|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
![]() A rozważają jakas oxy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry! Mam nadzieję, że dziś bedzie ładna pogoda i wyjdziemy w końcu na spacer, bo zwariuje w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
Coco trzymaj się!!!
Myślami jestem z Tobą, będzie dobrze. Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3218 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Coco, kciuki!!!
Dziewczyny, przed pierwszym szczepieniem (tzn. tym po 6 tyg.) robilyscie dzieciom morfologie, CRP albo ew. ten mocz? Czy to tylko przed MMR? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tej podwyzszonej bilirubiny: póki co przy pozostałych wynikach wystarczy obserwacja i kontrolme bsdanie za tydzień. Niby przy kp ta żółtaczka może taka być dlużej. Ważne że dobrze przybiera na wadze, chętnie je i nie jest apatyczny. Cocco - jeszcze chwilę wytrzymasz i będzie pięknie.
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszytskim
U nas pogoda okropna ... tez wiosny brak ale widzę ze od soboty juz ma być lepiej i słonecznie. Cocci powodzenia oby sprawnie poszło!! Nigdy nie miałam chusty ale ja znowu nie wyobrażam sobie tak nosić dziecka - chyba by mi kręgosłup strzelił. Na szczęście mój mały lubi spać w kokonie i nawet czasem poleży i pogapi sie w przestrzeń. Tzn zeby nie było na raczkach lubi i to bardzo i czasem sa dni ze śpi tylko na rękach. Mamaszkrabka .... bo jesteś w temacie chrzcin a my będziemy chrzcić w sierpniu jak będziemy w Polsce na urlopie.... co teraz potrzeba do chrztu ? Jakieś kursy sa , spotkania , dokumenty ? Możesz napisać ? Z góry dzięki . Córkę chrzcilismy tutaj wiec w ogole nie wiem jak to w Polsce wyglada |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Cocco kciuki!
Ja dzisiaj idę do gina bo dalej krawie a dzisiaj się nasililo a za pare dni bedzie już 6 tygodni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za decyzję z "mezem" to wymagało dużych jaj! jesteś najlepsza mama jaka Szymek mógł sobie wymarzyć ![]() Cytat:
nie mam żadnych porad na biednego sutka Coco, kciuki!!! Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale mialam stresa
jade sobie do kosmetyczki na pazurki a tu nagle duuuuup.. autem mi zaczelo rzucac na drodze. Opona mi poszla. Na szczescie udalo mi sie zjechac na pobocze... I teraz super bo ni chu chu nie mam pojecia jak zmienic opone na szczescie napatoczyl sie jakis facet i go poprosilam, zeby mi na dojazdowke zmienil. Wiec pazurry uratowane siedze wlasnie i sie upiekszam...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwa wkłucia i rota do wypicia Jesteśmy lżejsi o 590zł ![]() Malutka płakała bardzo i ja z nią, tata ją trzymał, szczepienie było o 13tej, cały czas płakała teraz ją nakarmilam, jest lepiej ale cały czas popłakuje, dobrze żeby sobie zasnęła i oby nie było temperatury....w razie czego kazali mieć pedicetamol przygotowany Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
A jaka podajecie witamine d?
|
|
|
|
#3228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam vigantol |
|
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Powielam pytanie jak zrobić crp i margologie takiemu maluchowi? Muszę mieć skierowanie czy mogę gdzieś prywatnie? I ile odczekać jak Tż jest przeziębiony i wyzdrowieje to wtedy ile odczekać? Leo na razie się trzyma, czasem ma takie suche gile ale to chyba normalne nos się czasem oczyszcza, nic mu na razie nie leci.
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
No niestety vigantolu nigdzie nie ma. Bo wydaje mi sie ze ta ktora mamy chyba nie służy małej
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Upolować teraz vigantol to jak trafić 6 w totka 🙄
Próbowałam w szpitalu wysepic receptę na devikap ale nie chcieli dać. Podaje jakaś humane w kroplach która była w paczce ze szpitala i czekam na comeback vigantolu 🙏🏻 Mała mi wisi na cycu całe popołudnie, zaraz mi odpadną. Nie wyrabiam z produkcja na tego malego głoda 😣 Dziś kończy 3 tygodnie i mamy 800g na plus od wagi urodzeniowej 😬 a matka wypompowana 😬 |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podaję bioaron D (vigantolu nigdzie nie dostałam) wyciskam zawartość twixa do buzi malucha tuż przed karmieniem.
Dziś mąż robił taras więc synek spędził prawie caly dzień na zewnątrz - tylko karmienie i przewijanie wewnątrz. Odgruzowałam się z zaległości domowych. Jeszcze żeby tak jutro się udało to już bym miala wszystko opanowane
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Jaki tu spokoj na na na na....
Ciekawe jak tam Coco 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

przeraża mnie ze tak to wygląda i boli, a to sam początek, nawet nie można powiedzieć że to już poród... 

a za pare dni bedzie już 6 tygodni. 
Ogolnie to jest zaj.ebiscie ciezko samej z chyba dosc wymagajacym dzieckiem. Ciagle chce wisiec przy cycku, jak nie wisi to ryczy. Nie pamietam kiedy ostatnio bylam zrobic siku bez akompaniamentu wrzasku. Wczoraj chcialam sobie zrobic obiad, pierwszy raz od porodu (!), glupie paluszki rybne, bo synek niby spal, zaczelam smazyc, slysze ryk... na wpol surowa ryba tez jest calkiem niezla... czasem przyjedzie mama i pomoze, chociaz zostanie z nim zebym mogla wyskoczyc do sklepu jak spi, bo z mlodym nie chodze bo on nawet na spacerach placze co jest dla mnie ogromnym stresem, wiec do sklepow nie chodzimy. Ogolnie jeden wielki ryk czy jest powod czy nie. Nie polezy sam ani chwili w spokoju, nie pogapi sie w przyslowiowa sciane. Albo siedzi na mnie, albo spi, albo ryczy, innych mozliwosci u nas nie ma. Ciezko to znosze psychicznie i fizycznie, no bo ile mozna. Polozna mowila "dziecko spi to pani tez spi". Tia.... dziecko spi, ja piore, sprzatam i inne. A jak dziecko nie spi to padam. No taka proza zycia samotnej matki dziecka wiecznie wrzeszczacego.
jesteś najlepsza mama jaka Szymek mógł sobie wymarzyć 

nie mam żadnych porad na biednego sutka
26.08.2017
jade sobie do kosmetyczki na pazurki a tu nagle duuuuup.. autem mi zaczelo rzucac na drodze. Opona mi poszla. Na szczescie udalo mi sie zjechac na pobocze... I teraz super bo ni chu chu nie mam pojecia jak zmienic opone
na szczescie napatoczyl sie jakis facet i go poprosilam, zeby mi na dojazdowke zmienil. Wiec pazurry uratowane
siedze wlasnie i sie upiekszam...