|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Listopadowa - póki co czekam. U nas tych napięć nie widać poza tym trzymaniem głowy i przekładaniem się. Nie zawsze tez się przekłada, jak obserwuje coś np kartę kontrastową to spokojnie sobie na brzuszku leży. Podczas kąpieli, zabiegów pielegnacyjnych, zmiany pieluszki też jest spokojny. Masaż relaksacyjny chyba lubi. Nam położna też go masowała i zostawiła karty instruktażowe wiec co wieczór mam taki rytuał.
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie pomyslałam o zaproszeniach. U nas też najbliżsi tylko będą. Jedyne co to chrzestnym zamówiłam drobne spersonalizowane podziękowania.
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zauważyłam ze napina się jak się denerwuje. No i może dlatego z brzuszka się obróciła wtedy. To w łóżeczku. Muszę ja na czymś twardym położyć. Może dzisiaj matę rozlozymy. Jak jest wyciszona to jest mieciutka że tak powiem. Głowę unosi jak trzymam ja na ramieniu a na brzuszku to jeszcze dziobie. Na chwilę podniesie wysoko ale zaraz się męczy i głowa spada. A nasza nie lubi na brzuszku i w pionie a muszę ja pioniozowac do odbicia. Da się ja w fasolkę ułożyć do pionu ale się denerwuje bo nie lubi i wtedy wścieka i cała się prostuje. Stąd też problem z chustowaniem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam moja zachustowac i już któryś raz taki ryk jakby ze skóry obdzierali
a nie można na krok jej zostawić samej, najlepiej na rękach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Cytat:
A przybiera na wadze? Nasza mała tydzień temu ważyła 3020 a dziś 3100 😕 niby dziś mija 2 tygodnie i ostatnia sansa na powrót do wagi urodzeniowej - 3110, ale mam pouzywac dodatkowo laktatora. Tylko jak? Jak ten maly rozdarciuch ciumka ciumka, wypluwa cycka, idzie spać...ja zaczynam odciagac a Ona wrzask, że do cycka chce... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|||||
|
|
|
|
#3489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za chuste na targach dałam hmm jakoś 105-110zl nie pamiętam dokladnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na etapie, że się wczoraj popłakałam jak wchodzilismy do mieszkania
|
|
|
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro kupujemy wage i dam Jej 2-3 dni. Zobaczymy czy zacznie koksić i czy u mnie fabryka konkretnie ruszy. A jak bedzie nadal w miejscu to bede kogos szukac. Mozecie dziewczyny polecic kogos z Krk Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa a moze skok ma twoja mala
Ja to sie wzruszam nawet jak sie nie świadomie usmiecha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Mi coś mały się buntuje. Marusa się zrobiła i od 15 walczymy na różne sposoby w końcu wyciągnęłam bujaczek leżaczek i jest spokój. Dziś 4 tydzień- to chyba za wcześnie na ten sprzęt (nie pamiętam od kiedy uzywaliśmy przy starszym) ale chwila wytchnienia mi już była potrzebna.
O wlaśnie, w Toruniu piergornua Stary Młyn bardzo fajna jako miejsce a i te pieczone pierogi smaczne.
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
My dziś po wizycie poloznej i Mały przykoksil w tydzień 410 gram
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-05-13 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oproznia Ci piersi jak kp ? Robi kupki i siku? To są chyba wskaźniki skutecznego karmienia. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jedziemy po wagę i będziemy sprawdzać czy coś przybiera. Cytat:
Kupki i siuśki w odpowiedniej ilości jako wskaźnik kp to się najada. Mam namiary na dobra cdl, skontaktuje sie i zobaczymy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cocci, mój dopiero po 3 tygodniach wrócił do wagi urodzeniowej
z cdl zawsze dobrze się spotkać,im szybciej, tym lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Pajka potwierdzam że najlepsze lody u Lenkiewicza, pierogi w pierogarni stary młyn, a naleśniki i tu Cocci się pomyliła w Manekinie a nie Arlekinie
w luizjanie akurat nie byłam. Polecam jeszxze chleb i wino oraz metropolis. Ale ja najczęściej bywam właśnie na naleśnikach. Planetarium fajna sprawa, muzeum piernika też i cukierki też. Wszystko na starówce Ja czekam jutro na położna, zapytam też o to napięcie, o ten katar bo kurcze odciagamy i prawie wcale tych gili, teraz na wieczór taki jeden mega był że aż nie chciał przejść przez otwór w katarkuxd a jednak ciągle coś mu żęzi w tym nosie. No i o siebie zapytam bo ciągle mnie krocze boli. Jeszcze jakiś jęczmień czy coś mi się na oku zrobił. No jak nie urok to wiadomo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Justi mnie lekarka powiedziała ze czasem dzieciom sie podnosi pokarm i nie uleja i wtedy tez im może furczec w nosie oraz suche powietrze w mieszkaniu np u nas jest zimno i mamy minimalnie puszczona podlogowke w łazienkach.
Coccinella mam nadzieje że mala zacznie przybierac ale dobrze ze zasięgnięcie porady cdl bo moja jak sie naje to tez robi sobie chwilę smoczka ze mnie lub jak nie umie się wyciszyć niestety w pluciu smoczkiem na odleglosc to moze brac udział w konkursie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3503 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mnie coś krocze ciągnie ostatnio 😞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile powinno być wizyt poloznej?
|
|
|
|
#3505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzis przyjdzie 5 raz położna wiec obstawiam że jeszcze raz się spotkamy
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry ☺ Sent from my SM-J320FN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
, u Nas polozna tez juz 6 raz. Możliwe ze bedzie chciala przyjsc wiecej razy, bo u Nas kikut jeszcze nie odpadl. Chirurg podwiazal i kazal czekac. A to cholerstwo dalej trzyma :/. Ale ja pytam ile mam czekac?? Czy u któregoś maluszka kikut trzyma sie jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Ofelka, agasek może być ze od mleka tylko on właśnie tak miał już wcześniej a teraz jakby bardziej. Jakby mu właśnie jeden Gil siedział jakiś wielki, tak słychać jakby bulgotalo że ja to mam ochotę w nocy odkurzacz odpalic
i to nie tak ze ciągle tak oddycha, chyba to zależy id pozycji. No nie wiem, zobaczymy co powie położnaMichacha w chleb i wino chyba nie była ale nie jestem pewna w manekinie mam swoje ulubione naleśniki a jak biorę coś nowego to mi nie smakuje ![]() U nas już będzie chyba 5 czy 6 raz położna. No Leo przez ostatnia minute kochał, kaszlal, i żęził się męczył biedak. Ale już leży i obczaja karuzele w łóżeczku. No cis tam ewidentnie mu przeszkadza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

i zauważyłam ze napina się jak się denerwuje. No i może dlatego z brzuszka się obróciła wtedy. To w łóżeczku. Muszę ja na czymś twardym położyć. Może dzisiaj matę rozlozymy. Jak jest wyciszona to jest mieciutka że tak powiem. Głowę unosi jak trzymam ja na ramieniu a na brzuszku to jeszcze dziobie. Na chwilę podniesie wysoko ale zaraz się męczy i głowa spada. 
zamówione 12 opakowań

a nie można na krok jej zostawić samej, najlepiej na rękach 

no i gdzie można pysznie zjeść 
wieczorem było dużo jeszcze zamieszania organizacyjnego i słabo mi było, ale dziś już dobrze. Była u nas położna srodowiskowa i Olek już przekroczył wagę urodzeniowa o 20g, także póki co KP idzie nam dobrze. Wizyta bardzo fajna, była u nas ok. 1.5h mimo że w sumie mało pytan mieliśmy, ale mnie zbadala i Olka dokładnie pobadala i poogladala, narazie w sumie nie możemy na nic narzekać. Jedynie ja się muszę jedzeniowo ogarnąć, przy porodzie straciłam dużo krwi i mam dosc kiepskie wyniki. W sensie nie ma dramatów, ale gorzej niż przeciętnie biorąc chyba, ale to już pikuś, wyspałam się u siebie i już jest dużo lepsze samopoczucie
wcześniej w życiu nie powiedziabym że śpiac tak mało i z przerwami będę mówić, że się wyspałam 

Co do jedzenia to mój temat
super, że tak przybiera, że położna tyle czasu u Was spędziła!Ooo to widze, że bysmy sie dogadaly z tym zwiedzaniem
niby dziś mija 2 tygodnie i ostatnia sansa na powrót do wagi urodzeniowej - 3110, ale mam pouzywac dodatkowo laktatora. Tylko jak? Jak ten maly rozdarciuch ciumka ciumka, wypluwa cycka, idzie spać...ja zaczynam odciagac a Ona wrzask, że do cycka chce...
wykorzystam ostatnie 1,5 paczki pampersow 1 i wskakujemy chyba na 2...
z cdl zawsze dobrze się spotkać,im szybciej, tym lepiej
w luizjanie akurat nie byłam. Polecam jeszxze chleb i wino oraz metropolis. Ale ja najczęściej bywam właśnie na naleśnikach. Planetarium fajna sprawa, muzeum piernika też i cukierki też. Wszystko na starówce