![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gra o tron
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;86789895]Gdyby Arya zabiła i Nocnego Króla i Cersei to by już była żenada na całego[/QUOTE]
Szczerze mówiąc, wszystkiego już można się spodziewać. Logika zaginęła i wątpię, że powróci. Niektórzy piszą, że ma być nowy smok, dziecko Drogona i to jego Euron widzi w zwiastunie. Mam chociaż jedynie nadzieję, że Danka się wkurzy na tyle, żeby wszystkich rozwalić. Zrobili z tej postaci coś strasznego. Edytowane przez Vanir410 Czas edycji: 2019-05-07 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
ja już sama nie wiem, jakie bym chciała zakończenie.... to chyba jest problem Gry o tron, że trudno ustalić, jakie właściwie zakończenie byłoby najlepsze.
To może Jon zabiję Cersei? Nie udało mu się z Nocnym Królem to Cersei ubije....tylko jego jako zabójce kobiet średnio widzę ![]() a może Sansa stanie się drugą Cersei tylko,że na Północy ![]() Arya by mogła wyjść za Gendrego, ród Starków wart jest kontynuacji, a ona chyba jedna największe szansę ma na bycie rodzicem ![]() Euron widzi w zwiastunie narodziny smoka?? aż po raz kolejny obejrzałam zwiastun....ja chyba ślepa i głucha jestem ale nie wydaję mi się ![]() może będzie trochę jak we Władcy Pierścieni, era ludzi nadeszła, to wilkory odchodzą, smoki wymierają itp.
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieję, że ani Arya, ani Jamie nie zabiją Cersei. Chciałabym, żeby miała zaskakującą śmierć, a nie przewidywaną przez fanów od x sezonów. Jakbym miała obstawiać, to Eurona - Tyrion w przemowie do Cersei wygadał się o dziecku, o którym dowiedział się przed jej stosunkiem z Euronem. Może ponagli ją w kwestii ślubu, a potem się jej pozbędzie, czyli tak jak planował zrobić z Dany.
Rozczarowanie odcinka - Sansa łamiąca przysięgę i paplająca bez namysłu. W ogóle nie pasuje mi to do jej postaci. Dany komiczna w swoich fochach. Miałaby w Północy wiernego sojusznika ze swoim kochasiem na czele, gdyby przyjęła do wiadomości, że nikt tam jej rządów nie potrzebuje. Mają ją po stopach całować, bo pomogła z armią NK, zamiast mieć ją na głowie niedługo później, powiększoną o tysiące ludzi. Imo ugrałaby więcej ogłaszając unię dwóch królestw rządzonych przez Targeryenów (zatajając co najwyżej, że Jon jest z prawego łoża), niż żyjąc w strachu, że tajemnica pochodzenia Jona się wyda. Szkoda mi Ducha i Tormunda. ![]() Edytowane przez chacaos Czas edycji: 2019-05-08 o 01:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Mnie zaczęło frapować, ze Qyburn, miał w ostatnich odcinkach wielce cwaną minę, a zwłaszcza jak potwierdzał skinięciem ciąże Cersei.
Może on odegra jakaś kluczowa role i dziabnie Cersei, albo ona umrze bo on coś z ta ciąża nakombinował swoją nauko- magia? Dużo kobiet przerobił na pasztet w tym celu w swoich lochach. Kto wie kogo Cersei by chciała urodzić skoro zwykle dzieci są takie nietrwałe? Może nawet smoka, żeby ja bronił. Jakoś nie wiedzę Arii w roli żony niczyjej. Ona w ogóle to chyba też jest powtórnie żywa? Raczej bym obstawiała ze po wszytkim się zawinie i wróci tam, gdzie stała się tym czym teraz jest.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2019-05-08 o 05:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Sansy, według mnie ona celowo to powiedziała Tyrionowi. Jakby nie patrzeć lepiej dla niej, gdyby Jon został królem, a nie Danka. Qyburn to tajemnicza dla mnie postać, może namieszać wg mnie. Robb go uratował, może Qyburn ma jakiś plan....
![]() |
![]() |
#4746 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;86793232]Arya nie zginęła, była tylko oślepiona (tymczasowo) i poważnie ranna.[/QUOTE]
A nie było jakiegoś picia wody z fonatanny śmierci? Mnie się wydaje ze było cos takiego związanego z jakąś jej przemianą. Ale pewna nie jestem.
![]() |
#4748 |
Konto usunięte
|
Nie, wodę pili tylko inni ludzie, ale owszem, był wątek z nią związany - Arya opowiadając o sobie zmyśloną historię namówiła dziewczynkę, żeby wypiła z tej fontanny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4749 |
Konto usunięte
|
Arya też piła tę wodę - bodajże przy odzyskiwaniu wzroku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Oj nie tylko Tobie... IMG_1557390974.650501.jpg Mysle, ze to nie Arya zabije Cersei. To byloby zbyt przewidywalne. Predzej obstawiam, ze to bedzie Jamie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co z nimi jest? Z tego co zrozumiałam, to sobie wracają za Mur, gdzie teraz to jest chyba bezpieczniej niż gdziekolwiek indziej.
![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic z nimi, poszli sobie razem w sina dal. Ale wiesz, ze internety bija piane o to, ze Jon nie przytulil nawet Ghosta na pozegnanie i w ogole jest zlym panem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wolał być złym panem ale z twarzą, niż dobrym panem z odgryzioną aparycją. ![]() Nie zauważyłam żeby wilkory były wielce przytulaśne. Chyba Ghost mógłby jednak nie docenić gestu.
![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
A ja mam odmienne zdanie, łatwiej się rozstać z przyjacielem, kiedy się sprawi, że ten Cię znienawidzi. To samo zrobił Jamie z Brienne, to samo zrobiła Arya z Nymerią w 1 sezonie - rzucała w Nymerię kamieniami, żeby uciekła i nie wróciła (ratując jej w ten sposób życie).
Jon pozorując chłód i obojętność chciał osiągnąć to, żeby Duch za nim nie pobiegł na południe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie chciałabym, by Cersei zabił ktoś inny, może Tyrion? ojca już zabił ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Konto usunięte
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;86794614]Arya też piła tę wodę - bodajże przy odzyskiwaniu wzroku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O, masz rację. Ale ona się nie przewróciła po tej wodzie ani nic, tylko po prostu odzyskała wzrok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Ani trochę nie wierzę w ciążę Cersei, przecież według przepowiedni czarownicy miała mieć tylko trójkę dzieci, do tej pory wszystkie fakty, które jej wtedy wyjawiła sprawdziły się. Albo udaje, albo sobie tą ciążę uroiła z rozpaczy po stracie wszystkich dzieci.
Jeśli Jaimie rzeczywiście zabije Cersei, to naprawdę zmarnowany potencjał poprzez pominięcie wróżby o valonquarze. W ogóle fabuła jest taka... serialowa. Przypomina te wszystkie produkcje, gdzie bohaterowie przez cały sezon zmagają się z problemem, który przestaje mieć znaczenie w kolejnych. ( DeDeki przyznały się, że Martin nie zdradził im rozwiązania kwestii Innych w książce i Arya zabijająca Nocnego Króla to ich własny pomysł. Jest to oczywiście ogromny plus, że Martin nie pozwolił im zbabrać książkowego wątku Innych ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez ona nie zdarzy urodzic tego dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4759 |
Konto usunięte
|
One przede wszystkim najpewniej w ogóle nie jest w ciąży, a już na pewno nie z Jaimem - brzuszek ma płaski jak po sesji z Chodakowską, a odkąd Jaime wyjechał z KL to minęło ładnych parę miesięcy. No chyba, że zaciążyła z Euronem, to wtedy faktycznie może nie być widać jeszcze, ale jakoś wątpię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4760 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Sciagam wlasnie odcinek, jak maz wroci z pracy, to bedziemy ogladac.
![]() |
![]() |
#4761 |
... choć nie Westwood
|
Co tydzień wstawałam o 3 i oglądałam odcinek, ale że dziś zaczynam pracę o nieprzyzwoitej godzinie i wstaje o 4 to mam zamiar obejrzeć po pracy. Ale oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby o tej 4 nie włączyć na chwilkę, na minutkę. I... o matko! Co tam się wyprawia! Sieczka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
O matko, to teraz się ekscytuję.
![]() A obejrzę raczej dopiero koło 21.
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
ja też, dziś wczesniej kładę dzieciaki spać i oglądam
![]() ![]()
![]() |
#4764 |
Pani Mizantrop
|
Wyglada na to, ze spoilery, ktore znalazlam tydzien temu sie sprawdzaja.
![]() |
#4765 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do Danki to patrząc w necie na komentarze, to ludzie zdziwieni,że tak zrobiła, a ja w niej widziałam to od dawna, od momentu chyba, gdy powiedziała sir Barristonowi (czy jak mu tam), że na sprawiedliwość odpowie sprawiedliwością ( a nie miłosierdziem). Poza tym mieszanki genów w bliskiej rodzinie nigdy na zdrowie również psychiczne nikomu nie wyszły ![]() Arya- no cóż, prawdziwy hiroł ![]()
![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
Obiecałam TŻ że tym razem nie przeczytam spojlerow... I oczywiście nie wytrzymalam, przeczytałam recenzje na necie i przykro mi, że to idzie w te stronę, naprawdę.
Czytałam też wielki spojler co do ostatniego odcinka i jestem zdruzgotana, że tak się to skończy. Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Pani Mizantrop
|
Mnie akurat nie przeszkadza kierunek, w ktorym idzie fabula, wrecz przeciwnie.
![]() |
#4769 |
Konto usunięte
|
Ja tez jestem zadowolona, mysle, ze niektorzy tylko narzekaja zeby narzekac. Kazdy chcialby zakonczyc gre o tron na swoj sposob, ale niestety, tak sie nie da. Wlasciwie to wiekszosc leakow sie nie sprawdza. Mialy byc smocze dzieci i co? Nie ma.
Odcinek byl przykry, mamy nowa mad queen i niefajnie sie to oglada, ale tak musialo byc i zanosilo sie na to juz od drugiego sezonu. Daenerys nie rozni sie niczym od tyranow. W sumie to prawdopodobnie spalila juz wiecej niewinnych ludzi niz Cersei (Cersei tylko wysadzila w powietrze swiatynie, a to jednak nic w porownaniu do spalenia dwoch miast.) Zreszta, moglaby sobie palic jesli zolnierze nadal by walczyli, ale lud definitywnie sie poddal. Zolnierze sie poddali. To nie bylo potrzebne. Danny ma/miala smoki i tylko to rozni ja od innych tyranow. Obawiam sie, ze zabije Tyriona, w sumie to bedzie pewnie probowala zabic wszystkich. Mam nadzieje, ze Arya zamknie jej zielone oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są dobre zwroty akcji i takie, które po prostu są tanie i wypadają niewiarygodnie - dla mnie plot Dany to ten drugi przypadek... Wysłane z ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.