Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-04-26, 07:04   #2641
Coccinellla
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

A no właśnie druga sprawa zapach sika kota toż to chyba niezbyt przyjemny zapach i łatwo rozpoznać można?

Dobry dzień☺
Wczoraj popołudniem wróciłam do życia. 2 dni dochodziłam do siebie po świętach taka byłam zmęczona. Dosypiałam choć ledwo wstałam.

Wczoraj się wybrałam z tżtem na lody i zakupy. Zaopatrzyłam się w testy pH w razie wu ☺ Dzisiaj też wybieram się na spacer i lody - to chyba ostatnie moje samotne wyjście (podróż mpk)

Coraz bardziej czuję, że urodzę w maju ale lepiej żeby się samo zaczęło bo już mam głupie myśli wszystko gotowe czeka na królewne stąd nagle ten mój pośpiech

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 07:09   #2642
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja to tylko w ogródku siedzę ale ważne że na świeżym powietrzu z dwójka nie ma szans póki starsza się nie ogarnie. Jutro jak Julka będzie łaskawa rano i da mi się wyszykować to z moja mama i z dziewczynkami pójdziemy na dwa wózki na spacer. Starsza i tak musi mieć drzemkę i od dawna śpi już tylko w wózku w dzień. Czort nie chce pospać rano dłużej niż 6 🤪trochę mi szkoda ze nie chodzę na spacery jak z pierwszym dzieckiem ale cóż zrobić. Jakby doba była dłuższa chodzilabym popołudniami jak tz wraca z pracy.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Super mocno i dużo nie ulewa ale często ma taki serek w buzi a dzisiaj widziałam jak chlusnelo z pod ciśnienia jej z buzi. a refluks to nie każde dziecko ma? mniejszy większy ale jednak fizjologicznie nie występuje u większości dzieci? Wiadomo pozycja leżąca itp. Staram się teraz karmić trochę mniej na leżąco i odbijam po każdym karmieniu.
Dzisiaj na noc tak ładnie sobie zasnęła przy piersi, śpi mocno. Obudziłam na karmienie bo miałam trochę mleka w butli to na śpiocha przebierałam i karmilam. I nawet spięta nie była, ciało giętki. Śpi teraz tak smacznie 

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Bliskości potrzebuje 

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jem więcej niż w ciąży

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Moja też nie wyrabia przy kp. Odrywa się, krztusi. Mleko cieknie po niej, po mnie

To ja chyba za ciepło ubrałam moja. Miała czapeczkę, która jest i tak za duża więc w sumie uszy ciągle na wierzchu body na długi, cienka bluzkę rozpiętą w połowie, legginsy i skarpetki. Ale bez koca. A babcia bujała i mówi ze rączki ma zimne więc na słońce wystawila. Kazalam do cienia odstawić. Jutro ja być 26 stopni i zastanawiam się czy to pora na krótki rekaw?

My poszliśmy wczoraj bez czapki i moja mama jak jej powiedziałam to zapytała że jak to z takim maleństwem bez czapki? To pisałam wieczorem do położnej - babeczka ma dosyć luźne podejście do różnych spraw - i odpisała żeby ubierać czapkę
Zamawiałam w nocy cienką bonetkę
Stary 2019-04-26, 07:14   #2643
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Obudziłam się niedawno bo wyczulam stopa coś mokrego w łóżku.. Teraz jesteśmy pewni że to jednak kot, bo tż słyszał jak strasznie się gramolila w tym miejscu. Pomijam jak nas wczoraj zrobiła z tym wszystkim w konia, nie wiemy co się dzieje, ma 3 lata i to jej pierwsze w życiu przypadki siku poza kuweta od jakiś dwóch tygodni zauważyliśmy, że trochę dziwnie się zachowuje, chodzi czasem tak i miauczy bez powodu dziwnie, teraz dochodzą akcje z sikaniem, jutro popołudniu uderzymy do weterynarza, ale bardzo nie fajnie.

Ale Was kot zrobil w bambuko... Jednak mam nadzieje, ze z kicia wszystko w porzadku bedzie.
Cytat:
Ja to tylko w ogródku siedzę ale ważne że na świeżym powietrzu z dwójka nie ma szans póki starsza się nie ogarnie. Jutro jak Julka będzie łaskawa rano i da mi się wyszykować to z moja mama i z dziewczynkami pójdziemy na dwa wózki na spacer. Starsza i tak musi mieć drzemkę i od dawna śpi już tylko w wózku w dzień. Czort nie chce pospać rano dłużej niż 6 🤪trochę mi szkoda ze nie chodzę na spacery jak z pierwszym dzieckiem ale cóż zrobić. Jakby doba była dłuższa chodzilabym popołudniami jak tz wraca z pracy.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Super mocno i dużo nie ulewa ale często ma taki serek w buzi a dzisiaj widziałam jak chlusnelo z pod ciśnienia jej z buzi. a refluks to nie każde dziecko ma? mniejszy większy ale jednak fizjologicznie nie występuje u większości dzieci? Wiadomo pozycja leżąca itp. Staram się teraz karmić trochę mniej na leżąco i odbijam po każdym karmieniu.
Dzisiaj na noc tak ładnie sobie zasnęła przy piersi, śpi mocno. Obudziłam na karmienie bo miałam trochę mleka w butli to na śpiocha przebierałam i karmilam. I nawet spięta nie była, ciało giętki. Śpi teraz tak smacznie ☺

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Bliskości potrzebuje ☺

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jem więcej niż w ciąży

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Moja też nie wyrabia przy kp. Odrywa się, krztusi. Mleko cieknie po niej, po mnie

To ja chyba za ciepło ubrałam moja. Miała czapeczkę, która jest i tak za duża więc w sumie uszy ciągle na wierzchu body na długi, cienka bluzkę rozpiętą w połowie, legginsy i skarpetki. Ale bez koca. A babcia bujała i mówi ze rączki ma zimne więc na słońce wystawila. Kazalam do cienia odstawić. Jutro ja być 26 stopni i zastanawiam się czy to pora na krótki rekaw?

Jak jest bez wiatru to krotki rekaw wydaje sie byc ok... U nas wieje niestety ale w gondoli tego tak nie odczuwa sie bo wsadzalam tam glowe
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Coco, dziwne to zwłaszcza wczoraj bo koci sik ciężko z czymś pomylić No ale jak wyczułaś stopą to Ty aż takiego zasięgu byś nie miała

Nasza ma 12 lat i od ok roku zdarza jej się posikiwanie. Badało ja kilku wetow i nic nie znaleźli wiec orzekli ze nerwy. A to są czasem nawet siki z krwią Dostawała jakieś uspokajacze ale wiele to nie dało.

Spróbuj złapać sik przed wizyta u weta (niech siknie do umytej kuwety bez żwirku) bo pobieranie na miejscu z pęcherza do przyjemnych nie należy i robią to raczej wyjątkowo.
Biedna kicia. Jak na mała reaguje?

Ja dzis na przesluchanie na komisariat jade, na szczescie w roli swiadka sprawa chyba dotyczy sfalszowanego zaswiadczenia, ktos sie podszywal pod nasza firme i akurat ja ta sprawe prowadzilam jeszcze. Ale najlepszy motyw mi szefowa opowiadala, bo wezwanie przyszlo na adres firmowy z data wstawienia sie na 18 MAJA na 8 rano i nagle 18 KWIETNIA wpada dwoch policjantow do mojego zakladu pracy i chca mnie doprowadzic na przesluchanie daty sie im porypały.
Wczoraj dzwonilam do goscia, ze 8 rano to dla mnie lekko nierealna godzina bo 1. Mam małe dziecko, 2. 50 km na ten komisariat. Wiec przelozylismy na dzis na 11... I wszyscy szczesliwi, bo pan zamknie sprawe, a ja na spokojnie dam sie przesluchac...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
My poszliśmy wczoraj bez czapki i moja mama jak jej powiedziałam to zapytała że jak to z takim maleństwem bez czapki? To pisałam wieczorem do położnej - babeczka ma dosyć luźne podejście do różnych spraw - i odpisała żeby ubierać czapkę
No kaman... Wloz glowe do gondoli (ja tak zrobilam) i zobacz jak tam jest duszno w taka pogode... Ostatnio na mamieginekolog byl post wlasnie jak ubierac dziecko i bardzo dla mnie przydatny. Polecam poczytac a babcie zawsze beda chcialy czapke nakladac.

Ja dostalam opiernicz od babci meza jak poszlam do niej z Leo zakutanym w chuste... 3 dni babka płakała wszystkim, ze krzywde dziecku robie także tego... Jakbym chciala ich sluchac to bym do chrztu z domu nie wyszla

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 08:00   #2644
myszka_11
Zadomowienie

Wychodzimy dzisiaj już marzę o swoim łóżku dzisiaj mąż karmi w nocy chłopców więc śpię cała noc

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 08:19   #2645
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Właśnie- czapka i kremy ochronne.
Wczoraj Maluch był ubrany w spodenki, bodziaki, skarpetki, szydełkowe buciki (ma słabe krążenie w stopach i jeszcze w szpitalu jak i położna mówiły żeby na stopy dwie warstwy miał) i bawełnianą bluzę z kapturem. Tylko on ma na czole znamię i mówili mi żeby to chronić przed słońcem. Chyba muszę mu poszukać jakieś czapeczki cieniutkiej z kozerkiem.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 08:53   #2646
bejata440
Zakorzenienie

My w ogóle czapki nie ubieramy.., chyba ze jest zimno albo jest silny wiatr.. ma bluzy z kapturem

Mam zdjęcia z dzidziusiowej sesji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-04-26, 09:04   #2647
ofelka 123
Rozeznanie

Hmm dla mnie to tez nie jest pogoda na czapeczke dzis ma byc 28 stopni wiec jaka temperatura jest akceptowalna do sciagniecia czapki
A tez wkładam glowe gdzie ona ja ma i tam jest skwar

Sent from my SNE-LX1 using Wizaz Forum mobile app
ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-26, 09:05   #2648
coco00
Wtajemniczenie

To my jesteśmy dziwni, bo po zapachu nie stwierdziliśmy że to koci mocz.. niby kota mamy, ale nie wąchamy jego siuśków to może po prostu nie wiedzieliśmy jaki jest. Tak to musiała być ona, bo tam stopą ja ledwo sięgam, a tż mówił że słyszał że bardzo się tam gramoliła i kopała, ale myślał że nie może się po prostu ułożyć
Miałam mówić dzis lekarce o tej akcji z IP, ale w tym układzie to sobie odpuszczę A jak wróce z medicoveru to się weźmiemy za kota, spróbuje jakoś te siuśki złapać i do weta. Wolałabym, żeby to było coś do przeleczenia, bo na problemy behawioralne to naprawde nie jest dobry moment, pojawienie się młodego napewno by sytuacji nie poprawiło...

Ja bym nie chciała przegrzewać, mam nadzieję że się uda :P Filtr mam w planie kupić, jak i parasolkę - jednak czeka nas cały gorący sezon z takim maluszkiem.

Bejata wrzuć fotki na fejsa !
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 09:19   #2649
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A no właśnie druga sprawa zapach sika kota toż to chyba niezbyt przyjemny zapach i łatwo rozpoznać można?

Dobry dzień☺
Wczoraj popołudniem wróciłam do życia. 2 dni dochodziłam do siebie po świętach taka byłam zmęczona. Dosypiałam choć ledwo wstałam.

Wczoraj się wybrałam z tżtem na lody i zakupy. Zaopatrzyłam się w testy pH w razie wu ☺ Dzisiaj też wybieram się na spacer i lody - to chyba ostatnie moje samotne wyjście (podróż mpk)

Coraz bardziej czuję, że urodzę w maju ale lepiej żeby się samo zaczęło bo już mam głupie myśli wszystko gotowe czeka na królewne stąd nagle ten mój pośpiech

Matka natura to spryciula bo jak czytam twojego posta to mi sie za ciaza zatesknilo jakos sentymentalnie to wspominam mimo ze wtedy przekinalam moj stan to samo z porodem.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
przez glowe niby najwiecej ciepla ucieka. Dzisiaj 26 ma byc i ja chyba jednak bez czapki ale bede miala w razie czego. I ubieram bodziaka na krotki i na to cienka bluzke, w razie czego rozbiorę.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ale Was kot zrobil w bambuko... Jednak mam nadzieje, ze z kicia wszystko w porzadku bedzie. Jak jest bez wiatru to krotki rekaw wydaje sie byc ok... U nas wieje niestety ale w gondoli tego tak nie odczuwa sie bo wsadzalam tam glowe Biedna kicia. Jak na mała reaguje?

Ja dzis na przesluchanie na komisariat jade, na szczescie w roli swiadka sprawa chyba dotyczy sfalszowanego zaswiadczenia, ktos sie podszywal pod nasza firme i akurat ja ta sprawe prowadzilam jeszcze. Ale najlepszy motyw mi szefowa opowiadala, bo wezwanie przyszlo na adres firmowy z data wstawienia sie na 18 MAJA na 8 rano i nagle 18 KWIETNIA wpada dwoch policjantow do mojego zakladu pracy i chca mnie doprowadzic na przesluchanie daty sie im porypały.
Wczoraj dzwonilam do goscia, ze 8 rano to dla mnie lekko nierealna godzina bo 1. Mam małe dziecko, 2. 50 km na ten komisariat. Wiec przelozylismy na dzis na 11... I wszyscy szczesliwi, bo pan zamknie sprawe, a ja na spokojnie dam sie przesluchac...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

No kaman... Wloz glowe do gondoli (ja tak zrobilam) i zobacz jak tam jest duszno w taka pogode... Ostatnio na mamieginekolog byl post wlasnie jak ubierac dziecko i bardzo dla mnie przydatny. Polecam poczytac a babcie zawsze beda chcialy czapke nakladac.

Ja dostalam opiernicz od babci meza jak poszlam do niej z Leo zakutanym w chuste... 3 dni babka płakała wszystkim, ze krzywde dziecku robie także tego... Jakbym chciala ich sluchac to bym do chrztu z domu nie wyszla

oo to jednak chustujesz ?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 09:40   #2650
dorka607
Wtajemniczenie

Ja juz powyżej 22 stopni nie zakladam czapki do gondoli, moja mama przeżyć nie moze 🤣 no chyba że mocny i chlodny wiatr, bo jak ciepły to tez nie daje.

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 09:48   #2651
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Matka natura to spryciula bo jak czytam twojego posta to mi sie za ciaza zatesknilo jakos sentymentalnie to wspominam mimo ze wtedy przekinalam moj stan to samo z porodem.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

przez glowe niby najwiecej ciepla ucieka. Dzisiaj 26 ma byc i ja chyba jednak bez czapki ale bede miala w razie czego. I ubieram bodziaka na krotki i na to cienka bluzke, w razie czego rozbiorę.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

oo to jednak chustujesz ?
Tak ja chustuje w razie potrzeby.
Wczoraj popoludniu znow zaczal poplakiwac przy jedzeniu wiec zamotałam go i poszlam jeszcze do ogrodka. Byl spokoj, pospal nawet. Mam wrazenie, ze jemu wtedy chce sie po prostu bliskosci i poprzytulac i nie jest glodny tylko cycem chce jakby te bliskosc uzyskac. Dzis powtorze chustowanie popoludniu i zobaczymy jak bedzie.
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ja juz powyżej 22 stopni nie zakladam czapki do gondoli, moja mama przeżyć nie moze 🤣 no chyba że mocny i chlodny wiatr, bo jak ciepły to tez nie daje.

Taaaa... U nas dzis 10 rano i 22 stopnie, pakujemy Leo do auta bez czapki, a tesciowa oczywiscie "a czapki mu nie dajecie? "
Ta lepiej przegrzac dziecko....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-26, 09:53   #2652
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry
Bejata, koniecznie pokaż zdjęcia
Ja Polę wczoraj ubralam w body, na to bluzeczka i polspiochy, na głowę czapeczka lekka Bo to był nasz 1 raz no i kocyk bambusowy na okrycie. Sprawdzlam kilka razy kark i ciepły ale nie spocony, czyli wszystko było ok. Mój biedny mąż nie mógł przeżyć, że jest na pewno za lekko ubrana zniknął mi nagle w sypialni, ja patrzę co on robi, a ten chciał przemycić jeszcze jeden KOCYK! NA NÓŻKI mówi do mnie. Ręce mi opadły. Powiedziałam, że w razie czego spakowalam coś jeszcze to się uspokoił. Śmiałam się, że gdyby to od niego zależało to by wyszła w polarowym pajacu

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 10:14   #2653
bejata440
Zakorzenienie

Zdjęcia są jeszcze ze znakiem wodnym, ale wrzucę wam jedno jako zapowiedź

Mi lekarz w klinice jeszcze powiedział : jak będą mi matki teściowe i babcie opowiadać ze czapeczkę trzeba to mam zmierzyc dziecku temperaturę.. i jak będzie niższa niż powinna być to ubrać czapkę tylko przecież na spacerze nie będę mu termometru w ... no nie będę mierzyć :p

Zawiązałam dziecko, pierwszy raz. To chustowanie jest super, zjadłam w takim spokoju śniadanie i kawusie wypiłam i telefonowałam z rodzicami właśnie i w ogóle dużo rzeczy już zrobiłam

Jedyny problem ze jak jadłam tosty to mu na główkę nakruszyłam

Stary 2019-04-26, 10:23   #2654
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość

Mi lekarz w klinice jeszcze powiedział : jak będą mi matki teściowe i babcie opowiadać ze czapeczkę trzeba to mam zmierzyc dziecku temperaturę.. i jak będzie niższa niż powinna być to ubrać czapkę tylko przecież na spacerze nie będę mu termometru w ... no nie będę mierzyć

Zawiązałam dziecko, pierwszy raz. To chustowanie jest super, zjadłam w takim spokoju śniadanie i kawusie wypiłam i telefonowałam z rodzicami właśnie i w ogóle dużo rzeczy już zrobiłam

Hahahahahhaha ostatnio widzialam taką fote, główka maluszka A na niej taki kleks sosu czosnkowego i drugie zdjęcie jak ręka z nachosem zbiera ten sos umarłam

Stary 2019-04-26, 10:58   #2655
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Hahahahahhaha ostatnio widzialam taką fote, główka maluszka A na niej taki kleks sosu czosnkowego i drugie zdjęcie jak ręka z nachosem zbiera ten sos umarłam

Buhahaha padłam

Stary 2019-04-26, 11:02   #2656
dorka607
Wtajemniczenie

Haha jedzenie w chuscie to jak w ciazy tylko spada na glowe dziecka

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 11:06   #2657
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Mi lekarz w klinice jeszcze powiedział : jak będą mi matki teściowe i babcie opowiadać ze czapeczkę trzeba to mam zmierzyc dziecku temperaturę.. i jak będzie niższa niż powinna być to ubrać czapkę tylko przecież na spacerze nie będę mu termometru w ... no nie będę mierzyć :p

Ja nad swoim czasem jem coś podczas karmienia jak nie zdążę zjeść zanim wstanie na jedzenie. Już mi parę rzeczy spadło, m.in. plasterek ogórka
Stary 2019-04-26, 11:37   #2658
Michacha1234
Zadomowienie

A moja mama dzisiaj z tekstem: ubierz go w body, pajaca, przykryj kocykiem, a i jeszcze zalóż plandekę na wózek bo wieje! Z plandeką to przegięcie. Ale faktycznie nie wiem jak mam ubrac małego na pierwszy spacer 😕

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 13:07   #2659
coco00
Wtajemniczenie

Czekam na wizytę po ktg. Jak powiedziałam położnej że narazie chyba nic na poród się nie zapowiada to dobila "no faktycznie zapisał się tylko taki jeden, malutki skurczyk"

Szkoda że taka pogoda lipna w weekend ma być, bo chociaż bym pogrillowala skoro nie rodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-26, 13:09   #2660
bejata440
Zakorzenienie

Hahah ta akcja z naczosem

Apropo ubierania : ja ubieram o jedna warstwę więcej niż ja mam. No i kocyk do tego, w zależności od pogody cieńszy lub grubszy. Zawsze można odkryć przykryć.
Plandekę od wózka wsadziłam na dół „do bagażnika” bo przy wysokich temp nie chce dziecku zrobić sauny... ale jak wiatr mocniejszy się zerwie to zakładam
Na pierwszy spacer i tak chyba nie idziesz na godzinę? Wiec sprawdzaj karczek w trakcie i sprawdź po spacerku

Dziewczyny zeszła wam nuz zatrzymana woda czy jesteście jeszcze trochę spuchnięte ? Dalej nie wkładam obrączki a w dniu ślubu miałam +13kg
A obecnie mam 5kg więcej od wagi startowej..

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Coco- ja dwa dni przed porodem (odejściem wod) grillowalam

Stary 2019-04-26, 13:17   #2661
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na wizytę po ktg. Jak powiedziałam położnej że narazie chyba nic na poród się nie zapowiada to dobila "no faktycznie zapisał się tylko taki jeden, malutki skurczyk"

Szkoda że taka pogoda lipna w weekend ma być, bo chociaż bym pogrillowala skoro nie rodze

Mozesz sie jeszcze sama zaskoczyc jak szybko akcja pojdzie. Ale majowa data tez fajna

U nas jest wrecz okropnie duuuszno. Leo spi w ogrdku, ja pije herbate na schodach i bedziemy leciec po 15 po Igora do przedszkola.

Stary 2019-04-26, 13:37   #2662
KalkaRysik88
Przyczajenie

Cytat:

No nieźle z kotem! My też mamy i to dwa koty.. ale moze po protu ma chory pecherz. Słyszałam ze koty potrafią nasikać z zazdrości, ale pzeciez w ciazy jestes nie od dziś. Chyba że kot czuje zbliżający się poród!!

No a z tym choćby małym skurczem to zazdroszczę.. Bo ja już dziś 7 dni po TP i zero skurczy na KTG.. a Ty masz jeszcze kilka dni..
Miałam dziś być w szpitalu ale dajemy jej czas jeszcze przez weekend i w pon tam pójdę.. Ehh. Wychodź dziecko z tego brzucha!!!! Pewnie się okażę majówką a nie kwietniówką :/
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 13:39   #2663
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Apropo ubierania : ja ubieram o jedna warstwę więcej niż ja mam. No i kocyk do tego, w zależności od pogody cieńszy lub grubszy. Zawsze można odkryć przykryć.
Plandekę od wózka wsadziłam na dół „do bagażnika” bo przy wysokich temp nie chce dziecku zrobić sauny... ale jak wiatr mocniejszy się zerwie to zakładam
Na pierwszy spacer i tak chyba nie idziesz na godzinę? Wiec sprawdzaj karczek w trakcie i sprawdź po spacerku

Dziewczyny zeszła wam nuz zatrzymana woda czy jesteście jeszcze trochę spuchnięte ? Dalej nie wkładam obrączki a w dniu ślubu miałam +13kg

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

ups, my wczoraj pierwszy spacer i ponad godzinę...

Też nie wkładam obrączki jeszcze, także spokojnie, choć obawiam się, że będę musiała ją powiększyć, bo za cholerę nie wiem, jak ona się mieściła na moim palcu

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Stary 2019-04-26, 13:44   #2664
KalkaRysik88
Przyczajenie

Oto nasze koty.. W łóżeczku rzecz jasna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-3647a6276af5b8e9e1e485a49fe854af-V.jpg (140,6 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-a0d870b5514815c573b9ae670fe01df0-V.jpg (101,5 KB, 75 załadowań)
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 15:02   #2665
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Aż z ciekawości sprawdzę czy zaręczynowy wchodzi na palec, o ile go znajdę, bo już tak dawno nie nosiłam że nie wiem gdzie może być 😳 Ale mi się wydaje, że woda już ze mnie zeszła, jak wychodziłam ze szpitala to nawet legginsy nie chciały się rozciagnąć do moich rozmiarów ☺
Mały przespal caly spacer, wiec jest nadzieja ☺
Dzisiaj zaliczylam pierwsze wyjście do sklepu. Odzwyczaiłam się od jazdy samochodem i wogóle od tlumow przez te prawie 2 tygodnie 😀

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 15:07   #2666
coco00
Wtajemniczenie

Po wizycie w sumie nic nowego, dalej 0 oznak porodu. Jak powiedziałam że wydaje mi się że czuję go dość nisko to się dowiedziałam że jest wysoko i się jeszcze nawet nie wstawia w kanał rodny także tego booooze a tu niektóre z was już mają miesięczne dzieciaczki...

Kalka słodkie kociaki

Ja tak z niecały miesiąc, odkąd jest cieplej nie zakładam obrączki i pierscionka na wszelki wypadek, nie puchne jakoś niby ale nie chce się męczyć że ściąganiem jakby coś.

Wracam teraz do domu i misja złapać mocz kota

Stary 2019-04-26, 15:29   #2667
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Ja w dniu ślubu ważyłam 57-58 A obrączki nie noszę już od ładnych kilku miesięcy. Muszę sprawdzić czy nie zgubiłam bo nosiłam w portfelu z myślą że w końcu ubiorę. Dobrze że portfela nie zgubiłam w międzyczasie
Stary 2019-04-26, 15:37   #2668
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tż powtarza ,,dzień przed porodem powiedz to zrobię ci grilla "

Chyba czas sobie zażyczyć
Cytat:

No lipa z tą pogodą i z tymi skurczykami.
Zazdroszczę, że Ty po ktg. Ja czekam poniedziałku z lichą nadzieją, że nie doczekam. Coraz bardziej przypuszczam, że będę majówką
Cytat:
Napisane przez KalkaRysik88 Pokaż wiadomość
Oto nasze koty.. W łóżeczku rzecz jasna
Fajne kociury

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-04-26, 17:21   #2669
bejata440
Zakorzenienie

Matka Beatka dziś założyła na dupę swoje „skórzane” obcisłe spodnie rozmiar 34/36

Troszke skóry mam za dużo ale hihi cieszę się !

Stary 2019-04-26, 17:30   #2670
ofelka 123
Rozeznanie

Hmm to ja chyba w ogolnie nie puchlam w ciąży bo obraczke i perscionek sciagnelam w dniu porodu by nie jechac z bizuteria do szpitala. A wchodze we wszystkie ubranie sprzed ciąży
Tz z mala na spacerze a ja relaks na kanapie

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości