|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cocci i Kalka powodzenia! Masujcie sutki 😂(copyright Mamaszkrabka 😁
![]() Michacha albo zapięcie albo spróbuj dwójek. Ja to chyba poszukam rozmiaru 0 bo ona ma ten brzuszek taki malutki ze jedynki wiszą... body na 50 dobre a pajace już 62 zakładam 😬😬😬 3kg... waz nie dziecko... W temacie cycowym 😁 ech żałuje ze Wam nie zrobiłam foty broszurki ze szpitala gdzie jak byk stało ze rodzaj porodu na laktację wpływu nie ma, cc czy sn, machina rusza dokładnie tak samo. Nawał nie jest obowiązkowy (tez teraz nie miałam), laktator nie jest wyznacznikiem, uczucie "pustych piersi" tez bo mleko wytwarza się podczas karmienia na bieżąco. I już obiecuje ani słowa więcej w temacie bo mnie wywalicie za terroryzm laktacyjny 😂 Ja na kp jako takie narzekać nie mogę, zgłasza się do cyca co ok 3h (w nocy rzadziej), szybko najada, pięknie przybiera. Tylko samo przystawianie i pierwsza minuta to koszmar, ból jak cholera. 3 położne patrzyły i mówią - bo dziecko musi obejmować buzia szerzej cała brodawkę. Oh wait, tylko jak, jak ona tą buźka maleńka za cholerę więcej nie obejmie... wiec czekam aż podrośnie a póki co... auuuuuuc! 😬😬😬 (tz pytał, jaki to ból, to mu mówię - dziabnął cię kiedyś żółw czerwonolicy? To coś takiego...) |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu prawie tego nie zdejmowałam jak już mi mąż kupił bo mi taką ulgę przynosiły. Ale wtedy to mnie nawet od powietrza bolały
|
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lisku, a wędzidełko ktoś Wam sprawdził? Ja jutro muszę właśnie ten temat ogarnąć j szybko załatwić podcięcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo tak będzie na początku bo on ten sutek sobie wyciąga jak makaron. Trochę się schytrzył bo na początku usteczkami tylko wodzi po sutku i leci samo, jak zleci trochę to mu łatwiej chwycić. Ale robi tak tylko przy prawej, lewą łapie na hura.
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry młoda znów pojadla i nie chce spać gibam ją w wózku z nadzieją, że kimnie chociaż na chwilę ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mlody jak zasnął o 24 to obudzil się o 6. Zjadł i zasnał, obudzil sie o 9, zjadl i spi. Ewidentnie mój tryb życia z czasów ciąży 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodej wczoraj się pierś wymsknela na chwilę a tam fontanna, prawie w oko dostałam, tam prysnelo ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Michacha tak jak mówią dziewczyny laktator nie jest wyznacznikiem ilosci mleka. Ja w ciagu dnia mam miękkie cycki mlpda je co 3h w nocy ma dluzsza przerwę i wtedy sie zdarza ze sa bardziej przepełnione. Wiec przystawiaj i sie rozkreci a mlody sam sobie wyreguluje ilosc mleka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha mam podobnie, mala już że trzy razy miała mokre plecki z boku. Myślałam, że to właśnie pot, ale tylko na jednej stronie by był... jeszcze rozumiem że twardsza sprawa znajdzie się na plecach, ale siuski?...
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze dzieciaczki siurają z wielkim ciśnieniem i pampers nie nadąża zebrać tego i wylatuje... w ta stronę jak akurat leży. Jak Vinc leży na prawym boczku to prawy boczek tez jest mokry
Taka teoria ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pobudzenie laktacji możecie jeszcze sobie słód jęczmienny kupić, tańszy niż femaltiker
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
COCCI jak u Ciebie?
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I polecam czekoladowe - smakuje jak kakao
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2776 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z ciekawości . Piersi pewno puste bo jak 2 dni siedział non stop to jak miały być pełne ?! Na szczęście noce mamy fajne ( odpukać w nie malowane) . Pobudka o 2, 6 a potem spaliśmy do 10 . Dzis juz inaczej - pojadł i śpi (cyce aż bolały w nocy ). Moze miał takie 2 dni ze potrzebował więcej . Pewno za dużo o tym mysle zamiast robić to co Mały chce i siedzieć cicho hehe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
No taki delikatny egzemplarz mi sie trafił
Edytowane przez mzgz Czas edycji: 2019-04-28 o 12:25 |
||||||||
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały spi na brzuszku ale jakis marudny dzis. Musze mu ramie sprawdzic czy ropien po szczepieniu w szpitalu przypadkiem nie wyszedl. Pamietam, ze jak wyszedl Igorowi to wtedy caly dzien plakal i byl rozdrażniony... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja dzisiaj po kp tak ulewala.. Ja do przebrania, dziecko tez. Położyłam na przewijak, jak kichla to nawet nosem poleciało i z tej odległości nawet twarz mi ochlapała... Przed każdym ulaniem płacz więc męczy ja to... Dziewczyny jakieś rady? Odbijamy ale i tatlk ulewa nawet pół godziny później. Aż kaszle. I czy po takim ulaniu karmić dziecko czy nie? Robić większe przerwy m-y kamieniami czy to nie m znaczenia? Tz mnie wkurza bo po takich akcjach ciągle wypytuje kiedy karmilam. Uważa ze ja przekarmiam. Nawet zasugerował mm. Prawie się pokłóciliśmy o to :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze jestes pro kp dlatego tez pediatra moglby wykluczyc ten refluks bo przy takim ulewaniu to te specjalne mieszanki sie podaje, a tak to bylabys spokojna, ze to nie ten kierunek i tż glowy by Ci nie suszył tak o dokarmianie mm. Nie wiem co ile karmisz ale moze krocej karmic a czesciej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie byłam pewna Cytat:
Ja jakos nie chce moczyć tego pępka - niech odpadnie jak najszybciej , juz taki fajny suchy wiec mam nadzieje ze szybko pójdzie . |
||
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
My nadal w dwupaku 😔
Nadal 2cm rozwarcia i nic się nie zmienia 😞 skurcze są mocniejsze, ale rzadsze niż były. Tz pojechal do domu sie ogarnac. Jak sie nie zacznie, a porodowka bedzie pekac w szwach to przeniosa mnie na PC. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może faktycznie u Was nie w tym problem ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cocci współczuję i mam nadzieję że się rozkręci. Trzymaj się! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-04-28 o 18:04 |
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Cocolinea trzymam kciuki za rozkrecenie sie akcji żeby poszlo w miare sprawnie
![]() Nam tez mówili by przewijac przed karmieniem i owszem czasem jest krzyk z glodu jakby nie jadla od roku ale jak sie ja ubiera to sie uspokaja bo wie ze cycek czeka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co zostaję na porodówce. Rano będzie mój gin na zmianie to zdecyduje co dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, chciałabym żebym miała spokój do północy ze skurczami. Później mogę tatuska budzić niech przyjeżdża. Dużo mi daje Jego obecność podczas skurczy, mam wrażenie, że są przy Nim bardziej znośne, jak mam je jak jestem sama to jest gorzej. Ach zaraz znów się poryczę jak ja tęsknię za tym facetem 😞
Dziwne to ktg. Poziom skurczy a odczucia to jakieś szaleństwo. Niemiarodajne to chyba. Przy 20 zwijałam się z bólu a teraz poziom ponad 80 i jest lajcik 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Moja tez dzis trochę zmierzla i najlepiej spi jej się na rodzicach ale zwalam to na pogode bo u nas pada caly dzien wiec nigdzie nie szlo wyjsc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

W szpitalu prawie tego nie zdejmowałam jak już mi mąż kupił bo mi taką ulgę przynosiły. Ale wtedy to mnie nawet od powietrza bolały

(copyright Mamaszkrabka
)

młoda znów pojadla i nie chce spać
gibam ją w wózku z nadzieją, że kimnie chociaż na chwilę 
26.08.2017

Zasnął dopiero o 23:30 po ciężkich bojach i śpi 5 godzin już

. Dzis juz inaczej - pojadł i śpi (cyce aż bolały w nocy ). Moze miał takie 2 dni ze potrzebował więcej . Pewno za dużo o tym mysle zamiast robić to co Mały chce i siedzieć cicho hehe