|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Hej
Po gosciach. Napracowałam się bo to prawie 20 osób (licząc z dziećmi) ale Maluszek mi na to pozwolił. Bylo miło ale dobrze że mam to za sobą ![]() Przewijanie - ja na przewijak nie daję nic, tylko w zasiegu ręki mam tetrę zeby ratować sytuację w razie "w" a maly chyba lubi tak na ceracie poleżec bo zawsze jest spokojny. Jedynie gdy szykuję go do kąpieli to na pieluszce tetrowejni razem z tą pieluszką do wanienki. Waciki dziecięce kupilam w cerfurze ich marki ale to jeszcze w ciąży i większy zapas- byly chyba po 2 zł a naprawdę dobre, nie rozwarstwiają się. Jak jesteśmy na piętrze to uzywamy wacików i wody a gdy na parterze to chusteczki. Baby Hug - ja jestem bardzo zadowolona ale musieliśmy dokupić materacyk jak do kosza mojżesza bo maluchowi było za miękko na tej wkładce z zestawu. Cały pokrowiec się ściąga do prania. Tackę jak z krzesełka do karmienia można dokupić sld też można przestawić do stołu. Z tacką pewnie lepiej. Kokon też mam ale nie mam odwagi w nim zostawiać synka gdy np chcę wyjsc do toalety, w baby hug mogę spokojnie zostawić i iść choćby na ogro6f na chwilę czy na piętro.
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
NuFCia ja też mam wagę Mebby, kupiliśmy na olx
póki co jesteśmy zadowoleni, co kilka dni wazymy MałąWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jak polecacie tą Mebby to poszukam. To jest jakiś jeden model czy mają różne?
|
|
|
#3424 |
|
Zadomowienie
|
Jak układacie maluchy na noc do snu? Ja najpierw układałam na boku, ale mi się jakoś żal go robiło, że może mu niewygodnie i potem spał na plecach z glowa na bok. Dziś zauważyłam, że jak tak go ułożę to przekręca głowę na druga stronę lub o zgrozo na wprost. Boję się, bo często ulewa. I druga kwestia, jeśli śpi na boku, to w miedzyczasie zmieniacie mu stronę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamawiałyście coś z Babyhit?
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem bo to mąż kupił a w sklepie mieli też baby hug, więc po prostu przymierzył. Jutro jak nie zapomnę to zmierzę
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babyhit? My mamy chyba u nich kupione chicco ale już dobrze nie pamiętam.
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Na tej stronie gdzie Baby hug mają
teraz znalazłam - 75x37 z Fiki miki
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam pieluszkę bambusową antykomarową - jestem bardzo ciekawa czy to w ogóle działa. Co prawda u nas jest sucho bardzo więc tych komarów może nie być wiele ale i tak jestrm ciekawa tej pieluszki
|
|
#3431 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na przewijaku prześcieradełko frotte i na to kładę flanelkę, ale w sumie dobry pomysł z podgumowaną flanelką
zaraz zamówię dwie sztuki na allegro Do mycia pupy do tej pory używałam mokrych chusteczek, ale kończymy opakowanie i wracam do bambusowych myjek wielorazowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do nas polozna przychodzi dzisiaj o 11 na pierwszą wizyte.Rany wieczorem miałam tak twarde jak kamienie cyce... Młody aż nie mógł zassac, laktator to jednak super sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, ze mały uwielbia twarde cyce bo wtedy super ciagnie. Chyba leci mu wtedy jak z kranu bo ciagnie 15 minut i ma spokoj 2-3h
jak sie musi pomeczyc to mu nie pasuje.Dzien dobry. Leo zjadl wlasnie z cyca, ktory od wczorajszego wieczora nie byl opróżniany bo w nocy mial tylko jedna pobudke. Ide pod prysznic bo nadal poce sie w nocy jak lokomotywa ![]() NIBYNIC to sie napracowalas ale przynajmniej masz juz z glowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
A mój Leo spał do tej pory na brzuchu w nocy bo tak mu było najlepiej, na plecach zaraz się pręży i walczy z brzuchem. Ale właśnie się naczytalam o tym że pozycja na plecach jest najbezpieczniejsze. Położna mówiła, mama ginekolog tak pisze i jeszcze w "w pierwszy rok życia dziecka" tak jest. Podobno dziecko samo odwraca główkę na bok żeby się nie zakrztusic. I postanowiłam że będę klasc Leo ma plecach choć zajmujecto bardzo dużo czasu zanim zaśnie.
Kurcze Leo ma gile w nosie. Nie leci mu ale słyszę że przeszkadza w oddychaniu i jak ściągam to zawsze coś tam jest. Temperatura w normie. Myślicie że pędzić do pediatry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze to jakies żółtawe bakteryjne gile to wtedy do lekarza.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka!
Mąż ma urlop 3 tygodnie, zabrał już małego na spacer jakaś godzinę temu i dalej ich nie ma, a ja sobie polezalam w lozku z kawusia. Teraz jem mini śniadanko i się będę szykować na poniedziałkowa gimnastykę poporodowa. Miłego dnia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3438 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby się uszy równomiernie wygniatały Cytat:
Nasączone czymś, czy jak działa?W temacie wpadek przy przewijaniu. Tż mi opowiadał w nocy że młoda siknęła z przewijaka prosto na ten przewijak, dalej na niego i do stojącego obok nocnika starszej. No więc chwalę się że moje dziecko oficjalnie sika do nocnika. W wieku 3,5 tygodni. Z dwóch metrów |
|||
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobry dzień😉 M. się zreflektowała za całodzienne wiszenie na cycku bo jak padła koło północy to później karmienie 5:30-6:30 i wstała znów po 8 ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jprdle znowu dzień marudy, nie może się wypierdzieć mały szkodnik. Zastanawiam się nad tymi rurkami do pupy, czy nie kupić. Listopadowa, wy używacie prawda? Sprawdzają się faktycznie? Dadzą radę z gazami? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
Lisek to juz mozesz mala odpieluchowywac skoro juz korzysta z nocnika
![]() Gdzie jest wiosna ja sie pytam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- A i mojej tez czasem cos furczy w nosie ale psikne jej woda morska i odciagne i zazwyczaj wyleci jakas "mleczna koza" jak ja to nazywam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pielucha jest impregnowana permetryną. Wyczytałam w necie, że jest bezpieczne dla ludzi, dzieci i zwierząt. Impregnacja utrzymuje się do 20 prań a mam zamiar uzywać tylko do przykrycia latem na spacerze to sezon powinna wytrzymać. Oby tylko nie uczulało - jsk nie sprobuję to się nie dowiem. Moj mąż dopiero teraz ma opiekę ale nie mogę za dużo na niego liczyć bo robi taras i ogród. Przynajmniej wystawię malucha w wózku na zewnątrz i mogę zająć się domem.
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój też ma zatkany nosek, nie wiem czy Starsza go nie zaraziła, oby nie
też psikam wodą morską i zastanawiam się nad odciaganiem,ale Fridy już chyba nie mam, a katarkiem się boje u takiego malucha czym ściągacie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam odpowiednik fridy nazywa się sopelek
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile czekałyscie na wizytę patronażową u pediatry? Dzwoniłam do jednej przychodni to mają "dlugie terminy", w drugiej z dnia na dzień. Mały jeszcze nie jest zapisany do żadnej, więc zostaje nam ta druga. Myślicie, że przyjmą go z dziećmi zdrowymi? Boję się, że się wpakujemy w siedlisko zarazków 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pwpada co kilka munut do salonu i budzi tez mala. Jak zyc ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ja co dziennie wyciagam gilki, zazwyczaj suche są i biale a czasami zielone i nie wiem czy to dobrze woda morksa i mam ustny odciagacz. tego duzo nie ma i takie suche, mysle ze od mleka .
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-05-13 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam wizyte 8 dni po wyjsciu ze szpitala zapisałam w czwartek z terminem na piątek i była przyjęta ze zdrowymi dziećmi ale ogolnie to nikogo wtedy nie było
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na wizytę patronażową lekarz przyjechał jak mały miał 15 dni.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

póki co jesteśmy zadowoleni, co kilka dni wazymy Małą

teraz znalazłam - 75x37 z Fiki miki

zaraz zamówię dwie sztuki na allegro 
a nie chciałam nic perfumowanego żeby sobie szycia nie podrażnić 

A chciałabym kontrolować dalej przyrosty wagi bo mam wrażenie że są dni że mniej zjada
jak sie musi pomeczyc to mu nie pasuje.

chyba, ze to jakies żółtawe bakteryjne gile to wtedy do lekarza.
Nasączone czymś, czy jak działa?

też psikam wodą morską i zastanawiam się nad odciaganiem,ale Fridy już chyba nie mam, a katarkiem się boje u takiego malucha