|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Dzień dobry, witam się z kanapy, TŻ myje okna
![]() Gryzelda, mocne kciuki, mam nadzieję że lekarz pomoże ![]() ![]() Podczytuje czerwcowki, bo jakoś nie mam kiedy się udzielać i tam faktycznie porody się zaczęły, a przez to ja zaczęłam panikować ![]() Powiedzcie mi, czy takie body bez guzików na brzuszki czy u góry, tylko przez głowę jest dobre, czy jednak guziczki dla noworodka są niezbędne?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Wielce Szanowna Pani
|
Dot.: Planowanie ciąży, część 15. W tej części wszystkie już zachodzą a niektóre urod
Cytat:
Jakbym o swoim czytała... A spróbuj odciągnąć go od roboty! Najlepiej jest za granicą albo na działce- za granicę nie dzwonią a na działce nie ma zasięgu ![]() Cytat:
Ja się właśnie dowiedziałam że mój TŻ ma delegację tygodniową w maju- od wczoraj mówię Dziedzicowi że widzimy się w czerwcu i nie wcześniej ![]() Cytat:
Lipcówek? Trochę wcześnie... Kciuki za zdrowie maleństw ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Czuje się bardzo uwiązana z kp
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Kociak
Jedno maleństwo urodzone przez cc bo dziewczyna miała niewydolne łożysko i przybierało na wadze, lezy pod apraturami wiadomo, stan ciężki ale stabilny. reszte to nie wiem czemu ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Przyjechaliśmy do szpitala bo Brat Tż wczoraj dostał skierowanie na zakaźny, ja czekam w samochodzie bo mielismy pozniej pójśc na jakiś spacer i sie rozpdało 😭 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
Hejka,
Dziewczyny z anemią jakie wy macie wyniki krwi? Właśnie zobaczyłam że mam przy wynikach napisane przez lekarza że wynik wymaga pilnej konsultacji ![]() Moje wyniki to hemoglobina 9.8 (norma od 11.2), erytrocyty 3.24 (norma od 3.93) I hematokryt 29,1%(norma od 34) ![]() Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Staramy się z mężem o dziecko, w związku z tym zażywam Duphaston (od 16 do 25 dc), to mój drugi cykl brania tych tabletek. Poprzedni okres pojawił się tydzień wcześniej niż powinien, tj. w 27 dniu cyklu, czyli praktycznie zaraz po odstawieniu Duphastonu. Teraz nie wiem jak będzie, to mój 26 dc, myślicie, że jutro dostanę okresu, czy w każdym cyklu może być to innego dnia. Duphaston jest bardzo popularny, więc mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź na pytanie jak to u Was było ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Jejku, jak lipcówka już urodziła to faktycznie wcześnie, oby z maleństwem było coraz lepiej
![]() Majeczka, oby pogoda się poprawiła, u nas popadała przez chwilę ale znów wyszło słońce i jedziemy do moich rodziców na grilla ![]() Aidil, nie pomogę, bo u mnie wyniki były tylko pod granicą więc nie było tak źle jak się okazało. Dzięki Pajka ![]() Borówka, nie pomogę, bo przed ciążą nie brałam duphastonu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że dziewczyny powiedzą to samo lepiej sprawdzić betę przed odstawieniem leku Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo pamiętam, że u którejś z nas duphaston zahamował w ogóle owulację, bo był brany za wcześnie, a u Majeczki fakt zrobienia bety spowodował, że go nie odstawiła jak udało się zajść w ciążę, chociaż wcale się na ciążę nie czuła... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86768507]A na jakiej podstawie przepisał ten duphaston?
![]() Bo pamiętam, że u którejś z nas duphaston zahamował w ogóle owulację, bo był brany za wcześnie, a u Majeczki fakt zrobienia bety spowodował, że go nie odstawiła jak udało się zajść w ciążę, chociaż wcale się na ciążę nie czuła... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Przepisała mi, bo jej powiedziałam, że chcemy się zacząć starać o dziecko, powiedziała, że duphaston może w tym trochę pomóc lub nie. Przeglądałam ciążowe wykresy na ovufriend, zdarzało się tak, że owulacja nastąpiła w czasie brania duphastonu, duphaston był odstawiony po 10 dniach, a ciąża i tak była. No nic, muszę konkretniej pogadać z lekarzem, niech mnie lepiej pokieruje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;86768507]A na jakiej podstawie przepisał ten duphaston?
![]() Bo pamiętam, że u którejś z nas duphaston zahamował w ogóle owulację, bo był brany za wcześnie, a u Majeczki fakt zrobienia bety spowodował, że go nie odstawiła jak udało się zajść w ciążę, chociaż wcale się na ciążę nie czuła... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No właśnie chyba u Junci tak było że duphaston jej cykl rozwalił i zahamować owu a właśnie u majeczki raczej pomógł bo nie odstwaila jak wyszła jej beta pozytywna ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Tak, u mnie było jak dziewczyny piszą
![]() ![]() No niedoczynnosc mialam juz przed ciąża ale tego tez musze pilnować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ile bierzesz tardyferonu? Ja biorę 1 tabl. dziennie. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę że tak będzie najlepiej jak pójdziesz do lekarza, niech spojrzy i powie co o tym myśli, może po prostu musisz zmienić tardyferon na coś innego i będzie lepiej ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Jeju jak mnie to moje dziecko właśnie skopalo ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Kamila, Ty to już chyba słusznych rozmiarów masz ten brzuszek!!! W ogole miesiąc Ci do porodu został, toc to szok! Kiedy to zleciało ja się pytam...
![]() Jutro jedziemy z małą na wycieczkę ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
#4552 |
Zakorzenienie
|
Ja z ciśnieniem problemu nie mam, glownie jest niskie tylko u lekarza w normie. Jeszcze troche sie postresujemy. Ty na szczescie krócej
![]() Ja po ciązy jusze rtg zeba zrobic zeby sprawdzic w jakiej jest kondycji bo mnie tam dziwnie boli |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coraz ciężej mi już jest ![]() ![]() ![]() ![]() A ja wam zazdroszczę tego domku ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Poza tym wszystkim to juz mi pępek wystaje 😳
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Kamila noo już duuży ☺️ Ja jestem ciekawa jaki do porodu bede miała
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Kamila ja raz miałam dolne 44 ale nie wiem co to sie stało. Pózniej juz tak jak zawsze czyli głownie 90/60 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też się coś pojawiło na piersi i dostałam od razu skierowanie na usg, na szczęście okazało się że to nic groźnego ![]() Ale co chwilę coś wychodzi w tej ciąży, ty przynajmniej masz już blisko do końca ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A do tego puls mam zawsze wysoki a widziałam że przy takim pulsie to już niektórym nawet jakieś leki zalecają i ciekawa jestem co mój Gin na to ![]() Cytat:
![]() Ja miałam od razu usg piersi jak lekarz mi zrobił zwykle badanie i coś 'wyczul' ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.