|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Cytat:
Ja mam vigantol kupiony jak bylam w ciazy i podaje na lyzeczce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta sama godzina urodzenia co u nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Coco, gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Super, że Olek już z Wami, odpoczywajcie i cieszcie się sobą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
oczywiście zrobiłam badania i wszystko ok i do dzisiaj śpi w nocy średnio 12h plus drzemka 2-3h i teraz trafił się chyba drugi spioszek ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Do nas doszedł w końcu leżaczek
bardzo go chciałam i dostałam w prezencie! Babybjörn- ma któraś z was? Polecam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Wczoraj bylismy na USG bioderek- wszystko super, biodra książkowe
moja starsza córka uparcie twierdziła, że jedziemy z Natalką na ramionka zamiast na bioderka U nas ciężki czas...w dzień przebudza się co parę minut, jak śpi w wózku trzeba bujać...a wieczory to totalny armagedon. Krzyczy jak opętana i nic nie pomaga, bujanie, noszenie, smok i tak np 15 min po czym jej przechodzi i się śmieje. Minie parę minut i znów krzyk nie wiem co jej jest... wczoraj wracaliśmy z tych bioderek to tak zaczęła krzyczeć w aucie, że aż się krztusiła... pół godzinny postój mieliśmy i tylko cyc jej pomagał :/ a karmienie takiego malucha w aucie to masakra. Już myślałam, że nie wrócimy do tego domu bo co odstawiłam małą to była awantura Cytat:
nie mam pojęcia co jej jest ...czy coś ją boli czy co innego. Do tego jest to czas szykowania starszej do spania plus usypianie <mąż akurat ma popołudniówki> więc jedna się drze a druga jęczy i wymyśla co chce zjeść jednak dwójka dzieci to istny armagedon Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Młody świruje dziś od rana. Jak udało mi się w końcu go uśpić, to po 10 minutach przyszła położna i ..uj bombki strzelił.Teraz znowu z nim walczę. Położna potwierdziła, że to kolki 😳 Poza tym nasza 3 tygodniowa "kruszynka" waży 4800 🙈
|
|
|
|
#3280 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co jest z dostępnością Vigantolu? Zszokowałyście mnie!! Cytat:
Choć nie przesypia całych dni/nocy o nie nie ☺ Cytat:
Cytat:
Mleczko pomogło 😊 Cytat:
Przemywałam jej również mlekiem buzie bo miała wczoraj krostki - dziś ma połowę mniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
(Ja pracowałam nad testami w celu rozróżnienia infekcji wirusowej/bakterialnej.. ) i bakteriom mało potrzeba do rozmnażania się. A taki cukier z mleczka to pyszna pożywka.
Moja położna tez mówiła - mleko matki na wszystko super, ale do oka nie zaleciła kropić. Ale jak wam pomaga to dobrze. Vinc dzisiaj cały dzień aktywny i trzeba go zajmować różnymi rzeczami które są szybko nudne.. zaraz chyba wezmę go na spacer z nadzieja ze zaśnie w wózku. Bo póki co to obejrzeliśmy już wszystkie ściany w domu, tańczyliśmy, tulilismy się, był na macie, aż go wzięłam w chustę i zasnął.. ale jak go wyjęłam to od nowa. No i dzisiaj maraton musztardziany. Rano między 6-7:20 zmieniłam 4 pełne pampersy.. No... to szykuje się na drugi spacerek. Jak często wychodzicie na spacer i na jak długo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
Coco gratulacje!!! 😍
Ja przyznam ze nie wychodzę za wiele teraz. U nas ciagle leje, ☠☠☠☠zi albo leje i ☠☠☠☠zi. Niby nie ma złej pogody na spacer, ale ta jakoś nie nastraja 🙈 |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
To widze, ze nie tylko moj urzadza awantury cale dnie
chocias teraz mu sie nasililo od kilku dni i jest "cyc natychmiast!" Moj zaczyna plakac łzami. Ale bylam w szoku jak wczoraj zobaczylam pierwsza lezke w jednym oczku. Przez to jego placz boli jeszcze bardziej ![]() A w ogole to dzis przyszlo woombi, oby do wieczora wyschlo, bo kolejna noc wybudzania mnie czeka poprzez machanie raczkami. U Was tez dzieciaczki maja przez sen odruch moro? I moj chce trzymac raczki kolo buzki zazwyczaj, ile ja sie z nimi nawalcze zanim dam mu cyca, a on wyje w nieboglosy, ze jeszcze nie dostal, miota glowa na boki i utrudnia sobie zlapanie. I te rączki jak sprezynki ![]() A w ogole to dzis slyszalam fajny tekst Trudno byc niemowlakiem - placzesz, bo swedzi cie stopa a w odpowiedzi dostajesz smoczek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
A na spacery chodzimy co dzien, no chyba, ze pada. A jak dlugo? Ano tak poki jestem w stanie opanowac sytuacje zanim zacznie sie drzec na dobre wtedy sprint z wozkiem do domu. Dobrze, ze kupilam model sportowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To widze, ze nie tylko u nas marudzenie pt."co zjesc na kolacje" u starszego U nas tez takie krzyki i nie wiem z jakiego powodu. Staram sie jak moge, zeby nie plakal ale nie wiem co mu dolega czasem ![]() Cytat:
drożdże mu podajesz?Cytat:
|||
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zasnął na 30 minut, po całym dniu niespania. Akurat na tyle, żebym zupę wstawila. Jaki ten mój synek wspanialomyślny 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle przyszle dni sie też nie zapowiadaja slonecznie 😕😕😕 Cytat:
|||
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Ja cały rządek pajaców po starszej 50 i 56 tylko wyjęłam z komody i odłożyłam 😬 To samo legginsy - na niej jak krótkie spodenki 😶Bodziaki dalej na 50 nosi a pajace... jadę na tych kilku 62 które mam. Ciezko ubrać dziecko które składa się głównie z nóg i rąk 😶
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zostało 7 z hakiem do zrzucenia z moich +16kg ;-) ogólnie nie czuję się z tymi kg jakoś źle 😁 i mam nadzieję to szybko zrzucić. Czy Wasze dzieciaki też tak wrzeszczą na zmianę pampka? Z mokrym cyca nie zje, a zmiana pampka przed jedzeniem to zazwyczaj jeden krzyk - raz mniejszy raz większy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, zmiana pampka to jeden wielki krzyk, chyba, że jedna osoba zabawia go maskotką. Wogóle nie lubi ubierania. A najgorzej jak ubiorę i się okazuje, że coś jest za krótkie już 😕I od początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-05-09 o 16:32 |
||
|
|
|
|
#3292 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak nie oada to wychodze codziennie i zazwyczaj soaceruje 2-2.5h np wczoraj byka ze mna 2.5h a popołudniu jeszcze godzine z tz zresztą widze ze lubi spacerować i byle bardziej trzesie a po powrocie wtedy zawsze kupa gigant.
Ja mam wage sprzed ciazy. W nocy budzi sie sama a ze zmieniam pampka przed cycem to czasem jest ryk jakby z rok nie jadła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Vincent tez się czasem nie cierpliwi przy zmianie pieluchy, zależy jaki ma nastrój bo dziś gadał i piszczał jak dziewczyna, głos swój odkrywa
![]() Mi z moich +21kg zostały 4. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Raczkowanie
|
My duzo spacerujemy, glownie po syna do przedszkola i na place zabaw z synem. Mala super spi na spacerach. Nawet do 3h.
Tez niestety mamy takie kolkowe 4h dziennie ze mala placze i pręży się. Zaczyna sie gdy wracamy z synem do domu z przedszkola i trwa do nocy. Podziwiam ze ogarniacie same dwójkę. Ja raz zostalam wieczorem sama bez tz to byl armagedon nieziemski. Ciężko ogarnąć mycie i kolację. Coco, gratulacje )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od razu po porodzie było mniej o 10kg, potem spadły jeszcze 2 i 5 zostało. Martwi mnie trochę to, że poprzednio miałam tak samo i te 5kg już zostało, przynajmniej dopóki nie wzięłam się za dietę
ale teraz jakoś staram się nie jeść już słodyczy i mam nadzieję, że samo prędzej czy później spadnie Kupiłam też bio-oil, bo na samej końcówce zrobiło mi się kilka rozstępów i próbuję z nimi walczyć, bo są jeszcze świeże i czerwone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Tez potwierdzam, ze z oxy duzo bardziej bolesne skurcze. Teraz bylo bez i o niebo lepiej to wspominam.
|
|
|
|
#3298 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wchodzę tu i co ja widzę - wszystkie rozpakowane! Gratuluję nam wszystkim
![]() U nas w porządku, trochę oswoiliśmy się z sytuacją. Mała jest milusińska, chociaż siłę głosu to ona ma Jest nieodkładalnym dzieckiem, ale ani ja, ani TŻ nie chcemy chustowacTereska- podziwiam Cię! Trzymam kciuki, żeby wszystko Ci się poukładało, jestem przekonana, ze jesteś super mamą ![]() Co do oksytocyny - dostałam 2 razy - raz jak szyjka była zamknięta, dostałam bóli krzyżowych i to była masakra. Miałam wrażenie jakby pękał mi kręgosłup a macica miała zaraz eksplodować:/ Drugi raz dostałam przy pełnym rozwarciu i tu super- przyspieszyło mi porod, wiec pewnie zależy tez od momentu podania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zmotywowałaś mnie! Wysmaruję się dzisiaj 😊 A słodkie to ja żrę😒 Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie darl sie na pampka zawsze, ostatnio przestal (czasami), no chyba, ze obudzi go glod i matka postanowi pampka zmienic to drze sie jak oparzony, bo cyc musi byc juz, natychmiast!!! Ogolnie mam wrazenie, ze mojemu mokry pampek nie przeszkadza wcale.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

zielone wody mi odeszły przy baloniku koło 19.30, szybko dostałam znieczulenie w kręgosłup i mega sprawa! Praktycznie cała 1 fazę przelezalam i przekimalam 0 bólu, szok nie wiedziałam że tak działa znieczulenie, ale żeby nie było kolorowo parte kiepsko, gorzej niż sobie wyobrażałam
darlam się jak wariatka, a myślałam że po cichutko urodze
personel ekstra, wszystko jak należy, skóra do skóry 2h i pierwsze karmienie za nami, ok teraz próbuje coś się przespać 

oczywiście zrobiłam badania i wszystko ok
i do dzisiaj śpi w nocy średnio 12h plus drzemka 2-3h
bardzo go chciałam i dostałam w prezencie! 

nie wiem co jej jest... wczoraj wracaliśmy z tych bioderek to tak zaczęła krzyczeć w aucie, że aż się krztusiła... pół godzinny postój mieliśmy i tylko cyc jej pomagał :/ a karmienie takiego malucha w aucie to masakra. Już myślałam, że nie wrócimy do tego domu bo co odstawiłam małą to była awantura
wolę siedzieć w ogródku niż w domu się wścieka z płaczącym dzieckiem. I tak nie mam szans coś porobic sobie w domu to chociaż że świeżego powietrza korzystamy. No a dzisiaj takie humory miała że ze złości nie raz tak fajnie słodko popiskiwała mi. Ciężko dogodzić tej naszej pannie. Tak na nią patrzę to zupełne przciwienstwo starszej
nie mam pojęcia co jej jest ...czy coś ją boli czy co innego. Do tego jest to czas szykowania starszej do spania plus usypianie <mąż akurat ma popołudniówki> więc jedna się drze a druga jęczy i wymyśla co chce zjeść
jednak dwójka dzieci to istny armagedon 

Poza tym nasza 3 tygodniowa "kruszynka" waży 4800 
ale teraz jakoś staram się nie jeść już słodyczy i mam nadzieję, że samo prędzej czy później spadnie
i próbuję z nimi walczyć, bo są jeszcze świeże i czerwone