|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Hey. U nas nie ma weekendu majowego. Tz pracuje. Pogody ładnej nie ma więc bez sensu żeby siedział w domu. Dla mnie dzień jak co dzień... Michacha pocieszam i łącze się bo też mam czasami dość. Kocham tego malucha ale ostatnio jest tak obsorbujacy że momentami wychodzę z siebie. W domu nie może spac. Smoczka wypluwa co 30 sekund albo i częściej. Zdążę się czasami tylko obrocic, albo dojść do kuchni i wypluwa i placze. Zastanawiam się czy przemeczyć i rezygnować że smoczka czy może zmienić na jakiś inny to może by tak nie wypluwala. Tak myślę też czy to cmokanie przy kp i lykanie powietrza i bóle brzuszka to też nie wina smoczka. Staram sie korygowac ja przy karmieniu i jak lepiej chwyci to się nie szarpie i nie płacze przy piersi i nawet usypia ale i tak odbić trzeba bo dzisiaj nie odbiłam jej,zasnela, odłożyłam a po 20 minutach się obudziła bo mocno ulala. Musiałam prześcieradło zmienić. Bez smoka jest źle, cycka nie chce. Na brzuchu nie polezy, na mnie też nie, na ramieniu źle, mogę nosić na fasolkę ale nie wszystkie miejsca jej odpowiadają a nie daj boze usiade a juz w ogóle odłożę. Nie mam kiedy nauczyć się chustowac bo wiecznie jest niezadowolona a jak niezadowolona to się napina i szarpie w tej chuscie. A sama mam mało czasu i okazji żeby w ogóle wziąć i pouczyć się chustowac. Dzisiaj starsza zrobiła mi awanturę że jej misia zachustowalam. Ogólnie widzę że to na spanie ale ma problem spac. W wózku trzeba bujać bo też co chwile się budzi. A w domu starsze dziecko, hałas i też nie pomaga. Mam nadzieję że to chwile może skok i minie i wrócimy do normalności. Bo nie da się funkcjonować. Co mam chwilkę dla siebie czy dla domu to starsza się odzywa i tak czasami do 11 w piżamach chodzimy. W ogóle ciągle tylko dzieci albo dom. Dla siebie nic nie robię. Oo uczę się jak znajdę chwilkę ale rozrywki żadnej. Kupiłam buty na e obuwie i miałam zdecydować się i wybrać jeden rozmiar bo zamówiłam dwa to tydzień leżą na blacie. Wieczorem dzieci o 21 śpią ale z tz jesteśmy juz zmęczeni. Kąpiel, kolacja , trochę pogadamy bo za dnia nie ma czasu i zaraz robi się 23. Także też poleciałam z żal postem... Sorry za chaotyczny post ale 20 razy do niego siadałam. Mała co chwile pluje smoczkiem i się budzi, jeszcze druga ręką bujam ja w kolysce. No nic biorę ja na ręce bo chyba nigdy nie zasnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- wzielam brzdaca na poduszke do karmienia, poczuła cycka, pociagnela pare razy i juz spi . Na spiocha prawidłowo chwyta brodawke te zle chwytanie to chyba łapczywosc ![]() starszej nie ma wiec mozemy sie tulic. Laptop dostawiony wiec mam czas na glupoty, reszta sie kiedys zrobi
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
My dziś mamy z tz 4 rocznice ślubu bylismy juz na spacerze i dostałam piekne kwiaty od męża
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Ja to nawet nie myśle jeszcze o samotnym wyjściu 😬 mm za bardzo nie chce dawać, na myśl o laktatorze mam wewnętrzne fuj... może jak mnie tak przestaną cycki bolec 🙄 przynajmniej zakupów ciuchowych nie żal bo mam wciąż 11kg na plusie wiec po co coś kupować 😁<śmiech przez łzy>
My na sesji zdjęciowej... od 4 godzin bo cyc, kupa, czkawka, cyc... 😁 |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje małe dało się odłożyć ale bardzo niespokojnie spało. Udało mi się przygotować obiad i ogarnąć siebie i zjeść zupę. Jesteśmy juz na dworze dziewczyny śpią a ja się ucze. Coś ciśnienie dzisiaj daje popalić albo to juz zmęczenie bo głowa mnie boli. Ostatnio prawie tydzień mnie trzymalo. I znowu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Ofelka 100 lat w szczęściu!😍
My zaraz wychodzimy do domku ❤ Rysik urodziła??? Coco jak sytuacja na froncie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z firmy. Zaniosłam ciasto (wczoraj zrobiłam). Sprawy zalatwione i upominek od prezesa dostalam, nawet wlasnoręcznie kartkę wypisał.
Na 100% nawet nie wie jak wyglądam ale gest bardzo miły. Współpracownicy z oddzialu zapowiedzieli się na czerwiec. Mam pomyśleć co bym chciała ale póki co nic ni nie przychodzi do głowy.Maluch wytrzymał, spał cały czas a moje mleko z butelki wypił jakies 15 minut przed moim powrotem i dalej śpi. Kupiłam mu inny smoczek ale nie taki jak chciałam, zobaczymy czy to coś zmieni. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Ofelka - wszystkiego dobrego na kolejne lata
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My (chyba) mamy dzisiaj 15tą rocznicę poznania się ![]() taka umowna data.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ostatnie dni lecą mi jak szalone, mąż z nami w domu więc nie mam czasu na Internet. Wojtuś to aniolek, tylko je i śpi, w nocy 2-3 pobudki na jedzonko i od razu zasypia A w dzien jak nie śpi to leży cichutko i się rozgląda starszy synek zachwycony bratem, co jakiś czas podchodzi, ogląda, pobuja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie cisza i spokój, idę dziś na samo ktg do medicovera, udało mi się wysępic dodatkowy termin, bo przez tą majówkę jest z tym problem a niby co 2-3dni powinnam robić po tp. A w sobotę mam wizytę u mojej gin zarezerwowana, ale w sumie nie wiem po co mam iść do niej, L4 mi przedłużył w szpitali do 15 maja, skierowanie do szpitala mam na wtorek, no ale chyba pójdę dla świętego spokoju, żeby zbadala, bo po dzisiaj nie mam gdzie ktg robić do tego wtorku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jestem po ktg, nic ciekawego się nie zapisało, wszystko ok, skurczy brak. Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-05-02 o 16:57 |
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Moja malutka juz z nami od wczoraj! Nie mialam zupelnie sily pisać.. Rodzilam ponad 20 h SN i jak juz malutkiej glowa byla w kanale to okazalo sie ze cos mam nie tak ze spojeniem lonowym i ona nigdy sie nie urodzi.. Wiec zrobili mi CC.. Tyle walki o SN ehh.. Ale teraz to juz nie ważne!
Mała Matylda, ur 1.05.2019 (czyli jednak majówka) o 14:00 SN/CC. Ja to mam rozmach taki poród 2 w 1 ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj malutka na świecie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne, że po długich bojach jestescie w końcu razem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Była u nas polożna, mamy 330 gram na plusie przez tydzień. Obecna waga 4550 😊 Mamy myc pupę nadmanganianem potasu i dużo wietrzyć. Z tym wietrzeniem to problem bo co zostawiam go bez pieluchy to idzie kupa. I tak dzisiaj polozylam koc, cerate pod spód, siusiaka przykrylam tetrą.... Długo nie trwało wszystko rozkopane, więc kupa wylądowała na kocu, a fontanna poszła na nasze łóżko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zjechana jakbym przerzuciła tonę węgla 😁 Wzięłam prysznic i zaległam z kawa, ale mi dobrze 😍
Kalka gratulacje! Piękne imię 😍 |
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Kallka - gratulacje!!! Ciężki poród za Tobą. Dzielna z Ciebie dziewczyna.
|
|
#2958 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej. U nas też szału nie ma... mała ciagle by wisiała na tym cycku
dziś w nocy miała jakiś problem ale nie wiem o co jej w sumie chodziło-chyba coś ją bolało bo płakała bardzo nawet cycuś nie pomagał. Chwytała go, płakała, ciagnęła, puszczała i tak prawie 2 godziny z przerwami na noszenie na rękach. Myślałam, że umrę na ból cycków wkońcu usnęła o 4 ale do 6 tylko... No a dziś szczepiłam małą niezbyt już chciałam bo ma dop 6 tyg ale to dobry czas bo starsza w domu więc zdrowa, mąż ma wolne więc był z nami no i w razie co w nocy nie zostanę sama jakby była niespokojna. Malutka płakała barrrdzo (( serce mi pękło na milion kawałkówCytat:
Cytat:
umarłabym tamCytat:
|
|
|
|
#2959 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Witam się znowu
Gratuluję wszystkim nowym Mamom Powoli uczymy się siebie z Małą, ale nie wiem, jak jest u Was, ja mam wrażenie, że nie mam na nic czasu, bo albo się zajmuję córką, albo coś gotuję, albo sprzątam, albo jem, i to szybko, bo córka się budzi do karmienia jak zaczynam jeść Prawie nie zauważyłam, jak te 3 tygodnie zleciały.Mam pytanie co do szczepionek - szczepicie skojarzonymi czy standardowo? I druga kwestia, późniejsza, ale może doświadczone mamy z wątku mają już sprawę przemyślaną - kiedy szczepicie MMR i co generalnie uważacie o tej szczepionce? Czy MMRa da się w ogóle "rozbić" i wziąć pojedynczo wszystkie 3? Z tego, co widzę, chyba nie, ale pewna nie jestem. Mała ma chyba coś z krtanią, bo wydaje z siebie skrzypiące odgłosy, dosłownie jak drzwi, zwłaszcza w nocy, jak się przeciąga Byliśmy już u pediatry, dostała coś na refluks i na trawienie laktozy. Zapalenie krtani to na pewno nie jest. Miałyście może tak?---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- O, i jeszcze jedno pytanie - od kiedy karmicie na żądanie? U nas na sr mówili, że na żądanie, ale nie rzadziej niż co 3h, mniej więcej tak karmię, i tak się właśnie zastanawiam, od kiedy przejść na 'tylko na żądanie'.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#2960 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A karmienie bez ewentualnego budzenia teoretycznie słyszałam że po powrocie do wagi urodzeniowej. My jeszcze chwilkę pilnowaliśmy 4h bo mały miał dość silną żółtaczkę, a ona też osłabia. Przy prawidłowym przyroście masy i bez żółtaczki bym już chyba pozwoliła nie jeść dłużej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostawiłam tż butlę jak wychodziłam, mlody wypił połowę, jak wrociłam to był ryk, butli nie, tylko cycek. On sie po prostu domaga przytulenia do cyca, a nie jedzenia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak przybiera dobrze to spokojnie mozesz dawac jej piers jak chce, nie musisz jej budzic.Co do mmr nie mozna jej rozbic, odra swinka i rozyczka sa w 1 szczepionce. Szczepię 5w1 tak jak starsza. Dzis byly 3 klucia az Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to w ciągu dnia nadrabia z jedzeniem A co do szczepionek to standard Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
ja mówię że chrumka bo wydaje takie słodkie odgłosy ![]() Karmię od początku ja żądanie. W zasadzie na kp karmi się na żądanie.dziwne zalwcenia... Nie wyobrażam sobie nie dać dziecku mleka kiedy jest głodne.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mała wstała...Co do szczepionek mam totalny mętlik w głowie, zupełnie się nie orientuję w temacie a w środę jesteśmy umówieni na szczepienie, Mała miała już usg bioderek, na szczęście wszystko w najlepszym porządku dostaliśmy też skierowanie do neurologa ze względu na zespół moro i napięcie mięśniowe, podobno to wszystko przechodzi do któregoś tam miesiąca życia, ale pediatra stwierdziła że nie zaszkodzi sprawdzić. Ja małej nie wybudzam, wczorajszej nocy spała 6h pojadła i kolejne 3hWysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
A to my też nie wybudzamy. Są ładne przyrosty masy więc pozwalamy spać... 4 godziny chyba najdłużej nie jadla.
My szczepi my standardem. To będą chyba 4 wklucia Mmr starsza przeszła chyba najlepiej ze wszystkiich szczepien. Pneumokoki bierzecie te darmowe? My jeszcze na rota chcemy szczepić i zastanawiamy się na meningo. Dla starszej też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Chrypki chyba już dostałam - nawet nie wiem - od ponad godziny śpiewam... ale za to jakie stare „hiciory” mi się poprzypominały.. haha
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mmr sie strasznie balam ale na szczescie Igor przeszedl dobrze ale pilnowalam, zeby byl bezwzglednie zdrowy. Teraz wzielam recepte na 5w1 ale jeszcze nie wiem czym bede szczepic. My mamy wizyte w maju w patologii noworodka bo Leo ma jakis szeroki szew strzalkowy (na glowie cos sie nie styka) i mamy kontrole wiec zobaczymy jak u nas szczepienie pojdzie bo nie mam pojecia jaki to ma wplyw. Glowa mnie boli... Ide pod prysznic i kawe wypic. Moje dziecko kocha chyba zakupy (po mamusi ) bo przespal cala wycieczke wczoraj.Dzien dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, my dziś do pediatry na badania. Będzie tez usg bioderek
![]() Dziś zmęczona jestem po nocy. A przed nami kino, przychodzi teściowa w tym czasie zająć się malutkim Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

te zle chwytanie to chyba łapczywosc
Na 100% nawet nie wie jak wyglądam ale gest bardzo miły. Współpracownicy z oddzialu zapowiedzieli się na czerwiec. Mam pomyśleć co bym chciała ale póki co nic ni nie przychodzi do głowy.

taka umowna data.
ostatnie dni lecą mi jak szalone, mąż z nami w domu więc nie mam czasu na Internet. Wojtuś to aniolek, tylko je i śpi, w nocy 2-3 pobudki na jedzonko i od razu zasypia
starszy synek zachwycony bratem, co jakiś czas podchodzi, ogląda, pobuja 

Witaj malutka na świecie
dziś w nocy miała jakiś problem ale nie wiem o co jej w sumie chodziło-chyba coś ją bolało bo płakała bardzo nawet cycuś nie pomagał. Chwytała go, płakała, ciagnęła, puszczała i tak prawie 2 godziny z przerwami na noszenie na rękach. Myślałam, że umrę na ból cycków
wkońcu usnęła o 4 ale do 6 tylko...
Prawie nie zauważyłam, jak te 3 tygodnie zleciały.
ale jak przybiera dobrze to spokojnie mozesz dawac jej piers jak chce, nie musisz jej budzic.
za to w ciągu dnia nadrabia z jedzeniem
A co do szczepionek to standard
26.08.2017
ja mówię że chrumka bo wydaje takie słodkie odgłosy