![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY cz. II
Cytat:
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86442921]Moze zmien trychologa? Czesto lekarz lekarzowi nierówny.[/QUOTE] Trycholog nie jest lekarzem. No chyba że to dermatolog po dodatkowym szkoleniu trychologicznym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Nie musiał mnie uświadamiać, leczę się hormonalnie od kilku lat. Na PCOS i niedoczynność tarczycy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz dobrze ustawione leki? Bo skoro masz schorzenia na tle hormonalnym, to one są odpowiedzialne za przetłuszczanie i wypadanie. Metody trychologiczne czyli działania w zasadzie kosmetyczne mogą zadziałać wspomagająco, ale nie usuną łojotoku, jeśli on jest napędzany hormonami. Peelingi będą tylko regularnie oczyszczać skórę i zapobiegać odkładaniu się większych ilości łoju wokół mieszków, ale samego łojotoku nie zredukują. Mam podobny problem z łojotokiem z przyczyn hormonalnych, moja skóra głowy też wyglądała okropnie pod kamerką. Jałowiec, mięta pieprzowa, eukaliptus, rozmaryn, cedr, lawenda, szałwia, mam też olejki parzące oregano i tymianek (trzeba bardzo uważać z ilością). Chcę wypróbować neroli, tatarak i rumianek rzymski. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-02-02 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Ech
![]() Ja już przeżyłabym ten łojotok i codzienne mycie, ale tutaj chodzi jeszcze o wypadanie włosów, a przez oblepione mieszki nijak ich nie wspomogę ![]() A jakich peelingów używasz do oczyszczania? Ja do tej pory chodziłam do fryzjera, robili mi oczyszczanie marką Nioxin.
Nie mogłem w to uwierzyć, lecz Ty wiedziałaś już, Że to śmierć odwiedziła nasz dom. I krzyczałem - nie zabieraj Jej, Zostaw Małą, zostaw proszę cię, Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie... Edytowane przez kukis Czas edycji: 2019-02-04 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiam... Wszyscy polecają delikatne szampony. Ja po delikatnych miałam krostki na głowie :/ Używałam kilka. Ostatnio balsam myjący sylveco, lavera, natura siberica, vianek zielony, alterra... Oczywiście używałam przy tym szamponu oczyszczającego. Po dobrym roku (może nawet 1,5) wróciłam do zwykłego drogeryjnego szamponu po tym jak włosy przetłuszczały się coraz bardziej. Teraz jest lepiej! Tamte jakby nie domywały mi włosów. Mi skończyły się pomysły na moją skórę głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Jakie hormony zatem powinno się wykonać wcelu czy łojotok na tle hormonalnym ? poza modną teraz przez wszystkich lekarzy tarczycą .
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Arctium lappa L.
|
Ja używam normalnego szamponu (delikatne nie doczyszczają, ziołowe przesuszają), od zawsze mam tłustą skórę głowy (cerę mam mieszaną, czoło się przetłuszcza). Staram się nakładać szampon tylko na skórę głowy (włosy na długości zabezpieczam odżywką - przed myciem). Nie znalazłam rozwiązania tego problemu, hormony mam dobre. Myję co 2 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie jakie hormony można zbadać aby to sprawdzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sent from my Redmi 4X using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Arctium lappa L.
|
Cytat:
![]() Co do supli, to ja stosuję cynk na pryszcze, świetnie łagodzi zaczerwienienia. Zimą łykam witaminę D, od czasu do czasu kupuję witaminy z grupy B, popijam drożdże. No własnie u mnie mycie co 1.5 dnia byłoby idealne, ale nie chce mi się #leń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
To prawda cynk wit b trochę zmniejszyo przetłuszczanie mi włosów ,
i należy jeść pestki słonecznika dyni orzechy laskowe mają cynk mi nadmiernie przetłuszczają się włosy i włos jest cieńki jak nić , vitapil stosowałam odrastają po nim jedynie włosy .. zrobię szereg hormonów niestety na tle hormonalnym widze trądziki włosy tłuste szampon nawet o wartości 100 z ł nie pomoże .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Ja też miałam problem z przetłuszczającymi się włosami... na sam początek myłam rzadziej, bo wcześniej musiałam codziennie i ciągle były tłuste i słabe. Wpadłam na nowy pomysł by olejować włosy oraz stosować kawę na włosy. I póki co pomaga. Dodatkowo świetnie to wpływa na kolor.
Edytowane przez akita17 Czas edycji: 2019-03-03 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
No cóż, i ja walczę z przetłuszczaniem włosów odkąd pamiętam... teraz biorę antykoncepcję i mogę myć włosy nawet co 2 dni przy dobrych wiatrach.
Niestety, jak już tutaj było mówione, przy problemach hormonalnych, walka od zewnątrz może jedynie usunąć skutki no i nie dopuszczać do pogorszenia - miałam czas, że zaniedbałam swoją skórę głowy, myjąc byle czym i nakładając na parę minut odżywkę, zdecydowanie nadużywając suchego szamponu. Skóra szybko się odwdzięczyła za takie traktowanie po macoszemu - strupki, oklapnięte włosy, wypadanie. Mimo wszystko pielęgnacja, peelingi, oczyszczanie tej skóry jest mega ważne. U mnie klasycznie, podwyższony testosteron i androgeny, na szczęście tarczycowe wzorowe - mimo iż babcia, kuzynka i ciocia mają z tym problemy, mnie ominęło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-03-07 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Wlosy
szukam dobrego szamponu, ostatnio zmieniłam szamon i jest tylko gorzej,szybko się przetluszczają,a może to wina pianki do ukladania którą zaczęłam stosowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wlosy
Cudownych kosmetyków nie ma, zawsze trzeba dobierać do konkretnej skóry, włosów i potrzeb, a Ty nic na ten temat nie piszesz, czego uzywasz, w jaki sposób, jak często, jakie masz włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Jeśli używasz pianki na skórę głowy to bardzo prawdopodobne, że to jej wina (tak, dziewczyny stosują ja również na skórę głowy...). A jeśli na długości to w sumie też możliwe, istotne jest przygladniecie się JAK się przetluszczaja. Czy głównie przy skórze czy na długości. Czy spódnica warstwa np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zasiedzenie
|
Dot.: Wlosy
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#233 |
Arctium lappa L.
|
To u mnie w zasadzie włosy się nie przetłuszczają, mogę nakładać piankę, lakier, jakieś psikadła i nic. Tłuszcz gromadzi się jakieś 3 cm od skóry głowy i wygląda to źle: dość czyste, lejące, zdrowe włosy na całości i tłusty przyklap przy skalpie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny, czy macie jakiś sprawdzony szampon na przetłuszczające się włosy??? Tak żebym mogła je myć co najmniej co drugi dzień, a nie codziennie, bo już mnie to dobija
![]() Ja jeszcze na taki nie trafiłam, nie jestem przywiązana do żadnego szamponu, praktycznie za każdym razem kupuję inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Dobry jest peeling do skory głowy systematycznie pomaga
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Arctium lappa L.
|
U mnie delikatne szampony nie oczyszczają z łoju. Zauważyłam za to, że odkąd zaczęłam używać oleju łopianowego z papryką (na porost), to przetłuszczają się trochę mniej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
W rossmanie siberica ja mam rany na głowie i to mnie przeraża nie wiem jak to usunąć zaczęłam pić pokrzyws i cynk jesc dodatkowo trzeba Wit b tez zmniejsza lojotok
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.