyscy po porodzie. Na szczęście podłoga już się kładzie, ściany pomalowane więc jest szansa że zdążymy do porodu. O ile maluch się nie pospieszy za bardzo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby tak było ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Moje stopy tez teraz super, ale palce rak mi puchną ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Mi podali oksytocyne przy drugim porodzie, a zaraz potem przebili pęcherz z wodami. No nie powiem, była ostra jazda. Dobrze, że chwila moment i zrobiło się pełne rozwarcie z dwoma skurczami partymi.
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech sam sobie rodziWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeju to rzeczywiście ![]() Ale ważne, ze juz na swoim. Kciuki za jutro ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem jak mąż może nie pozwolić na poród przez cc. W imię czego? Szkoda że jeszcze nie kazał jej rodzić w domu z jakąś akuszerką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tez byłam w szoku, ponoć gruba awanturę zrobił, ze teraz dziecko urodzin nie bedzie obchodzić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Jeju to nieciekawie. Mówiłaś lekarzowi? Moja koleżanka jak miała problem z wymiotami to dostała jakieś łagodne leki i przeszło po nich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam okropną zgagę dzisiaj....
|
|
|
#1825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E to super. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
No tez bym tak powiedziała. Przesada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiś niepoważny. Zero empatii, uczucia. Ma cierpieć i koniec, bo to nie bedą narodziny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Mleko weszło do gry? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj jestem słaba bardzo. Juz mi się organizm buntuje, niby nie czuje ale ciagle te skurcze są wiec się mecze.
Kregoslup mnie strzyka, kłuje. Brzuch juz jest ciagle twardy. Juz nie wiem co mam więcej zrobic. Tyle zastrzyków, kroplówek, leżę na boku, tak jak każą. Ciagle wypoczywam i nic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Ja tak samo. Taki to powinien mieć możliwość urodzić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

jak sie tylko lezy to sa szczuple hehw

Życie żony i dziecka się nie liczy...
wręcz wydaje mi się że zadziałała jak powinna i przyspieszyła akcje porodową
ja jestem jakiś nieogar, z córką przy boku przez cały dzień doby mi brakuje żeby ogarnąć bieżące kwestie a gdzie tam szykowanie się do porodu i forum... ale podczytuje i trzymam cały czas kciuki za każdą z nas a szczególnie te przebywające w luksusowych spa fundowanych przez nfz