Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-13, 16:04   #3481
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Listopadowa - póki co czekam. U nas tych napięć nie widać poza tym trzymaniem głowy i przekładaniem się. Nie zawsze tez się przekłada, jak obserwuje coś np kartę kontrastową to spokojnie sobie na brzuszku leży. Podczas kąpieli, zabiegów pielegnacyjnych, zmiany pieluszki też jest spokojny. Masaż relaksacyjny chyba lubi. Nam położna też go masowała i zostawiła karty instruktażowe wiec co wieczór mam taki rytuał.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 16:07   #3482
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja nie szczepie dlatego, ze nie wiadomo czy to po prostu normalny stan u dzieci do 3 miesiaca zycia czy jakis problem z ukladem nerwowym dlatego idziemy do neurologa, ktory zbada Leo.

Dzwonilam do przychodni poinformowac, ze mamy skierowanie do neurologa i powiedzialy, ze jak najbardziej mamy czekac na wizyte i nie szczepic. Zapisza sobie to w notatkach, a ja mam w razie czego skierowanie gdyby ktos sie rzucal.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rozumiem. A coś się u was działo czy ot tak fizjo wykrył wzmożone napięcie?

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 16:07   #3483
NibyNic
Zakorzenienie

Ja nawet nie pomyslałam o zaproszeniach. U nas też najbliżsi tylko będą. Jedyne co to chrzestnym zamówiłam drobne spersonalizowane podziękowania.

Stary 2019-05-13, 16:14   #3484
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Listopadowa - póki co czekam. U nas tych napięć nie widać poza tym trzymaniem głowy i przekładaniem się. Nie zawsze tez się przekłada, jak obserwuje coś np kartę kontrastową to spokojnie sobie na brzuszku leży. Podczas kąpieli, zabiegów pielegnacyjnych, zmiany pieluszki też jest spokojny. Masaż relaksacyjny chyba lubi. Nam położna też go masowała i zostawiła karty instruktażowe wiec co wieczór mam taki rytuał.
Nam dwa razy się obróciła i zauważyłam ze napina się jak się denerwuje. No i może dlatego z brzuszka się obróciła wtedy. To w łóżeczku. Muszę ja na czymś twardym położyć. Może dzisiaj matę rozlozymy. Jak jest wyciszona to jest mieciutka że tak powiem. Głowę unosi jak trzymam ja na ramieniu a na brzuszku to jeszcze dziobie. Na chwilę podniesie wysoko ale zaraz się męczy i głowa spada.
A nasza nie lubi na brzuszku i w pionie a muszę ja pioniozowac do odbicia. Da się ja w fasolkę ułożyć do pionu ale się denerwuje bo nie lubi i wtedy wścieka i cała się prostuje.
Stąd też problem z chustowaniem...

Stary 2019-05-13, 16:33   #3485
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Rozumiem. A coś się u was działo czy ot tak fizjo wykrył wzmożone napięcie?

Pediatra dzis na wizycie zauwazyla, ze za bardzo piesci sciska i nogi do brzucha podciaga, a potem sie wygina.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja nawet nie pomyslałam o zaproszeniach. U nas też najbliżsi tylko będą. Jedyne co to chrzestnym zamówiłam drobne spersonalizowane podziękowania.
Co zamowilas?

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 17:18   #3486
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
My Fridą, ale tż to robi, ja mam słabe ssanie 🙈
Ile czekałyscie na wizytę patronażową u pediatry? Dzwoniłam do jednej przychodni to mają "dlugie terminy", w drugiej z dnia na dzień. Mały jeszcze nie jest zapisany do żadnej, więc zostaje nam ta druga. Myślicie, że przyjmą go z dziećmi zdrowymi? Boję się, że się wpakujemy w siedlisko zarazków 😝

My z dnia na dzień wizyte mielismy. Wchodzilismy zdrowa strona 😉
Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
jak dobrze, że to napisałaś! A ja 7 zł w rossku płaciłam zamówione 12 opakowań

Dzień dobry! Wy weekend nie zaglądałam bo nie bylo czasu. Mąż pojechał do piątku w delegację, a mówi się, że nie ma ludzi niezastapionych... Ale obiecał nam, że za to pojedziemy gdzieś w weekend. Myślę nad Toruniem, była któraś z Was, jest co zwiedzać?

Mi to obo czy fb czy odchowalnia, ale rzeczywiście część z nas nie ma fb A szkoda by się było rozstawać

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
My byliśmy jeden dzień. Bardzo ładne, przyjemne miasto. Dużo miejsc gdzie można smacznie zjeść 😍 - ja podróżuję dla jedzenia 😂 lody też pycha!

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 17:19   #3487
Listopadowaa
Zakorzenienie

Próbowałam moja zachustowac i już któryś raz taki ryk jakby ze skóry obdzierali a nie można na krok jej zostawić samej, najlepiej na rękach

Stary 2019-05-13, 17:38   #3488
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
A jaką atrakcje najbardziej polecasz?

Zerkalam na to muzeum piernika. Może planetarium? Coś wartego uwagi no i gdzie można pysznie zjeść

O, dziękuję za rady

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Pajka, my byliśmy w muzeum piernika 😊 Co do jedzenia to mój temat 😁 byliśmy na lodach u Lenkiewicza, w pierogarni Stary Młyn i jeszcze gdzieś na żeberkach, ale nie pamiętam nawy knajpy 😁 Bardzo polecana jest nalesnikarnia Arlekin. Co do atrakcji to jeszcze bylismy w takim sklepie z lizakami co robili warsztaty z robienia slodkosci ☺

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Pierwsza noc w domu za nami ale się wyspałam wieczorem było dużo jeszcze zamieszania organizacyjnego i słabo mi było, ale dziś już dobrze. Była u nas położna srodowiskowa i Olek już przekroczył wagę urodzeniowa o 20g, także póki co KP idzie nam dobrze. Wizyta bardzo fajna, była u nas ok. 1.5h mimo że w sumie mało pytan mieliśmy, ale mnie zbadala i Olka dokładnie pobadala i poogladala, narazie w sumie nie możemy na nic narzekać. Jedynie ja się muszę jedzeniowo ogarnąć, przy porodzie straciłam dużo krwi i mam dosc kiepskie wyniki. W sensie nie ma dramatów, ale gorzej niż przeciętnie biorąc chyba, ale to już pikuś, wyspałam się u siebie i już jest dużo lepsze samopoczucie wcześniej w życiu nie powiedziabym że śpiac tak mało i z przerwami będę mówić, że się wyspałam
W nocy wysłaliśmy wniosek online z rejestracją dziecka, więc czekamy na pesel i można ruszać z resztą rzeczy do załatwienia.

Gratulacje 😉 super, że tak przybiera, że położna tyle czasu u Was spędziła!
Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Szczerze mowiąc pojechaliśmy na takim lajcie, że nie zwiedziliśmy zbyt wiele 😂 Spędziliśmy tam sobotę i niedzielę, głównie nastawiliśmy się na spacerowanie i jedzenie😁 bulwarem wzdłuż Wisły, wypilismy kawę na stateczku, wieczorem poszliśmy na ponoć najlepsze steki w Toruniu - Luizjana czy jakoś tak się knajpa nazywala. Nocowaliśmy w hotelu Spichrz-polecam. Chodziliśmy bez żadnej mapy czy przewodnika, tam gdzie nas nogi poniosly 😁 Nie wchodziliśmy do planetarium, bo był tlok, ani do żadnych muzeów. Nakupiliśmy pierników 😉 Dużo czasu po prostu spacerowaliśmy albo siedzieliśmy sobie na ławce na starówce.

Stwierdzam, że maly się chyba nie najada z piersi. Dałam mu butlę około 11 i do tej pory śpi jak zabity. Zasnął już jak go wzięłam na odbicie. Po piersi jest niespokojny i nie śpi, albo jeśli spi to max 15 minut w ciągu dnia. Skoro mam pokarm, to widocznie źle go przystawiam albo coś. Stąd też może te problemy z brzuszkiem.

Ooo to widze, że bysmy sie dogadaly z tym zwiedzaniem 😁 tak to byla Luizjana!!! Żeberka tam jedliśmy!

A przybiera na wadze?

Nasza mała tydzień temu ważyła 3020 a dziś 3100 😕 niby dziś mija 2 tygodnie i ostatnia sansa na powrót do wagi urodzeniowej - 3110, ale mam pouzywac dodatkowo laktatora. Tylko jak? Jak ten maly rozdarciuch ciumka ciumka, wypluwa cycka, idzie spać...ja zaczynam odciagac a Ona wrzask, że do cycka chce...

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Mysle, ze jesli sie tak odrywa to nalapie sie powietrza i stad te gazy.

Pytanie do dziewczyn, ktore chrzciny organizuja
Czy robicie specjalne zaproszenia? Czy tylko slownie zapraszacie? Glupie pytanie ale zastanawiam sie. Bo mam czesc rodziny, ktora mieszka dalej i przygotowalam e-kartke zaproszenie, wyglada jak zaproszenie tylko online i przesle linka przez whatsupa... Nie mam czasu na wysylke poczta wiec stwierdzilam, ze tak bedzie szybciej ale czy to nie glupi pomysl? To dostana 3-4 pary. Co myslicie?

Ja mam luzne podejscie do takich spraw ale nie wiem jak inni.

U nas sie nie dostaje zaproszen na chrzciny. I ja też nie bede rozsylac. Zaprosze telefonicznie, a chrzestnym wręcze osobiscie papierowe

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Pierwsza noc w domu za nami ale się wyspałam wieczorem było dużo jeszcze zamieszania organizacyjnego i słabo mi było, ale dziś już dobrze. Była u nas położna srodowiskowa i Olek już przekroczył wagę urodzeniowa o 20g, także póki co KP idzie nam dobrze. Wizyta bardzo fajna, była u nas ok. 1.5h mimo że w sumie mało pytan mieliśmy, ale mnie zbadala i Olka dokładnie pobadala i poogladala, narazie w sumie nie możemy na nic narzekać. Jedynie ja się muszę jedzeniowo ogarnąć, przy porodzie straciłam dużo krwi i mam dosc kiepskie wyniki. W sensie nie ma dramatów, ale gorzej niż przeciętnie biorąc chyba, ale to już pikuś, wyspałam się u siebie i już jest dużo lepsze samopoczucie wcześniej w życiu nie powiedziabym że śpiac tak mało i z przerwami będę mówić, że się wyspałam
W nocy wysłaliśmy wniosek online z rejestracją dziecka, więc czekamy na pesel i można ruszać z resztą rzeczy do załatwienia.

Coco, ile placilas za chuste lennylamb?

Stary 2019-05-13, 17:47   #3489
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Pajka, my byliśmy w muzeum piernika Co do jedzenia to mój temat byliśmy na lodach u Lenkiewicza, w pierogarni Stary Młyn i jeszcze gdzieś na żeberkach, ale nie pamiętam nawy knajpy Bardzo polecana jest nalesnikarnia Arlekin. Co do atrakcji to jeszcze bylismy w takim sklepie z lizakami co robili warsztaty z robienia slodkosci ☺

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Gratulacje super, że tak przybiera, że położna tyle czasu u Was spędziła!Ooo to widze, że bysmy sie dogadaly z tym zwiedzaniem tak to byla Luizjana!!! Żeberka tam jedliśmy!

A przybiera na wadze?

Nasza mała tydzień temu ważyła 3020 a dziś 3100 niby dziś mija 2 tygodnie i ostatnia sansa na powrót do wagi urodzeniowej - 3110, ale mam pouzywac dodatkowo laktatora. Tylko jak? Jak ten maly rozdarciuch ciumka ciumka, wypluwa cycka, idzie spać...ja zaczynam odciagac a Ona wrzask, że do cycka chce...

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

U nas sie nie dostaje zaproszen na chrzciny. I ja też nie bede rozsylac. Zaprosze telefonicznie, a chrzestnym wręcze osobiscie papierowe

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

A konsultowalas się z doradcą laktacyjnym czy cos? Przepraszam niby wszystko przeczytałam z ostatnich dni, ale jakoś chyba nie zarejestrowałam w głowie. Bo jeśli nie to może to jest dobry moment zwrócić się o pomoc.

Za chuste na targach dałam hmm jakoś 105-110zl nie pamiętam dokladnie

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 17:48   #3490
bejata440
Zakorzenienie

Czy wy tez płaczecie ze szczęście jak się maluszki świadomie uśmiechają ? Jeju jakie to piękne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-05-13, 17:54   #3491
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Czy wy tez płaczecie ze szczęście jak się maluszki świadomie uśmiechają ? Jeju jakie to piękne

Ja to sie ciesze nawet jak nieswiadomie sie smieje

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 18:00   #3492
coco00
Wtajemniczenie

Ja jestem na etapie, że się wczoraj popłakałam jak wchodzilismy do mieszkania

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 18:27   #3493
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
A konsultowalas się z doradcą laktacyjnym czy cos? Przepraszam niby wszystko przeczytałam z ostatnich dni, ale jakoś chyba nie zarejestrowałam w głowie. Bo jeśli nie to może to jest dobry moment zwrócić się o pomoc.

Za chuste na targach dałam hmm jakoś 105-110zl nie pamiętam dokladnie

Ta niby też doradca a taka, że o kant d. rozbić.

Jutro kupujemy wage i dam Jej 2-3 dni. Zobaczymy czy zacznie koksić i czy u mnie fabryka konkretnie ruszy. A jak bedzie nadal w miejscu to bede kogos szukac.

Mozecie dziewczyny polecic kogos z Krk
Cytat:
Ja jestem na etapie, że się wczoraj popłakałam jak wchodzilismy do mieszkania

Ach ja w pierwszych dwóch dobach o wszystko w domu płakałam ;-) szczegolnie jaki to mały cud jest z nami ;-)
Cytat:
Ja to sie ciesze nawet jak nieswiadomie sie smieje

Hah to tak jak ja😊

Stary 2019-05-13, 18:32   #3494
ofelka 123
Rozeznanie

Listopadowa a moze skok ma twoja mala
Ja to sie wzruszam nawet jak sie nie świadomie usmiecha

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 18:45   #3495
NibyNic
Zakorzenienie

Mi coś mały się buntuje. Marusa się zrobiła i od 15 walczymy na różne sposoby w końcu wyciągnęłam bujaczek leżaczek i jest spokój. Dziś 4 tydzień- to chyba za wcześnie na ten sprzęt (nie pamiętam od kiedy uzywaliśmy przy starszym) ale chwila wytchnienia mi już była potrzebna.

O wlaśnie, w Toruniu piergornua Stary Młyn bardzo fajna jako miejsce a i te pieczone pierogi smaczne.

Stary 2019-05-13, 19:39   #3496
myszka_11
Zadomowienie

My dziś po wizycie poloznej i Mały przykoksil w tydzień 410 gram

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Pajka, my byliśmy w muzeum piernika Co do jedzenia to mój temat byliśmy na lodach u Lenkiewicza, w pierogarni Stary Młyn i jeszcze gdzieś na żeberkach, ale nie pamiętam nawy knajpy Bardzo polecana jest nalesnikarnia Arlekin. Co do atrakcji to jeszcze bylismy w takim sklepie z lizakami co robili warsztaty z robienia slodkosci ☺

Gratulacje super, że tak przybiera, że położna tyle czasu u Was spędziła!Ooo to widze, że bysmy sie dogadaly z tym zwiedzaniem tak to byla Luizjana!!! Żeberka tam jedliśmy!

A przybiera na wadze?

Nasza mała tydzień temu ważyła 3020 a dziś 3100 niby dziś mija 2 tygodnie i ostatnia sansa na powrót do wagi urodzeniowej - 3110, ale mam pouzywac dodatkowo laktatora. Tylko jak? Jak ten maly rozdarciuch ciumka ciumka, wypluwa cycka, idzie spać...ja zaczynam odciagac a Ona wrzask, że do cycka chce...

A może Twoja malutka ciumka a nie je? Ja przy Szymusiu tak miałam, zrobili próbę w szpitalu, siedział na cycu koło godziny i ssal niby a przybrał 0 gram

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 20:33   #3497
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Listopadowa a moze skok ma twoja mala
Ja to sie wzruszam nawet jak sie nie świadomie usmiecha

Też tak myślę... Teraz zz6owu mieliśmy histerię placzu. Przed kąpielą, po kąpieli. Najmniejszy bądźcliec, hałas doprowadza ja do szału. Czasami myślę że to moja wina bo jak tylko się zdenerwuje to i ona zaczyna płakać. Tak się zaczęło przed i po kąpieli. Mała leży na golaska, starsza siedzi obok. Nagle wstała i obok niemowlaka zaczęła biegac po tym łóżku i skakać. Ja oczywiście podniosłam głos, mówię jej... A mała w taki płacz że pół godziny płakała aż powietrze traciła. Tz szybko wody nalał to się uspokoiła ale jak wyciagnal z wanny od nowa wszystko. Dopiero cycek uspokoił. A starszej tyle razy mówimy, tłumaczymy. Tylko patrzeć aż kiedyś jej z coś zrobi niechcący. Ja już nie mam siły. Ciągle podnoszę głos, ciągle chodzę zestresowana. Jedna ciągle płacze, nie można jej na chwilę samej zostawić. Druga ciągle wymaga uwagii, nie słuchania się. Podczas tej kąpieli jeszcze zrobiła awanturę że ma guziki w piżamie odpiete... Zwariować można. Już z tz nawet się kłócimy. Malutka teraz zasnęła. Ale prawie nic nie zjadła przy tej piersi. Biedna się wymeczyła tym placzem. A dzisiaj miała tylko jedna dłuższą drzemke. Spała jakieś 2 godziny a tak to przysypiala tylko na chwilę i się ciągle budziła.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-05-13 o 20:35
Stary 2019-05-13, 21:06   #3498
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

A przybiera na wadze?

Moze ma tak jak moja.. Niby ssie, słychać jak polyka, ale przez pół godziny i tak ledwo co zje..
Oproznia Ci piersi jak kp ? Robi kupki i siku? To są chyba wskaźniki skutecznego karmienia.
Cytat:
Jednak w domku najlepiej!!
Brawo dla mamy za kp i dla Olusia, ze tak pieknie przybiera.

Jeszcze doktorka nam zważyła Leo i bez pampersa i 2h po jedzeniu ważyl 4380... Wiec niezle mi przykoksil wykorzystam ostatnie 1,5 paczki pampersow 1 i wskakujemy chyba na 2...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Może zle lapie piers?

Jak Leo je w nocy to super lapie i ladnie ssie, ale w ciagu dnia jak sie zacznie denerwowac albo z glodu albo ciul wie czemu i go przystawiam to tez lapie zle i to odczuwam... Czasem bolesnie.

My już używamy 2. Dopiero co 4kg przekroczyła, ale jakby wygodniejsze. Czasami jak się najadla, to 1 ciężko było dopiąć

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 21:33   #3499
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

A może Twoja malutka ciumka a nie je? Ja przy Szymusiu tak miałam, zrobili próbę w szpitalu, siedział na cycu koło godziny i ssal niby a przybrał 0 gram

Piękny przyrost 😍

Jutro jedziemy po wagę i będziemy sprawdzać czy coś przybiera.
Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Moze ma tak jak moja.. Niby ssie, słychać jak polyka, ale przez pół godziny i tak ledwo co zje..
Oproznia Ci piersi jak kp ? Robi kupki i siku? To są chyba wskaźniki skutecznego karmienia.
My już używamy 2. Dopiero co 4kg przekroczyła, ale jakby wygodniejsze. Czasami jak się najadla, to 1 ciężko było dopiąć

Może tak mieć bo niby ssie, niby jest dobrze przystawiana i slychac przelykanie, ale wiem, ze tez robi sobie tez z cyckow smoczek, aczkolwiek jak bym jej wsadzila smoczek w usta to wypluje i krzyczy o cycka.

Kupki i siuśki w odpowiedniej ilości jako wskaźnik kp to się najada.

Mam namiary na dobra cdl, skontaktuje sie i zobaczymy 😉

Stary 2019-05-13, 21:53   #3500
agassek
Zakorzenienie

Cocci, mój dopiero po 3 tygodniach wrócił do wagi urodzeniowej z cdl zawsze dobrze się spotkać,im szybciej, tym lepiej

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 22:24   #3501
Justi8822
Raczkowanie

Pajka potwierdzam że najlepsze lody u Lenkiewicza, pierogi w pierogarni stary młyn, a naleśniki i tu Cocci się pomyliła w Manekinie a nie Arlekinie w luizjanie akurat nie byłam. Polecam jeszxze chleb i wino oraz metropolis. Ale ja najczęściej bywam właśnie na naleśnikach. Planetarium fajna sprawa, muzeum piernika też i cukierki też. Wszystko na starówce

Ja czekam jutro na położna, zapytam też o to napięcie, o ten katar bo kurcze odciagamy i prawie wcale tych gili, teraz na wieczór taki jeden mega był że aż nie chciał przejść przez otwór w katarkuxd a jednak ciągle coś mu żęzi w tym nosie. No i o siebie zapytam bo ciągle mnie krocze boli. Jeszcze jakiś jęczmień czy coś mi się na oku zrobił. No jak nie urok to wiadomo

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 23:08   #3502
ofelka 123
Rozeznanie

Justi mnie lekarka powiedziała ze czasem dzieciom sie podnosi pokarm i nie uleja i wtedy tez im może furczec w nosie oraz suche powietrze w mieszkaniu np u nas jest zimno i mamy minimalnie puszczona podlogowke w łazienkach.
Coccinella mam nadzieje że mala zacznie przybierac ale dobrze ze zasięgnięcie porady cdl bo moja jak sie naje to tez robi sobie chwilę smoczka ze mnie lub jak nie umie się wyciszyć niestety w pluciu smoczkiem na odleglosc to moze brac udział w konkursie

Stary 2019-05-13, 23:09   #3503
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość

Tak 😍 I ten brak zębów mnie rozczula 😀
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość

Oooo, to prawie pół kilo, ładnie!
Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Pajka potwierdzam że najlepsze lody u Lenkiewicza, pierogi w pierogarni stary młyn, a naleśniki i tu Cocci się pomyliła w Manekinie a nie Arlekinie w luizjanie akurat nie byłam. Polecam jeszxze chleb i wino oraz metropolis. Ale ja najczęściej bywam właśnie na naleśnikach. Planetarium fajna sprawa, muzeum piernika też i cukierki też. Wszystko na starówce

Ja czekam jutro na położna, zapytam też o to napięcie, o ten katar bo kurcze odciagamy i prawie wcale tych gili, teraz na wieczór taki jeden mega był że aż nie chciał przejść przez otwór w katarkuxd a jednak ciągle coś mu żęzi w tym nosie. No i o siebie zapytam bo ciągle mnie krocze boli. Jeszcze jakiś jęczmień czy coś mi się na oku zrobił. No jak nie urok to wiadomo

A ja nie rozumiem fenomenu Manekina, raz bylam, stałam w mega kolejce do stolika i d..y nie urwało 😀A chleb i wino to nie czasem coś z Gesslerową? Jakies Kuchenne rewolucje?

Też mnie coś krocze ciągnie ostatnio 😞

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-13, 23:33   #3504
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a ile powinno być wizyt poloznej?

Stary 2019-05-13, 23:59   #3505
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Justi mnie lekarka powiedziała ze czasem dzieciom sie podnosi pokarm i nie uleja i wtedy tez im może furczec w nosie oraz suche powietrze w mieszkaniu np u nas jest zimno i mamy minimalnie puszczona podlogowke w łazienkach.
Coccinella mam nadzieje że mala zacznie przybierac ale dobrze ze zasięgnięcie porady cdl bo moja jak sie naje to tez robi sobie chwilę smoczka ze mnie lub jak nie umie się wyciszyć niestety w pluciu smoczkiem na odleglosc to moze brac udział w konkursie

Mi też dzisiaj położna powiedziała, że ten nosek zatkany to od mleka, którym ulewa. Kazała zakraplać solą fizjologiczną albo wodą morską.
Cytat:

Ostatnio dziewczyny pisały, że 4-6. U nas była teraz czwarty raz i normalnie umówiła się na kolejną wizytę, więc przypuszczam, że sześć razy przyjdzie.

agassek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-14, 03:18   #3506
ofelka 123
Rozeznanie

U nas dzis przyjdzie 5 raz położna wiec obstawiam że jeszcze raz się spotkamy

Stary 2019-05-14, 06:15   #3507
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

U nas będzie 6 razy.

Dzień dobry ☺

Sent from my SM-J320FN using Wizaz Forum mobile app
Stary 2019-05-14, 07:23   #3508
maltaa7
Raczkowanie

Dzien dobry , u Nas polozna tez juz 6 raz. Możliwe ze bedzie chciala przyjsc wiecej razy, bo u Nas kikut jeszcze nie odpadl. Chirurg podwiazal i kazal czekac. A to cholerstwo dalej trzyma :/. Ale ja pytam ile mam czekac?? Czy u któregoś maluszka kikut trzyma sie jeszcze?

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-14, 07:29   #3509
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Dzien dobry , u Nas polozna tez juz 6 raz. Możliwe ze bedzie chciala przyjsc wiecej razy, bo u Nas kikut jeszcze nie odpadl. Chirurg podwiazal i kazal czekac. A to cholerstwo dalej trzyma :/. Ale ja pytam ile mam czekac?? Czy u któregoś maluszka kikut trzyma sie jeszcze?

U nas w czwartek 4 tygodnie i też mamy kikut. Położna twierdzi, że był gruby sznur pępowinowy i dlatego tak długo trzyma. Kazała obkladać gazikami nasączonymi spirytusem wokół pępka, ale jak poszłam do apteki je kupić, to babka w aptece się oburzyła, że tak się nie robi, że położna nie ma racji. Koniec końcow zrobiła mi taki mętlik w głowie, że nie kupiłam. W czwartek pediatra, zobaczymy co powie...

Stary 2019-05-14, 07:37   #3510
Justi8822
Raczkowanie

Ofelka, agasek może być ze od mleka tylko on właśnie tak miał już wcześniej a teraz jakby bardziej. Jakby mu właśnie jeden Gil siedział jakiś wielki, tak słychać jakby bulgotalo że ja to mam ochotę w nocy odkurzacz odpalic i to nie tak ze ciągle tak oddycha, chyba to zależy id pozycji. No nie wiem, zobaczymy co powie położna

Michacha w chleb i wino chyba nie była ale nie jestem pewna w manekinie mam swoje ulubione naleśniki a jak biorę coś nowego to mi nie smakuje

U nas już będzie chyba 5 czy 6 raz położna.

No Leo przez ostatnia minute kochał, kaszlal, i żęził się męczył biedak. Ale już leży i obczaja karuzele w łóżeczku. No cis tam ewidentnie mu przeszkadza

Justi8822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości