|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Dzień dobry
![]() Zaczęłam pisać tego posta o 10 rano, kończę o 15 my już po spacerku, mała aktualnie wisi na cycku Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy z małym na 6 imprezach w ciągu jego 4 tygodni życia...
dziś jednak wyścigi konne odpuściłam (obstawiam online, to takie moje hobby na wiosnę i lato ) - bo dla mnie pewnie byłoby wyczerpujące, karmienie przewijanie i brak możliwości ucięcia drzemki a to zabawa na cały dzień. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój wczoraj skończył tydzień i dzisiaj wybieramy się na grilla do moich rodziców
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
U nas dzis nie ma spania jest cycek i wiercenie i popłakiwanie .
Każdy dzień jest inny nic nie da sie zaplanować. Ja jednak wole takie większe dzieci przynajmniej wiadomo co im dolega !! A tu nie wiem czy boli cos czy po prostu ma zły dzień ! Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko łysieć zaczeło i bedzie wygladał jak 50 letni wujek Staszek z łysinka na przedzie i czubku glowy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie nazywali jak byłam dzieckiem i większość czasu spędzałam z sąsiadami niż w domu 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2917 |
|
Raczkowanie
|
U nas tez słabo z rutyna, jedyne co obserwuje to ze do południa jest spokojniejsza, mocniej spi, a im bliżej wieczora tym trudniej.
Za nami pierwszy spacer chustowy. Przy motaniu robiła dzięcioła, ale jak tylko skończyłam położyła na mnie głowę i przespała godzinę spaceru 👌🏻 |
|
|
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noce są tragiczne wczoraj do 3 w nocy próbowałam uśpić, nie chce jeść na leżąco, musiałam wyjść do salonu, prawie 3 godziny z piersią w buzi, jak tylko próbowałam wyjąć, był ryk. potem jak już zasnął to spał ciągiem do 9, aż się przestraszyłam, bo zdecydowanie nie powinien tak długo spać w dzień spi mega dużo, ale tylko na rękach albo właśnie w chuście.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtedy to bedzie cały w trądziku niemowlęcym, z łupiaca sie na ciele skóra plus łysiejący ale i tak bedzie najcudowniejszym synusiem mamusi
|
|
|
|
|
|
#2920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Mamaszkrabka mój Leo właśnie tak wygląda! Co prawda ma z przodu włosy ale taki meszek za to z tyłu i po bokach dość długie, śmiejemy się że wygląda jak Sławomir
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Moja dzis zaliczyla wypad do kawiarni i swojego pierwszego grila z gośćmi i odpuiac byla bardzo grzeczna od 10 wstala 2 razy na zmiane pieluchy i cyc ale wlasciwie trwali to wszytskie po 15minut i spi dalej ale ona uwielbia spac na dworze.
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie plan był taki, żeby dawać na wieczór, żeby dłużej spał, ale nie zawsze to wychodzi, bo jak zasypia przy piersi to go już nie budzę. Wtedy np. odciągam mleko i dostaje moje z butli w nocy. Dzisiaj dostał butlę przed spacerem, bo bałam się że będzie płakał a my będziemy kawał drogi od domu. Zobaczymy jutro jak wogóle przybiera, bo może sie okazać że moja metoda jest do du.y Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę chciała niedługo tez mieszać, bo serio uważam ze kp jest wspaniale, mam mleko funkcjonuje wszystko wspaniale..
I raz mu dałam mm bo ciagle głodny i niezadowolny był..i się poryczałam(zupełnie niesłusznie zdaje sobie sprawę!) ze zła matka ze dziecko musi z butli pic i w ogóle nie umiał ciągnąć z tej butelki.. Ale czuje się jak na smyczy. Nigdzie nie wyjdę bo najpierw musiałabym długo i namiętnie pokarm ściągać. Bo może zje 100ml a za pół h będzie chciał jeszcze raz ? A ściągnęłam za mało.. ale kupie zaraz podgrzewacz do butelek i będę próbowała dawać sobie wolne ze ściągniętym pokarmem i jak będzie za mało to wtedy mm i spróbuje nie mieć wyrzutów sumienia (nie rozumiem czemu je w ogóle mam..) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja póki co jesCze nigdzie nie chodze po cc wiec narazie to ze na mnie wisi czasem jest Ok , ale to tez tylko dlatego ze jest u mnie mama która ogarnia cała resztę plus córkę ( bez niej bym zginęła w tej chwili) Na początku dawałam mm bo nie miałam mleka teraz mam wiec nie daje ale chce zeby Franek umiał tez pic z butelki bo nie wyobrażam sobie ze całe lato nie wyjdę z koleżankami na kawę czy cos i będę uwiozana. Wiec tez nie wiem moze powinnam ściągać raz na jakiś czas i dawać mu z butli zeby nie zapomniał jak sie pije. Smoczka nie chce jak potem butli nir weźmie to juz w ogole amen w pacierzu ! |
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Vinc tez nie lubi smoka.
Teraz będę chciała na rzęsy iść to ściągnę pokarm. Nie ruszałoby mnie to chyba gdybym nie widziała ze on pije z butli. Raz mu tzt dał ściągnięte mleczko jak robiłam pazurki i nie wyłam. A jak mu daliśmy mm i byłam przy tym to wyłaaaaaaaam okropnie ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2930 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wyliczyłam że od wagi w dniu wypisu przybiera średnio 33g dziennie. Mamy segregator dla dzieci od Mamaginekolog i przeglądałam sobie te wkładki wczoraj i tam jest że przy karmieniu piersią przez pierwsze nie pamiętam ile - 2 albo 3 miesiące (??) norma to 25-31g dziennie. Uspokoiło mnie to bo się wystraszyłam że mało przybiera a wychodzi na to że jesteśmy w górnej granicy normy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż stwierdził że ma zakole jakby 40 lat pracował w księgowości w fabryce azbestu
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a ja nie moge sobie już na to pozwolić bo mam jeszcze 4 latkę wdomu i myslę, czy dawać jej mm w krytycznych sytuacjach starszą karmiłam mieszanie, jadła 1 butle mm dziennie bo nie mogłam wyjśc z domu bo ona też non stop na cyccach ale wtedy poświęciłam wszystko by jadła moje mleko---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Muszę tylko przestawić swoją psychikę na to, że mm to nie zło
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Ja karmię póki co tylko moim, co prawda odciaganym, ale ostatnio przybierala ponad 50g na dzień średnio
jest strasznym zarlokiem.. Mleko modyfikowane czeka w pogotowiu. Wczoraj Malutka ważyła prawie 3800, przez 6 tygodni przytyla 1,1kg.. Wczoraj spotkałam się z cdl, żeby zobaczyć czy jest jakaś szansa na powrót do KP i odejście od laktatora. Po obserwacji stwierdziła, że mala jest poprawnie przystawiana do piersi i umie ssać. Ma się jeszcze konsultowac z neurologopeda w sprawie jej wedzidelka, bo jest być może do podciecia i póki co mamy praktykować dokarmianie rurka zamiast butla. Po dzisiejszych probach stwierdzam, że to jakas masakra i póki co sobie odpuścilismy i wróciliśmy do butli Wszystko fajnie w teorii, ale jak później przychodzi do praktyki to już nie jest tak łatwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo! Szykujemy się z Polką na wyjazd, od 5 nie śpimy i zaraz jedziemy na nasz domek
odwiedzić męża i zobaczyć jak prace postępują Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kp bo Leo lubi jak zauważyłam ale tez daje butle jak widze, ze ma mało. Noc jedziemy tylko na cycu bo mu wystarcza ale w dzien juz ma mało. Mąż widze, ze odpuscil i nie suszy glowy tym kp jak widzi, ze mały zje z obu piersi, a potem jeszcze 90 ml butla jest w stanie pocisnac
![]() My dzis pozbywamy sie starszego bo jedzie z dziadkami do szwagierki, a my mamy w planie castorame i zakupy ogrodowe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Pajka wspaniałego dnia przy domku
![]() porób zdjęcia na instastory ! Reszcie tez oczywiście życzę super dnia! Kończę kawę i idę na spacerek z sasiadka i z dwoma dzidziusiami i pieskiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
#żalpost
A u nas zapowiada się kolejny emocjonujący dzień z cycami na wierzchu, biegając między pralką a przewijakiem. Oczywiście bedzie też spacer do którego przygotowania potrwają z 1, 5 godziny. Nie zrozumcie mnie źle, cieszę się że mały jest z nami, ale ta rutyna mnie przytłacza. A gdzie dalej, jak to dopiero początek. W dodatku cały dom na mojej głowie. Przedwczoraj wyszłam do miasta. Oczywiście uprzednio nakarmiłam i uśpiłam dziecko. Po 45 minutach byłam ścigana, bo się obudził i płakał. Nawet nie mam jak wyjechać na zakupy ciuchowe 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj było duzo spania na świeżym powietrzu, zła godzina przesunęła się od 19 usynanie na noc też poszło marnie i wymięklismy, spał z nami w łóżku w kokonie (miałam takie opory przed kupieniem tego a jednak swietnie się sprawdzs w wielu sytuacjach) teraz tez jakiś zbuntowany, altualnie macha i wzdycha do zawieszki w chicco.
Ja dziś muszę wyjsć do firmy. Miałam brać Maluszka ale pogoda nieciekawa: zimno, ponuro. Chyba lepiej będzie zostawić go z tatusiem. W godzinę powinnam obrocić.
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobię, jak już będzie pieknie! Poza tym taka brzydka dziś pogoda może dziś z mężem urwe się na chwilę do Iławy A teściową z małą zostanie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

my już po spacerku, mała aktualnie wisi na cycku
26.08.2017

wczoraj do 3 w nocy próbowałam uśpić, nie chce jeść na leżąco, musiałam wyjść do salonu, prawie 3 godziny z piersią w buzi, jak tylko próbowałam wyjąć, był ryk. potem jak już zasnął to spał ciągiem do 9, aż się przestraszyłam, bo zdecydowanie nie powinien tak długo spać
ale i tak bedzie najcudowniejszym synusiem mamusi

no a ja nie moge sobie już na to pozwolić bo mam jeszcze 4 latkę wdomu i myslę, czy dawać jej mm w krytycznych sytuacjach
starszą karmiłam mieszanie, jadła 1 butle mm dziennie bo nie mogłam wyjśc z domu bo ona też non stop na cyccach ale wtedy poświęciłam wszystko by jadła moje mleko
jest strasznym zarlokiem.. Mleko modyfikowane czeka w pogotowiu.
Wszystko fajnie w teorii, ale jak później przychodzi do praktyki to już nie jest tak łatwo.
odwiedzić męża i zobaczyć jak prace postępują

porób zdjęcia na instastory !
może dziś z mężem urwe się na chwilę do Iławy A teściową z małą zostanie