|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Malta te maslo to tez tak srednio bo to nabial od krowy a ja to uslyszalam by nie jesc ale za to kozna żywic sie energia słoneczna
![]() Podziwiam mamy z dwojka dzieci ze dajecie rade ogarnac sytuacje i wiadomo ze kazda z nas stara sie byc najlepsza matka i pania domu Ja sprzatam raz w tygodniu a tak to jezdzi nasz "piesek" xiaomi no i staram sie by byl obiad. Coco masz jeszcze czas by urodzic w kwietniu. A slodycze wiadomo ze sa pyszne i jeszcze czlowiek ich tyle dostał na święta ale w koncu przy kp spalamy min 500 kcal ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2852 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi niestety po oxy nie ruszylo w srode znow proba z silniejsza dawką, ale teraz mam skurcze tyle ze nieregularne.. Jak do piatku Młoda sama nie wyjdzie to robia cesarke.
|
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. jest na świecie od 17 tej, od podania oksy o 12 ruszyło bo po 14 już było 4cm rozwarcia, znieczulenie o 15, o 15.30 pełne rozwarcie. Trzymam kciuki żeby u Ciebie ruszyło✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pierwsza noc?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulga niesamowita ❤ mam nadzieję, że dziś już się normalnie wysikam. Małej nie miałam na noc. Przywieźli mi Ją o 5.30 - leżę na sali porodowej bo poporodowe przepelnione 😕 czekamy na wypisy i przeniesienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
COCO masz zaszczyt zamykac watek
U nas na nocki narzekac nie moge. Jak poje wieczorem to 1sza pobudka okolo 1 w nocy, 2ga okolo 4 i ostatnia po 6. Dla mnie bomba ![]() Wczoraj odlozylam go do lozeczka i pol godziny lezal grzecznie, az sam zasnal. Po czym zrobil kupe i musialam go przebrac ale potem znow sam zasnal. Uwielbiam sie do niego przytulac i żal mi go było ale nie chce uczyc go zasypiania przy cycku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś ktg, ale raczej niczego się nie spodziewam. Wczoraj wieczorem chyba odkryłam co to jest to spinanie brzucha, ale myśłałam że to boli, a mnie nic, tylko był symetrycznie taki twardy, że to raczej nie dzieciak. W tym tempie u mnie to jeszcze trochę do zamknięcia wątku |
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
Coco poczekamy na ciebie zreszta nie znasz dnia ani godziny.
Ja też nie narzekam na nocki nie budzi się często i tez nocne oporzadzanie idzie nam sprawnie a pod kobiec karmienie juz jest takim platfusem ze od razu odkładam do lozeczka i śpi. Ale za to kompletnie nie chce smoczka juz woli possac sovie kciuka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Ja jedynie co staram się ogarniać to dzieci i obiady. Tz dużo sprząta ja raczej ciągle tylko chodzę i coś zbieram układam, wiadomo jak przy dwulatce... Wczoraj plasteline ze stołu a dzisiaj mam filc ponaklejany na ścianie robię pranie i takie tam ganianie, az nogi bolą a efektu nie widać. Dzisiaj mam gości a bałagan taki że hey. Ale sami swoi przychodzą to luzik. Śmiały się że pranie mi zrobią Podziwiam że wy jeszcze ciasta robicie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-04-30 o 09:06 |
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Ja się boje pochwalić nasze nocki bo jak napisze to jej się odmieni 😁
Z ogarnianiem to jak Listopadowa pisze, takie dreptanie. Tu odłóż, tam wytrzyj, tu podnieś. I tak cały dzień a bajzel jak był tak jest. Prania już nawet nie składam do komody bo bez sensu jak przebieram ja z 5x dziennie, ściągam z suszarki i zaraz znowu w pralce laduje. Ale 80% całego bajzlu generuje starsza, nie wiem jak bo nawet nie daje teraz farbek, ciastoliny itp... ona jest jak tornado 😬 W ogóle starsza zrobiła się nieznośna 😔 Robimy z tz co możemy zeby nie czuła się odrzucona, on ja zabiera codziennie na spacer/płac zabaw/jakaś atrakcje, w domu wszystko robią razem. Ja się włączam na ile Mala pozwoli, jedna ręka trzymam przy cycu a druga gram ze starsza w karty 🙄 Ile mogę to jestem z nią sam na sam. Ale najwyraźniej nie wystarcza. Robi sceny o wszystko, wycie, histerie. I o ile Tz ma do niej anielska cierpliwość, to ja pomału wymiękam i coraz częściej po prostu zabieram M i wychodzę się z nią zamknąć w innym pokoju, bo bym chyba wybuchła 😔 |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Lisku czy ty też masz takie wyrzuty względem starszej? Ja sobie z tym nie umiem poradzić
Jak byłyśmy same poswiecalam jej maksimum czasu. Gotowalysmy, były spacery, były zabawy ciastem, maka.Teraz nie spędzamy tak czasu. Bo tego czasu nie ma jak dałam farbki bawiła się sama. Musiałam pampersa iść małej zmienić i jak wrocilam to po kostki ręce były czarne. Z maka to samo. Kiedyś sprzątałam na luzie a teraz szlag mnie trafia bo jak mam pół kuchni po mące sprzątać to w ogóle nie daje bo chodzę wściekła. Czasu jak na lekarstwo, widzę że mała tęskni za mną, staram się ile mogę ale to nie jest to samo co kiedyś. Mimo że ma opiekę, rodzina poświęca jej dużo czasu i jest ciągle w centrum uwagi, ona dobrze to znosi i nawet nie jest zazdrosna o młodsza siostrę, garnie się do pomocy to ja mam wyrzuty sumienia względem niej. Nie mam dla niej czasu ani cierpliwości. Bo lekko też nie jest z takim wiekiem, wiadomo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-04-30 o 10:21 |
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko u nas właśnie odwrotnie, ja to staram się rozumieć i wiele znoszę, a mąż strasznie się wkurza,przez co czasem mam wrażenie, że mam trzecie dziecko,które nie radzi sobie ze swoimi emocjami, do ogarniecia A córka o wszystko robi jazdy, wszystko co chcemy zrobić wiąże się z dyskusją, bo ona zawsze chce inaczej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
No mnie to się chyba włącza jakiś instynkt obrony Małej, jak widzę że Duża wyje jej nad uchem to jakoś całe zrozumienie dla niej i jej trudnej sytuacji mi w sekundę wyparowuje :/ I warczę na nią a potem się na siebie wkurzam oczywiście.
I też wyładowuje się na nas, siostrą chce się opiekować, całuje, przytula… a my jesteśmy koszem na nadmiar emocji. Rano postanowiła ją przykryć kocykiem. Ale po swojemu, czyli zakutać szczelnie łącznie z głową. Tłumaczę że tak jej niewygodnie, niebezpiecznie, że super ale odsłońmy buzię… ryk, pisk, szloch i foch na resztę poranka Wyrzuty… jak jestem z jedną to sobie wyrzucam że nie z drugą, a potem na odwrót Agassek a w tym przedszkolu się zaadaptowała, chętnie chodzi? |
|
|
|
|
#2868 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też otulacz bambusowy ale ten kocyk bambus-bawełna milszy w dotyku jestCytat:
podziwiam że wyleżałaś tamCytat:
![]() Ta golonka nadal mi się kojarzy z owłosionym boczkiem ze skeczu o ciąży kabaretu Hrabi ![]() Cytat:
Wygląda trochę jak pryszcze na czerwonym tle. U nas od kilku dni czółko jest wysypane taką kaszką ale położna wczoraj nie mówiła że coś jest nie tak Cytat:
mąż go pożarł - dziecku czekoladkę zjadł, bandyta Cytat:
Cytat:
Mały wczoraj o tej porze kończył 3 tygodnie Cytat:
A już mi bólu zdecydowanie wystarczyło jak na jeden dzień ![]() Była położna wczoraj i Mały dobił do 3900g Dzisiaj w nocy przespał dwie tury po ok. 4h. Wasze dzieci też jeszcze mają taki nieregularny dzień? U nas te pory snu i czuwania się cały czas przesuwają
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Nufcia u nas wczoraj tez 3 tygodnie i uwazam no chyba ze sie myle ze na jakis rytm dnia jest jeszcze za wczesnie jedynie staramy sie klasc na noc miedzy 19 a 20 a potem pobudki roznie wczoraj pierwsza byla przed polnoca wiec ponad 4h potem bylo 3h
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tez czesto gram w warcaby jedna reka z mlodym jak kp. Jakos trzeba sobie radzic. Cytat:
U nas dzien pomalu staram sie regulowac ale to mysle, ze jeszcze zajmie jakies 3-4 tygodnie. Na razie nocki regularne nam sie zrobily, a w ciagu dnia roznie bywa. Ja dzis juz jestem wykonczona. Chcialam upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i pojechalismy do przychodni na wizyte patronażowa z Leo i na wizyte + zalegle szczepienie Igora. Troche kiepsko trafilam w termin bo dlugi weekend jest i bylo mase dzieciakow wiec czekalismy ba kolejke jakies 45 minut. Musialam skitrac sie w kacie i wyciagnac cyca bo Leo sie zaczal drzec, chociaz byl dokarmiony przed wyjazdem. Byl jeden chlopczyk w wieku Igora do szczepenia jakies 4 osoby przed nami i jak odstawil akcje, to mnie brzuch zaczal bolec z nerwow. Wizyta u lekarza przebiegla super, obaj sie dali fajnie zbadac ale Igor nie wiedzial, ze potem bedzie szczepienie wiec jak sie dowiedzial to akcje na korytarzu taka odstawil, ze maz siła go do zabiegowego zabral. Leo byl w foteliku, a my we dwojke musielismy go rozebrac bo mial blize a to klucie w ramie bylo. A jak przyszlo szczepienie to dramat. Darł sie, ze nas nie lubi i on nie chce. Mąż go musial w pasie swoimi nogami przytrzymywac, a ja glowe trzymalam i jedna reke. Pielegniarka druga reke, a druga pielegniarka dawala zastrzyk... A tu jeszcze drugi zastrzyk. Nie wiedzialam, ze dziecko 6 letnie ma tyle siły i żal mi go było bo aż oczy mial cale przekrwione. Do domu jechalismy z dwiema syrenami bo Leo z glodu sie zaczal drzec... Łeb mi peka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Oj ja też mam wyrzytu w stosunku do starszego. Zwracam mu uwagę, ze przy malym czegos nie moze robic albo żeby robił to ostrozniej, inaczej ten nie slucga ja się wsciekam. Tez yrocge nam zaczął uciekać do swojego pokoju, mniej z nami przebywać i mi przykro ze sam się usuwa w cień. Do tego czasami jak malutki płacze a nie wiem co juz zrobić to mowię do niego imieniem starszego no i ten starszy zaraz wystraszony, ze co ja od niego chcę. Jestem żałosna - żeby nie spamietać imienia młodszego dziecka ![]() U nas dziś była wizyta patronażowa i wizyta położnrj razem, oprocz tego byl jeszcze lekarz z wymiany z Indii także wesoło było i wizyta głównie w języku angielskim. Synek był bardzo cierpliwy, grzecznie dal się zbadac i obejrzeć wszystkim, wygladał na zaciekawionego. Przybrał 120g i to niby trochę za mało ale on dziś do wizyty 3 kupy zrobił i posiłek mu przerwali więc wynik trochę niemiarodajny. Reszta okey.
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zwracam uwage starszemu, zeby nie strzelał pistoletem przy glowie Leo bo akurat w kowboja sie bawi, albo nie odbijał piłka chociaz nie ma u nas ciszy i jak krzyczy przy zabawie to nie zwracam uwagi bo to nie ma sensu. Leo chyba nauczyl sie przy takim wrzasku funkcjonowac.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po ktg i badaniu w szpitalu, szyjka długa około 3 cm i szczelnie zamknięta. Mam skierowanie do szpitala na za tydzień, oczywiście jakby w międzyczasie coś się działo to mam się zgłosić na IP.
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Coco, obyś jak najszybciej trafiła na porodówkę Moja gwiazda śpi jak suseł i zastanawiam się, czy budzić ją na jedzenie, bo jak w końcu wstanie głodna jak wilk to mi wciągnie chyba tego cyca Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Coco mam nadzieję że sie samo rozkreci i skierowanie nie będzie potrzebne mize jakies seksy albo schody wprowadź
![]() Pajka ja nie wybudzam choc czasem jak już wstanie to mam wrazenie jakby rok nie jadla tak sie rzuci na cyca Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nie ma żadnego rytmu dnia, jest totalny rozp...ol 😁 Dziecko niby tylko je, spi i s.ra a roboty tyle że lo panie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Coco, oby szybko ruszyło
u mnie tez szyjka była dluga jeszcze w środę wieczorem na wizycie, a z czwartku na piątek w nocy wody mi odeszły U nas troszkę spięć brzuszka, w dzień spi coraz mniej, noce różnie. Dziewczyny po porodzie sn - po jakim czasie rozpuściły się Wam szwy? U mnie ponad 3 tygodnie już minęło, ale jeden dziad jeszcze siedzi i nic nie wskazuje na to, żeby miało go wkrótce nie być a do wizyty jeszcze 3 tygodnie...Podziwiam mamy dwójki dzieci - ja chyba nie byłabym tak zorganizowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

w srode znow proba z silniejsza dawką, ale teraz mam skurcze tyle ze nieregularne.. Jak do piatku Młoda sama nie wyjdzie to robia cesarke.

jak pierwsza noc?

robię pranie i takie tam ganianie, az nogi bolą a efektu nie widać. Dzisiaj mam gości a bałagan taki że hey. Ale sami swoi przychodzą to luzik. Śmiały się że pranie mi zrobią 

Robimy z tz co możemy zeby nie czuła się odrzucona, on ja zabiera codziennie na spacer/płac zabaw/jakaś atrakcje, w domu wszystko robią razem. Ja się włączam na ile Mala pozwoli, jedna ręka trzymam przy cycu a druga gram ze starsza w karty
Ile mogę to jestem z nią sam na sam. Ale najwyraźniej nie wystarcza. Robi sceny o wszystko, wycie, histerie. I o ile Tz ma do niej anielska cierpliwość, to ja pomału wymiękam i coraz częściej po prostu zabieram M i wychodzę się z nią zamknąć w innym pokoju, bo bym chyba wybuchła

jak widze ciasto to nie umiem nie zjesc. Staram sie jesc salatki jakies zdrowe ale najchetniej nażarłabym sie golonki 

26.08.2017