![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Niedojrzały, leniwy ?- mam dość!
Hej,
Piszę na forum, gdyż muszę się wygadać! Przeprowadziłam się do nowego miasta i nie mam niestety tu żadnych bliskich koleżanek, dlatego pomysł o wpisie. Zapewne wiele czy wielu z Was ma różne poglądy w wielu tematach i o to mi właśnie chodzi - chcę poznać opinie innych! Postaram się przedstawić temat krótko, zwięźle, aby post nie trwał wieki, wszak takie czyta się "przyjemniej". Od ponad roku jestem z 23-latkiem (ja lat 28). Początki super, świetne, różnica wieku niezauważalna jak się wydawało. Chłopak pracuje za granicą, zjazdy do Polski co 2 tygodnie. W połowie naszej znajomości podczas jednej z rozmów okazało się iż ma kredyt (w wysokości 45 tyś. złotych, na który został podobno "namówiony" przez byłych już przyjaciół). Cała kwota została przez niego przelana na konto niejakiej firmy Lyoness/ Cashback World. Obiecywano mu świetne zyski i świetlaną przyszłość - jak się domyślacie to tylko błahe obietnice. Owa spółka to nic innego jak piramida finansowa. W ciągu kolejnych kilku miesięcy rozstałam się z nim, gdyż nie widział swoich błędów i naiwniactwa w tych całych machlojkach. W ciągu kolejnych 2mc, po wielu rozmowach, obietnicach, że zacznie coś z tym robić, że będzie się starał odzyskać część kwoty, bądź chociaż pójdzie do prawnika, wróciliśmy do siebie. Nie wiem jak i dlaczego ale tym razem zaczęłam widzieć wiele innych rzeczy, zachowań, które dla mnie są infantylne, dziecinne, gamoniowate i nieodpowiedzialne. Przykłady typu: "mógłbyś załatwić to i to?" -"tak, ogarnę" , okazuje się, że "zapomniał". Sytuacje powtarzają się non stop. To nie są nawet kwestie z życia codziennego, ale sprawy ważne, które powinny być załatwione a nie były, bo z 98% rzeczy, które miał ogarnąć zostały "zapomniane". Kolejna kwestia to kwestia naszego seksu, a raczej jego brak. On ma problem z bardzo ale to bardzo szybką ejakulacją, nasze zbliżenia trwają 2 min bądź nawet krócej. Próbowałam rozmawiać, prosić, tłumaczyć ażeby poszedł z tym do lekarza. Na początku był to wielki problem, był urażony, aż w końcu poszedł, jednak nie postępuje według zaleceń lekarza i wszystko jest "po staremu" ![]() ![]() Chcę jeszcze wspomnieć o sprawach "codziennych". W każdej jednej kwestii on pyta mnie ( co na obiad, co będziemy jeść, co będziemy pić, gdzie idziemy, czy coś dziś robimy, o, której wstajemy, co robimy za tydzień, czy woda na herbatę jest gotowa, czy pranie jest suche, jaka jest pogoda i wiele innych kwestii, na które sam mógłby sobie odpowiedzieć)... zero inwencji własnej, zero niespodzianek, zero własnych pomysłów.. gdy go o coś poproszę to muszę powtarzać z 5 razy aby zapamiętał, a i tak później dzwoni i pyta o to samo. Czuję się jak matka, która musi wiecznie trzymać go za rączkę. Gdy próbuję go na coś nakierować, to wiecznie jest, że on nie wie jak, nie będzie tego robił bo nie potrafi.. Do tego gdy zaczynam wspominać mu o tych wszystkich rzeczach, które mi nie pasują, to oskarża mnie o czepialstwo i muszę przyznać, że faktycznie zaczynam już świrować, bo nie wiem czy to faktycznie ja przesadzam, czy może jednak nie ![]() Mieszkamy razem, umowa najmu jest na mnie, ale on się dokłada do rachunków. W kwestii swojego kredytu nadal nie zrobił nic, mimo moich próśb.. Nie wiem jak ja mam myśleć o wspólnej przyszłości gdy facet ma na głowie sporą pożyczkę, której tak naprawdę na oczy nie widział, bo całość oddał podejrzanej spółce. Na zakończenie, czara goryczy dziś się przelała. Prosiłam go od kilku dni aby mi w czymś pomógł, ale "zapomniał". Zakończyłam związek, jednak ten nie przestaje prosić, błagać. Rozum, podpowiada nie, nie właź w to ponownie, ale serce (kocham go mimo wszystko) mówi, że wszystko się "jakoś" ułoży.. ![]() Jaka jest Wasza opinia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedojrzały, leniwy ?- mam dość!
To jest tragikomedia a nie związek, od kredytu w wysokości 45k na kretyńską piramidę po płacze i wrzaski po dwuminutowym "seksie". Jeśli facet jest tragicznie głupi i nieogarnięty, to niech przynajmniej będzie dobry w łóżku, czy coś.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przeczytaj sobie na spokojnie to co napisałaś.
Wtedy będziesz miała odpowiedź ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jakie czerpiesz korzyści z tego związku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W związku nie jest się dla korzyści, a dla MIŁOŚCI
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Niedojrzały, leniwy ?- mam dość!
A No tak, miłość Ci wszystko wybaaaczy ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- [1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86767317]Przecież go skończyła.[/QUOTE] Ale zastanawia się nad powrotem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
W tym momencie nie myślę nad powrotem.. zapewne dlatego napisałam na forum aby po raz kolejny nie przyszło mi to na myśl...
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Właśnie czasu to ja nie mam! Jestem aż nad zapracowana( w tym momencie otworzyłam własny biznes), więc tym bardziej potrzebuję spokoju ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Dodam, że pewnie ta moja słabość do niego może wynikać po części z tego, jak zostałam wychowana. Wiele razy na niego krzyknęłam( np w sytuacjach gdy już nie miałam siły tłumaczyć), kilka razy wygarnęłam mu, że tylko kretyn wypłacił by 45 tyś złotych na obce konto nic z tego nie mając. Chyba go teraz trochę tłumaczę... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Weź, ludzi nie rozśmieszaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Znalazł druga matkę z którą dodatkowo jest seks.
A nie pyta czy spłacisz jego kredyt? Ochłoń i nie wracaj do niego to jeszcze dzieciak a nie facet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ochłonęłam, przeczytałam raz jeszcze i macie rację. Z tej mąki chleba nie będzie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Bedac inteligentna kobieta, uwlaczaloby mi być z mezczyzna na tyle naiwnym zeby wierzyc w piramidy finansowe i ich mamienie i na tyle glupim, zeby zapozyczyc sie w tym calu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale racja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
Gdyby mi płacili to bym nie chciała z nim być.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Próbowałam to wszystko co napisałam tutaj, opowiedzieć koleżance, wysłuchała, jednak miała inne zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakim cudem mieszkasz razem, jak facet pracuje zagranica i bywa co dwa tygodnie? Moim zdaniem mieszkasz sama i masz dwa razy w miesiacu goscia. Mysle, ze jak facet bedzie mniej wydawal na podroze, to szybciej splaci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ta oferma życiowa daje się omotać każdemu.
Przyczepił się do ciebie jak rzep, bo doskonale wie, że z jego możliwościami intelektualnymi i seksualnymi dużego wyboru partnerek nie ma. A tu trafiła się mamusia, która za niego w razie czego pozałatwia, jak on coś zapomni. Nie rozumiem jak od dorosłego faceta, który ma pełnię praw wyborczych, konto w banku, pracę, prawo jazdy, nie wymagać odpowiedzialności i dojrzałości?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2019-05-01 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Bycie z taką osobą jest zwyczajnie niebezpieczne. Jeśli ktoś robi tego typu transakcje, nie mając świadomości co robi (czyli nie są to przemyślane inwestycje osoby z kierunkowym wykształceniem i doświadczeniem w tym zakresie, oparte o pewne ryzyko i wykalkulowane na zysk) to jest to osoba, która ma potencjał do doprowadzenia was obojga do bankructwa. Jeśli nie marzy ci się obudzić się kiedyś na ulicy z długami to dla własnego dobra trzymaj się od typa z daleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Wychować to możesz sobie dziecko. Czy tobie byłoby miło, gdyby ktoś chciał cię wychować? Wchodźmy w związki z osobami, które nam odpowiadają, a nie z pierwszym lepszym i potem dziwimy się, że on nadal jest taki jak na początku...
Miłość to nie tylko uczucie, ale także akceptacja i decyzja. Tutaj 2/3 czynników brakuje...
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-05-01 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, ta koleżanka to ci chyba nie za dobrze życzy...
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Kilka razy próbowałam rozmawiać z koleżankami, które jak widać, mają różne dziwne opinie. Raz dałam mu szansę, bo moim zdaniem, każdy na nią zasługuje. Tym razem jak wspomniałam wcześniej, tak nie będzie, ale nie jestem jakimś potworem bez uczuć i mimo wszystko to boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.