Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-21, 10:34   #3241
Gosiczek
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Hej,
co do alkoholu to my planujemy dla 110 osób ok 100butelek wódki, lepiej żeby zostało niż ma zabraknąć a zawsze można wypić przy innej okazji, bądź zachować na następny rok na rocznice ślubu
Wina jeszcze nie wiemy ile, ale mamy rok (niecały) czasu do zastanawiania się i do wypróbowania różnych rodzajów i gatunków

Ja mam jeszcze pytanie (bo nie moge znaleźć na forum a juz wiele stron przejrzalam ale ich sa tysiace, a powinnam pracowac ) czy któraś z Was była/urządzała wesele w Nowym Grafie w Lublinie? Jakie wrażenia?
Gosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 10:35   #3242
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calinkinia Pokaż wiadomość
Kamerzyste tez mam poleconego z Chełma. Nie ma strony bo generalnie nie potrzebuje
ooo a kogo??? bo ja też mam z Chełma
Stary 2008-08-21, 10:46   #3243
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Mnie też to zszokowało.. Miesiąc temu nasi znajomi byli na Kanarach w podróży poslubnej, dziś spotkaliśmy się z bratem ciotecznym TŻ, który w lipcu brał ślub i niedawno też wrócili z tego samego miejsca z podróży poślubnej..
A swoją drogą.. wszyscy moi znajomi dookoła wybierają Kanary na wycieczkę Dziwne...
Straszny ten wypadek. Nie wiem czy wycieczki zatrzymują się w Madrycie, ja leciałam bezpośrednio z Wawy bez przesiadek. Większość lotów jest bezpośrednio na Kanary. Wypadki niestety zdarzaja sie codziennie, w samochodowych wypadkach dziennie ginie więcej osób niż w rzadszych katastrofach samolotu więc wg mnie i to samolot jest bezpieczniejszym środkiem transportu.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 11:17   #3244
calinkinia
Raczkowanie

GG do calinkinia

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
ooo a kogo??? bo ja też mam z Chełma
Mój kamerzysta to p. Dadas. Właśnie w piatek wybieram sie zobaczyc jak wyglądaja jego dzieła i pewnie podpisac umowę

"A dream is a wish your heart makes...."
calinkinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 11:23   #3245
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie (bo nie moge znaleźć na forum a juz wiele stron przejrzalam ale ich sa tysiace, a powinnam pracowac ) czy któraś z Was była/urządzała wesele w Nowym Grafie w Lublinie? Jakie wrażenia?
mało jedzenia, a i obsługa bywa ociągająca się (ale z tym to akurat roznie bywa).... dość mały parkiet do tańczenia, przy weselu na 100 osb juz bardzo ciasno. poza tym przepiekny lokal i cudny ogród
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 12:57   #3246
wredny_krasnal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
ja bym do tej listy dodała jeszcze "lisa ferrera" w galerii orkana - ceny od około 2.000, srednio jakies 2.500 zł, podobne ceny sa w papa michael na lipowej i w regina diamante. oczywiście we wszystkich salonach znajdziesz i duzo drozsze sukienki - w regina diamante np za cene okolo 5.000 zł
ja mam suknie z Regina za prawie 3 tys, owszem mają tam śliczne suknie, ale skupiają sie przed wszystkim na łapaniu klientek, 'złapana' nie jest już tak atrakcjyjna...
Stary 2008-08-21, 13:27   #3247
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wredny_krasnal Pokaż wiadomość
ja mam suknie z Regina za prawie 3 tys, owszem mają tam śliczne suknie, ale skupiają sie przed wszystkim na łapaniu klientek, 'złapana' nie jest już tak atrakcjyjna...
No to słyszalam już kilka złych opinii na temat Reginy. Chyba daruję sobie wizytę na ul. Glębokiej...
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 13:40   #3248
Amira_2007
Rozeznanie

Ostatnio byłam na weselu i tak jak obiecałam napisze troche o moich odczuciach. Przede wszystkim państwo młodzi - panna młoda brunetka o ciemnej karnacji, wyglądała pięknie w ślicznej, eleganckiej sukni, z koronką, na głowie zamiast welonu miała kapelusz - wyglądała świetnie. Pan młody ubrany był w ciemnoszary garnitur - oboje wyglądali elegancko i byli promiennie uśmiechnięci
Zwróciłam uwagę na kilka rzeczy, które bardzo mi sie podobały. Przede wszystkim państwo młodzi znaleźli czas żeby podziękować każdemu za przybycie i brzmiało to miło i naturalnie Młodzi goście siedzieli razem przy stole z parę młodą. Nie było wizytówek, ale nie było z tym problemu. Jedzenia na stołach nie było dużo (zimne przystawki), ale gdy tylko któryś z talerzyków z sałatka pokazał dno natychmiast wymieniany był na pełny.
Obsługa była naprawdę świetna - kelnerzy i kelnerki szybko i sprawnie serwowali dania gorące, tuż po podawali od razu kawę i herbatę do wyboru, donosili talerze etc. Nikt nie czekał na jedzenie.
Fajne było to, że podczas ślubu pani fotograf robiła wszystkim parom i rodzinom zdjęcia (z moim tŻ tem miała problem bo siedział między dziewczynami i nie wiedziała, z która z nich powinna zrobic mu wspólne zdjęcie
Na weselu niestety pan kamerzysta nie był zbyt aktywny, chyba skupiał sie głownie na jedzeniu w sąsiedniej salce bo kamera stała dość długi czas na statywie, dopiero przy trzecim tańcu gości zjawił sie na sali.
Jako goście przyjezdni ucieszyliśmy się, że przewidziano dla nas noclegi, z czego skorzystaliśmy z przyjemnością.
Jako gość bawiłam się dobrze, jako przyszła PM kilka rzeczy bym zmieniła (zwłaszcza zaktywizowałabym kamerzystę) i dodała kilka kultowych pozycji do repertuaru zespołu (np. "Szaloną" Boysów)

W kwestii garderoby weselnej - wczoraj przeszłam sie po pasażu slubnym w Blue City. Sklepów jest kilka, ceny juz od 1100zł, ale suknie średnio ciekawe. Najładniejsze znalazłam w pierwszym sklepie, którego nazwy nie pamiętam (mam gdzies ulotkę). Wśród przeswitujących koronkowych, bogatych gorsetów wypatrzyłam 2 piekne suknie zdobione koronkami - śliczne Ta która bardziej mi się spodobała kosztowała 3700zł więc to nie będzie moja jedyna, chyba że obniża cene o 30%
Stary 2008-08-21, 13:51   #3249
egwene6
Rozeznanie

A ja tak zupełnie z innej beczki.... czy może któraś z was orientuje się jak wygląda sprawa z dekoracjami u dominikanów? Gdzieś mi się obiło o uszy że nie zgadzają się tam na dekorowanie kościoła że przez nowożeńców ale nie jestem pewna czy to prawda....

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 15:07   #3250
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam na weselu i tak jak obiecałam napisze troche o moich odczuciach. Przede wszystkim państwo młodzi - panna młoda brunetka o ciemnej karnacji, wyglądała pięknie w ślicznej, eleganckiej sukni, z koronką, na głowie zamiast welonu miała kapelusz - wyglądała świetnie. Pan młody ubrany był w ciemnoszary garnitur - oboje wyglądali elegancko i byli promiennie uśmiechnięci
Zwróciłam uwagę na kilka rzeczy, które bardzo mi sie podobały. Przede wszystkim państwo młodzi znaleźli czas żeby podziękować każdemu za przybycie i brzmiało to miło i naturalnie Młodzi goście siedzieli razem przy stole z parę młodą. Nie było wizytówek, ale nie było z tym problemu. Jedzenia na stołach nie było dużo (zimne przystawki), ale gdy tylko któryś z talerzyków z sałatka pokazał dno natychmiast wymieniany był na pełny.
Obsługa była naprawdę świetna - kelnerzy i kelnerki szybko i sprawnie serwowali dania gorące, tuż po podawali od razu kawę i herbatę do wyboru, donosili talerze etc. Nikt nie czekał na jedzenie.
Fajne było to, że podczas ślubu pani fotograf robiła wszystkim parom i rodzinom zdjęcia (z moim tŻ tem miała problem bo siedział między dziewczynami i nie wiedziała, z która z nich powinna zrobic mu wspólne zdjęcie
Na weselu niestety pan kamerzysta nie był zbyt aktywny, chyba skupiał sie głownie na jedzeniu w sąsiedniej salce bo kamera stała dość długi czas na statywie, dopiero przy trzecim tańcu gości zjawił sie na sali.
Jako goście przyjezdni ucieszyliśmy się, że przewidziano dla nas noclegi, z czego skorzystaliśmy z przyjemnością.
Jako gość bawiłam się dobrze, jako przyszła PM kilka rzeczy bym zmieniła (zwłaszcza zaktywizowałabym kamerzystę) i dodała kilka kultowych pozycji do repertuaru zespołu (np. "Szaloną" Boysów)

W kwestii garderoby weselnej - wczoraj przeszłam sie po pasażu slubnym w Blue City. Sklepów jest kilka, ceny juz od 1100zł, ale suknie średnio ciekawe. Najładniejsze znalazłam w pierwszym sklepie, którego nazwy nie pamiętam (mam gdzies ulotkę). Wśród przeswitujących koronkowych, bogatych gorsetów wypatrzyłam 2 piekne suknie zdobione koronkami - śliczne Ta która bardziej mi się spodobała kosztowała 3700zł więc to nie będzie moja jedyna, chyba że obniża cene o 30%
bardzo zaintrygował mnie ten kapelusz to może być całkiem fajne (może jakieś zdjęcia?)

Ja mam aktualnie 2 problemy ;D mianowicie pierwszy jest z .... obrączką dla mojego TŻta! Od jakiś 2 lat nosimy obrączki, ale srebrne na serdecznym palcu prawej ręki by potem je wymienić na złote. No i ostatnio mój TŻ zdjął swoją obrączkę i próbowałam mu ją nałożyć i ..... nie dało sie! Po prostu on ma szerokie na zgięciu, a potem już wąsko. No i jest problem. Bo jeśli kupimy większą to mu będzie okropnie latać a jeśli taką jak teraz nosi (17) to ja jej mu nie nałożę . Przecież nie będę w kościele cisnąć jej jak głupia jeszcze gdzieś wystrzeli To by ludzie sie uśmiali . No i teraz nie wiem czy jakiś natłuścić mu tego palca czy jak czy kupić większy, a po weselu lecieć do jubilera i zmniejszać eh....

A mój drugi problem . Bo moja znajoma sprzedaje swoją suknie ślubną. Niby mi sie b. podoba, ale jednak chciałabym mieć też swoją ;>. No i nie mogę podjąć decyzji czy kupić od niej czy kupić swoją.... a może dwie Przyszło mi na myśl, że mogłabym ją odkupić i nałożyć ją np. po oczepinach (i na drugi plener). Jest to suknia w typie józefinki, wiązana zaraz pod biustem, baaardzo skromna, w zasadzie bez żadnych ozdób. Dlatego nie gryzłoby się że przebrałam się z jednej strojnej w drugą strojną... No ale nie wiem czy to tak nie głupio sie przebrać w drugą suknię
Stary 2008-08-21, 17:17   #3251
froggie
Zakorzenienie

Miira jak 17 jest za ciasna (a 18 za duża) to można ją o połowę rozmiaru poszerzyć.
My tak własnie zobiliśmy ze swoimi srebrnymi

a teraz w lecie to palce dodatkowo puchną, ja w swoje pierścionki ledwo się mieszczę ;/

z suknią niby pomysł fajny, ale nie chciała bym mieć takiej samej kiecki jak znajoma.
ja bym mogła po szwagierce wziąc suknię, ale nie chce
bo tak dziwnie jakby mnie na moim ślubie w swej sukni oglądała, heh

Edytowane przez froggie
Czas edycji: 2008-08-21 o 17:20 Powód: dopisek
froggie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 18:10   #3252
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
Miira jak 17 jest za ciasna (a 18 za duża) to można ją o połowę rozmiaru poszerzyć.
My tak własnie zobiliśmy ze swoimi srebrnymi

a teraz w lecie to palce dodatkowo puchną, ja w swoje pierścionki ledwo się mieszczę ;/

z suknią niby pomysł fajny, ale nie chciała bym mieć takiej samej kiecki jak znajoma.
ja bym mogła po szwagierce wziąc suknię, ale nie chce
bo tak dziwnie jakby mnie na moim ślubie w swej sukni oglądała, heh
No właśnie dlatego nie chciałabym mieć jej sukienki jako tej "właściwej". A koleżanki i tak nie będzie na ślubie (z powodu wyjazdu) wiec by mnie w sukni (nawet po oczepinach) nie widziała
Stary 2008-08-21, 20:18   #3253
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego nie chciałabym mieć jej sukienki jako tej "właściwej". A koleżanki i tak nie będzie na ślubie (z powodu wyjazdu) wiec by mnie w sukni (nawet po oczepinach) nie widziała
Kapelusza nie mam na zdjęciach ani koleżanki w kapeluszu. ma tylko jak już sie w welon na oczepinach przebrała
Jeśli suknia ci sie podoba i widzisz sie w niej to czemu nie, może mogłabyś coś do niej dodać tak żeby była bardziej twoja. Najchętniej zobaczyłabym ją
Stary 2008-08-21, 20:48   #3254
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa to chyba że jej nie będzie

Amira ma dobrą myśl z tym dodatkiem

jak wiązana pod biustem to moze można wymienić tasiemkę na inny kolor?
kwiatuszków doszyć czy cuś takiego. zależy jak wygląda ta sukienka
Stary 2008-08-21, 20:59   #3255
Daisy_80
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Wy cos sobie coś szykujecie coś na przebranie po pólnocy? Bo słyszałam różne sprzeczne opinie znajomych na ten temat... Ja osobiście nic nie biorę na zmianę po północy.. jak mam już być raz w życiu w suknii ślubnej to chce w niej być do końca wesela. A Wy?

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 21:35   #3256
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Dziewczyny, czy Wy cos sobie coś szykujecie coś na przebranie po pólnocy? Bo słyszałam różne sprzeczne opinie znajomych na ten temat... Ja osobiście nic nie biorę na zmianę po północy.. jak mam już być raz w życiu w suknii ślubnej to chce w niej być do końca wesela. A Wy?
a to czasem się ludzie przebierają? Ja myślałam że to tylko taka moja fanaberia
Stary 2008-08-21, 21:39   #3257
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

ja wiem napewno, że sie nie będę przebierała. Nie odbiorę sobie tej wspaniałej przyjemności bycia w sukni ślubnej, Przeciez to jedyna okazja w życiu

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 22:39   #3258
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie planuję się przebierać, wesele to suknia ślubna i koniec Ale mam rodzinę w Zachodniopomorskim i jak byłam tam na 2 weselach to zawsze panna młoda się przebierała po oczepinach. Co kraj to obyczaj
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-21, 22:43   #3259
madzia66
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
ja wiem napewno, że sie nie będę przebierała. Nie odbiorę sobie tej wspaniałej przyjemności bycia w sukni ślubnej, Przeciez to jedyna okazja w życiu
Ja myślę podobnie! w dniu ślubu zamierzam paradować w sukni ślubnej do ostatniego gościa. Natomiast na poprawiny zamówiłam sobie drugą suknię- tez ślubną z tego samego salonu ale znacznie skromniejszą i w ciemniejszym kolorze. Tak naprawdę to ta druga będzie kosztować więcej niż ślubna ponieważ jest z jedwabiu ale co tam!?! Na taka okazję nie będę sobie żałować
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 00:35   #3260
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez madzia66 Pokaż wiadomość
Ja myślę podobnie! w dniu ślubu zamierzam paradować w sukni ślubnej do ostatniego gościa. Natomiast na poprawiny zamówiłam sobie drugą suknię- tez ślubną z tego samego salonu ale znacznie skromniejszą i w ciemniejszym kolorze. Tak naprawdę to ta druga będzie kosztować więcej niż ślubna ponieważ jest z jedwabiu ale co tam!?! Na taka okazję nie będę sobie żałować
A pochwalisz się jak wyglądają (ta ślubna i ta na poprawiny)?
Stary 2008-08-22, 10:34   #3261
omikrona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Ja nie planuję się przebierać, wesele to suknia ślubna i koniec Ale mam rodzinę w Zachodniopomorskim i jak byłam tam na 2 weselach to zawsze panna młoda się przebierała po oczepinach. Co kraj to obyczaj
Również nie planuję się przebierać, nawet taka myśl mi go głowy nie przyszła Ale z lat dziecinnych i wesel pamiętam że Panna Młoda zawsze się przebierała po oczepinach. Może kiedyś faktycznie była taka tradycja.
3 lata temu na weselu u znajomych zauważyłam , że i parę gości-pań zmieniło kreację w trakcie wesela. Panna Młoda do końca tańczyła w ślubnej sukni.
Stary 2008-08-22, 12:01   #3262
froggie
Zakorzenienie

hihih wczoraj przegapiłam Twoją odpowiedź, chyba muszę iść po większe szkła do okulisty
Cytat:
Napisane przez calinkinia Pokaż wiadomość
Mój kamerzysta to p. Dadas. Właśnie w piatek wybieram sie zobaczyc jak wyglądaja jego dzieła i pewnie podpisac umowę
to wygląda na to że będziemy mieć innych kamerzystów

Ja się przebierac nie będę. Jak już dam za suknię pare ładnych złotówek to trzeba trochę w niej pochodzić
Stary 2008-08-22, 12:25   #3263
skrzatek24
Rozeznanie

Ja tez nie będę sie przebierać Suknia juz prawie gotowa, w przyszłym tygodniu odbieram. Wczoraj miałam ostatnia przymiarkę - 1,5 h, bo uzgadniałysmy jeszcze rozmieszczenie koronek i je przypinałyśmy. Jestem zadowolona z efektów i spokojna, że jest taka jaką chciałam mieć. Wczoraj miałam dobry dzień, jeżeli chodzi o załatwianie spraw związanych ze ślubem. Udało mi się w końcu dodzwonić do znajomego ksiedza, który będzie udzielał nam slubu - zgodził się i chyba nawet ucieszył Dotarły też tablice z allegro, teraz czekamy jeszcze tylko na księgę. Kupiłam w końcu biżuterię i chyba juz wszystko mam. TŻ nie ma koszuli i butów, ale on przecież ma jeszcze tyle czasu Dziś wybieram sie po jakieś upominki na podziękowania dla rodziców. Jeszcze nie mam konkretnego pomysłu, liczę, że siostra troszkę mi z tym pomoże. Myślałam o ładnych podwójnych ramkach, tak żeby z jednej strony włożyć zdjęcie, a z drugiej podziękowania, ale sama nie jestem do tego przekonana. Zobaczymy...
Całe szczęście nie czuję jeszcze stresu, na razie jest takie przyjemne uczucie i dreszczyk, że to przeciez juz niedługo

A i zdecydowaiśmy sie jeszcze dokupić troszkę alkoholu - rzeczywiście lepiej sie nie stresowac, że zabraknie, a to przeciez nie majątek. W razie czego, jak dużo zostanie, bedzie gdzie oddać - mama pracuje w sklepie

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2008-08-22 o 12:28 Powód: dopisek
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 12:34   #3264
ladyinred85
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie macie może jakieś doświadczenia z kościołem św Mikołaja? Jak tam wygląda sprawa pozwolenia na ślub w innej parafii? Z tego, co czytałam licencje można załatwic po spisaniu protokołu, ale ja chciałabym wczesniej mieć pewność, że bez problemu ją dostanę, żeby potem nie miec slubu o 13. Zaklepałam sobie termin u św Agnieszki na Kalinie, ciekawa też jestem jak tam jest z opłatami...
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:33   #3265
Edyś
Przyczajenie

[quote=skrzatek24;8695950]Ja tez nie będę sie przebierać Suknia juz prawie gotowa, w przyszłym tygodniu odbieram. Wczoraj miałam ostatnia przymiarkę - 1,5 h, bo uzgadniałysmy jeszcze rozmieszczenie koronek i je przypinałyśmy. Jestem zadowolona z efektów i spokojna, że jest taka jaką chciałam mieć.

Skrzatku czy tę miarę miałaś wczoraj w Yvette na Bernardyńskiej. Jeśli tak to ja byłam tą upierdliwą klientką (jak pewnie pomyślała o mnie właścicielka salonu) która dopytywała się o pierwszą miarę. Jakoś nie potrafię kobiecie w pełni zaufać. Lubie jak ktoś wywiązuje się z danego słowa a ona się po prostu w podanym przez nią terminie nie odezwała do mnie, więc przyszłam Pomógł mi też widok Twojej sukienki, bo faktycznie te wszystkie nieregularne draperie trzeba było umiejętnie zrobić. Bardzo ładna sukienka Będziesz ślicznie wyglądać. A jakie są Twoje wrażenia ze współpracy z tą Panią?
Edyś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:52   #3266
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie macie może jakieś doświadczenia z kościołem św Mikołaja? Jak tam wygląda sprawa pozwolenia na ślub w innej parafii? Z tego, co czytałam licencje można załatwic po spisaniu protokołu, ale ja chciałabym wczesniej mieć pewność, że bez problemu ją dostanę, żeby potem nie miec slubu o 13. Zaklepałam sobie termin u św Agnieszki na Kalinie, ciekawa też jestem jak tam jest z opłatami...
Ja jestem z Parafii św. Mikołaja i również nie mam w parafii ślubu. Z poprzednim proboszczem mogły być problemy ale myślę, że z obecnym nie powinno być. Jak pewnie wiesz licencja kosztuje (ponoć 50 % sumy jaką płaci się w drugim kościele - jeśli nie jest to kościół pana młodego, bo u Pana Młodego nie trzeba mieć licencji). My z TŻ nie płaciliśmy licencji gdyż nam jego proboszcz podpisał zgodę na odbycie nauk kanonicznych poza obrębem parafii. Więc płacimy tylko za ślub w tej trzeciej i mamy 3 zapowiedzi (w każdej z parafii). Więc może trzeba spróbować zacząć od takiej zgody a jak się żaden z księży nie zgodzi (wój albo TŻ) to po spisaniu protokołu poprosić o licencję. Ale głowa do góry na pewno wszystko się uda

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 14:03   #3267
Daisy_80
Raczkowanie

My też już jesteśmy przy końcówce załatwień slubnych.. W zasadzie został nam tylko alkohol i wiązanki na samochód. Jutro prawdopodobnie wybierzemy się po alkohol, wiązanki na samochód zamówię koło poniedziału, wtorku.. Księga dla gości podobno została już wysłana (kupowałam na allegro), być może dziś albo w poniedziałek będzie.
I jakoś tak dziwnie, że zbliżamy się do końca z załatwianiem wszystkiego.. Album dla rodziców na wykończeniu.. TŻ miał tylko zanieść zdjęcia do wywołania i pozostaje tylko ich przyklejenie do albumu.

Stary 2008-08-22, 14:03   #3268
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Dziewczyny a jak jest u was z poprawinami? Gdzie je organizujecie? większość z was pewnie w sali w której wcześniej jest wesele... a w naszej też nie wiem czy się jeszcze da ( no i czy tam chcemy). Może macie jakieś pomysły gdzie by można to zorganizować i co by trzeba było załatwić? (zupełnie nie wiem jak sie za to zabrać bo jakoś u mnie w rodzinie nie było zazwyczaj poprawin tylko zwykły obiad w domu... a ja bym się chciała pobawić dzień dłużej
Stary 2008-08-22, 14:16   #3269
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jak jest u was z poprawinami? Gdzie je organizujecie? większość z was pewnie w sali w której wcześniej jest wesele... a w naszej też nie wiem czy się jeszcze da ( no i czy tam chcemy). Może macie jakieś pomysły gdzie by można to zorganizować i co by trzeba było załatwić? (zupełnie nie wiem jak sie za to zabrać bo jakoś u mnie w rodzinie nie było zazwyczaj poprawin tylko zwykły obiad w domu... a ja bym się chciała pobawić dzień dłużej
My nie wiem czy robimy poprawiny. Niedawno, doszliśmy do wniosku, że może by zrobić poprawiny takie tylko dla najbliższej rodziny.. Sądziliśmy, że może w tej restauracji w której mamy wesele zrobimy w niedzielę poprawiny.. Oprócz tej sali gdzie będzie nasze wesele jest taka mała salka bankietowa na jakieś 15-20 osób. W dzień wesela będzie do naszej dyspozycji. Chcieliśmy właśnie w niej zrobić taki mały obiad. Ale niesety obudziliśmy się z tym pomysłem za późno i zarówno nasza sala weselna jak i ta bankietowa są już zajęte na niedziele. W jednej chrzciny ktoś robi. W domu mi się nie chce siedzieć przy stole. Moim pomysłem na ten dzień jest wyjazd do Kazimierza, tylko z rodzicami i świadkami czy rodzeństwem. Narazie nikt o tym jeszcze nie wie, ale wkrótce się dowiedzą co planuje :P

Stary 2008-08-22, 14:42   #3270
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
My nie wiem czy robimy poprawiny. Niedawno, doszliśmy do wniosku, że może by zrobić poprawiny takie tylko dla najbliższej rodziny.. Sądziliśmy, że może w tej restauracji w której mamy wesele zrobimy w niedzielę poprawiny.. Oprócz tej sali gdzie będzie nasze wesele jest taka mała salka bankietowa na jakieś 15-20 osób. W dzień wesela będzie do naszej dyspozycji. Chcieliśmy właśnie w niej zrobić taki mały obiad. Ale niesety obudziliśmy się z tym pomysłem za późno i zarówno nasza sala weselna jak i ta bankietowa są już zajęte na niedziele. W jednej chrzciny ktoś robi. W domu mi się nie chce siedzieć przy stole. Moim pomysłem na ten dzień jest wyjazd do Kazimierza, tylko z rodzicami i świadkami czy rodzeństwem. Narazie nikt o tym jeszcze nie wie, ale wkrótce się dowiedzą co planuje :P
To zawsze też jest jakaś myśl ;D ale u mnie w domu będzie parę osób przyjezdnych (m.in z zagranicy) które na pewno zostaną dłużej więc raczej nie wypali dlatego myślę nad tymi poprawinami.... Wiecie gdzie jest jakaś fajna, nie za duża sala gdzie można by zrobić poprawiny? U mnie w domu na pewno będą na NIE "bo tyle jedzenia z wesela zostanie i co my z nim potem zrobimy, a mało ci miejsca w domu... itp itd. Ale wiadomo jak to w domu :/ tak nie imprezowo eh... i co ja mam zrobić

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości