Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-05, 03:45   #3061
bejata440
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Dzień dobry
Właśnie nakarmiłam małego i odłożyłam (zawiniętego w otulacz) do kołyski. Mam właśnie wyrzuty sumienia ze mu pampka nie zmieniłam, ale rozbudziłbym go mocno i byśmy potrzebowali znowu minimum godzinę na utulenie do snu, bo on to taki nerwusek na noce/wieczory..

Leniuchowalismy te pare dni teraz, wiec najchętniej już bym wstała i wstawiła pranie, ogarnęła pare rzeczy które chciałam i miałam się wziąć za dokumenty jeszcze..
Obym za kilka godzin tez była taka zmotywowana jak teraz gdy leżę z moimi myślami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-05-05, 08:46   #3062
mamaszkrabka
Zakorzenienie

U nas wczoraj goscie byli i w sumie 4 dzieciakow... Matko zawsze tyle chcialam ale chyba psychiatra by mi sie przydal wtedy podziwiam jak ktos ma trojke w krotkim odstepie czasu.

Mały jak nie śpi to tylko nosic sie chce, nawet jak leze obok niego to mu nie pasuje tylko na rece w pionowej pozycji. Mam nadzieje, ze mu sie odmieni za jakis czas

Dobrze, ze juz jutro poniedzialek i Igor do przedszkola bo z dwojka w domu to jest armagedon chociaz zawsze moze byc gorzej

Mega zimno dzis u nas i nawet opady sniegu zapowiadali a ja juz zimowe buty i kurtki pochowalam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 08:55   #3063
bejata440
Zakorzenienie

U mnie leży trochę śniegu
Pranie wstawiłam, zaraz sie wezmę robienie podatku swojego za 2018, bardzo ładnie zmotywowana jestem ;D

Stary 2019-05-05, 10:30   #3064
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wyspałam się mega, 10h. Wstałam i mialam malutki kawałek galaretki na wkładce, a teraz takie długie na kilka cm glutowate pasmo, także wygląda na to że czop odszedł kto wie może faktycznie do wtorku nie dotrwamy, a nawet jeśli to znaczy że jednak w organizmie coś się dzieje do przodu

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:35   #3065
Coccinellla
Zakorzenienie

Dobry dzień w niedzielę 😉
Nockę uważam za udaną 😉 mniej krzyków i sen od 23 do po 1 i od ok 4 do 8
Dzisiaj kolejni goście - lubię gości 😁 niech nas odwiedzają - z wyjątkiem teściowej bo widziałam ją dwa razy po porodzie i dwa razy zdążyła mnie irytować, wczoraj to już nawet powiedziałam co myślę, a że ona jest taka, że jak coś nie idzie po jej myśli to się ulatnia także tego...długo nie była😎

W ogóle wyprawki używam kilka dni i już mam swoje hity! Kura Babci Dany jest cudowna ❤ w zastosowaniu jako poduszka pod głowę gdy karmię na leżąco.

Rożek - uratował nam życie w pierwszą noc w domu. Martwilam sie, ze jest za gruby - jest idealny.

Pieluszki baby ono muślinowe - moja miłość.

Karty kontrastowe - mała już się w nie wpatruje.

A w ciuszkach już widzę buble, które szybko pójdą na sprzedaż

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:49   #3066
ofelka 123
Rozeznanie

Coco mam nadzieję że do wtorku to już będziesz tulic maleństwo i szpital na wywoływanie nie bedzie potrzebny.
Coccinella ja tez uwazam ze rożek fajna rzecz mala w nim śpi na noc zreszta w ciagu dnia w łóżeczku tez bie jest jeszcze goraca a nawet ciepło a kocyk skopuje.
A jakie buble widzisz w ciuszkach?

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 11:03   #3067
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Coco oby to był zwiastun szybkiego porodu ✊🏻

Z sesji jestem zadowolona, nie mam jeszcze efektów ale z tego co widziałam na podglądzie to fajnie wyszło. Co prawda zupełnie inne ujęcia niż planowałam ale to już "wina" modelki która nie chciała np leżeć na brzuszku (i drugiej, która niezbyt chciała współpracować przy zdjęciach rodzinnych &#128584.

Przypomnialyscie mi ze mam kapturki do karmienia, muszę odkopać, oby coś pomogły.

Co do pępka to nam odpadł tydzień po porodzie a nadal widuje tam krew, jutro mam nalot położnej to zapytam czy po takim czasie to jeszcze normalne 🤔
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 11:25   #3068
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wyspałam się mega, 10h. Wstałam i mialam malutki kawałek galaretki na wkładce, a teraz takie długie na kilka cm glutowate pasmo, także wygląda na to że czop odszedł kto wie może faktycznie do wtorku nie dotrwamy, a nawet jeśli to znaczy że jednak w organizmie coś się dzieje do przodu

Ooo to moze wywolywanie nie bedzie konieczne!! Kciuki!

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Coco oby to był zwiastun szybkiego porodu

Z sesji jestem zadowolona, nie mam jeszcze efektów ale z tego co widziałam na podglądzie to fajnie wyszło. Co prawda zupełnie inne ujęcia niż planowałam ale to już "wina" modelki która nie chciała np leżeć na brzuszku (i drugiej, która niezbyt chciała współpracować przy zdjęciach rodzinnych ).

Przypomnialyscie mi ze mam kapturki do karmienia, muszę odkopać, oby coś pomogły.

Co do pępka to nam odpadł tydzień po porodzie a nadal widuje tam krew, jutro mam nalot położnej to zapytam czy po takim czasie to jeszcze normalne
U nas polozna mowila, ze do miesiaca od odpadniecia pepek moze podkrwawiac.

Stary 2019-05-05, 12:01   #3069
fitelina
Rozeznanie

Dzień dobry,

U nas Mała nauczyła się jeść z umiarem, wypluwa po jakimś czasie butle z moim mleczkiem. Przez to teraz śpi po 3h w nocy, a wcześniej bywało i po 5, jak się obzarla jak świnka :p
Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Dobry dzień w niedzielę
Nockę uważam za udaną mniej krzyków i sen od 23 do po 1 i od ok 4 do 8
Dzisiaj kolejni goście - lubię gości niech nas odwiedzają - z wyjątkiem teściowej bo widziałam ją dwa razy po porodzie i dwa razy zdążyła mnie irytować, wczoraj to już nawet powiedziałam co myślę, a że ona jest taka, że jak coś nie idzie po jej myśli to się ulatnia także tego...długo nie była

W ogóle wyprawki używam kilka dni i już mam swoje hity! Kura Babci Dany jest cudowna w zastosowaniu jako poduszka pod głowę gdy karmię na leżąco.

Rożek - uratował nam życie w pierwszą noc w domu. Martwilam sie, ze jest za gruby - jest idealny.

Pieluszki baby ono muślinowe - moja miłość.

Karty kontrastowe - mała już się w nie wpatruje.

A w ciuszkach już widzę buble, które szybko pójdą na sprzedaż

Też najbardziej mi podpasowaly pieluchy babyono muslinowe

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 12:11   #3070
NibyNic
Zakorzenienie

O tez mam te pieluszki - fakt, są fajne, ale ja tez lubię tetrowe ze wzorkami po starszym.
Mi nie wychodzi karmienie na leżąco i chyba nic mi w tym nie pomoże.
U nas słonecznie ale wiatr zimny, na żadne opady się nie zanodi. O ile śniegu niezbyt chcę o tyle deszcz jest bardzo potrzebny.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 12:22   #3071
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Oj tego czopa możesz mieć więcej. U mnie w piątek dużo żelowatego bezbarwnego śluzu, a w sobotę wieczór dużo takiego ciągnącego żółtawo-podkrwawionego i toż to było długie 😯

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Coco mam nadzieję że do wtorku to już będziesz tulic maleństwo i szpital na wywoływanie nie bedzie potrzebny.
Coccinella ja tez uwazam ze rożek fajna rzecz mala w nim śpi na noc zreszta w ciagu dnia w łóżeczku tez bie jest jeszcze goraca a nawet ciepło a kocyk skopuje.
A jakie buble widzisz w ciuszkach?

Oj tak żeby nie doczekała Coco wtorku 😊✊

W pierwszą noc malutka musiala byc scisnieta tak jak byla scisnieta w szpitalu, od wczoraj rożek moze być luzniej zapiety a nawet klade go w kokon, pozniej ją i przykrywam kocykiem 😊

Buble np leginsiki z FF małe, piękne, cudne, ale właśnie opietrme na brzusiu, nie założę jej takich bo aż mnie brzuch boli na samą myśl. Pajace newborn też takie na styk - bodziaka pod nie nie założę 0

Stary 2019-05-05, 12:25   #3072
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
U nas wczoraj goscie byli i w sumie 4 dzieciakow... Matko zawsze tyle chcialam ale chyba psychiatra by mi sie przydal wtedy podziwiam jak ktos ma trojke w krotkim odstepie czasu.

Mały jak nie śpi to tylko nosic sie chce, nawet jak leze obok niego to mu nie pasuje tylko na rece w pionowej pozycji. Mam nadzieje, ze mu sie odmieni za jakis czas

Dobrze, ze juz jutro poniedzialek i Igor do przedszkola bo z dwojka w domu to jest armagedon chociaz zawsze moze byc gorzej

Mega zimno dzis u nas i nawet opady sniegu zapowiadali a ja juz zimowe buty i kurtki pochowalam.

Matko 4 dzieciaków, to mnie by nogami do przodu wynosili 😂
U nas to samo- nosic pionowo to mu się najbardziej podoba i jeszcze się siłuje głową jak mu się chce podtrzymać...
Cytat:
Dzień dobry

Trzymam kciuki i czekam na info, że to JUŻ 😊
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Coco oby to był zwiastun szybkiego porodu ✊🏻

Z sesji jestem zadowolona, nie mam jeszcze efektów ale z tego co widziałam na podglądzie to fajnie wyszło. Co prawda zupełnie inne ujęcia niż planowałam ale to już "wina" modelki która nie chciała np leżeć na brzuszku (i drugiej, która niezbyt chciała współpracować przy zdjęciach rodzinnych &#128584.

Co do pępka to nam odpadł tydzień po porodzie a nadal widuje tam krew, jutro mam nalot położnej to zapytam czy po takim czasie to jeszcze normalne 🤔
Czekamy na efekty sesji 😊

U nas też noc udana, spanie od 23-5 (przerwa na jedzenie i pieluche) potem spanie do 8:30 ( przerwa na mycie dupska i jedzenie) i teraz jest po 12 a on nadal śpi. Pupa sie zaczęła goić, z takiego czerwonego i obąblowanego placa prawie nic nie zostalo, więc polecam na takie akcje kąpanie w nadmanganianie potasu i smarowanie Tormentalum. Ładnie wysusza. Teraz chyba zacznę nawilżać, żeby się naskórek odbudował, bo skóra schodzi 😕
Zastanawiam się czym smarowac twarz? Też ma takie odchodzące skórki, cialo smaruje balsamem Emolium, ale nie wiem czy twarz też tym, zwłaszcza że jeszcze trochę trądziku ma.

Dziś w nocy chyba sprobujemy odłożyć go do kołyski, bo cały czas spał z nami, na środku, ale te 30 cm łóżka, które mi zostaje zaczyna mi doskwierać 😉

A i żałuje że nie kupiłam kokonu 😕

Edytowane przez Michacha1234
Czas edycji: 2019-05-05 o 12:26
Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 12:25   #3073
KalkaRysik88
Przyczajenie

Dziewczyny dziekujemy za wszystjie gratki!!!
Dzis wychodzimy ze szpitala.. A to crp, a to zoltaczka.. Walka o przybieranie na kp ale dzis jest super. Inaczej czas juz plynie z Malutką. Zapowiadalam się ze nie chce w szpitalu odwiedzin ale towarzystwo słabe i nawet chcialam zeby tesciowa choc na chwile przychodzila pogadać

Coco mysle o Tobie, świeżo po tych emocjach oczekiwania jestem ale juz bardziej zaczynam "rozumiec" problemy i potrzeby innych dziewczyn odnośnie karmienia, kupek i snu!
Trzymajcie się mocno dziewczyny
Duzo mocy!!
KalkaRysik88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 12:57   #3074
bejata440
Zakorzenienie

Michacha na noc karmisz piersią czy butelka ? spanie od 23 do 5 to piekna sprawa

Stary 2019-05-05, 13:06   #3075
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja sie ciesze jak przespie ciagiem 3h i pospie do 6:30 w ciazy wstawalam czesto w nocy do toalety wiec 3h snu w ciagu to luksus, a wstawanie o 6:30 to tez luksus bo do pracy wstawalam o 4:30

Stary 2019-05-05, 13:07   #3076
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Uspokajający smoczek z interaktywną końcówką uspokajającą wykonany jest z organicznego kauczuku.

Smoczki BIBS sąwytrzymałe, miękkie ielastyczne, dzięki czemu dziecko przy odpowiedniej wentylacji podczas ssania czuje jakby ssało pierś Mamy.

Osłonka została wyprofilowana tak aby niedotykać do ust i brody Maluszka zapobiegając tym samymzaczerwienieniom, krostkom, wykwitom bakteryjnym czy poważniejszym zakażeniom skóry.

Osłona dodatkowo posiada otworki dzięki czemu Maluszek łatwo oddycha trzymając smoczek w buzi.

Każdy z elementów smoczka został zaprojektowany przy współpracy z neonantologami, dzięki temu uzyskano pełną ergonomię anatomiczną odpowiednią dla danego wieku rozwojowego Maluszka.

Smoczki mogą być stosowane u dzieci od pierwszego dnia życia.

W smoczkachBIBSnie stosuje siężadnych substancji chemicznych aby otrzymać powtarzalnie identyczny produkt.

Z tego też powodu w każdej serii nie ma 2 takich samych smoczków, asmoczki mogą nieznacznie różnić się od siebie.

Ponieważ smoczek jest wykonany z organicznego kauczuku Hevea intensywnie użytkowany [ssany] będzie się rozszerzał, zaś sama końcówka będzie się zaokrąglała uzyskując kształt sfery/kuli. Rozciąganie podczas pompowania powoduje zwiększanie się samej końcówki z tego też powodusmoczek Bibs należy wymienić co 30 dni lub jeśli zachodzi potrzeba częściej.

Aby maluszek był zadowolony ze smoczka zalecamy stosowania min. 2 smoczków o tym samym rozmiarze naprzemiennie celem odciążenia pracy naturalnego kauczuku. Ideałem jest posiadanie 4 smoczków celem zmniejszenia nadmiernego rozciągania końcówki, która jest ssana.

SmoczekBIBSjest 100% naturalnym produktem i nie zawiera stabilizatorów chemicznych [związki siarki], które utwardzają smoczek i zapobiegają jego rozciąganiu w czasie użytkowania zachowując kształt końcówki jaka był przy zakupie.

To ze strony producenta ;-)

Musisz jedynie kontrolowac bo są opinie, ze niektore maluszki sobie z nim nie radza i sie dlawia, ale juz jako kilku miesieczne maluchy owszem.

A czemu wcześniej go nie chciałaś podać?

Zachęcające. Moja córka właśnie ma pod nosem czerwony slad od smoczka, nawet nie wiem czy to nie odparzenie.
W ogole wysypalo ja na twarzy, szyi, głowie. Nie wiem czy to trądzik czy potowki.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ooo super! Kciuki!!!!

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 13:12   #3077
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

U nas Mała nauczyła się jeść z umiarem, wypluwa po jakimś czasie butle z moim mleczkiem. Przez to teraz śpi po 3h w nocy, a wcześniej bywało i po 5, jak się obzarla jak świnka :pTeż najbardziej mi podpasowaly pieluchy babyono muslinowe

Ja się obkupiłam tetr jak szalona, a trzeba było połowę mniej, ale muślinowych. Te z hubiego premium są zbyt grube i jeszcze szorstkie.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
O tez mam te pieluszki - fakt, są fajne, ale ja tez lubię tetrowe ze wzorkami po starszym.
U nas słonecznie ale wiatr zimny, na żadne opady się nie zanodi. O ile śniegu niezbyt chcę o tyle deszcz jest bardzo potrzebny.
Ja musiałam ogarnąć bo mi kazali spac na boku i siedziec na posladku przez nacinanie i szycie. Ma posladku w szpitalu na lozku nie szlo wysiedziec, a karmienie na leżąco o dziwo nam wychodzi ❤

Stary 2019-05-05, 13:14   #3078
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja w nocy tylko na leżąco i to jeszcze bez przedkładania dziecka na drugą stronę łóżka, karmiąc z obu cyckow na zmianę. Powykrzywiana śpię ale tak mi wygodnie dobrze ze mała przesypia tak 4-5 godzin ciągiem w nocy.

Ja od kilku dnia miałam duży yyy spadek formy, dużo łez. Odpuściłam. Dom zarasta, ja udaje że nie widzę bałaganu. Za dużo się przejmowałam. Nie chce mi się nerwów szarpać. Wczoraj popołudniu i dzisiaj cały dzień leżę i nosze i tule malutką. Szlag mnie bral jak odeszłam od niej, nie minela minuta i płacz. Za dużo nerwów mnie to kosztowało. Teraz tylko dzieci, na drugim miejscu ja.mam zwykła chuste. Możecie podesłać jakieś fajne filmiki i instruktazowe?

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 13:50   #3079
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Michacha na noc karmisz piersią czy butelka ? spanie od 23 do 5 to piekna sprawa

Różnie wychodzi, ale wczoraj dostał butlę, bo wisiał 2 h na cycku, a mimo to ssal becik 😉 Pewnie go trzymało tak długo. Po piersi budzi się co 2,5-3 h.

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 14:07   #3080
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja w nocy tylko na leżąco i to jeszcze bez przedkładania dziecka na drugą stronę łóżka, karmiąc z obu cyckow na zmianę. Powykrzywiana śpię ale tak mi wygodnie dobrze ze mała przesypia tak 4-5 godzin ciągiem w nocy.

Ja od kilku dnia miałam duży yyy spadek formy, dużo łez. Odpuściłam. Dom zarasta, ja udaje że nie widzę bałaganu. Za dużo się przejmowałam. Nie chce mi się nerwów szarpać. Wczoraj popołudniu i dzisiaj cały dzień leżę i nosze i tule malutką. Szlag mnie bral jak odeszłam od niej, nie minela minuta i płacz. Za dużo nerwów mnie to kosztowało. Teraz tylko dzieci, na drugim miejscu ja.mam zwykła chuste. Możecie podesłać jakieś fajne filmiki i instruktazowe?

https://m.youtube.com/watch?v=okYqDkDxh1c

Ja sie z tego uczylam.

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2019-05-05 o 14:10
Stary 2019-05-05, 14:17   #3081
pajka03
Zakorzenienie

Hejo po tej nocy jestem ciut zmęczona

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 14:40   #3082
bejata440
Zakorzenienie

Ja mam zamiar niedługo na noc butle dawać ..
a mleko swoje chce odciągać chyba już i butelka podawać, np w ciągu dnia.. żeby wiedzieć ile wypił a nie co 15 minut wiszenie na cycu
Chyba się wygodna robie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Pola nie chciała spać ?

Stary 2019-05-05, 14:45   #3083
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
a mleko swoje chce odciągać chyba już i butelka podawać, np w ciągu dnia.. żeby wiedzieć ile wypił a nie co 15 minut wiszenie na cycu
Chyba się wygodna robie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Pola nie chciała spać ?

Odciaganie nie jest wcale aż takie wygodne cały czas trzeba wszystko myć i wyparzac..
Ja bym ten laktator chętnie wyrzuciła przez okno, ale fakt, chociaż wiem ile mała je. No i piersi mnie już nie bolą. Jak tylko kilka razy pod rząd ja przystawie to później cierpię. Chyba nie jestem stworzona do KP.

Stary 2019-05-05, 14:55   #3084
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się wygodna robie

Pola nie chciała spać ?

No jakoś tak kiepsko i krótko spała...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 15:32   #3085
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja nie wyparzałam za kazdym razem przy Igorze tylko raz dziennie plesniawek nie mial i nic mu nie bylo z tego powodu.

Teraz butle i smoczek tylko przelewam wrzaca woda ugotowana w czajniku i raz od czasu wrzucam do wyparzacza mikrofalowego

Ale fakt, ze odciaganie czasochlonne jest ale lubilam wiedziec ile zjadl

Stary 2019-05-05, 15:47   #3086
bejata440
Zakorzenienie

No dokładnie.. bo jak zaczynaja sie wieczorowe sceny w stylu „kwik kwik jestem zmęczonym dzidziusiem ale nie chce spać! Jestem głodny ale wściekam się gdy mam ciągnąć z cyca bo jestem zbyt zmęczony” to przynajmiej z odciągnięty pokarmem będę wiedzieć ze to na pewno o głód chodzi a nie brzuszek kupka itd...
Teraz pociągnął dwa cyce(które dziś super miękkie są) i wypił 50 ml z butli. I zasnął. A tak to nerwowy był, musiałam go nosić i pokazywać interesujące białe ściany.. a jak się przestałam ruszać albo odzywać to zjadał moje ramie - ale cyca nie chciał. Zrozum człowieczka...

Stary 2019-05-05, 15:56   #3087
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Odciaganie nie jest wcale aż takie wygodne cały czas trzeba wszystko myć i wyparzac..
Ja bym ten laktator chętnie wyrzuciła przez okno, ale fakt, chociaż wiem ile mała je. No i piersi mnie już nie bolą. Jak tylko kilka razy pod rząd ja przystawie to później cierpię. Chyba nie jestem stworzona do KP.

Tez tak uważam.
Odciągałam 5 minut 60ml - podałam małemu to wciągnął to zanim zdarzyłam mrugnąć okiem i zaraz do piersi się przyssał i jadł 15 minut. Później oporządzenie laktatora i butelki zajęło mi kolejne 5 minut. Byłam 10 minut do tyłu bo on je 15 minut i bez przystawki z butelki. Zdecydowanie odciąganie zostawiam tylko na wyjście.

Do tego jednak wolę widok maluszka przy piersi niż dojarki. Dziecko zasłania sobą i pierś i brzuch, i robi słodkie minki a dojarka wydaje dźwięk chyba jakiegos chrząszcza bo nasza jaszczurka zaczyna wtedy wariować

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 16:16   #3088
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie wyparzałam za kazdym razem przy Igorze tylko raz dziennie plesniawek nie mial i nic mu nie bylo z tego powodu.

Teraz butle i smoczek tylko przelewam wrzaca woda ugotowana w czajniku i raz od czasu wrzucam do wyparzacza mikrofalowego

Ale fakt, ze odciaganie czasochlonne jest ale lubilam wiedziec ile zjadl

Tak, trochę poczytałam ostatnio o kpi i na grupie na fejsie dziewczyny piszą, że jak już maluch skończy miesiąc to można sterylizowac raz dziennie. Takze też już nie wyparzam za każdym razem i tylko myje i pod wieczór wrzucam do mikrofali.
Tak czy siak butelki trzeba umyć, laktator rozłożyć, wysuszyć, złożyć.. Razem z odciaganiem min 8x na dobę zabiera to łącznie dużo czasu.
Fajnie jest miec opcję karmienia KP + dawać też odciagniete z butli w razie potrzeby czy na noc.
Moja się kompletnie nie najadala z piersi, więc jestem niewolnikiem laktatora. Umie ładnie się przyssać, ale szybko się męczy i zasypia, więc tylko ja przystawiam od czasu do czasu dla pobudzenia laktacji.
Udało się fajnie rozkręcić laktacje ostatnio, więc nawet zaczynam robić zapasy w zamrażalniku na gorszy czas.

Stary 2019-05-05, 16:25   #3089
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, trochę poczytałam ostatnio o kpi i na grupie na fejsie dziewczyny piszą, że jak już maluch skończy miesiąc to można sterylizowac raz dziennie. Takze też już nie wyparzam za każdym razem i tylko myje i pod wieczór wrzucam do mikrofali.
Tak czy siak butelki trzeba umyć, laktator rozłożyć, wysuszyć, złożyć.. Razem z odciaganiem min 8x na dobę zabiera to łącznie dużo czasu.
Fajnie jest miec opcję karmienia KP + dawać też odciagniete z butli w razie potrzeby czy na noc.
Moja się kompletnie nie najadala z piersi, więc jestem niewolnikiem laktatora. Umie ładnie się przyssać, ale szybko się męczy i zasypia, więc tylko ja przystawiam od czasu do czasu dla pobudzenia laktacji.
Udało się fajnie rozkręcić laktacje ostatnio, więc nawet zaczynam robić zapasy w zamrażalniku na gorszy czas.

Fajnie, ze jednak udalo sie rozkrecic machine

Tak, ja to doskonale pamietam bo jednak laktator sklada sie z kilku czesci i wszystko trzeba umyc + butelka. Wiem ile to czasu zajmuje. Duzo zachodu z tym.

Ja na razie kp + mm ale kp tylko dlatego, ze mam czas bo maz jest w domu i ogarnia Igora. Jak bedzie wracal do pracy to niestety popoludniami i wieczorami bede sama z dwojka + odebranie Igora z przedszkola, a w wakacje dwojka w domu caly czas wiec mysle, ze nie bede miala czasu na to, zeby Leo siedzial co godzine na cycu przez 30-45 minut wiec ja obstawiam, ze nasze kp sie szybko skonczy bo odciagac mi sie nie bedzie tym razem chcialo.

Stary 2019-05-05, 16:30   #3090
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, ze jednak udalo sie rozkrecic machine

Tak, ja to doskonale pamietam bo jednak laktator sklada sie z kilku czesci i wszystko trzeba umyc + butelka. Wiem ile to czasu zajmuje. Duzo zachodu z tym.

Ja na razie kp + mm ale kp tylko dlatego, ze mam czas bo maz jest w domu i ogarnia Igora. Jak bedzie wracal do pracy to niestety popoludniami i wieczorami bede sama z dwojka + odebranie Igora z przedszkola, a w wakacje dwojka w domu caly czas wiec mysle, ze nie bede miala czasu na to, zeby Leo siedzial co godzine na cycu przez 30-45 minut wiec ja obstawiam, ze nasze kp sie szybko skonczy bo odciagac mi sie nie bedzie tym razem chcialo.

Domyslam się, że będzie ciężko z dwójką.

Ja teraz w majówkę mogłam sobie w ciągu dnia spokojnie usiąść z laktatorem jak był tz. Kiedy jestem sama w ciągu dnia z Mała, to już jest mi ciężko odpalić laktator na te pół h, co dopiero jakbym miała jeszcze drugie dziecko do oporzadzenia jakas abstrakcja

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości